Ahojte dievčatá,
čo si myslíte o tejto situácii - manžel telefonoval s kolegyňou-pracovný rozhovor v mojej prítomnosti a v závere rozhovoru ju oslovil "srdiečko"-moja reakcia - vraždiaci pohľad 🙂 . po rozhovore sa manžel pýta prečo som sa tak na neho pozrela - len som mu povedala, nech sa nerobí že nevie - samozrejme vedel ... len povedal, že to za to oslovenie ??? že myslel že takéto blbosti máme v našom manželstve už dávno za sebou (ťaháme k 12 roku) a že je to jediná normálna kolegyňa s ktorou sa dá vychádzať. A keby s ňou chcel hovoriť aby som to nepočula, tak by odišiel do inej izby.
Na vysvetlenie môj postoj - manžel pracuje v zmiešanom kolektíve, stretáva sa v rámci pracovných povinností s mladými atraktívnymi manežérkami a pod. , často cestuje na viac dní služobne preč - takže žiadne ilúzie, že sa na žiadnu nepozrie, neusmeje, nezaflirtuje si nerobím ... Ale osloviť takto kolegyňu v manželkinej prítomnosti mi príde ako prejav absolútnej neúcty, naopak on tvrdí, že je to prejav absolútnej dôvery vo vzťahu.
Niečo iné by bolo a to by som ako prejav dôvery a tolerancie aj brala, keby takto oslovil v mojej prítomnosti niekoho z okruhu našich známych, v podstate ako rodinní známi, ale kolegyňu ?! To mi príde fakt " cez čiaru" . Za čo ma má ???
Najskôr som myslela, že to nechám tak, že si možno počkám na situáciu, kedy ja budem môcť niekoho tiež takto osloviť z mojich známych, kolegov, ale potom som si povedala, že snáď mám právo povedať si svoj názor a nebyť ako ješitná baba, keď ty, tak aj ja ...
Tak čo si myslíte ? Ako by ste sa k tomu postavili vy? Bola moja reakcia neprimeraná a mal muž pravdu ? Viem, naše videnie sveta a ich videnie sveta je iné.
Aj ja si myslím, že manžel má pravdu. Neber to tak tragicky. A hlavne mu nerob napriek, možno si ani nevšimne, že si nejakého známeho oslovila srdiečko, a Teba bude zasa trápiť, prečo si to nevšimol.
mne by sa to nepáčilo... a to si myslím, že nie som žiarlivá 🙂 Manželovi by som povedala, že sa ma to dotklo a že si neželám, aby hocikedy inokedy oslovil inú ženu takto pekne... ani v mojej neprítomnosti 😉
@dakta Moc to si to bereš a preháňaš... Pokiaľ bude chcieť, tak ťa podvedie a to buď so "srdiečkom" alebo s nejakou inou, proste tomu nezabrániš, nemožeš ho uviazať k sebe. Popracuj na svojom sebavedomí, viem, že to nie je príjemné, ale skús nájsť na tom pozitívum to, že telefonoval pred tebou a nezavrel sa v izbe, to značí, že kolegyňa je fakt iba kolegyňa.
prepac ale tvoj muz je s tou zenou 8 hodin denne. myslim ze pre nho je dostatocn znama. Ja sedim s kolegom v jednej kancelarii uz nejaky ten rok a teda vieme o sebe vsetko. neoslovujeme sa zlaticko ani srdiecko lebo to nie je v nasich povahach ale ak by bolo nevidim na tom nic cez ciaru. Ja ho napriklad oslovujem Janicko.
to akoze fakt ? je problem, lebo je tvoj manzel mily k inej zene ? mne tiez ked obcas sef vola z domu (kde ma frajerku a decko), tak ma nazve nejak infantilne, ale nemyslim ze to mysli naozaj :D proste mu ujde...ano je to prejav dovery voci tebe a vasmu vztahu, ved keby mal nejaky bocny umysel, tak ju tak nenazve pred tebou.
@dakta neviem...pre každého majú tieto slovíčka inú váhu. Zrejme vážnosť takého oslovenia nevnímate rovnako. Polemika o tom, či je to prejav neúcty, alebo dôvery, je ale úplne zbytočná. Ak to on vníma tak, že je to prejav dôvery, tak to tak ber. Je to ale dosť zvláštne....oslovovať kolegyňu srdiečko. Neuvedomuje si nevhodnosť takého oslovenia v pracovnom vzťahu, nech by bol akokoľvek dobrý? Max by som to asi tolerovala čoby mladá kolegynka od hodne staršieho kolegu tak vo veku môjho starého otca.
@dakta 100 ludí sto názorov, sto pohladov na vec... Ak sa ti to nepáči, mu to povedz. No a čo, je to tvoj pocit, ak ti aj 1000 ludí tu povie, že je to ok, myslim, že svoje pocity nezmeníš. Nemýslím si, že si hysterka, len máš hranicu bližie ako podaktoré iné, ale ver, že su ženy, ktoré vytočí aj ovela menšia vec, takže prirovnávať ťa k hysterke, je od veci... Inak mne nikdy neboli sympatické tie typy chlapov, ktoré každú druhu oslovovali milačik srdiečko zlatíčko.... Takže pri výbere som automaticky pokukovala po tých, ktorí nemali tieto sklony, takže ja osobne si neviem predstaviť, že by môj muž nejaku kolegynu oslovoval srdiečko 😅 PRišlo by mi to nejaké divné... trošku slizké 😅
Mne pride trosku divne oslovovat kolegynu srdiecko, urcite by sa mi to tiez nepacilo.
To akože bežne sa v práci oslovujete srdiečko,drahý a pod? zíram...aj keď dobre vychádzam s chlapmi v práci,tak sú to Janko,Slavko,Miki,Jožko.......vadilobymi také oslovenie aj smerom na moju adresu,srdiečko som pre manžela nie pre kolegu,drahý je manžel nie kolega....
@dakta reaguj ako ti srdce káže a nie podľa názorov z netu,ja by som reagovala podobne....
Taktiež si myslím, že oslovovať takto kolegyňu(nech je ich vzťah akokoľvek super) je trošku moc. Nikto tu nehovorí o podvádzaní, dôvere, úcte alebo hocičom. Ja ťa plne chápem, ono sa to proste nehodí a tvoj manžel by si mohol trošku vstúpiť do svedomia. Aby pochopil, že sa to nerobí pred manželkou, ale vôbec.
Problem tejto doby je, že sa všetko môže. Môže sa chodiť do kina s kamarátom a je to "ok". Môže sa mať milenky a s nimi deťmi a je to "ok". Všetko je ok len do takej miery, akú akceptujeme. Trošku slušného vychovania by dnes nezaškodilo.
A nie, nie som ani KDHčka, ani hysterka. Pekný deň
Niektorí ľudia používajú takéto oslovenia na hocikoho (zlatko, miláčik...), takže je im to prirodzené a je im jedno, koho tak oslovia.
Napr. môj priateľ to nepoužíva, a ani často voči mne. Takže si neviem predstaviť, že by tak povedal cudzej žene.
Vyjasniť ste si to vyjasnili. Keď si mu vysvetlila, že sa ti to nepáči, mal by to tolerovať a neoslovovať ju tak.
Podľa mňa otázka dôvery. Ak mm dôverujem, tak mi takéto niečo prekážať absolútne nebude. Nám sa stalo niečo podobné - zvonil mi telefón, bol pri ňom mm, spýtala som sa kto vola - povedal meno kolegu - hovorím mu dvihni to - a na druhej strane "ahoj zlatko" - keď manžel prehovoril kolega zostal v šoku, ale mm to vzal s humorom. Spoločne sa na tom zabavili. O týždeň neskôr som sa s týmto kolegom stretla v práci a keďže mal deň predtým narodky, tak som mu pogratulovala. V momente, keď som mu dávala pusu sa vo dverách objavila jeho manželka. Pre nás to boli vtipné náhody.
@dakta Ked sme s mojim terajsim manzelom zacali spolu este len randit, mal jednu velmi dobru dlhorocnu kamaratku. Tiez bol navyknuty volat ju zlaticko. Tak som ho jednoducho poziadala, nech to nerobi a bolo. Proste pre mna je takyto vyraz rezervovany pre partnera, nie pre kamaratku a nedajboze kolegynu. Ak ti to vadi, tak tvoj muz najmenej co moze urobit, je prestat ju tak volat. Jemu to nespravi ziadnu ujmu a tebe to ulavi. Akoze zas by som nereagovala nejako hystericky, len ho proste normalne poprosila, ved naozaj o nic nejde.
@dakta Ja pracujem v kolektive kde je viac muzov, vacsina su normalni. S niekolkymi vychadzam celkom dobre, ale samozrejme kamaratsky, teraz mi to pripomenulo jedneho, vojdem k nim do kancelarie a on tiez take ze "No, krasavica ako sa mas", ale vobec, vobec neznie, ze by to znamenalo, ze flirtuje a chce niekoho balit, skor je taky na vsetky baby a zeny vobec, ma priatelku, vacsina nas ju pozname, prijemna baba, aj som raz s nimi isla na kavu (nahodou sme sa stretli v meste tak ma pozvali). Ked je tvoj manzel taky so vsetkymi babami, kamaratkami, tak proste to je jeho styl komunikacie (a nemusi hned znamenat ze je slizky). Samozrejme, ked sa ti zda ze taky nie je, ale ze toto bola vynimka, tak ani mne by sa to moc nelubilo 🙂
Ja ti nato poviem toto. Neviem aký typ človeka je tvoj manžel. Ja som mala kolegu v práci a to bol náš zabávač, komik a pod. Ten mi inak ako chrústik a pod. nepovedal. Lenže on tak hovoril každému. Ak tvoj manžel nie je tento typ, že je aj za iných okolnosti taký tak až vtedy by som za tým niečo hľadala. Tiež by som sa asi naštvala a súhlasím s tebou že v tvojej prítomnosti si to mohol odpustiť. Tiež mi to príde ako neúcta k manželke....No pravda je že krikom a vyčítaním mužov, akurát tak zbytočne vyhecujeme.....:(. Nabudúce ostať ticho a keď ti bude volať nejaký chlap tak ho ty oslov nejakou zdrobneninkou 🙂 a poriadne nahlas nech to ten tvoj počuje. No čo poradiť???
Nas znamy volal manzelku vyhradne jej priezviskom, nikdy ju nijako neoslovil ani v sukromi, ona jeho milacik, zlaticko, srdiecko, laska a cuduj sa su spolu 20 rokov a stastny s detickami.
Moj manzel oslovuje kazdeho menom. Ja uz zvyknuta z roboty bezne, ze Hellou darling, honey a podobne, tak aj do telefonu bezne kolegovcom ze helou darling a oni mne v pohode tiez.
Muz s tym nema ziadne problemy, ma zdrave sebavedomie, tak blbosti neriesime.
@dakta tiez v tom nic zle nevidim, su miesta kde sa ludia ktori blizko spolupracuju roky takto oslovuju ako napriklad u nas, srdiecko, ci zlaticko prosim ta urob pre mna to a to a nie je v tom nic sexualne a su ine miesta kde sa nazyvaju "hej ty tam" ci "hej ty tucna krava"... Ked to pred tebou neskryva, znamena ze ta ma na spravnom mieste v srdci a ciste svedomie, deli sa s tebou o vsetko a na nic sa nehra. Alebo by si bola radsej keby opaloval vsetky zenske okolo seba a pred tebou sa pretvaroval?
@dakta podľa môjho názoru, má pravdu tvoj manžel ... z jeho strany je to prejav dôvery k tebe a nie neúcty...veď riešil pracovný hovor, neflirtoval s ňou pred tebou ...
ale ...ak by ti to naozaj tak vadilo, tak mu povedz, že nech si vybavuje všetky takéto telefonáty mimo tvojho dosahu🙂 ... alebo ...tak ako si spomínala, skús osloviť niektorého z kolegov pred mužom, tak ako on ...no, myslím, že jeho tým nevytočíš, tak ako on teba ...nie si ješitná, ale skôr vzťahovačná a asi sa tam (do tej tvojej reakcie na oslovenie kolegyne) tróóóšku zamiešala štipka žiarlivosti ... 😉
takže moje "videnie sveta" je v tejto veci rovnaké ako u tvojho muža ... plne ti dôveruje ...
u nás je tiež zmiešaný kolektív, väčšinou manažérske pozície a niektorí z nás skrátka používajú takéto (z môjho pohľadu) až príliš osobné oslovenia ...ale to je tým, že sme tu spolu v tíme, poznáme sa, aj sa niektorí navštevujú alebo si aspoň vymeníme nejaké osobné rodinné info ... skrátka dobré pracovné vzťahy ... takže ja sa nad takými osloveniami nepozastavujem ... a tolerujem ich aj u manžela ...
okrem iného, takéto oslovenia používame, hláááávne keď chceme dosiahnuť pozitívny výsledok😀 ...
@dakta keby si pocula ako sa oslovuju v praci u mojho muza dvojzmyslaky a prasaciny aj medzi muzmi 😀 hlavne ked uz za cely den toho maju dost (robia 12tky) 😀 raz som si bola v praci po peniaze na nakup a muzov kolega videl ako mi dava 20 Eur tak presiel okolo a zo srandy tak to bolo iba za dvacku? 😀
@katarinapekna keby som mala partnera ktoremu by to vadilo tak by som ho povazovala za suchara, kto toto v zivote nezazil v praci obcas taketo pracovne "uvolnenie" ten musi asi chodit do prace iba ako robot 😝 ved niekedy clovek potrebuje aj v praci sa zasmiat a "zalaskovat" iba tak nic iba sranda
Tvoj manžel má pravdu. Nebuď hysterka.