Neviem aký nadpis mám tomuto dat.Nechcem sa sťažovať, len si vyliat svoje srdce,nemám sa poriadne komu vyžalovat,tak to hodím sem na sklo,a mozno
zistim či som v tom sama alebo nie. Ide o to že mam 15m dieťa, s otcom nežijeme spolu,nevyšlo to,to sa stáva len on ju nemá rád, nezaujíma sa o ňu, na jej prvé narodeniny zabudol, nejde mi vôbec o darček. Tento mesiac bude mat jeho syn z predchádzajúceho vzťahu narodeniny a určite mu bude robit oslavu,ako ked sme boli pred 2 rokmi spolu.. Prečo má jedno dieta rad a na druhe si vobec nespomenie..je mi do plaču
jednoducha odpoved: lebo je to chrapun...vobec by som nelutostila, ale nasla sebe aj dietatu dobreho chlapa, ktory by nezabudol...a tohto pana odstrihla zo svojho ziviota...snad aspon plati ked uz nic, ci ani to nie?
Asi zalezi aj aky vztah si stihol s tym dietatom vybudovat. Oni nemaju tie chemicke reakcie a hormony, co ich priputaju k dietatu ako my.. nepises kolko mal prvy syn rokov ked od nich odisiel, ale pravdepodobne bol uz starsi a teda tam bol nejaky vztah vybudovany, nejaka spatna vazba a interakcia. Teda si stihol ziskat svojho otca.. aj ked to hrozne znie, pre muzov to nie je take prirodzene. Dokonca poznam rodinu kde mali partneri 2 spolocne deti jeden chlapec 6 rokov a druhy mal pol roka ked sa rozisli, otec sa dodnes sprava akoby mal len 1 dieta, darceky, vylety, prespavanie, branie von a vsetok jeho zaujem smeruje len ku starsiemu synovi, mladsieho vobec neregistruje absolutne sa nezaujima a to uz ma 3 roky. Ako by ho ani nebral za svojho. Mozno sa to zmeni casom ked bude vacsi partak, mozno nikdy. To ho ale neospravedlnuje.. dieta potrebuje muzsky vzor, a bude pocitovat rozdiely... chuj je jeden aj druhy. (Myslim jeho aj Tvojho)
Jeho nezmenis ale môžeš byť dcére matkou pri ktorej jej otec chýbať nebude alebo keď tak len minimálne. Skús sa v živote zamerať na toto. Chápem že ti to je ľúto a si z toho smutná, no neplytvaj svoju energiu tým, že budes nad tým rozmýšľať a mať z toho zlú náladu.
Úplne banálna vec pokiaľ ti platí na dieťa tak radšej na to ser niekedy je lepšie keď sa otec o dieťa nezaujíma. Ak by sa zaujímal tak by si mu dieťa aj musela na nejaké určite dni dávať.Keď sa moji rodičia rozviedli videla som otca pár krát. Posledný raz to bolo keď som mala 9 rokov a dal mi 20 korún na kolotoč a ako 12 ročnú ma trápilo že sa o mňa ani nezaujíma neplatil za mňa alimenty neposielal ani darček na Vianoce či narodeniny neprispel mojej mame na mňa a brata vôbec nič a zrazu keď zomrel trebalo platiť pohreb ako nie bola som mu ukradnutá tak smola nech si ho pochova štát. Miloval a vychoval má cudzí človek a dal mi viac než môj vlastný nebyť jeho tak nie som teraz tam kde som a neviem robiť to čo viem.Ty sa radšej venuj dieťaťu a časom príde druhý muž ktorý si tvoje dieťa obľúbi a bude ľúbiť viac než jej vlastný otec
Vies, moj dedo, kym este zil o sebe tvrdil, ze ziadne deti nema ( mal 3) , ani vnucata nemal ( tiez mal 3) sk4atka vsetkych odstrihol. Jediny raz c9 sme ho videli bolo v MHD, nastupili sme a mama vraví, deti to je Vas dedo ( dost nahlas aby to pocul) a on nic. Mal dost vyrazne znamienko na tvari podla ktoreho ho spoznala. Proste sa naucila zit bez neho. V detstve neviem ako to brali, bolo to v ňom... zaležalo mu len na tom aby po ňom náhodou nezdedili byt.
vieš čo, buď rada, že nemá záujem. Lebo mohlo by byť aj horšie - mohol by mať záujem až príliš, ťahať ťa po súdoch, žiadať zverenie dieťaťa do svojej opatery a ty by si ho vídala 2x za mesiac, prípadne by si ho nemusela vidieť x-rokov. To nie je žiadne scifi, to je realita, aj na Slovensku.
Svojim nezáujmom ti dáva zelenú na to, aby si si vytvorila plnohodnotnú funkčnú rodinu s iným mužom a bez zbytočných naťahovačiek (aj keď samozrejme sa to môže kedykoľvek zvrtnúť). Ak ti k tomu ešte aj platí výživné, tak v konečnom dôsledku môžeš byť fakt rada.
Tým nechcem tvrdiť, že nezáujem o dieťa je super vec, ale treba sa na to pozrieť aj z iného uhlu a nájsť si nejaké pozitíva.
Časom som prišla na to ze ma skutočnosť nikdy nemiloval,mozno preto ten nezaujem o dieťa. Jeho syn je este malý, bude mat 6 rokov.To či si niekoho niekedy nájdem neriešim, a ani moc tomu neverim,40tka na krku a komu by sa chcelo vychovávať cudzie dieťa
kašli na blbca a dieťaťu kúp darčeky ty. Inak máš pravdu, nájsť chlapa čo sa bude zaujímať o tvoje dieťa dá zabrať....
zbytočne plytváš energiou, lepšie bude nechať ex nech si ide vlastnou cestou a časom si na neho ani nespomenieš...
Na to budem oponovať. Mňa si môj manžel vzal s 2detmi a sme spolu už 10 rokov. Možno má tvoje dieťatko súdené mať iného očká, možno lepšieho než je ten biologicky.
@deti95060810 ved to vlastný nič neciti a cudzi bude mat rad??
Nezufaj, cez to prejdete, on pri nej nebude a ked bude chciet ona tu nebude pre neho, potom on bude mat oci preplac, vychovaj ju najlepsie ako vies, najdes noveho partnera a ten si ju zamiluje ako vlastnu...
A prečo nie. Nie sú všetci taký bezcitný. Niekto sa na dieťa pozerá ako na človiečika, ktorému môže dať niečo zo seba - výchovou a pre niekoho je to nechcena príťaž
Neviem preco Mozno to prve bolo chcenè z jeho strany. Mozno preto ze je to chlapec a sa v nom vidi. Mozno s ex mal lepsi vztah nez im to nevyšlo. Dovod pozna iba on. Ale mà dve deti s dvomi ženami a Nie je ani s jednou tak to uz nieco svedci o jeho citovom živote. Chapem ze Ta to mrzi koli dcerke ze snou nema vztah. A to ze Ta to mrzi svedci o tom ze si dobry clovek zeby si jej dopriala jeho lasku hoci to medzi vami nevyslo. Ale nic to ty jej das vsetku lasku sveta. Hlavne ze mà malička teba. Bude vyrastat s nezaujmom zo strany bio otca nebude vediet velmi o co prišla. A Mozno budes mat este pekny vztah s niekym co jej tu otcovsku rolu vynahradi. Netrap sa zbytocne!
Raz mi spomínal že ked bude väčšia že si ju zoberie k sebe aj na týždeň, len neviem čo to preňho znamená väčšia, a či aj malá bude chcieť byť s nim
Poznám kopu chlapov, čo vychovavaju cudzie deti a majú ich radi ako vlastne, nie je to nič nezvyčajné.. treba len správne vybrať chlapa..
@miadi on má a bývalou 2 deti dievča a chlapca a za obe by dal svoj život, takže asi tak
@anonym neodpovedala si na otázku, bolo to dieťa chcené z jeho strany? Lebo aj to dosť zaváži. Znie to hrozne, ale je to tak. A ako ste sa rozišli? V "dobrom"?
Tak to ber tak ze si stihla mat aspon dieta pred 40kou a chlapa kludne mozes najst co bude mat rad vas obe co ked aj v 45ke ked budes mat menopauzu este budes rada ze si stihla mat dieta stymto trudikom. Je to asi uplne iny vztah co mal s Ex a detmi tam a to co mal stebou. No opytaj sa jeho ex aky bol ked mali deti 15m niektori chlapi sa nevedia zaujimat o babatka kym Nie su 3-4r co sa same oblecu vedia vse povedat nemaju plienky nerevu tolko.. proste az tie vacsie vypiplane. Uvidis Mozno o 3 roky ti jeho zrazu zaujem o dieta este bude vadit.
Vela je tu takych tem ze chlap sa zrazu zacal zaujimat o dieta po 3-5r a kazdej to dost vadi. Ze zrazu mu ho musi dat na vikend.
@acrobaleno chcel ho lebo ja som ho chcela,takze v skutočnosti asi ani nie
Tak sa nemôžeš diviť.
@acrobaleno mne trdil že chce somnou dieta, ale ja neviem čo sa mu odohrávalo v hlave,žeby pretvárka?
Nic len ti vyhovel . Ale asi to olutoval a Tak si nevie urobit vztah k dietatu ktore vlastne nechcel. Staci mu vztah s prvymi dvoni detmi ktore chcel naozaj.
Takže chlapi majú svoje deti radi až ked majú 3-5 rokov? Potom si môže pískat
@miadi dik toto som asi potreboval vedieť, počut,nemyslim to ironicky
Nie vsetci niektori. Hlavne take nechcene alebo ked vztah krachne este pocas teho. A taki co sa nevedia nechcu starat o babo.
@anonym Zrejme áno. Ale tak s tým sa dala počítať, keď je to dieťa prav. vynútené. Tým nechcem naznačiť, že to bola tvoja vina alebo niečo podobné. Len budeš musieť znášať dôsledky. Alimenty platí?
On to vase babo moze brat len ako extra vyživne uz musi cvakat na 3deti. A to mu ku štastiu nechybalo hlavne ked sa vas vztah rozpadol asi ju berie len ako “ tvoje “ dieta ty si chcela tak mas. ( ano aj takto vedia chlapi uvažovat)
Poznám takých čo nie sú biologickí a áno, majú radi aj "cudzie" deti 😉
Aj takí sú ľudia a ty to nanešťastie nevyriešiš. Chcel to dieťa? Ako ste sa rozišli?