Otec hucká dieťa proti matke

13. okt 2023

Ake možnosti ma žena ktorej bývalý partner v jeho súdom stanovenom čase hucká dieťa proti nej? Spolu s jeho matkou (babkou)? Dieta sa vracia rozhodené, nadáva matke, otec pred dieťaťom matku uráža.
Môže to riešiť úrad prace? Či sa to nedá nijako riešiť?

tosomja
13. okt 2023

My máme v rozhodnutí napísané, že rodič nemá urážať a ponižovať druhého rodiča, podryvat jeho autoritu pred dieťaťom. Myslím, že sa to dá riešiť, ak dieťa bude spolupracovať. Ináč je to také, ...on nadáva na teba, ty nadávaš na neho.

huxy
13. okt 2023

Treba kontaktovať kuratelu,najlepšie napísať všetky skutočnosti a poslať poštou. Potom sa s tým musia zaoberať. Mali by ho potom predvolať, bude mať možnosť sa vyjadriť. Ale je možné, že bude zapierat. Ale zakaždým treba znovu napísať, oni si to odkladajú.
Mali by mu aj vysvetliť, aby to nerobil atď.
Je dobré mať presne poznačené,kedy a čo presne povedal.

veronika1754
13. okt 2023

Ono myslím že záleží aj od veku dieťaťa, môj to robil na začiatku, teraz na nich se.. ie, ale vtedy najstaršia mala 14 romov tá sa nenechala nim ovplyvniť. Horšie to bolo s chlapcami boli vo veku 7 a 6 rokov, no ja som im vždy to vysvetlila tak že každý človek keď sa hnevá povie niečo čo ani tak nemyslí, no vtedy ma to stálo veľmi veľa času a energie s deťmi aby mali so mnou kvalitne strávený čas, veľa venovania sa, veľa smiechu, aby im bolo dobre so mnou, na neho som nevravela nič a ani ich nekarhala za to čo robili keď prišli od neho, snažila som sa vždy upriamiť ich pozornosť inam. Časom sami pochopili kto aký je. A zasa mladšie dcéry boli fakt malé tak si to neuvedomovali celkom čo sa deje. No ja som mala tú výhodu ak sa to tak dá nazvať že on ich bral len sem tam, cca raz za mesiac dva na dve tri hodiny a aj to sa im nevenoval. Len im vymyval mozgy ako ja som tá zlá že ja nechcem aby on bol s nimi atď. Pritom keď ich na súde žiadal do opatery ja som súhlasila, vedela som síce že by mu ich nezverili ale nikdy som nerobila žiadne prieky v stretavani sa. Preto ho to cca po roku prestalo baviť keď videl že nič nedisiahol tak teraz už sa ozve tak dva krát do roka, boli dva roky čo sa neozval vôbec. Najmladšia ho berie ako hocikto cudzieho.

lujza123
14. okt 2023

Reálne nemá žiadne možnosti. Kamoska tak prišla o syna, chlapec bol vo veku keď bol ľahko ovplyvnitelny, jej ex manipulátor. Oni sú obidvaja také emotívne a výbušné typy nedokázali sa normálne rozísť a doteraz na seba podávajú trestne oznámenia za čokoľvek

Rok chodila po socialkach, žiadala o pomoc, že chlapci sa jej vracajú od otca úplne rozhodeny, ten mladší ešte len 3 ročný vždy keď prišiel od neho tak len “ maminka je zlá, maminka ma neľúbi”
Musím ale povedať že rovnako aj ona nadávala na otca pred deťmi. Ten starší proste nevydržal ten tlak od obidvoch tak sa rozhodol vybrať si stranu, bohužiaľ nie ju. Niekoľko mesiacov ho vôbec nevidela, odmietal sa s ňou stretnut, telefonovať, nič. Sociálka vôbec nič, nariadili stretnutia s psychologickou ( mimochodom mladucka dievčina čerstvá absolventka ) chlap na nu hodil očkom že však on syna pripravuje na stretnutia s matkou a vybavené. Celkovo aj keď som čítala tie posudky tak bolo evidentne ze je zaujatá.
Teraz je to už lepšie, občas sa stretnú, starší žije s otcom, mladší s nou

Myslím si že chalan bude mať následky a rozvod jeho rodičov ho poznamená celoživotne. Bohužiaľ keď sú dospelý sprostí trpia ich deti.