Baby potrebujem sa vykecat a precitat si aj nazory co si o tom vsetkom myslite.Tak poporiadku.Mam 26r.a 5.r. dcerku.Mala som aj manzela a oca mojej dcerky.Bohuzial pred par rokmi zomrel tak sme ostali same.Pred 2rokmi som si nasla priatela mladsieho o 3 roky.Vedel co sa nam v zivote prihodilo aj moju malu mal rad.Najprv sme sa stretavali len obcas a potom coraz viac a viac.Moji rodicia ho mali radi aj stale maju.Aj s jeho rodicmi to bolo o.k.Ale len do nejakeho casu kym to nezacalo byt vazne.Teda jeho maminke to zacalo prekazat.Kazdy ho upozornoval v dobrom nech si premysli do coho ide aby nam nahodou casom neublizil.Ale on si stal za svojim ze chce byt s nami a starat sa o nas.Tak sme sli spolocne zit a kupili si byt na hypoteku.Kupili sme byt na jeho sidlisku ja som pomenila malej skolku a proste vsetko trvale bydlisko a atd.Dobre bolo bohuzial len chvilu.Jeho mama ako keby na mna stale ziarlila robila mi naprieky.Podla nej som nic nevedela ale predomnou sa tvarila ze ma ma rada.Casom sa to len nabalovalo a kvoli tomu sme sa aj casto hadali.To co povedala jeho mama bolo svata.Zrazu casto menil nazory,napr.sme boli nieco dohodnuty ze to alebo to spravime tak a tak a za par dni to uz bolo inak.Vzdy sa mu zmenil nazor po navsteve u jeho rodicov.A aj sa zmenil casom zacal byt ku mne aj zly ze mi vynadal alebo aj skaredo mi vravel.Aj jeho vztach k mojej malej sa zmenil ako keby prestal mat na nu nervy moc si ju nevsimal.Zacali mu proste vadit take veci ktore mu pred tym na mne a malej nevadili.Jeho mama mu vzdy vtlkala do hlavy ze som s nim len preto aby sme mali kde byvat.Dalsi problem poberam dochodok vdovsky a sirotsky vyse 400eu.Ten cas co sme boli spolu som mala dve roboty na dohodu tak na prilepsenie.Ale akosik mu to nestacilo zacal mi vycitat ze si mam najst robotu inu kde zarobim viac.Popritom si myslim ze sme mali dost.On zaraba okolo 600eu aj viac plus moj dochodok a aj to co som este zarobila.Nedalo sa mu vysvetlit ze sa mi tazko hlada praca ked je vsetko na 3zmeny.Moji rodicia pri nas nebyvaju a jeho chodia do roboty tiez by moc nemali cas.A nakoniec by mi to este vycitaly jeho mama ze sa musi starat o cudzie dieta.Viete mi sme to mali tak ze on platil hypoteku a najom a ja som stravu drogeriu a atd.Kvoli zymto jeho vycitkam a aj kvoli jeho mame som ho uz par krat chcela opustit aj ja ale vzdy som si to rozmyslela.Dala tomu sancu znova a znova.Raz sa ma aj zastal pred svojou mamou ze proste musi akceptovat ze so mnou zije.A ide teraz o to ze sa rozisiel so mnou on.A ja to tazko znasam .A nebolo vzdy dobre.Je mi proste z toho tazko.Povedal mi ze si to rozmyslel ale ze on takto rodinne zit nechce a ze mame zle rodinne vztahy a pod.Ze chce si prerobit byt,kupit auto a ze ani nechce mat deti.Povedal mi ze ma stale miluje a aj bude navzdy.Mna len teraz trapi taka vec ze ako sa moze clovek tak zmenit,zachovat sa ku nam ako k veciam ktore ho prestali bavit.A tiez ze nevidi ako s nim manipuluje jeho mama ktora raz povedala ze urobi vsetko preto aby nas rozdelila.Je vobec toto mozne.Aj ked mi ublizoval a nebolo to vzdy ruzove, tazko sa mi bude odchadzat a zacinat zas odznova.Pride mi to tak ako keby ani sam nevedel co od zivota chce a nevie co z roztopase.Dakujem za vsetky vase nazory.
ja viem ved ja som rozhodnuta ale aj tak sa citim zle ako keby podvedena.Clovek ktoreho poznate sa zrazu zmeni na nepoznanie...nechapem
@jasha77 ak by ta tak strasne miloval, tak by sa nerozchadzal. Bud rada, ze nemate spolu dieta. Tu hypoteku mate spolu alebo len on? A ak je este takto pod vplyvom rodicov, tak s tym sa tazko bojuje...bola by si stale ta zla, kvoli komu je v rodine dusno. Hold, kazdy neunesie, ze jeho maznacik si nasiel babu s deckom...bez urazky, ja som bola tiez na tom podobne, rozvedena, s dietatom...akurat som mala obrovske stastie na svokrovcov a muza. 😵 neboj, najdes si niekoho, kto bude lubit teba aj malu....a nie len seba.
@jasha77 Áno, je mladý, príliš mladý, nerozhodný, v živote ešte len tápe, je ovplyvniteľný. Všetko predpoklady na to, aby ho matka presvedčila a odhovorila od rodinných - otcovským povinností, na ktoré v podstate má ešte čas. A jeho slovám v zmysle "nechcem byť otcom" sa dá uveriť...
Liek na boľavé a zranené srdce ešte nevynašli, ach jo. Čas všetko zahojí...
Nezaslúži si ťa.
Máte kde ísť?
@emily76 On sa nezmenil na nepoznanie, on sa odľúbil. A vtedy spadnú ružové okuliare a celý svet je zrazu v reálnych farbách, resp. v takých, ako ich jeho oči vidia. + mu k tomu dopomohla mama...
Stále miluje a bude milovať... To sú len také tlachy pri rozchode. Chlapec len nemá gule, no dobre, prepytujem, charakter, aby sa rozišiel so cťou a pravdou na jazyku.
@jasha77 Preboha ved ma 23 rokov,to je mladatko ,ktore este nieje vobec pripravene mat rodinu,on je strasne mlady,vies,ze chlapi dospievaju neskorsie....Jasne,ze zo zaciatku bol taky,vsetko je zo zaciatku krasne,clovek by aj hory-doly prenasal...potom uz vyskusal s niekym zit,mat na krku hypoteku,najom,nie jeho dieta a starat sa o rodinu,tak ho to proste vystrasilo...zratal si 5 a 5 a asi dospel k zaveru,ze v 23 rokoch nechce mat priatelku s dietatom,hypoteku, ani platit najom a vsetky peniaze bude mat pre seba...s tym uz nic nenarobis a urcite ho jeho rodicia huckali proti tebe,hladaj si starsieho alebo seberovneho,ale nie take mladatko
s odstupom času zistíš,že ten rozchod bol pre teba v podstate dobrá vec.....
@jasha77 mozno je medzi vami dvoma jeden rozdiel....ze ty si uz "dospela" a on este stale dieta svojej mamicky-nie je to ironicky napisane...ale fakt.
tazko povedat nieco...snad len,ze je lepsie rozist sa teraz...aj ked ta to boli ako cakat a zit v takom strese dalej a mozno by sa to len a len zhorsovalo 😒
je sice nejaka sanca ,ze si po vasom odchode uvedomi par veci....ale zial,na to sa spoliehat uplne neda
mozno ta aj ma rad...ale radsej ma "svoj"zivot a "svoj"pokoj v rodine a bal sa zmien,najma presadit ich pri mame 😒
drzim ti palce,aby si to zvladla a mala uz stastie na toho spravneho partnera
Pravda mlady a nerozhodny ovplivneny rodinou.Zdupkal a zlakol sa.nastastie hypoteku ma o n ale byt je pol na pol.a odchadzam ja s malou sama som sa tak rozhodla.
A nastastie mam kam ist pri mojom prijme dokazem vyzit aj sama s malou a plus rysuje sa mi konecne robota
O.k.ale robit mi naprieky?uz len z ludskeho hladiska ked som jej nic neurobila?nikdy som jej neublizila.a ona ma len ohovarala a to cloveka zaboli.Spravna mama je podla mna ta ktoru to sice zaboli ale to aj pochopi a necha zit
A aj tak trojrocny rozdiel nie je taky velky.nepoviem keby on ma 21 ja 30 a desat rocne decko.to by som pochopila skor
@jasha77 ked dospeje si to uvedomi... bude dobre a niekto niekde caka a stoji za to a vy jemu budete stat za to 🙂
Hm ja by som povedala, ze ked mate byt spolu budete, mozno je z toho vsekeho dezorientovany, mozno si prerobi ten byt,kupi auto, mozno bude mat par bab na jednu noc, no po case zisti ze je to onicom, rodicia tu vecne nebudu a bez lasky je zivot ako polievka bez soli. Ak to tak ostane tak to tak malo byt..nenadarmo sa hovori nechaj ist, ked sa vrati patrite k sebe..laska sa neda kupit to on zisti casom,..
@jasha77 ahoj. ani som to nečítala do konca.
pozri! neni nič horšie, ako chlap, čo nemá svoj názor, mení sa k horšiemu alebo počúva svoju matku a radil sa s ňou, ako neni už dieťa hej.
nikdy to nebude lepšie, len horšie. nebojuj o takého chalana. je to predsa ucho. a ty už máš niečo za sebou.eďalej. nehľadaj si mladších pre pána veď to je trištvrte ešte bez zodpovednosti!
nechaj ho ísť. situáciu si vyrieš.
neni nič horšie ako bojovať s budúcou svokrou! a ešte dokazovať jemu hento toto..
nemá to absolútne význam. ver mi....
@jasha77 tak moj syn ma cochvila 23 rokov,a poviem ti,ze on teda deti zatial nechce,tak viem pochopit jeho hadzanie spiatocky. Akurat to mohol urobit elegantnejsim sposobom. Vsak by si mu hlavu neodtrhla.
je to decko, tak sa moze takto zachovat... si z toho zmatena, zranena, doverovala si mu... a vies ake ponaucenie mas? Starat sa o seba a svoju dceru a jeho brat ako doplnok, zariadovat seba a rozmysliet si ci ho uplne neeliminovat zo zivota.. mozno ho to prejde/mozno nie/mozno to prejde jeho rodinu, su ludia co maju proste intrigovanie a frflanie v krvi... a ty chces na to cakat? A trapit seba a malu? Ved z dochodku + ak si naozaj najdes pracu na plny uvazok sa da pekne vyzit... a niekde mozno chodi aj normalny clovek pre teba, bez naivnej maminky (vies poznam takehoto chlapca s takouto mamickou, ktorej ziadna nebola dost dobra.. teraz ma cca 28rokov a sedi pri mamicke, pije a fajci, pracovat pracuje ked sa mu chce... a vela radosti mame nenarobi hadam...)
podla mna ma inu... prepac...
neni iba nejaky zbrkly z toho,co mu nakukala mamka? mozno ma inu, mozno ne, mozno sa fakt po tych neustalych reciach zo stranky mamky zlakol. Ono clovek odolava a potom dostane chrobaka do hlavy a na tomto nie jedno aj manzelstvo skoncilo.
Uvidis co sa bude diat, mozno mu to zacne za chvilu chybat, lebo sa vyradi s kamosmi a zisti,ze je sam. Bud sa nevrati a nejako to v sebe vykompenzuje a najde si inu,alebo sa vrati s prosikom,ze mu je to luto. Najhorsie by bolo,keby Ti povie,ze uz ta nemiluje. Ale to nepovedal.
Urcite to ukocirujes aj sama,len to sklamanie je dost blbe. Drz sa...
@jasha77 ahoj, nuz ak je mladsi o tri roky, zjavne je este "primlady". Nechcem tym povedat ze vsetci su taki... Ale mam kamaratku 20 rocnu, s 20 rocnym partnerom maju dvojrocnu dceru a vkuse sa len hadaju a ten chalan sa o malu moc nestara, kamoska mi povedala ze ona sama je este decko, mladost si neuzila a ani neuzije.
Daj tomu tvojmu cas, nech dozreje. Ak ta miluje, vrati sa... Ak nie, aj tak dobre- inde caka niekto kto vas s dcerou potrebuje a bude lubit.
Dakujem za nazory aspon trochu mi je lepsie...ze sa fakt musim posunut dalej.a ak si to uvedomi tak sa vrati...ak nie co uz.musim zit dalej...pre dcerku...
@jasha77 Držím ti palce, aby si všetko zvládla. Máloktorý chlap je pripravený na rodinu a dieta skor ako v 30tke, musíš si nájst trochu staršieho.
nečuduj sa, je veeeeľmi mladý a ty tiež....obaja máte kopu času na vážnejšie a trvalejšie vzťahy...ja skôr obdivujem jeho, že v tak mladom veku to s tebou dotiahol tam, kam to dotiahol. bez urážky. myslím, že ťa aj naozaj ľúbil, ale spoločný život a cudzie dieťa je proste na každého chlapa dosť, nehovoriac o chalanovi v tomto veku. viem, že ti to je ľúto, ale ja to, čo si popísala vidím reálnejšie a mne to príde takto po čase úplne prirodzené, že to skončilo. ja len na odľahčenie témy ti poviem moju skúsenosť....môj ešte stále súčasný priateľ (onedlho už asi nebude), má 32 rokov, je jedináčik, žije sám s mamou, sme spolu skoro rok, jeho matka o ničom nevie a povedal mi, že sa to ani nesmie dozvedieť, lebo keby to vedela, že by mu dávala rozumy a že by sa vplyvom jej reči na tento náš vzťah veľmi rýchlo vys.al. taká je realita
podľa mňa vôbec nie je zrelý na zodpovednosť a pripravený na rodinný život..nepociťuje žiadne záväzky, keďže dieťa nie je jeho...z takého vzťahu sa mu ľahko odchádza.... nevie, čo od života chce..možno, že je to lepšie tak...si mladá a máš šancu si nájsť zrelého partnera...odporúčam skôr staršieho od teba...pripraveného si založiť rodinu
Aj tak nechapem.to bolo jeho rozhodnutie.on stale vravel a aj vravi ze nechce partnerku v jeho veku.lebo podla neho take nic nevedia.chcel starsiu kto ra inak zmysla vie sa postarat o domacnost rodinu a neflaka sa.tak kde je chyba?vsetko toto mal...
@jasha77 ahoj,asi ťa to nepoteší, ale podľa môjho názoru si našiel inú, bez záväzkov, mladšiu ... a podľa gusta mamičky ...a úprimne, sama som matka, mám syna, zatiaľ je ešte drobec, ale asi by som nebola nadšená, keby mi v svojich 21 rokoch povedal, že si našiel ženu o 3 roky staršiu, ktorá má dieťa a potom by s ňou ešte 2 roky býval v spoločnom byte ...pevne dúfam, že v tom veku si bude ešte užívať študentský život, alebo len tak ...behať po diskotékach a obháňať ženské ...
neber to v zlom, je to len môj názor ... na margo správania sa jeho matky , nič iné by som ani nečakala, lebo matka predsa vždy chce pre svoje dieťa len to najlepšie, veď to už sama poznáš ... držím ti palce a už sa k nemu nevracaj, aby si sa opäť nesklamala, aj keby sám za tebou naklusal ... sama mu vysvetli, že to fakt nebude mať budúcnosť, veď ti ukázal svoju pravú tvár...ak by mal žiť s tebou, musel by sa predsa vzdať svojej rodiny (matky...) a pochybujem , že by toto dokázal...
ešte raz držím palce a nebuď smutná, radšej teraz odísť a nevracať sa, neskôr by to bolelo viac...
@jasha77 miluje ta, vzdy aj bude, ale prvorady je pre neho opraveny byt a auto.....to by mi stacilo na rozhodnutie