Otec mi vyčíta, prečo doma

10. feb 2022

Ahojte..Zaživam taku zvláštnu situaciu s rodičmi hlavne s otcom..Mam 21 momentálne som nezamestnaná ale už čoskoro nastupujem do práce..Otec mi vlastne skoro každý deň vyčíta že som vkuse doma aj keď to nieje pravda,lebo vyjdem si aj do mesta na par hodin,alebo vybavit lekarov a riešila som aj pracu.. Samozrejme podielam sa na domacich pracach,chodim na nakupy a všetko čo treba.A otcovi pomôžem so vsetkym čo potrebuje,o čo ma poprosi.Ale aj tak mam pocit akoby ani nechcel aby som tu bola.On pracuje na turnusy domov chodi tak raz do mesiaca na nejakych 8 dni..Mala som nejake vztahove problemy a nemala som jeden den vobec naladu z izby vyjst ale v podstate len rypal,že som vkuse zavreta.. Myslíte,že tymi všetkými rečami mi vlastne naznačuje že sa mam odsťahovať a doma ma už nechce?(samozrejme najneskôr v maji sa sťahujem,len potrebujem poriešiť ešte podnajom a planujem odist tak aby rodičia nevedeli kedy.odidem).. aky je váš pohľad nato?

pribinak
10. feb 2022

Že utekať z domu je take trápne. Nevieš ani povedať, že ďakujem za všetko?

luccija
10. feb 2022

Prečo chcela tak podlo odísť?podľa mňa mu veľmi vec nejde o pdstahovanie, ale o socializáciu, aby si niečo robila, venovala sa niečomu ..veď sa ho spýtaj je to tvoj otec

haley7897
10. feb 2022

"plánujem odísť tak, aby rodičia nevedeli kedy odídem..."
No pozri, pokiaľ sa nezačneš sama správať ako dospelá osoba, tak ťa tak nebudú brat ani iný. Celé toto čo si tu rozpísala mal byť rozhovor s otcom.

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simsalabim
10. feb 2022

Aby rodicia nevedeli, kedy odides? To ma byt nejaka pomsta?

21oktober
10. feb 2022

mne keby odišlo dieťa bez toho aby som o tom vedela , rozmýšľala by som kde som urobila chybu vo výchove . A bolo by mi to ako mame nesmierne ľúto .

autor
10. feb 2022

@hazelgracegus ona tiež nieje ideálna,vkuse na niekoho nadáva

autor
10. feb 2022

@luccija veď ja sa venujem a stále mu pomôžem s hocičim ale akoby to nevidel

autor
10. feb 2022

@simsalabim viac menej áno..že keď im vadí,že som doma tak nebudem už doma vôbec

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bestmate
10. feb 2022

tvojim odchodom sa vzťahy upravia k lepšiemu, byť s rodičmi pod jednou strechou je hotové peklo, najmä pre tie osobnosti, ktoré vedia, že sa chcú osamostatniť a takýmito vecami to presne začína, hádky, nedorozumenia, výčitky, ak sa odsťahuješ, tak rodičia by aspoň mohli vedieť ulicu kde si, a keď sa zabývaš tak z času na čas sa navštívte. To je celý problém.

21oktober
10. feb 2022

no a keď prídeš o prácu alebo ta postretne niečo nečakané tak sa tiež tak teatrálne vrátiš domov tak ako odídeš , potichu sa nasťahuješ aby rodičia o tom nevedeli ?

simsalabim
10. feb 2022

To, ze priznavas, ze sa im chces pomstit poukazuje na to, ze si este nevyzreta pubertacka. Takato teatralnost nie je hodna dospelej zeny - rozhodne nie v situacii, aku opisujes. Prejav im trochu ucty a vdacnosti, za to ze ta vychovali a zivili a potom sa postav na vlastne nohy. Mozno potom vselico pochopis, mozno zistis, ze si mala pravdu, alebo aj nie... Z mojho pohladu je velmi dolezite naucit sa vychadzat s ludmi a najdolezitejsie je vychadzat s najblizsimi.

cairka
10. feb 2022

Ja pevne verím, že toto je vymyslená téma, resp. že si autorka pripísala pár rokov veku. Mama je mimo, otec je mimo, len slečna má v hlave všetko upratané, pomáha a nikto to nevidí a nechce ju tam. Teda vlastne ona ani nevie, či ju tam nechcú, ale myslí si to. Mimochodom, gratulujem ku práci, kde za 2 mesiace zarobíš na kauciu na byt (keďže chceš z domu "ujsť", tak rodičia ti asi nepomôžu do začiatku finančne) a teda rátaš s tým, že aj strava, oblečenie, drogéria , zábava ide z tvojho vrecka. Veľa šťastia . A neboj, rodičia ti určite pomôžu sa osamostatniť tak, aby to malo budúcnosť. Nebúraj mosty zbytočne kvôli pocitu, že asi ťa tam nechcú.

miadi
10. feb 2022

Ved normalne im povedz ze planujes ist do podnajmu v maji. A uvidis ci Ta potom otec prestane riesit. Mozno Ta nechce z domu len sa Asi chovas asocialne. Je doma iba 8 dni v mesiaci nemalo by byt problem tych par dni spolu vychadzat. Proste ten tyzden nebudes zalezena v izbe ako pubertacka.

autor
10. feb 2022

Možno som príspevok písala pod velkym hnevom,samozrejme oznamim im že sa sťahujem vtedy a vtedy..bez hadok, výčitiek

autor
10. feb 2022

@cairka kauciu na byt už mam a nie téma nieje vymyslená..a samozrejme je mi jasné že od rodičov neuvidím ani cent na osamostatnenie

bestmate
10. feb 2022

@21oktober tak to potom nech potomkovia ostávajú doma, lebo čo ak ...

cairka
10. feb 2022

Autorka, tak potom nevidím problém. Tie 2 mesiace si zahryzni do jazyka, keď budú rodičia niečo riešiť a v máji hajde do života. Napriek tomu si trvám na tom, aby si zbytočne nebúrala mosty s rodičmi. Veď nemusíte sa kontaktovať denne, ani každú nedeľu na obed nemusíš prísť, ale aby vedeli, kde si a že sa ti darí.

autor
10. feb 2022

@bestmate takže myslíš,že keď sa odsťahujem tak sa aj tie vzťahy sa upravia? Že teraz mame tzv.ponorku zo seba,majú ma dosť?

miadi
10. feb 2022

Urcite z teba nema otec ponorku ved Ta vidi len 8 dni v mesiaci.

miadi
10. feb 2022

Skor ho stve ze nemas robotu . Ved chod von s kamoskou urob si viac planov mimo dom v case ked je doma.

pribinak
10. feb 2022

Prečo kým nenastúpis do prace, nechodíš aspoň na brigádu? Niečo by si si aj zarobila, nemusela by si počúvať otcove frflanie, bola by si medzi ľudmi?

bestmate
10. feb 2022

zo skúseností a praxe viem, že tí, ktorí, tak trocha vystrkujú rožky k rodičom, sú zrelí na vyletenie z hniezda, len to chce zo začiatku byť doslova sústredený k zodpovednosti, aby sa nestal pád na nos ... ten zbytok počúva maminku a visí na jej cecku do 35.

21oktober
10. feb 2022

@bestmate potomkovia majú odchádzať ako potomkovia a nie ako takí srajdovia , potom sa aj lepšie vracia k rodičom keď sa niečo stane a nie za mnou potopa a zničené vzťahy.

domireb
10. feb 2022

Neviem,či by som nebola rovnako nadšená ako tvoj otec, keby moja 21rocná dcéra nechodí ani do školy ani do práce. Ok, prácu si našla, ale nevieme pozadie, ako dlho si doma, ako si pracovala doteraz... Tiež by som hučala, keby mi "dieťa" sedí doma (a nemyslela by som práve na to, aby išla s kamoškami do mesta). Neviem,nie som taká stará škola, ale zdá sa mi, že sa niekde s tými 20+ domasedmi stala chyba, ja som od 16 brigádovala v smradľavej krčme, aby som si mohla kúpiť oblečenie, hneď po strednej škole som odišla do podnájmu a ťahala aj dve roboty. Nevravím, že to isté chcem od mojej dcéry, ale asi by som tiež niekde urobila chybu, ak by sa mi dospelá žena trucovito správala ako pubertiačka, chcela urazene buchnúť dverami, že "keď ma tu nechcete, tak ja sa potichu vyparím, ale až keď mi príde výplata" .. myslím, že tvojmu ocovi nevadí práve to, že bývaš doma.

bestmate
10. feb 2022

@21oktober pokiaľ som dobre čítala tak odchod len plánuje a ty už o potope ... a niektorí rodičia by mali ísť vzorom a navigovať decko na správne koľaje aby nebol ako ten srajda o ktorom píšeš

autor
10. feb 2022

@bestmate ano presne,a keby mi rodičia reálne chceli pomôcť zaradiť sa do pracovného života a k osamostatneniu tak by mi dali peniaze aspoň na ten depozit

autor
10. feb 2022

@miadi ak by ho to skutočne štvalo,tak by mi pomohol k osamostatneniu aspoň niecim by prispel na depozit