Ľudia. Rodičia sa mi smejú, že kde sa chcem osamostatniť, resp ako, vraj nebudem mať z čoho žiť…
Mám niečo našetrené, najlepšia voľba by pre mňa bola kúpiť byt, budem ho splácať plus energie, síce budem o niečo viac dochádzať do práce no nevadí mi to.
Budem to zvládať? Strava, hypotéka, energie, benzin, koníčky. Koľko by ste odhadli na mesiac? (Plat napisem potom).
Neda sa to odhadnut kym nenapises splatku hypo a vysku nakladov na byvanie. Ine je kupovat garsonku kdesi v okoli sobraniec a ine trojizbak v ba. A samozrejme o tej hypo rozhodne banka ci mas na nu dostatocny prijem a 20% vlastnych zdrojov, takze zbytocne tu hadat.
Nepises mesto ani hypo ani plat. Kto Ti ma vediet poradit ci to zvladnes? Jedine vestica 🙂
Mimochodom, je to uplne normalne osamostatnenie sa a zivot tisicky mladych, ak si to dobre spocitas, nevidim dovod preco by to nemalo fungovat.
100tisic e byt, našetrených mám 20tis (aj viac možno). Energie 200€ (zistovala som)
Si zrataj energie,hypo, cestovne a jedlo ak si s platom stale v pluse nemas sa coho bat
Koľko km budeš dochádzať autom do roboty?
Zober kalkulacku a rataj, dala si sem totiz informacie, z ktorych sa nic vypocitat neda.
mam 2i byt v Ba, kupovany za cca tolko, co ty. Hypo mam pomerne nizku. Byvanie, teda hypo, poistky, poplatky a vsetko okolo ma vyjde priemerne 600-650 mesacne. Celkovo ma mesacny naklad na zivot (potraviny, obedy, hobby, cestovanie, oblecko, drogeria, kozmetika...) vyjde priemerne 1500e.
200 E na energie pre jednu osobu je prehnana suma, my sme 4, a platime tolko za 4i byt, a vzdy mame preplatok
Len akú vysokú hypo dostaneš..
To dáš v pohode
Ak si to nevies ani priblizne vyratat sama tak na osamostatnenie je asi este priskoro nemyslis :D
Ak by si mala 1 izbu voľnú, vždy môžeš vziať podnajomnika. Kamarát sa tak na začiatku kúpy bytu rozbiehal. Časom sa to zmenilo, už nepotrebuje podnajomnika, má dostatočný príjem a ešte co to usetri.
veď ale je rozdiel byt mať v BA a rozdiel niekde v Stropkove...
troška napíš bližšie čo , kde...