Osamostatnenie od rodičov v 22. rokoch

vikinka128
11. apr 2022

Ahojte ľudkovia. Mám 22 rokov, som žena. Doteraz som bývala u rodičov, VŠ som zanechala skôr keďže som si uvedomila, že daný odbor veľmi uplatnenie nemá - teda, že je skôr len pre radosť. Od septembra nastupujem na VŠ (Ba/Bb) neviem na isto ktorá škola, fakulty rovnaké. Momentálne sa mi vyskytla vyborna pracovná príležitosť v BB. Skvele podmienky, pracovný čas aj plat. Jediný háčik je, nájsť si bývanie, chcela by som bývať s babami v mojom veku v zdieľanom byte, ale ťažko sa hľadá. Tak nejak cítim, že je čas sa osamostatniť aj skrz tieto príležitosti, čo sa mi objavili v živote ale zároveň mám strach. Rada by som počula vaše názory, pohľady. Vzhľadom na to, že mnoho ľudí je tu oveľa skúsenejších ako ja. Pomôže mi veľa, každá rada.

Ďakujem 🙂

xiaomi_
11. apr 2022

skus
FB Alexandra Buranská
4 h ·
Ahojte. S kamoškami hľadáme jednu spolubývajúcu na byt, ktorý sa nachádza na Striebornom námestí 2 minútky pešo od námestia. Byt je 3 izbový. Pre viac info a fotky píšte správu. Chalanov neberieme toto je ona https://www.facebook.com/groups/264148077440860...

zmrzlinka2021
11. apr 2022

@vikinka128 z čoho mas strach?

lucia7933
11. apr 2022

ja som sa osamostatnila od rodicov ako 23 rocna, tiez..som studovala najprv Vs ktora ma nebavila, tú som zanechala..nasla si pracu a zacala podnajmom..teraz uz mam vlasne byvanie 🙂 vsetko sa da

lucia7933
11. apr 2022

a co sa tyka strachu ten som nemala...pre mna to bola super prilezitost konecne zacat zit zivot aký som vzdy chcela 🙂

veronika3110
11. apr 2022

za mňa super, určite využi príležitosti .. 🙂 nie je treba mať z toho strach...
v 22 som už bola vydatá, kúpili sme starší domček, ja som robila od konca strednej, na VŠ som šla externe, študujem ďalej, o 3 dni by som mala rodiť a všetko je tak ako má byť.... som rada že teraz v 24 mám nejaké zázemie, niečo zarobené, skúsenosti, dokonca vlastné bývanie

98
11. apr 2022

@veronika3110 ja som sa osamostatnila v 18, 20 svadba, 24 riešime adopciu... a úplne s tebou súhlasím 🙂

vikusjk
11. apr 2022

@vikinka128 mas skvelu prilezitost osamostatnit sa, tak to urcite vyskusaj 🙂 Pozri, co horsie sa moze stat ako to, ze sa vratis k rodicom? 😅
Ja som odisla z domu v 19tich, najprv do Ciech a potom po pol roku som sa vratila na SK, ale prisla som do BA, opacny koniec republiky (pochadzam z vychodu).
Nicoho sa neboj, bude to dobre a aj sa ti to zapaci 🙂 Drzim palce!

roztlieskavacka
11. apr 2022

@98 prepacte len má zaujalo mimo tému že riešite adopciu? V 24 rokoch? :O

stannkal
11. apr 2022

zavisi od tvojich priorit a vztahu s rodicmi. Su aj ludia okolo 30, ktori ziju z rodicmi a potom si skor mozu dovolit lepsie vlastne byvanie, na tom nie je nic zle pokial to obidvom stranam vyhovuje. Ja som sa osamostatnila v 18, ked som isla na vysku, a inak si to ani predstavit neviem lebo s mojimi rodicmi v jednom byte by som nevydrzala.

98
11. apr 2022

@roztlieskavacka aby sme moc nezbehli mimo temu... niekedy vo velmi skorom veku prídu komplikácie, ktoré znemožnia mať deti... deti sme s mužom chceli obaja mladí tak to neodkladáme 🙂

roztlieskavacka
11. apr 2022

@98 Drziiim prsty! 🙂

silvia1996
11. apr 2022

@vikinka128 ahoj, aj ja som sa osamostatnila v 21 a šla som práve do BB, existuje stránka spolubyvanie.sk, kde ľudia hľadajú spolubývajúcich, tak som bývala so super babou jedno leto 🙂 každopádne Ti veľmi držím palce ak do toho pôjdeš, keby som sa teraz vrátila v čase a mala sa rozhodnúť znova, tiež by som to tak urobila. 🙂

didi2102
11. apr 2022

@vikinka128 ja som sa síce ostamostatnila v 25r,mala som po VS a s partnerom ale už vtedy som mala pocit že je neskoro,skús uvidíš,vždy sa máš kde vrátiť,neviem či chces aj študovať aj práca ale bude to super uvidíš

98
11. apr 2022

@roztlieskavacka ďakujeme 🙂

vikinka128
autor
12. apr 2022

@silvia1996 ďakujem 🙏🏻🙏🏻 Pozerala som to tam, ale nejaká som stratena na tej stránke. Musím sa tomu povenovat 😄