Otec na mňa nadáva pred dieťaťom, ohovára a kritizuje

2. máj 2023

Otec dietata sa nekontaktuje s dietatom, ani telefonat, video nic, ale pride raz za pat tyzdnov a bere ho k jeho rodicom. Zle na mna rozprava,dieta prislo teraz s tym, ze same zle veci rozpravaju ludia, nevie nazvat jeho priatelku menom pol roka, volá ju ona, alebo ju nazve niekto. Pokakal sa tam vo veku cez 4 roky, co nikdy nebolo do nohavic. Nechce tam spavat, povie to, ze len hrať ze tam ma hracky, ale ostava tam spat nasilu, lebo ved ho nedovezie stake povie .nechcem tam spat. Ked tam je ja povazujem za priblem, ze mi ho neda k telefonu, aby som mu povedala dobru noc, dobre rano. Takze ziaden kontakt so mnou dva dni. Teraz prisiel s placom, ani pusu mu nechcel dat, len mi plakal na rukach. Podla mna za to, ze aj pocuva na mna zle slova, nadavky, vyhrazky, ohovarky ako zle robim, zle ho vychovavam, ze je dieta chore psychicky, pritim je to krasne zdrave dieta, boli sme aj u psychologicky, jeho otec sa nikdy pred nim neovladal, cista nenavist a nepriatelske spravanie. Pred necelym polrokom ako stade prisiel odmietal cikat normálne a pytal si plienku! To po case sa vyriesilo. Nechce pochopit jeho otec, ze ked je tam aspon nech ma pocuje cez telefon, rano..lebo vsak on tam ide a dobre cely den, spat nechce spi, ale aspon rano som mu vravela nech sa ozvu, doobeda, aby sa citil istejsie. O dieta nema zaujem nejak extra, ze by mi kupil na narodky, vianoce, meniny darcek to ani raz, ma hracky tam od jeho surodencov co maju deti. Dieta sa vyjadrilo, ze tam nechce byt tak dlho, ja zas chcem aby spoku boli, ale nie tak, ze sa mu raz za tyzden neozve pritom by mohol cez meet kludne, ale nic, za cely zivot dieťaťa volal dvakrat. Viem ze nadava na mna pred sdetatom. Mrzi ma psychixky stav aky ma, ze sa pokakal tam, že potrebuje bezpecie podla psychologicky a tak sme sa dostali aj z toho regresu cikanie do plienok, ake zas tam bol a ja ..prepacte za text pisem v noci, lebo na to myslim, ze takto to nemôže prebiehat, nechcem aby dostal nejake psychicke problemy, ale chcem aby sa stretavali, ale jeho otec ma ohovara aj pred dietatom a pri stretnutiach je to hroza. Nejde s nim priatelsky za zaujmy dietata byt dobrym otcom". Dakujem za rady

vilma7
2. máj 2023

A prečo.ty silou mocou.chceš, aby sa stretávali, keď spolu ani nemajú vzťah, poriadne sa ani nepoznajú, dieťa má z toho psychickej problémy,...atď.
Jeden rozumných dôvod, prečo?

autor
2. máj 2023

@vilma7 najprv sa chcem ospravedlnit ako som to zle napisala, musela som vstat z postele co nad tym rozmyslam a ďakujem za odpoved, rozmyslam ze v akom stave prisiel a co vravel. No ja som unavena z neho, sama na neho a tam maju peknu prirodu, babku, tetu, uja, co su fajn ludia, davam mu ho, nech je s nim, je to jeho otec, zmena prostredia, len škaredo sa chová on, ked som bola tehotna velmi mi zle robil, aj ked som mu vravela prestan toto hovorit, dieťa v bruchu citi moje pocity jemu to bolo jedno. Preoac za vylev.

jaskolka
3. máj 2023

Neviem, čo chceš počuť. Dieťa tam chodiť nechce, on v podstate ho tiež tam nechce.Trapi s tam, dáva ti to najavo, opisujes tu, v akom zlom stave príde odtial.Hnevas sa na to, hnevá ta, že tam počuje nadávky a stále ho tam silou mocou dávaš, dokonca aj na noc, hoci vyslovene to ten malý nechce ..lebo si z neho unavená, lebo pekná príroda a lebo babka, ujovia a tety... To ako fakt?
Ok, chceš, aby mal kontakt s otcom, ale toto je čisté trápenie pre každú stranu... Chudák dieťa

andreatytler
3. máj 2023

Velmi zly pocit som mala po precitani tvojho prispevku.
Dieta nema pocit bezpecia, lebo ani jeho otec ale zial ani jeho mama mu ho nedavaju. Otec zda sa ze je uplne vymlety ale to ze ho ty nutis aby s nim travil cas aj napriek tomu ze nechce, musi byt pre to dieta hrozny podraz.
Syn ti nechcel dat pusu po navrate, lebo sa na teba hneva ze ho nepodrzis a nepomozes mu. Namieto toho aby si ho ochranila pred zlym otcom ho nutis aby s nim travil cas. Ak by mal syn v tebe oporu, ziadne ohovaranie od otca, alebo nikoho ineho by nemohli zmenit jeho lasku k tebe. Ty sama sa pripravujes o synovu lasku.
Aky obrovsky stres to dieta musi mat ked sa pokaka a ty si myslis ze to vyriesis tym ze mu do telefonu povies dobru noc alebo dobre rano?
V prvom prispevku vravis ze dieta povedalo ze same zle veci rozpravaju ludia a v druhom prispevku su tam uz fajn babka, ujo, teta. Neverim.
Dieta chodi do skolky? Ak ano, stale si z neho unavena? Radsej by si mala zaplatit kamaratke alebo cudzej opatrovatelke za par hodin strazenia, lebo toto co robis je na hranici tyrania dietata.

bluka2
3. máj 2023

Stotožňujem sa s názorom predtým. Ťažko človeku z toho, keď si predstaví, ako zle muselo byt dieťaťu, keď sa pokakalo/pýtalo si plienku. Tvoje zmýšľanie vôbec nechápem “chcem aby tam išlo”. Ma takého otca a ani s tebou nemôže počítať. Ak mu chceš spôsobiť psychické problémy do budúcnosti, presne toto je cesta

heleninamama
3. máj 2023

Takto to vyzerá, keď majú dvaja mentálne jednoduchí ľudia náhodou spolu dieťa a potom sú z toho obaja nešťastní. Žena, že nemá vzťah a pre dieťa kompletnú rodinu a a muž, že dieťa a jeho mater ho otravujú a stojí ho to peniaze a čas, ktoré by radšej strávil inak. A samotné dieťa je na okraji záujmu. Ale aspoň budú mať psychológovia a psychiatri robotu vďaka ďalšiemu labilnému a narušenému jedincovi, ktorý vyrastie.

miadi
3. máj 2023

Ach zena na com frcis? Ze tam mà fajn babku uja tetu blud. Ved by tam na teba nikto nemohol nadavat. Keby boli fajn tak to nedovolia ani otcovi dietata.Zober ho do parku aj to je priroda. A ked si potrebujes odychnut mas nejaku rodinu kamosku alebo opatrovatelku. Niekoho pri kom sa bez teba jeden den nepokaka, Robis mu uplne zbytocne velky stres.

cacianka
3. máj 2023

Čo je viac ? Pekná príroda alebo láska a bezpečie u mami ?
Ty sama svoje dieťa nútiš do stretávania s psychickým agresorom

katkazuz
3. máj 2023

Do plaču mi je 😢

kaitlin3
3. máj 2023

Sa spamätaj, tak syn ti z toho prostredia vykazuje jasné známky traumy a ty ho tam veselo dávaš lebo však otec a pekne prostredie. Nie si jediná mama na svete, ktorá je unavená, máš zdravého syna, tak to jeho zdravie nepokaz svojim sebectvom.

kaitlin3
3. máj 2023

Inak ako som to čítala, tak som si vravela že no na súd treba obmedziť alebo zrušiť stretávanie sa s otcom a nakoniec z toho vyplynie že nikto ani ex, ani dieťa nechcú mat spolu kontakt len ty ich do toho nútiš 🤦‍♀️

toskanka
3. máj 2023

Keď si sa už nechranila ty a mala si dieťa s debilom, tak ochráň aspoň teraz to dieťa 🙏

januska12323
3. máj 2023

Dieťa sa zo stresu pokadi do nohavíc a ty sa nám snažíš nahovoriť ako mu je tam dobre? Máš syna vôbec rada? Samého by som ho tam nepustila, keď ho chce ocinko vidieť vie kde bývate. A ošetri si stretávanie súdne.

majka4555
6. máj 2023

Prepac, ale precitaj si clanok po sebe este raz a tam najdes aj odpoved...dieta ma doslova traumu z toho, ze tam ide a vrati sa ti v zlom psychickom stave a ty riesis,ze to bude tym, ze jeho tatko ho proti tebe hucka..to dieta ti to same dava najavo, ze potrebuje nejaku pomoc, oporu a tu hlada u teba, ale ty mu ju nedavas, lebo ho posielas niekam kde sa mu nepaci..zamysli sa nad tym, co sposobujes, lebo z tvojho dietata rastie kopka nestastia, ktora bude mat v dospelosti len problemy

autor
11. máj 2023

Ďakujem za odpovede, dobre ste mi napísali pravdu.

autor
13. máj 2023

Takze dám navrh na úpravu stretavania v mojej pritomnosti.

andreatytler
13. máj 2023

Velmi dobre rozhodnutie. Dakujem ze si si zobrala kritiku k srdcu a rozhodla s tym nieco robit.❤

miadi
13. máj 2023

Ty si sa mu v snahe kompenzovat to ze nema komplet rodinu zamerala na to Aby bol tam nasilu hoci mu to vobec nerobi dobre. . Tvoja uloha ale nie je dat mu vsetko co nemas ale chranit ho. Ty si cely jeho svet a vsetko co potrebuje. Netlac ho do veci ktore mu robia traumu. Ked bude vacsi a bude chciet vidiet babku tetky ok.. ( ked to bude vzajomne) Drzim palce nech je uz lepsie obom. ❤️