Osamostatnenie sa

4. jan 2025

Ľudia. Rodičia sa mi smejú, že kde sa chcem osamostatniť, resp ako, vraj nebudem mať z čoho žiť…
Mám niečo našetrené, najlepšia voľba by pre mňa bola kúpiť byt, budem ho splácať plus energie, síce budem o niečo viac dochádzať do práce no nevadí mi to.
Budem to zvládať? Strava, hypotéka, energie, benzin, koníčky. Koľko by ste odhadli na mesiac? (Plat napisem potom).

deti95060810
4. jan 2025

veď ale je rozdiel byt mať v BA a rozdiel niekde v Stropkove...
troška napíš bližšie čo , kde...

sissy27
4. jan 2025

Neda sa to odhadnut kym nenapises splatku hypo a vysku nakladov na byvanie. Ine je kupovat garsonku kdesi v okoli sobraniec a ine trojizbak v ba. A samozrejme o tej hypo rozhodne banka ci mas na nu dostatocny prijem a 20% vlastnych zdrojov, takze zbytocne tu hadat.

colsami
4. jan 2025

Nepises mesto ani hypo ani plat. Kto Ti ma vediet poradit ci to zvladnes? Jedine vestica 🙂

Mimochodom, je to uplne normalne osamostatnenie sa a zivot tisicky mladych, ak si to dobre spocitas, nevidim dovod preco by to nemalo fungovat.

autor
4. jan 2025

100tisic e byt, našetrených mám 20tis (aj viac možno). Energie 200€ (zistovala som)

eeffka
4. jan 2025

Si zrataj energie,hypo, cestovne a jedlo ak si s platom stale v pluse nemas sa coho bat

darina77
4. jan 2025

Koľko km budeš dochádzať autom do roboty?

mandzula
4. jan 2025

Zober kalkulacku a rataj, dala si sem totiz informacie, z ktorych sa nic vypocitat neda.

veltraud
4. jan 2025

mam 2i byt v Ba, kupovany za cca tolko, co ty. Hypo mam pomerne nizku. Byvanie, teda hypo, poistky, poplatky a vsetko okolo ma vyjde priemerne 600-650 mesacne. Celkovo ma mesacny naklad na zivot (potraviny, obedy, hobby, cestovanie, oblecko, drogeria, kozmetika...) vyjde priemerne 1500e.

liz_lemon
4. jan 2025

200 E na energie pre jednu osobu je prehnana suma, my sme 4, a platime tolko za 4i byt, a vzdy mame preplatok

ivangeline
5. jan 2025

Len akú vysokú hypo dostaneš..

11brano11
5. jan 2025

To dáš v pohode

strop23
5. jan 2025

Ak si to nevies ani priblizne vyratat sama tak na osamostatnenie je asi este priskoro nemyslis :D

margotka17
5. jan 2025

Ak by si mala 1 izbu voľnú, vždy môžeš vziať podnajomnika. Kamarát sa tak na začiatku kúpy bytu rozbiehal. Časom sa to zmenilo, už nepotrebuje podnajomnika, má dostatočný príjem a ešte co to usetri.