Otázka o mužoch

30. nov 2020

Ahojte dnes ma moj chlap riadne naštval a nechal ma u svokry samu s detmi spať a on išiel spať k nám domov (do starého bytu), lebo on je unavený.
Vysvetlivky1: manzel ma toho teraz v práci veľa, plus ideme prerábať nový byt a ešte je aj prechladnuty. Ja som na materskej s 2 malými certikmi (dnes boli obzvlášť zli cely deň a cely deň ani poriadne nespali) a tiež som prechladnuta.
Vysvetlivky2: u svokry sme dnes z toho dôvodu, ze som musela vybavovať nejaké veci v meste a keďže som vedela, ze manžel pride neskoro z prace, tak som potrebovala postrazit deti. A so svokrou mame celkom dobrý vzťah.
Vysvetlivky3: domov sme už nestihli ísť, lebo kým manzel prišiel z práce (mame len 1 auto a na tom bol v praci) už bolo neskoro a deti zaspali.
Zaujima ma, ale prečo muži, ked majú toho dosť, dokážu byť chladnokrvni? Ked mam toho napriklad ja dosť, tak sa nedokážem len tak vykašľať na deti a jednoducho odísť a deti nechať chlapovi, lebo aj keď to urobím, vždy myslím nato ci su ok a ak by neboli ok, tak idem domov. Ako to ti chlapi robia? Aj ja by som sa to chcela naučiť, aspoň občas.
P.S. s manželom mame dobrý vzťah, len teda tiež ma svoje chyby.

mondolina
30. nov 2020

Nejako tomu nerozumiem, teba nasralo, že neostal spať s Vami u svokry?

olino17
30. nov 2020

Lebo chlapi vedia, ze my sa postarame o deti za kazdu cenu 😉 maju v nas milion percentnu istotu

karhu
30. nov 2020

a co chces riesit? riesil to ako typicky chlap - upratal sa.. mal vam robit vystup, vybit si na tebe zlost? nie je to idealne riesenie, ale je to riesenie..to ze matka nema volno nikdy by ti pri dvoch detoch malo byt davno jasne, daj si caj a relaxuj☕

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
limetka69
30. nov 2020

Ja nevidim co je zle na tejto situacii. Viem odpovedat len na to, ako je mozne, ze su chladnokrvni. Neboli tehotni. Nechapu to a nikdy nepochopia. Dali zubrienku, ale 9m zilo dieta v matke, nikdy to puto nepochopia.

deti95060810
30. nov 2020

No lebo chlap v prvom rade myslí na seba... inak tiež nevidím nič na tejto situácii - dá sa to predýchať....😉

janci05
30. nov 2020

Materinská láska. Jednoduchá odpoveď. Ten pud chrániť svoje potomstvo je zakorenený v ženskom pohlaví. Mne stačí keď ide syn s kamarátmi von. Manžel si jednoducho zaspí a ja si môžem nechty ohrýzať od nervozity, že čo s ním je. Je to proste tak.

denden77
30. nov 2020

lebo oni vedia, ze my sa postarame.. aj ked sme uz niekedy polomrtve, mozu sa na nas spolahnut.. a teda si mozu dovolit zdekovat sa a ist si oddychnut 😁
inak tiez, rovnako ako baby, nevidim dovod sa pre toto dako jedovat.. nesiel na zurku, siel sa domov vyspat 😊

autor
30. nov 2020

Ved ono ja viem, ze je to blbosť a ze to prežijem a nebudem kvôli tomu robiť nejaké teatro, len ma zaujíma ako to ti chlapi robia. Lebo by ma zaujímalo ci sa to nedá nejako aj u mňa na nejaký čas, napriklad ked pôjdem s kamoškou na kávu, nech sa nestresujem cely čas ci su deti ok a ci neplacu, hlavne mladší, ten je taky cecok.

baluinka
30. nov 2020

zatial dieta este len cakam, ale realne si uz teraz predstavujem, ako sa budem urcite snazit vyhradit si cas len pre seba a svoje zaujmy, dieta zatial postrazi tatino, prip. babky 🙂 uvidime, ako mi toto moje presvedcenie bude vychádzat, mozno budem tiez v strese :D kedze poznam aj matku, ktora ma dve deti ale je to taky ten typ, ze bez rodiny nikam (mala ist s nami na rozlucku a velmi teatralne nam vysvetlila, ze my musime chapat, ze ona predsa ma uz RODINU a bez svojich deti a manzela nikam na noc nepojde...ok,som zvedava,kolko jej to vydrzi :D )

danieli
30. nov 2020

Az budu trosku starsi budes vediet byt aj ty “chladnokrvna”, deti sa zavesia na otca same, neboj, este si s nimi uzije a ty dokonca s pokojnym svedomim zabudnes na chvilu, ze existuju, lebo budu v naj opatere

limetka69
30. nov 2020

@baluinka nevravim, ze sa to neda, ale na 98% budes myslou pri dietati ked sa niekam vyberies. Dokonca ti bude chybat. Ja sa tak vytesujem,ze ide slat mimo domu, ze bude ticho, klud, cas na seba. A o dve hodinky mi chyba a neviem sa ho dockat. Ako vydrzim, ale chyba mi cast mna. 🙂

baluinka
30. nov 2020

@limetka69 to je asi takym mojim sucasnym rozpolozenim, ze mi ako tehotnej dochadza, ze "prichadzam" o svoj slobodny bezdetny zivot, je dost mozne, ze ked bude babatko s nami, nebudem schopna od neho odist ani na noc 🙂 sama som zvedava..ale myslim, ze kazdy obcas potrebuje cas a priestor pre seba a svoj dospely svet, takisto ako otecko z tejto diskusie a takisto ako mamicka, ktorá diskusiu zalozila 🙂

autor
30. nov 2020

@danieli na to sa teším, len sa bojím aby to nedopadlo tak, ze drahy ocko im na cely čas zapne telku, lebo však on je unavený 🤣 asi ich budem musieť vyhnať vonku, aby som mohla "upratovat" 😀
Sranda je, ze som si vždy myslím, ze ma manzel nemôže už nastvat a on vždy vymyslí nejakú novu vec. A čím viac si to uľahčí, len aby sa nemusel starať, tak tým ma to viac naštve. P.S. nie je taky vždy len teda ma svoje chvíľky.

limetka69
30. nov 2020

@baluinka tak ja som sialeny samotar, ktory potrebuje svoj priestor. Ale poviem ti, ze da sa zit aj bez toho. Proste moj osovny priestor siel na poslesnu kolaj, az twraz led ma maly 4,5r sa vraciam do normalu a zacinam byt sebecka. Donedavna bol syn na prvom mieste aj keby neviem co bolo. Teraz sme spolu na prvom. Uplne sa ti prehadzu hodnoty. Pochopis az ked to nastane. Tiez som nechapala. Vzdy som vravela, ze nedam dieta pred muza, 😂😂😂😂 teraz sa na tom rehlim jak kon. Muz bidak na spode rebricka. Ja, syn, domacnost a tak muz ak ostane cas a energia.

baluinka
30. nov 2020

@limetka69 :D chudak ten moj, asi ani netusi, co ho caka , ak to aj u mna tak bude :D

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vilma7
30. nov 2020

Treba začať trochu veriť chlapom
Ja robím na polovičný a manžel stráži takmer 4 r a 17.mes. a už skoro rok...a nemôžem predsa v práci neustále myslieť na to, či to zvláda. Musí a hotovo
A chlapské myslenie nepochopíš, sú predsa z inej planéty. Z Marsu.

paskolinka
30. nov 2020

to moj tiez tak par krat urobil, ze ked sme sa pohadali, zobral sa niekam vyvetrat a mna s deckom nechal doma 😝 fakt je, ze kym su deti male, neviem si predstavit, ze by toto urobila matka... ja by som teda nemohla, stale by som myslela len ako maly za mnou place a co mu muz asi vyprava, ako mu to vysvetli (lebo deti nie su blbe) 😅 chlapom toto prejde, deti mozno ani nezbadaju, zena odpusti a hotovo 😉

andrejka1974
30. nov 2020

neboj casom budu deti chodit len za nim najma synovia , mam 3 dospelych a uz chodia aj spolu von a moja starsia dcera je tiez furt s nim, obcas aj ziarlim ze ide za nim ale chapem ak chodi do prace co aj ten moj je stolar takze ked boli deti male spaval vzdy v inej izbe potreboval sa vyspat robi 12 aj teraz takze deti boli na mne , ale ked bolo treba pomohol a pomaha najma s najmensou je autistka

amelie2017
1. dec 2020

A ja moc nechapem, kde je problem. Tak sa siel domov vyspat. Neviem, ci mate u svokry dost miesta, aby ste sa vsetci pohodlne vyspali, mozno to bral aj tak, ze tebe s detmi pomoze svokra a on sa konecne vyspi kludne. Nevieme, ci inak s detmi pomaha, alebo vzdy uteka od problemov, nikdy v noci nevstane a pod
Ale napr. my byvame kusok od svokry a v pondelok a v stredu ju strazi poobede, kym som na kurze. Minule tiez zaspala, kym som po nu prisla. Isla som po veci na rano do skolky a ja som ostala spat u svokry, muz ostal doma.

mladena
1. dec 2020

Podľa mňa on to tak nevníma, v zmysle akoby nemal záujem. On ten záujem prejavuje tak, že sa o vás stará. Veľa pracuje, chce aby ste mali v poriadku bývanie, robí to pre teba a pre deti. Nieje možno tak emocionálne do situácie vložený, čo sa týka úzkeho vzťahu k deťom, ako je tomu u teba. Ale je do toho zainteresovaný tak akosi globálne 😀

terezka1947
1. dec 2020

Nie vsetci chlapi su taki.....

elizabet173
1. dec 2020

ak sa tvoj muz vie plnohodnotne o deti postarat, tak to staci prestavit len v tebe samej. Ak teda nemas doma novorodenca. Idem a neriesim, ako to muz da. Neboj sa, poradi si. Inak jeho reakcie su take prave preto, ze mu davas pocitit, ze jedine ty to s detmi vies najlepsie. Daj mu priestor, aby aj on mal deti na starosti, aj ked len dva krat tyzdenne. Ty nakupis, kadernicka, kava s kamaratkou a neries, ci su pred telkou, alebo kde. Inak, preco uz na tu kavu alebo prechadzku nechodis teraz ? To, ze odisiel, by som teraz neriesila, mate teraz zlozite obdobie, bude lepsie.

mareka49
1. dec 2020

Fajn, že si mohla ostať u svokry.
Pekne že máte takéto zázemie.
Na takéto sit

janickacrazy
1. dec 2020

Dá sa to, len sa to musíš naučiť. Proste daj deti raz za čas chlapovi alebo svokre a choď na nákupy, kozmetiku alebo ku kamoške a skús nemyslieť nato, čo deti. Oni to prežijú, neboj. Čím častejšie pôjdeš, tým to bude jednoduchšie. A hlavne žiadne výčitky. Ja chodím pravidelne, prvý raz som išla od 3-mesacneho. Úplne bez výčitiek.

jankapepe
1. dec 2020

Správne som pochopila že ty si ostala u svokry u ktorej ti zaspali deti a manžel jednoducho nestihol pred ich zaspanim vás odvoz domov...tak sa rozhodol že keď už aj tak deti spia a ty ich budiť nebudeš a ostávas tam s nimi.... ísť sa vyspať domov lebo aj tak ide na druhý deň zas do práce?

A čo ťa tu hnevá??
- prečo si nezobrala taxi a nešla domov skôr?

tykat
1. dec 2020

A ja budem za protivnu rypacku... na kieho oneho sa prechladnuti trepete ku svokre??? 😀

Chlap podla mna ok. Este by u mna stupol keby sa zastavil po teba a urobili by ste si pekny vecer bez deti 😉

autor
2. dec 2020

@jankapepe tak co ja viem, zas som taxík neriešila, prečo aj ked som si myslela, ze manžel pride? Len teda bol dlhšie ako som si myslela.
@tykat no tak co ja viem, nejako sme to nebrali, keďže covid nemáme (už sme prekonali), len trosku hrdlo ma bolelo. On sa nezastavil po mňa, on mi doniesol len veci 😀 svokra je od nás vzdialená len nejakých 5km.

derdia
2. dec 2020

@olino17 a ešte by som doplnila, že vedia, že si to môžu dovoliť lebo proste im sa tak rapídne životnezmenil a vlastne ved sú to NAŠE deti😄my sme ich porodili😂