Ostali by ste doma?

27. jún 2024

Robím v závode ťažkú prácu, nevládzem som ustata unavená stále. Dôjdem domov potrebujem si sadnúť/ľahnúť proste oddýchnuť si. Lenže nemôžem lebo musím utekať do škôlky a potom do školy pre deti. Doma sa s nimi učiť venovať sa im. Stále niečo chcú, ja si chcem oddýchnuť, nemôžem tak som nervózna, občas aj kričím po deťoch nech mi dajú pokoj. Som nonstop na nohách večer padám od únavy do postele. Nič sa mi nechce. Manžel ma buzeruje keď není navarené alebo upratané niečo alebo keď sme len doma že si nezoberiem deti von ani na ihrisko. On nechápe že som unavená nervózna z práce z detí proste nevládzem ani žiť. Som ako klbko nervov. Rozmýšľam že ostanem doma ako dobrovoľne nezamestnana aby som mohla venovať sa len deťom a domácnosti. Veď šťastná a pokojná mama rovná sa šťastne a pokojne deti. Lenže neviem čo by na to povedal manžel. Či by mi to nevyčítal že by nás musel všetkých živiť.. Boli ste v podobnej situácii, ak áno ako ste to riešili?

mamamasama
27. jún 2024

Ak sa o vás dokáže postarať, tak ostaň doma. Z tvojho opisu to však nepredýcha a bude buzerovať ešte viac. Veľmi zlý výber partnera.

patka06
27. jún 2024

Neostala by som doma, len zmenila prácu

deti95060810
27. jún 2024

poobzeraj sa po inej práci...

dettilv
27. jún 2024

Ja poviem že sa daj na pn-ak máš takého dr. A až po pn daj vypoved

gemerka17
27. jún 2024

Manžel je kus somara, nevidím nikde žeby ti pomohol. Ostaň doma na PN z dôvodu vyhorenia alebo bolesti chrbtice. Daj sa do kopy a zmeň prácu.

glorikarebeka
27. jún 2024

Ja by som si našla inú prácu, doma by som nemohla byť...manžel sa ako podieľa pri starostlivosti o domácnosť a deti?
Ak nosí domov iba peniaze tak je to žalostne málo

dzejny656
27. jún 2024

Ja by som hľadala skôr inú prácu, doma by som určite neostala. A skúsila by som si to aj doma lepšie zmanažovať, keď prídeš domov s deťmi kľudne si na hodinu môžete všetci lahnut na gauč, deťom pustíš rozprávku, ty si polezis a vypijes kávu. A keď doplníš energiu môžete ísť na ihrisko alebo urobiť čo treba.

30katrusa40
27. jún 2024

Skús zohnať iní prácu. A nech pán manžel po deti prejde niekedy sám alebo ich vezme na ihrisko . Čo robí doma on ?

pribinak
27. jún 2024

Ake veľké sú tie deti?
To čo chodí do školy nevie prísť domov samé?
Nevie sa manzel s tebou prestriedat , že vyberie zo skolky to mladšie?

Ak manžel slušne zarobí tak napr pani na pomoc do domácnosti napr 2x týždenne?

Nauč deti, Aby sa aspoň chvíľu hrali samé

A hľadaj inú prácu

ivik4
27. jún 2024

Hej

matullienka
27. jún 2024

Nie nezostala by som doma, hľadala by som inú prácu, prípadne skrátený úväzok. Doma so chvíľu človek oddýchne a potom čo? Ty sa nepotrebuješ špecializovať byť medzi ľuďmi?

ovaaa
27. jún 2024

Nemáš nejaký zdravotný problém, aby si zostala na PN a trochu vypla?

tamitamitami
27. jún 2024

Skús nájsť prácu na 4-6 hodín (polovičný úväzok) nech ti viac času ostane na oddych, neskôr keď sa dáš trošku dokopy uvidíš čo ďalej.

sense
27. jún 2024

A pan manzel robi co ojrem chodenia do prace?

sisska96
27. jún 2024

Deti chodia do školy, škôlky. Zbytočné celý deň byť doma aj tak deti nie sú doma pol dňa. Treba si meniť zamestnanie. Sú aj ľahšie ženské práce

januska12323
27. jún 2024

Rieš v prvom rade manžela.

lenuska9999
27. jún 2024

Ja by som na tvojom mieste ostala doma apson 2 mesiace. Oddýchla si, trocha zregenerovala a potom sa poobzerala po inej práci. Ak máš dobrú lekárku, tak tá výpise aj na PN. Napr pre bolesti chrbtice. A ak sa nebude manželovi páčiť, vysvetlí mu jednu vec - pokiaľ on nezarobí dostatok peňazí , aby uživil rodinu a ty si ostala doma starať sa o deti a domácnosť, tak si podelíte aj úlohy týkajúce sa domácnosti a deti. Prečo máš ty mať na starosti aj financie aj domácnosť aj deti ? Nepáči sa mu, že neboli na ihrisku ? Veď nech ich vezme. Ale toto si trebalo určiť na začiatku. Teraz po rokoch prevychovas už ťažko

dkethe
27. jún 2024

Si typicka obet zastaralych vzorcov, zena-otrok.
Chodis do prace, takze domacnost a deti ide 50:50. Bez debaty.
My fungujeme takto, dlhodobo a pekne. Ale ani v mojom sa obcas ta zastaralost nezaprie, ak si dovoli mi okritizovat daco, mu hodim do tvare moje rocne zuctovanie dane a odpochoduje pratat 😂
Pochybujem ze tvoj hnup ti dovoli ostat nezamestnanou, na to treba velku mentalnu zrelost oboch v pare. Cize zmen pracu.

koniarova
27. jún 2024

@dkethe a pravdepodobne aj toho hňupa. 😉

diewcatqoo
27. jún 2024

Neviem si predstavit byt dobrovolne nezamestnana. Mne by asi bez prace preplo doma, ja som typ, ktory potrebuje pracovat, lebo potom mi makne mozog. Ak ta praca tak vycerpava, najdi si inu. Dopln magnezko a mozno aj zelezo, ked padas od unavy. A muza zapriahni, nech sa aj on podiela na chode domacnosti a vychove deti. Ty predsa nie si sluzka.

som_realistka
27. jún 2024

ahoj, nie a nie, nezostala, o chvíľu by ti vzčítal aj toaleťák, ktorý použiješ. Najprv skús PN, daj sa dokopy. taktiež si vždy po návrate z práce nájdi čas na "ničnerobenie" 15-20 min, úplne vypnúť. Mne to neskutočne pomáha. Muža zapoj viac do prác. Poviem staré otrepané, sú to aj jeho deti a jeho domácnosť. Ja som tiež dlho padala na hubu, kým som si neuvedomila, že to zmením iba ja. Dosť často používam vetu "Náš kocúr, keby mal ruky obslúži sa sám, ty máš ruky aj vyššie IQ, urob čo treba". chvíľu to trvalo, ale zvykol si a už aj robí čo treba 🙂 ale bola to fuška, hlavne na nervy, aby som nepovolila. 🙂 Oni, chlapi skúšajú taktiku pubertiakov, urobím to zle, ona to viac nebude chcieť. Takže tak.

lakebabe
27. jún 2024

Ja by som doma ostala ale nemám tvojho muža. To je zásadný problém. Mne by muž takú prácu ani nedovolil robit, ale tvoj vyžaduje ešte aj všetko doma od teba takže mu to je asi jedno, ze si zodreta ako otrok.
Daj sa na PN co najdlhšie, potom výber úrad prace oddýchni si, možno aj správ rekvalifikaciu cez úrad a pomedzi to hľadaj inú prácu.
Radšej predavačku alebo niečo také všetko lepšie ako fabrika

h2
27. jún 2024

Manžel sa ako stará o domácnosť a o deti? Čo robí po príchode z práce?

jaond19
27. jún 2024

Neostala by som doma. A pán král robí okrem svojho zamestnania čo? Žerie a buzeruje?

mikadooo
27. jún 2024

Čiastočný úväzok sa nedá? Ináč by som to v prvom rade prediskutovala s mužom, nie s anonymnými ženami na modrom koňovi 🤷. Ja som robila na čiastočný úväzok v sklade, lebo celý by som nedávala popri deckách a tak som to mužovi aj povedala, že proste celý by som nedala a on s tým bol ok. Dobrovoľne nezamestnaná som tiež nechcela byť, cítila by som sa asi naprd, že som úplne finančne závislá od chlapa. A že neni navarené upratané a neviemčo... No... Neni 🤷 však - Navar zlatko, uprac, ďakujem, si poklad, ide ti to skvele. PS: u nás tiež nie je navarené ani upratané, muž si už zvykol, holt blbá doba hrozne emancipovaná, ťažké to majú s nami tí chlapi, tak zle sa narodili, žiť tak o 100 rokov skôr, bolo by im hej...

tomikejt
27. jún 2024

A prečo nenavari alebo neuprace tvoj muž? Prečo ich aj on nezoberie na ihrisko? My sa vo všetkých týchto veciach striedame. Problém nie je tvoja práca. väčšina žien pracuje. Problém je tvoj muž.

domkakvet
27. jún 2024

Opytaj sa v praci, ci by sa dal skratit pracovny cas a do starostlivosti o deti zapoj aj manzela, ved moze ist s nimi aj on von.

autor
27. jún 2024

@mamamasama Zarába dobre, no len či ma nebude buzerovat aj kvôli tomu že budem bez práce.
@deti95060810 U nás v blízkom okolí není žiadna iná práca pre mňa.
@gemerka17 To by som musela mať vážny dôvod aby ma môj obvodný vypísal na PN.
@glorikarebeka Zarába pekne, všetko platí on všetky výdavky. Je pravda že v domácnosti moc nepomôže ale deťom sa venuje. Dôjde z práce a keď je pekne hneď ich berie von, cez víkendy tiež brava ich na výlety k rodine a tak.
@dzejny656 Deti nepolezia so mnou, ony sú ako duracellky plne energie.
@pribinak 5 a 7 majú, starší je prvák tak sám ešte nemôže chodiť zo školy. Manžel robí od rána do večera, nestíha vyberať deti. Zarobí pekné no nechce výpomoc do domácnosti, hovorí že to sú len vyhodené peniaze.
@ovaaa Nemám žiadny zdravotný problém.
@sense Stará sa o všetko finančné aj venuje sa deťom každú voľnú chvíľu.
@sisska96 Určite sú aj ľahšie práce no tie sú hneď obsadené.
@lenuska9999 On by nás aj uživil len určite by mal zas blbé reči že živí aj mňa. Deťom sa venuje každú voľnú chvíľu, je dobrý otec, deti ho zbožňujú. V domácnosti moc nepomáha, hovorí že to je ženská práca.
@diewcatqoo Ja si to viem predstaviť ostať doma, pomaly s kľúčom navariť poupratovať ísť pre deti mať na všetko čas nikam sa neponáhľať.
@h2 O domácnosť sa nestará. Po príchode z práce berie deti von až do večera, okupe ich uspi. Ako otec je veľmi dobrý venuje sa deťom.

pribinak
27. jún 2024

Manžel hovorí že výpomoc do domácnosti sú vyhodené peniaze?

Tak nech miesto kritizovania nech začne makat, aby ti pomohol. Aj chlapi vedia vysávať, naložiť a vyložiť mycku, umyť podlahy, utriet prach, prezliecť postele, ….

beata_k
27. jún 2024

Tak ked je manzel taky super otec, ze hned berie deti von a je s nimi do vecera, tak kde je problem? Co nestihas?