Otec narkoman

gabi2789
26. okt 2024

Zdravím, prosím Vás, mám teraz už bývalého priateľa s ktorým mám dve malé deti 2r a 5m.. ich otec už 5ty mesiac užíva pervitín, bývam s deťmi v prenajatom byte v ktorej zmluve je uvedený aj on.. ide totiž o to že posledné dni zvykne vyvolávať a vypisovať za peniaze pýta peniaze ktoré mi dohodou dal ako výživné na deti..posledný krát tu bol pred dvoma dňami kde najprv hovormi a SMS správami drzo žiadal peniaze posledné správy boli že ide osobne sem keď mu neposlem a že je taký nervózny že ho odtiaľto zoberú policajti..prišiel neotvárala som no keď som počula že poškodzuje dvere som otvorila mal tu hodinový výlev pričom otvoril okno a chcel vyskočiť led mu nedám peniaze …napokon nechcem mať nikoho na svedomí keďže sme na 7 poschodí..peniaze som mu dala 250€ a odišiel.. dvere ostali poškodené.. chcem dať všetko na súd výživné aj starostlivosť o deti atd ale moja otázka znie.. keby idem teraz po tých dvoch dňoch na políciu s tým že užíva drogy a mám strach o našu bezpečnosť dokážu s tým niečo robiť? Mám na mysli nejaký zákaz priblíženia alebo niečo podobné..

egonsk
26. okt 2024

@gabi2789 ak by ho zabasli a uz budes mat predpis sudom na vyzivne, dostavala by si ho od statu a z neho by v lochu mozno znovu spravili cloveka. Nemala si mu davat peniaze, naopak ked nicil dvere si mala okamzite volat policajtov a mala by si to uz poriesene.
Mne ak by sa baba vyhrazala, ze ide vyskocit z okna, tak sa jej opitam, ci mam priniest stolicku, alebo jej postaci rabak. Nezdrogovaneho cloveka to vacsinou sokne a prebere a odide... co a ci si nieco spravi uz za dvermi je cisto jeho vec a mna by netrapilo, lebo on ma svoj zivot vo svojich rukach... ty mas zodpovednost za tie deti a nie za jeho slabosti.

pribinak
26. okt 2024

@gabi2789 mala si hneď volať 158 keď sa dobíjal do bytu
Teraz to ako dokážeš?

gabi2789
autor
26. okt 2024

Mám SMS správy kde žiadal peniaze kde som mu písala že sa ho bojím a kde napísal že ide sem a že ho odtiaľto vezmú policajti

e1h
26. okt 2024

Začal by som s tým, že kontaktuješ majiteľa bytu, ktorému vysvetlíš celú situáciu, vrátane dverí, ktoré hneď aj uhradíš. Následne spíšete ukončenie starej nájomnej zmluvy a podpíšeš hneď aj novú, na ktorej budeš uvedený iba ty a deti bez tvojho ex. Tým pádom keď ex nabudúce príde, nemusíš ho pustiť do bytu a ak by sa snažil dobíjať, hneď môžeš zavolať políciu. Síce sme veľmi divná krajina, ale v momente ak nafetovaný "otec" bude ohrozovať svoje deti, verím, že policajti s ním nebudú jednať v rukavičkách.

gabi2789
autor
26. okt 2024

Našla som dokonca hlasovú správu kde on hovorí s nervóznym hlasom že teraz ide do bytu a veľmi zle mi narobí ..premáva sa na sídlisku s ostatnými fetakmi práve preto by som chcela ak by to bolo možné vytvoriť nejaký zákaz

alickapusinka
26. okt 2024

ta prizemna žumpa okradla svoje dve maličke deti o 250 eur.Daj na súd ak nebude platiť výživne ktore mu povie súd pôjde do basy.Hlúpak to len hlúpak môže okradnuť svoje male deti.Mala si volať políciu nabúduce príde daj mi tísic eur aj celu matersku lebo ak nie vyskočím s okna a TY mu dáš takto sa chova dospela žena vždy ked príde a ta postraši aby si mu dala peniaze ak to neurobiš vyskoči psychopat chorý z okna.

gejb
26. okt 2024

@gabi2789 nepytaj sa na MK ale chod na políciu a skus žiadať zákaz priblizenia. Co sa stane najhoršie? Ze ti povedia ze to nestačí a budeš vedieť nabudúce že máš hneď konať. Ta lepšia možnosť je, ze sa ti to podarí vybaviť.
Tu ťažko nájdeš nejaké policajtky/ov...

gabi2789
autor
26. okt 2024

@alickapusinka viac ho určite nepustím dnu práve preto to riešim

kiki68
26. okt 2024

Este by som za nim to okno zavrela, pride o par dni zas

e1h
26. okt 2024

"Našla som dokonca hlasovú správu kde on hovorí s nervóznym hlasom že teraz ide do bytu a veľmi zle mi narobí" - ak je to tak ako píšeš, tak toto viacmenej napĺňa skutkovú podstatu vyhrážania sa. S týmto by som išiel na políciu.

cacianka
26. okt 2024

Mala si sa radiť už skôr, ako sa dovalil, skôr ako si mu dala €. Na políciu zájsť môžeš, budeš trvať na spísaní záznamu. Aj nabudúce keď sa bude čo len snažiť ťa vydierať za €, alebo sa len priblíži k bytu, volaj políciu okamžite. Až keď ho uvidia v akcii lepšie pochopia o čo ide a o akého človeka, v tom okamžiku podáš navrh na súd vo veci zákaz priblíženia, zákaz obydlia, zákaz komunikácie. Už dávno si mala mať poriesene súdne zverenie deti, stanovenú výšku výživného. Ak by neplatil, tak až potom máš páky - exekútor, trestné oznámenie za neplatenie, až potom by si mala nárok na výživné od štátu. Alebo si bohatá že nepotrebuješ € pre deti ?!

benimnadir
26. okt 2024

@gabi2789 kde si toto splasila 🫣 nabuduce volaj policajtov, vsak nevies ako mu moze prepnut, moze ti ublizit, detom.

simona20201309
26. okt 2024

@gabi2789 prečo si mu neotvorila aj okno?

gabi2789
autor
26. okt 2024

@simona20201309 či by si sa pýtala toto samej seba keby tebe niekto stojí na vonkajšej parapete na 7 poschodí

leidin
26. okt 2024

Zavolaj mu sanitku ze ohrozuje seba a okolie vezmu ho na liecenie. To je uplne jedno ze prave u teba neklope, vsak povedz pre istotu akoby to bolo teraz ze prave odisiel a proste ze mas strach ze one sa predavkuje. Proste uz sa zariad tak aby sa to neopakovalo.

pribinak
26. okt 2024

@gabi2789 pozri, ty nemôžeš prevziať zodpovednosť za jeho rozhodnutia a činy
To len on sám
Rozhodol sa byt na parapete na 7 posch? Ok, padne dolu, ok, bol to jeho nápad, jejo rozhodnutie, jeho cin

Ty nemôžeš preberať zodpovednosť

Takéto podobne mal kolega v paneláku, chlap sa neustále vyhrážal zene samovrazddou, bola z neho na prášky. Až na neciem kolky krát keď prišla sanitka policajti a hasiči, mu hasič povedal, že nech skoci konečne dolu a prestane otravovať ľuďom život
Normálne že na neho reval nech už skoci. Všetci stali a pozerali
Chlap nemal gule, fekat ožran bitkár manipulátor kreten

Ľudia keď potrebuju čakajú na sanitky dlhé minuty, lebo sanitka stravi hodinu s hentakym kretenom

pribinak
26. okt 2024

@leidin nezoberu ho na liečenie.

pribinak
26. okt 2024

@gabi2789 v pondelok by som sedela u právnika a mala spísaný návrh na zverenie a výživné a zákaz styku

eviulenka
26. okt 2024

Ja na tvojom mieste skusim tu policiu, potom sud a hlavne sa odstahujem do ineho mesta, ak si v BA, do inej mestskej stvrte a nedam adresu. Zakazom priblizenia si agresivny fetak akurat vytrie zadok.

minto3
26. okt 2024

@gabi2789 ahoj …navštív Centrum právnej pomoci. Pokiaľ si na rodičáku alebo materskej mala by si spĺňať podmienky na bezplatnú právnu pomoc. Určia Ti advokáta ktorý za teba podá návrh na vydanie neodkladného opatrenia vo veci zákazu priblíženia (sms by mali stačiť, ak nie súd to musí odôvodniť) a rovnako aj návrh na úpravu rodičovských práv a povinností k maloletým deťom. Všetko budeš riešiť s advokátom ktorého Ti určí Centrum právnej pomoci a ten tieto návrhy za teba spíše a podá na súd.

karolinakr
28. okt 2024

asi mal absťák a používa citove vydieranie, aby dosiahol svoje..vlastne, vždy, ked nebude mať peniaze, pojde za tebou alebo ti platiť nebude. droga je silnejšia ako triezve zmýšľanie.....neviem, ako je to teraz, ale v minulosti, ked neplatil alimenty otec dieťaťa, išiel do basy