baby, mam obrovsky problem.--- uz dlhsiu dobu mam podozrenie, aj s mojou sestrou, ze otec ma milenku. moj otec je v zahranici, a na SK chodi 3 razy do roka. Teraz sa nam podozrenie potvrdilo, pretoze sme mu v telefone nasli sms, ktoru jej posielal. Viem, ze sme sa mu tam nemali hrabat, ale ale naozaj sme potrebovali dokaz. S ocom nemame moc dobry vztah, od malicka na nas v podstate kaslal, oziera sa pravidelne, ma vlastny zivot, nehlaa rodinu, nepomaha mame v domacnosti. Pritom s mamou vychadzame velmi dobre, aj ked ma svoje muchy... Mam ju rada, a nechcem jej ublizit, ale nechcem sa ani pozerat na to, ako otec z nej robi poza chrba blbu. Inac, aj ona si uz vsimla, ze sa s nim nieco deje, ze ho nic nezaujima, ju ignoruje v poslednej dobre.co mam robit?????????
hm,ťažká otázka..ja by som to asi mame povedala,aj tak niečo tuší,nech sa ho mama na to spýta,ale nech vás neprezradí že ste lašovali v mobile.ja keby nemám otca rada a je taký ako váš,tak by som asi robila všetko preto aby mamina od neho odišla.asi by ste boli všetky tri šťastnejšie bez neho,ako s ním.
Ale ked toto vsetko robi, tak vasa mamina zrejme o niecom vie, nie? Asi napisem to, co nechces pocut, ale...je to ich problem a nie vas. Ich zivot, ich vztah a tym, ze sa do toho budete miesat, tomu mozno este viac ublizite, ako pomozete...toto su veci, ktore budu musiet riesit oni a pokial je aky je, najlepsie asi rozvodom...a ani pre vasu mamku to uz asi nebude nejaka novinka, skoda, ze si to nedala do diskusie, lebo takto musi byt clovek velmi opatrny vo vyjadreniach...ak sa mozem spytat, preco spolu potom vlastne su? Menovala si veci, ktore uz davno nie su pre rodinny zivot prijatelne...musia o tom vediet...obaja...
aj ja si myslim, ze je to ich vec, ale tak sa skus mami opytat, co by robila, kebyze ma otec milenku? a mozno to uz aj ona vie, len je ticho.
co oko nevidi..to srdce neboli a mnohe manzelky su naschval ''slepe'' a ziju si svoj vlastny vsugerovany bezproblemovy zivot a casom sa aj kalmstva stanu pravdou....a casom aj prezity zial a sklamanie a bolest zmizne a vsetko sa bude popierat akoby nic take nikdy v rodine neexistovalo a to boli este viac ako sa pozriet realite do oci 😔 ....a bojovat s nou.Moja matka bola jednou z tych manzeliek. 😔
nerob nic.... to si musia vyriesit oni dvaja.....moj svokor mal tiez milenku a najprv to povedal manzelovi.....casom aj mne a svokra o tom nevedela.....tiez sme nevedeli,ci jej to povedat alebo nie a rozhodli sme sa mlcat a dobre sme urobili,lebo nakoniec sa sam priznal a riesili si to oni dvaja medzi sebou.My sme sa do toho nemiesali.Myslim,ze svokor urobil velku chybu,ze to vobec priznaval.....manzelovi tym velmi ublizil ....boli okolo toho viacere afery,ktore keby o tom nevedel,tak by neprebehli.Podla mna je lepsie nic nevediet 😉
to ze je to ich vec je sice fakt, ale mne osobne by na mame zalezalo viac a povedala by som jej to. ved ako by sa citila este aj po tom, keby zistila ze jej dcery to vedeli a nepovedali jej to??? 😔
ak mas dokaz,z mojho pohladu,by si mala ist za mamou.
ja ta chapem, ze to chces riesit, aj ja by som chcela na tvojom mieste..urcite by som nemlcala z ucty a lasky k mame, to si nezasluzi. povedala by som otcovi, nech to povie mame sam /tak mu das moznost ostat aspon trochu chlapom/, inak ze jej to poviem ja. potom uz by zaviselo od neho, resp. od nich oboch, co dalej.
ale myslim, ze riesenie je len jedno. a nemyslim tym tvarenie sa, akoze nic..ja hlavu do piesku nepcham a nechapem, ked to ludia robia... radsej idem na vec /aj ked niekedy ani to nie je uplne najlepsie/ a viem, na com som. drzim palce vam aj mame.
nemáš robiť nič... ich manželstvo zjavne nie je harmonické ani idylické už dávno, keďže otec je dlhodobo mimo domov, a mama asi vie, prečo sa nerozviedla... Možno je silne veriaca, možno sa bojí "čo by na to povedali iní", možno len sa jej proste nechce absolvovať ťahanice o byt, majetok a možno jej to proste len takto vyhovuje... Kým vás mama vyslovene nežiadala, aby ste niečo také robili, tak sa jej do manželstva nemontujte. Ani vy by ste nechceli, aby sa vám niekto staral do vzťahu, nech je akýkoľvek, tak to nerobte druhým. A vlastným rodičom už vôbec nie, pretože aj keby sa hneď rozviedli, tak ostanú vašimi rodičmi navždy.
@salome52 ...nechápem prečo ste sa mu hrabali v mobile a ak ste sa na to odhodlali,tak ste mali nazbierať odvahu a rovno sa ho na to spýtať ...
...súhlasím s názormi nemiešať sa do toho 😉 sú dospelí,ak si aj mama niečo všimla tak nech sa porozprávajú a vyjasnia si situáciu ale bez tvojej a sestrinej asistencie 🙂
@salome52 je to tazka otazka.. nie je jednoduche to nechat tak ako tu kočky pisu ... zalezi ti na rodine, a nie je prijemne sa pozerat na klamstva a tvarit sa , ze o nicom nevies.. najma, ked vies, ze sa tym ublizuje niekomu, koho lubis.
bola som v tej istej situacii, akurat ze sms som nasla u mamy ... ked mi pozicala mobil, kedze ja som ako dieta vtedy este svoj nemala ...
ako 15 rocna som jej povedala : " nebudem to hovorit tatovi, ze mas priatela... ale povedz mu to sama.. mas na to mesiac.. ak mu to dovtedy nepovies, tak mu to budem musiet povedat ja, lebo sa nemozem pozerat na to, ako ho vyuzivas a klames . "
povedala mu to ... vzdy je to lepsie ako keby si mala prist za nim / nou ty . skus to riesit takto... kedze som ti nepovedala len moj nazor, ale aj úrakticku skusenost, tak dufam, ze som ti aspon trosku pomohla
to neni na otazku.....😉
Jednoznacnou odpoved jsi mohla ziskat jen od OTCE...😉
To, ze jste hrabaly do jeho mobilu beru jako PODRAZ nehlede na vztahy...podezreni apod.
Vase chovani = SRAB...
Uz to, zes dala jen otazku mi prijde, ze se bojis konfrontace😉
@salome52 ahoj, súhlasím s názormi viacerých mamičiek, aj keď vás to so sestrou veľmi trápi, naozaj je to vec len dvoch dospelých ľudí-vašich rodičov...ak NIEČO vaša mamina tuší-tak sa TO skôr či neskôr dozvie a potom je už na nej, či sa rozhodne odpustiť, alebo vášho otca, jej manžela, opustiť...ak sa do toho zapletiete vy dve, tak sa môžu narušiť vaše vzťahy s mamou...nie vždy dokážu naši najbližší oceniť takéto priame "otvorenie očí" od svojich blízkych rodinných príslušníkov a potom vás môže obviniť z toho, že ste jej "rozbili" ideálny vzťah s otcom...lebo nič nevedela, nič neriešila...
neriesit
Asi by som to ani neriešila ,a otca by som sa opýtala (počkala by som si na vhodnú chvílu) či náhodou sa sním niečo nedeje ,lebo mi pripadá ako v puberte a neviem či to povedať aj mame. A určite by po týchto slovách mal nastať dialóg. V podstate by si mu mala dať najavo ,že niečo tušíš, a dať mu dobrú radu : je to jeho život ale podvádzať a ťahať niekoho za nos v láske prislúcha pubertiakom.
Inak môj otec si tiež našiel inú ženu po 25 rokoch manželstva ,nehovoriac že ked sa rozvádzali som mala 22 rokov a cítila som sa ako malé decko ,ale pochopila som ,že takto je to lepšie ako by sa mali hádať. Napriek tomu sa všetci stretávame i ked na rodinné oslavy otcovú priateľku nevolám,a sem tam sa stretneme.
vasej matke musi byt jasne, ze ak jej manzel chodi domov 3 krat za rok, tak ma milenku. je rozdiel, ked ide o mladu rodinu s malickymi detmi a aby prezili, maminka sa stara a manzel musi byt daleko od rodiny a je im vsetkym smutno.
ale vas otec asi nestava dom, nehrdlaci koli hypoteke a pod - usudzujem z toho, ze ma odrastene deti - navyse, nehnevaj sa, ak muz ma zenu raz, tak za nou pride, nie len 3 krat rocne. ocividne peniaze na cestu ma, kedze ako pise, pije a to je riadne vyhadzovanie penazi do vzduchu.....
vasa mamka je mozno aj rada, ze opyteho chlapa si po zvysok casu povesi na krk niekto iny........ ma svoj vek, svoje skusenosti a asi medzi vasimi rodicmi to uz nie je ani laska ako tram, ani dlhorocny vztah zalozeny na dovere a porozumeni - podla mojho nazoru taky byt nemoze, ak jeden partner prachy radsej prepije akoby siel za rodinou........
kaslal na vas cely zivot, nie je vam dobre ked okolo vas nesmrdi chlast? no tak si uzivaj zivot so segrou a budte mamine oporou, lebo vas ocividne vychovala sama v podstate a to je viac nez velka drina, tak jej pomahajte, berte ju do prirody, na vylety, nech si hold uzije, ked nemohla, kym sa chlap flakal a ona strazila male deti a bdela pri nich ked marodili..........
Myslim, ze to, ze ma tvoj otec milenku, je iba spicka ladovca. Mne by viac vadil ten alkoholizmus, laxny pristup k detom a k manzelke... Ked toto tvoja mama neriesi, nejaka milenka by ju uz asi nerozhadzala. Nechaj to tak, pokial sa tvoja mama doteraz nerozviedla, kvoli milenke to asi tiez neurobi. Je to ich zivot, su dospeli a za tie roky vedia, koho si vzali.
Ak sa do toho zapletiete, skonci to zle najma pre vas. Narusi to vztah s obomi rodicmi. Hovorim to zial zo skusenosti.
zeleny-cajik - ani moja mama neriešila otcov alkoholizmus,že sa nám nevenoval,bola zaslepená,ani k nej sa bohvieako nechoval ale keď sa prevalilo,že má milenku( bola som to ja,čo som jej to povedala,aby si už konečne otvorila oči),tak sa rozviedli,chvalabohu.jasné,že ju to ranilo,ale časom to prešlo,mala mňa aj sestru pri sebe,mm a svoje vtedy len 1 vnúčatko a druhé bolo na ceste,tak aj to jej dávalo silu to prekonať.
Tazko povedat co robit ... pred 4 - 5 rokmi som zazila nieco podobne ... Boli sme prakticky normalna rodina .. rodicia pracovali aby sme sa my s bratom mali dobre ... nechybalo nam nic dopriali nam krasne byvanie a prakticky pohodu doma ... otec ma pracu kde nieje casovo viazany a mama mala v tu dobu pracovu dobu viazanu ... mna sem tam napadlo ze to prakticky oco moze mamu v klude podvadzat ked si to mama nevie odkontrolovat ked je v praci ale len napadlo .. S otcom sme mali uzasny vztah a s mamou tiez , ale sem tam sme sa povadili ... Presne pred mojimi maturitami sa prevalilo to ze moj otec ma skutocne milenku ... zenu strasnu asi 150kg (moja mama kocka 55 kg) nik vtedy neriesil ze ja maturujem .. doma boli len hadky ... a nik neriesil to ze toto ma byt najrkajsi okamih stredoskolskeho zivota .. plny stresov z ucenia nie stresov z toho co sa robi doma .. nikdy nezabudnem na to ze z nedele na pondelok ked som mala ist v pondelok maturovat z ekonomiky somspala u susedy o 2 poschodia vyssie lebo doma sa to nedalo vydrzat ... potom sa mi v piatok na odovzdavany maturitnych vysvetceny rodicia ospravedlnovali .. ale bolo mi to jedno a mrzi ma to dodnes ze som si nemohla "uzit" tie maturitne veci tak ako moji spoluziaci .. casom sa ukazalo ze moj brat o tom vedel, aj napriek tomu ze mame uzasny vztah s bratom nevedela som o tom ... a brat to znasal velmi tazko .. mama podala ziadost o rozvod .. no nakoniec to stiahla ... kupili si spolu dom a teraz je to ok ... mama isla pracovat do rakuska na turnusy ... a otcovi opat doveruje ... a oco je ako vymeneny .. ma tu istu pracu co predtym len teraz ma uz iny pracovny cas aj ked sa v praci nezmenilo nic .. ale zmenilo sa v jeho sukromi ... doma porobi take veci co som v zivote nevedela ze moj oco vie robit .. a som stastan ze to je takto.. aj ked teraz mam uz 23 rokov a svoj vlastny zivot ... na to zle obdobie nikdy nezabudnem aj ked by som velmi chcela .... teraz su veci ktore sa v nasej rodine proste nerozoberaju... a proste su tabu ... ja som sa s otcom na tu temu nikdy viac nerozpravala a uz ani nebudem .. ked to nacrtne mama hnedj u zmrazime ze to sa uz nerozobera tu lebo sme si to tak povedali ked sme podpisali zmluvu o kupe domu ... a tym domom sa nam zmenil zivot .... a som stastna ze sme ostali 4 + s novym clenom nasim krasnym psikom 🙂
Mama je spokojna, rozumeju si a vidia sa 3x rocne. Toto je skor priatelstvo, ako manzelstvo. Neries to. Mama urcite nieco tusi/vie/mozno aj toleruje. Toto ide mimo vas. Nasa mamina tiez mala dva roky pomer a my sme to vedeli, otec nie. Ale jej sme nikdy nepovedali, ze o tom vieme... bola to ich vec... aj ked nas to trapilo.
čo máš robiť? ja som za priamy postoj,povedala by som otcovi,že o tom viem,a že sa za neho hanbím,mame by som nepovedala nič a nedobrý vzťah s otcom by sa ešte zhoršil..a poučila by som sa dobudúcna,že v mojom manželstve budeme žiť spolu,muža do sveta samého nepustím,ak ísť tak spolu ako manželia,rodina ,peniaze nie sú všetko...viem o x-prípadoch,kedy sa takto rozpadli rodiny,žena tu doma ostala s deťmi a chlap šiel zarobiť a nakoniec tam ostal aj s frajerkou,srabi 😠
nechat to na svojich rodicoch su to predsa dospelí ludia. Ak tak by som povedala otcovi ze o tom viete a teda ako to chce riesit dalej. Ak nechce byt s mamou nech od nej odide a to bez ohladu na to ci milenku ma ci nema