Ahojte mamicky čo máte skúsenosť s osvojenim.dietata poradíte mi ? Moj manžel si chce osvojiť môjho syna s predchádzajúceho vzťahu. Žijeme spolu 2 roky , môj syn ma 4 roky berie ho za svojho otca, biologického nepozná, ex sa o nho nezaujíma , neplatí výživné. Chcem sa spýtať co si treba podať na súd poprípade ak máte nejaký vzor podľa ktorého by som si to mohla napísať bola by som vďačná.dakujem.
Doduska..viem z vlastnej skusenosti ako to treba riesit.Mozes napisat 😊
@marca12 ak ma skusenosti tak neofrfle vsetko co videa kedze bol unas na obhlidku bytu ... nepacilo sa ze byvame v podnajme a ze byt nie je nas, ze je iba dvojizbovy, ze nemam doma manzela,(s ktorym sa dohovarala telefonom a chcela sa snim rozpravat pritom nechcela sa snim rozpravat) sama nevie co chce, pytala sa ma otazky ktore boli smerovane na manzela a ked som povedala ze to su otazsly na neho ze ja nato nebudem odpovedat tak hned ved tu neni a neviem co pritom snim volala a povedala ze snim nechce komunikovat a taktoez so synom 3r ona sa nebude rozpravat lebo ona mu nerozumie pritom maly nema ani sajnu oco sa jedna a neviem co ... podal si to manzel ja som ho ktomu nenutila a bio otcom maly neni v kontakte malebo videl iba pri krste aj stym bol problem aby prosiel a kedze onho nejavi zaujem tak to takto poriesil manzel ze podal o osvojenie bio chce od nas pokoj a my tiez od neho takze tak
@fredy29 chcem vám ešte poradiť , že skúste povedať bývalému , že nech s tým súhlasí a tým pádom bude zbavený aj platenia vyzivneho u nás to zabralo lebo neplatieval a už mal zle s toho, a taktiež sa o dieťa nezaujimal možno aj tieto veci zavazili že nám.to odklepli, ale najviac myslím.to ze tym on súhlasil
@doduska77 v utorok pokial to neodrocia koli korone ... ja som sa pytal len koli tomu ze kolko ste boli manzelia lebo nam hned ze to neprejde a blbosti kolo toho ... len odhovaracky a nech si to manzel rozmysli a naco nech si zmenime len proezvisko to je jednoduchsie ... a ked som sa jej pytala ze kolko mame byt manzelia len sa vyhybala odpovedi a stale dokola uplne o niecom inom a ked som sa opat opytala teraz ked tu bola v piatok pozret byt zas len ona neviem a som sa jej opytala aky je proemer toho ked si osvojuju a ze to je v kazdej rodine ine 😀takze zase som sa nedozvedela odpoved len odhovaranie a nic pozitivne...