Otec ignoruje dvojročného syna

15. júl 2021

malý ho má velmi rád a on ho ignoruje, malý ho stale caká, je mi to velmi velmi lúto, on ma krajsie prostredie na dedine, nechce aby sme tam boli, nezaujima sa, som z toho nestastna, pretoze moj syn ho potrebuje a otec mu chyba. Co mam robit? Urcite nepripada do uvahy najst si niekoho len aby mal nahradneho otca. Bude to mat nasledky? Srdce ma bolí, ked vidim, ze pocituje také negativne veci, spomina ho a caká a on neprichadza a ze ho odmieta vlastný otec. nema zaujem vobec. Co mám prosim vás robit?

nechce.

nafka0483
15. júl 2021

A ty s otcom dietata tvorite par, zijete spolu?
Ak nema o dieta zaujem, tak si nepomozem, neda sa donutit ho :(

slovakboy
15. júl 2021

Ich to mi je tak ľúto. Malý to rozchodí jemu chyba otec preto lebo ho občas vidí. Zíde z oči zíde z mysle ale detičky sú úprimné a keď mu chýba ocko mal by to ocko vedieť. Povedz mu to že chlapec sa na neho pýta. Aký je medzi vami vzťah? Nechce teba jeho otec? Alebo ste rozvedení a on za ním nechodí?

autor
15. júl 2021

@slovakboy on to vie, ze ho syn čaká. Nezijeme spolu a on nemá zaujem o maleho vobec. Ale ja mu casto volám, nech pride a tak navela pride. Naje sa, pohraju sa a hned odide. Ani neprispieva nijako, nezaujima sa, ale hra sa s nim zoberie ho na prechadzku. Ineho muza nemame v okolí.

henrikir
15. júl 2021

vyzera, ze sa s tym budes musiet len zmierit. ked nema zaujem, tak nema a asi to nezmenis. uvedomi si to, az ked bude neskoro.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
amelie2017
15. júl 2021

Prepac, ale tymto vynutenym stretavanim svojmu synovi viac ublizujes ako robis dobre. Nepros ho, maly ma este len 2 roky, zabudne. Chapem, ze chces, aby sa otec zaujimal, ale ak on sam nechce, dlhodobo to neudrzis. A ked bude maly vacsi, bude to pre neho tahsie ako teraz.

autor
15. júl 2021

@amelie2017 mas pravdu, dakujem. Neviem ako to mam spracovat, ze nema zaujem.

autor
15. júl 2021

@elizabet173 nie on zaujem nemá a on ma oplodnil zamerne, ale dakujem, nebudem ho volat..

hipuska
15. júl 2021

Ja si myslím, že 2 ročne dieťa je ešte malé aby vyhľadávalo človeka, s ktorým nie je v dennom kontakte a navyše sa mu ani nevenuje. Podľa mňa, to robis ty. Vyvolávas v ňom ten pocit. Prestaň ho úplne spomínať pred dieťaťom.

autor
15. júl 2021

@hipuska Ďakujem velmi pekne za radu..asi áno. Ak vies prosim Ta nieco mi este poradit, porad proaim Ta. Ked povie tato ide..a on samozrejme nejde...ano spomeniem mu ho. DAKUJEM PEKNE.

hipuska
15. júl 2021

Odviesť pozornosť....tato nejde....poďme za dedkom/babkou/hrať sa s vláčikom.

Ešte len príde obdobie, keď ten otec bude veľmi, veľmi chýbať. Držím palce

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
15. júl 2021

@hipuska ďakujem..:( kedy príde prosim Ťa to obdobie ked mu bude chybat.
@elizabet173 más pravdu, klamem seba ked si myslim ze sa bude chovat aspon k synovi lepsie. Malý na neho nezabuda, dlho som ho nespomenula a sam to povedal. Caká ho.
Skúsam ho zabavat. Som strasne smutná, ze nevinné dieta si odnáša tak tvrdo moju chybu. Nebudem ho spominat a budem odvadzat jeho pozornost, ked si spomenie. :(((( dakujem vám.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
slovakboy
15. júl 2021

Raz som bol v nemocnici so zlomenou nohou a nemohol som chodiť vedľa o dve izby ďalej plakal celé dni aj noci maly dvojročný cigánik. Mal zlomené nôžky v stehnách lebo stiahol na seba televízor. Mal ich vytiahnuté cez závažie dohora a ležal len na chrbátiku nikde chodiť nemohol. Tak sa to liečilo aby sa mu neskrátilo. Matka u neho mohla byt ale nevydržala a chodila k nemu len raz za dva dni poobede. Vtedy prestal plakať a hrozné sa cely čas tešil a hral keď už som mohol chodiť o barlách videl som ho takého šťastného. Sestričky sa na ňu hnevali lebo vždy keď odišla maly hrozne plakal. Hovorili jej že z toho bude mat traumy, Take male dieťa si rýchlo zvykne byt bez rodiča ak ho nahradí iný. Hocikto. Ale nedokáže pochopiť keď od neho odchádza. Ono do určitého veku nevie pochopiť že mamka alebo ocko sa vráti. Nevie si to predstaviť darmo mu to hovoria. Preto tie jasličky sú pre deti traumatizujúce. V dospelosti môžu mat z toho úzkosti. Môžu, nie musia. Pre dieťa je to ako keby mu ten rodič odchádzal navždy. Viem čo to je, zažil som to. Spomínam si na to matne na tie jasle. V škôlke to už bolo dobre to som bol už frajer a rad som tam chodil. Ale jasle to bol samy plač. A teraz keď som mal úzkosti po korone a manželka odišla do prace prežíval som niečo podobne ako vtedy v detstve. Povedz tieto dva príbehy svojmu priateľovi a povedz mu že bude lepšie keď k malému nebude chodiť vôbec alebo nech je pri ňom denne. Nech si vyberie. Raz pochopí akú chybu urobil. Teraz má iné plány iné predstavy viem ho pochopiť. Keby sa ale obetoval a vytrpel trochu zabudnutia na svoje sny, tak sa jeho život premení na šťastný. Nie je dôležité až tak s kým žijeme ale ako sa obaja vieme tomu druhému dať. A prispôsobiť sa mu kvôli tomu že je to správne. Odmena v podobe lásky a krásnych pocitov príde neskôr. Príde len treba veriť a robiť skutky lásky tomu druhému aj svojim deťom.

janickacrazy
15. júl 2021

Tvoj otec by mu nemohol nahradiť ocka aspoň čiastočne? Alebo nejaký iný chlap z rodiny? Nemáš brata, švagra, bratrancov?

lija22
15. júl 2021

smutne. a tomu hajzlovi povedz nech sa opovazi si vyzadovat synovu spolocnost ked bude stary a nik o neho nezakopne vrr

rosavia
16. júl 2021

Negativne nasledky skor nanho bude mat, ked bude travit cas s niekym, kto o to ocividne nestoji.

Je to jeho syn, musi teda prospievat na vyzivne zo zakona. Ak inak o maleho nestoji, jeho problem. Ty vymysli pre maleho program a staraj sa onho s laskou. To potrebuje.
Mozno sa jeho otec uvedomi, ked uz bude neskoro. A mozno nie, to nikto neviem. Ale maly moze mat plnohodnotny zivot aj bez takehoto "otca".

trilliardr
15. sep 2022

@slovakboy kiež by všetci uvažovali tak ako ty... ❤️