Dobrý večer chcem sa opýtať, akoby ste reagovali, keď Váš 6 ročný syn si donesie maličkú postavenú stavbu z lega na oslavu, aby sa tam mohol hrať. Oslava je robená u brata, ktorého syn oslavuje 1 rok a jeho hračky už môjho nezaujímajú. Na oslave je aj starší chlapec, bratov krstný syn 2,5 ročný, pri ňom je jeho mama a hrá sa s ním. Moj syn sa hrá s legom tiež pri nich, lenže ten 2,5 ročný chlapec berie stále kocky lega môjmu a chce sa s tým hrať, moj sa samozrejne jeduje, že mu to kazí, jeho mama to vidí a reaguje na môjho syna: KEĎ NECHCEŠ ABY SA S TÝM HRAL, ODNES SI TO NIEKDE, VIEŠ ON JE EŠTE MALÝ, ON TI TO BUDE STÁLE BRAŤ, no nevedela som ako zareagovať, veď ona mala povedať svojmu synovi, neber to chlapcovi, to je jeho hračka, ty tu máš svoje hračky ,hraj sa s nimi ..?! Nie???
@matullienka no nevedela som, čo povedať
@diky
Toto maju riesit matky? Chcem predchadzat takymto veciam, tak 6 rocny si ziadnu postavicku z lega nedonesie a bodka.
Neda sa vsetko riesit za deti a robit im policajta.
vôbec by som to neriešila. nebudem sa hádam dohadovať s 2 ročným deckom.
@diky ako na to reagoval tvoj syn? Naša dcéra má 3 a teda už dlhšiu dobu rozumie co môže zobrať a co nie keď povieme, tak 2,5 ročnému dieťaťu sa to už naozaj dá vysvetliť ak aby to pochopilo. Nabudúce by som určite zakrocila na tvojom mieste
Nemohli si nejako skladat spolu? Ten 6 rocny by naucil maleho ako zapichovat lego kocky. V rodine sa tak bezne deti hraju na oslavach
@matullienka moj syn si zobral to lego a išiel pri nás , ale bol potom taký utiahnutý, smutný
Keďže Zrovná mám 2,5 a 6 ročne deti , tak by som zhruba povedala to iste, co ta mamina toho malého. 2,5 ročný nepochopí tak ako 6 ročný. Aj moja starsia sa ide hrať do inej izby, keď vidí, že mladšia jej všetko berie.
@bosorka2302 ale ten 2,5 ročný ,nevydrží dlho pri jednej hre
Ked ideme niekde, tak si syn nenosie ziadne hracky so sebou. Ak Si zoberie, tak ho upozornim, ze sa mu to moze stratit, zabudne to niekde, alebo ze Bude musiet svoje hracky pozicat. Vacsinou to necha doma, alebo ked si to zoberie, tak sa Este pohra v aute a tam to aj necha.
Syn ma 4 roky.
Nebudem robit policajta na navsteve.
@diky ved nevadi po 4 min by 2rocneho hra prestala bavit a tvojmu by dal pokoj
Ja neviem ja som v tomto asi divná ale ja keď vidím, ze nasa3 ročná robí zle iným detom berie hračky a podobne tak sa ju snažím zabaviť inak odpútať jej pozornosť, hlavne keď sme niekde na návšteve a hračky nie sú jej. Ona už rozpráva veľmi dobre tak bud jej poviem nech sa spýta ci jej požičajú a ak nie tak ma smolu
@kleopatra114 áno to je pravda
@diky nerozumiem, načo ste brali to lego, keď ste išli na rodinné oslavy? Syn tam mal spoločnosť. Chápem ze je starší, ale prečo by si mal na rodinnej oslave sadnúť bokom a hrať sa sám, a ešte aby ho ostatní neotravovali? Mohol rovno ostať doma. Oslavy sú pekné v tom, že sa rodina spolu stretne, porozpráva, deti sa zahrajú. Naše deti sa vedia zahrať napriek veľkým vekovým rozdielom.
A kľudne sa mohol chvíľu zahrať aj s tým 2,5r. Moja si od 2,5r skladala lego klasik, samozrejme pod dozorom.
@diky tvoj malý nemal dva roky? Ty sa nepamätáš aký vtedy bol? V takom veku darmo vysvetlujes, dieťa vidí niečo nové, nepoznané tak ho to láka. Ja by som sa obávala aby ten malý nejakú kocku z lega nezhltol, preto by som toho veľkého poslala hrať sa inde. Na tvojom mieste by som tomu veľkému vysvetlia, že ma sa ísť hrať inde aby sa malému niečo nestalo. Na druhej strane nechala si ho v tej situácii plávať, miesto toho aby si spravila čokoľvek co by mu pomohlo vysporiadať sa s danou situáciou.
@matullienka veď aj ja to tak robím, vždy od malička sme sa opýtali, či si môže danú hračku požičať, keď nieje jeho, akože opýtala som sa za môjho syna, toho druhého staršieho dieťaťa, a keď povedal, že môžeme si požičať, tak sa malý hral, tak zato ma zaskočilo, ako druhé matky reagujú
Mozno maleho mama pred tym 20x upozornila aked nepomahalo,usudila, ze lahsie je rusivy stimul poslat mimo dohladu.
Mojmu mladsiemu tiez 30x povoem, nech starsiemu neberie veci. Ale to je hrach na stenu. Ked musim,poprosim starsieho, nech ustupi, alebo sa presunie.
@simona20201309 s tými ľuďmi sa nestretávame, videli sme sa asi po roku a pol
@diky to je úplne jedno. Všeobecne navstevy a oslavy sú o tom, aby sa ľudia stretli, vytvárali sa vzťahy. Aj deti. Keď uz ide o to, že syn by sa nudil a nezaujímajú ho hracky pre bábätko (co chápem), nabudúce by ste radšej mohli vziať inú hracku. Niečo, čo nemá problém požičať a s čím sa môžu hrať aj iné deti.
@simona20201309 áno, alebo ozaj nezobrať žiadnu a hotovo, ďakujem za názory😏
@diky a keď sa ti jej reakcia nepáčila prečo si nezakročila ty?