Ahojte včera bol môj otec opitý. Pohádali sme sa a zdvihol na mna ruku no uhla som sa aby nič nespravil,odisla som a začala nenormalne plakat. Veľmi mi ublížilo už len to že mi chcel fyzicky ublížiť. Stretla som ho keď išiel z roboty nevládal chodit držala som ho za ruku odniesla som ho domov a toto je jeho vďaka? Takto to u nás funguje najmenej 2x týždenne. Avšak prvýkrát na mna zdvihol ruku a viem že to bolo nepravom. Toto bude asi tichý výkrik do tmy ale potrebovala som to dat von.
je na case sa odstahovat. Cakat vdaku od cloveka zavisleho (na comkolvek) je nerealne. Ked je clovek pod vplyvom tak nema sebareflexiu. Cim su zavislaci starsi, tym su horsi. Zbal sa a odid. Ja ako dospela zena a matka ti mozem s isotou povedat, ze ziadne dieta nema preberat na seba zodpovednost za neschopneho rodica.
@cocolino234 budem mať 17 chcem ešte podotknúť že veľakrát kvôli nemu zostávam doma aj keď ma niekto volá von len aby som mala istotu že sa mu nič nestane. Nemusím ale robim to aj z dôvodu že žije s nami babka ktorá je na prášky z neho. Premýšľam už dlhšie že co spravím pretože 17 mám za 2 mesiace - takže za rok a 2 mesiace mam 18- dosť dlha doba a môže sa stať veľa veci ktoré ma pri ňom zdeptaju. Posledné 3 týždne to fakt hrotí a vidím ho viac opitého ako triezveho. Je na mna vyvíjaný psychicky nátlak z toho ako pije a veľakrát sa aj s babkou hádame práve kvôli nemu. Je to veľmi ťažká situácia. Snažím sa mu vždy dat najavo že by som pri ňom stala ak by si chcel odvyknut od pitia ale nestačí to. Je stratený pripad. Moja mama bola tiež alkoholička ale žije si vlastný život. Veľmi závidím deckám v mojom veku co majú kompletnú a šťastnú rodinu lebo to je to najviac co môže byt. Hranie spoločenských hier,spoločne výlety,spoločne strávený čas by mnoho deciek v mojom veku ofrflalo ale pre mna by to znamenalo veľa a je mi veľmi ľúto že to nikdy nezažijem.
Keby ť a udrel, alebo ohrozoval babku, môžeš zavolať políciu. Môžu ho odviezť na psychiatriu a tam by bol hospitalizovaný ako nútený vstup, Ale veľa záleží od policajtov, ako to oni vyhodnotia a následne od psychiatra.
fu, co napisat. moj otec zomrel ked mal 60 na nasledky alkoholizmu. on to tak chcel. zial. nepomozes ked sam nechce.
je to tazke, drzim palce, ale radu nemam. sama nechapem preco sa tie veci stali, a casto si myslim ze som mu odpustila (lebo iba tak sa da ist dalej) ale neviem ci to tak je na 100%..... ale ten pocit (ciastocny) ze som mu odpustila sa zial dostavil az po jeho smrti....
mam uz skoro 40, a teda uplynulych 20 rokov mojich vztahov velmi ovplyvnilo aj toto, boli to katastrofalne vztahy, ale to vidis az potom, az s odstupom casu. myslela som si ze som nad vecou, no nebola som.
drz sa
Mrzi ma to, ale snaz sa co najskor odist nepomozes mu