Oplatí sa mať v dnešnej dobe druhé dieťa?

viktoria0303
23. apr 2012

mam 2,5rocnu dcerku a premyslam nad druhym tehotenstvom

sisaha
23. apr 2012

to je čo za otazka? Deti mame preto, ze sa oplatia???? Ci iba ja zmyslam inak?

tea333
23. apr 2012

akoze ci z toho budes mat nieco financne? 😀 divna otazka

katmi
23. apr 2012

@sisaha presne ma toto iste napadlo... 😕 tak bud chcem alebo nechcem mat druhe dieta, nie?? aspon u mna ziadna ina moznost neexistuje a uz vobec nie "ci sa oplati" 😕 🙄

zuzu80
23. apr 2012

oplatia, urobia ta stastnou

adulik23
23. apr 2012

prve sa neoplati viac 😀 😀 😀

kvojtanikova
23. apr 2012

vzdy sa oplati mat druhe dieta. ( a vobec kazde dalsie dieta). Dieta ta nesmierne obohati a vela sa od neho naucis. A ak rozmyslas nad tym, ci ho uzivis, alebo take nieco, tak popri tom prvom sa ti urcite to druhe zvezie, vybavicku mas uz minimalne na polovicu kupenu, ak budes kojit tak na dieta v podstate prveho pol roka minies velmi malo. A urcite to bude prinosom aj pre tvoju dcerku, bude sa mat s kym hrat, nauci sa komunikacnym zrucnostiam a umeniu "podelit sa" o hracky/sladkosti/pozornost rodicov... Ja by som nevahala vobec.

mery.maja
23. apr 2012

😀 😀 no tiez nechapem ved hadam nepremyslas nad potomstvom kvoli tomu ze ci nieco dostanes a potom si premyslis ci sa dieta oplati alebo nie?? 😝 ach jaj....

betuska30
23. apr 2012

neviem ci sa oplati, poviem ti nasu skusenost, mame 2 deticky, chlapcek bude mat 5, dcerka ma 2: moj muz bol jedinacik-nedobrovolny, nie je nic krajsie ako ked ich vidime sa spolu hrat, behat, robit si zle a potom sa postiskat..moj muz im normalne v dobrom zavidi a obcas sa k nim pripoji ako tretie dieta...inak cakame tretie babo, lebo sme chceli aby deticky boli tri...sme mala rodina a ked sa pominieme my, dufame, ze budu spolu dobre vychadzat a budu vzdy mat s kym pokecat...

anjelicek26
23. apr 2012

Oplati? Co znamena oplati? Dieta je dar, ci prve, ci piate, a kazde dalsie stoji menej penazi, lebo kopu veci uz doma mas. Ja chcem urcite este jedno a je mi jasne, ze to bude stat peniaze, cas a na full time robotu mozem 10 rokov pri troch detoch zabudnut. No a? Raz po nas ostanu len tie deti.

geegee
23. apr 2012

Neoplati. Ale myslim,ze ani prve sa ti neoplatilo - v tom pravom slova zmysle, teda financnom. Penazi menej, starosti a roboty viac.
Nie je nic, cim by sa dala vyvazit laska deti a laska k detom. To je akoby si sa pytala, ci sa ti oplati mat niekoho rad 🙂

kika1111
23. apr 2012

či sa oplatí??? oplatí sa cigáňom.. ak niekto túži po dieťati, tak sa nepýta, či sa oplatí, ale či ho bude schopný uživiť.. ja toto nechápem! väčšiu radosť mám, keď pre našu malú nakupujem veci, hračky, kozmetiku, nie pre seba kabelky a topánky.... neviem čo si mám myslieť @viktoria0303 ... asi nie pre každého je priorita láska k dieťaťu a od dieťaťa.. niekoho zaujíma skôr, čo z toho bude mať.. 😖

stela
23. apr 2012

Mat dieta je dar a velke stastie a radost .....ja mam 2 rocneho chlapceka a 6 mesacnu dcerku mam toho teraz dost okolo nich, ale sme s muzom velmi stastni ze ich mame su to zlaticka a navzajom sa priam miluju .....

mataharyy
23. apr 2012

A co se na nich má oplatit? Jestli myslíš skrz sociální systém, tedy příjem, tak ne neoplatí...
Ale proto že my si děti nepořizujeme kvůli výhodám, tak nemusím přemýšlet nad tím zda se mi to oplatí... Máme děti pro citové naplnění a radost i starosti které přináší vše kolem nich, takže pro mě se to vždy oplatí...

Jináč mi logika otázky uniká 😅

titulienka
23. apr 2012

tak teraz neviem ci ma tato otazka rozosmiala alebo som pri nej znervoznela, ale ako 100 ludi 100 nazorov a preco sa neopytat. . .ale ak by som sa mala zamyslat nad tym ci sa oplati a ci nie , ako bude dnes a ci zajtra bude lepsie , ci mu budem moct nieco dnes kupit a ci budem moct aj zajtra tak do dietatka asi ani nejdem . . .nieje zivot bez strachu, dnes som hora a zajtra mozem byt na uplnom dne a naopak. . . ak ti tvoje pocity vravia chcem a skusim pre to spravit aj nemozne tak preco nie . .
od svojich 17 rokov som zila sama s manzelom, mamka mi zomrela a otec bol len otec . . .presli sme podnajmami, problemami ale dvaja sme to zvladli 🙂 vzdy sme na to boli dvaja . . .
ak clovek chce alebo sa aspon snazi chciet tak urcito je to vsetko jednoduchsie . . .dnes mame 4 deticky , hypoteku na 30 rokov ale ani na sekundu ma nenapadla myslienka ako by to bolo keby som mala len 1 alebo popripade 2. . .
takze ak si presvedcena , ze 2 babo aj v dnesnej dobe mas . . .tak preco nie . .. . 🙂 🙂 🙂 🙂

stanislavao
23. apr 2012

mat iba jedno dieta neni dobre. ked sa rodicia pominu, tak ostane sam. je dobre mat surodenca a nidky by som nechcela mat jedinacika. rodina je zaklad a aj ked ma clovek priatelov, je to ine, ako ked ma brata, sestru a maju pekny vztah, pomahaju si, mozu sa na seba spolahnut. ja mam 2 sestry a som rada, ze sa mame a ked by som cokolvek potreboval viem, ze sa na ne mozem obratit a aj ony na mna. rodina je rodinaa nic ju nenahradi.

sissy27
23. apr 2012

buď si zle položila otázku, alebo úplne nechápem tvoje zmýšľanie 😀 po finančnej stránke - ťažko povedať, možno budeš mať šťastie a dieťa si raz v dospelosti vybuduje supermegakariéru a vráti ti všetky investície aj s úrokmi a budeš si užívať luxusný dôchodok, a po citovej stránke - tiež ťažko povedať, možno sa nepodarí a bude z neho nejaký grázel, ktorý ti nikdy neopätuje lásku...
Ak chceš druhé dieťa, tak nerozmýšľaj "či sa to oplatí" - ak máte normálne zázemie a aspoň jeden z vás je zamestnaný a chcete to druhé dieťa obaja, tak zvládnete tak ako mnohí iní...

tibinka22
23. apr 2012

Mať dieťa je krásny dar.... byť matkou je niečo úžasné..... lebo odplatou je čistá láska....
Samozrejme, že je ale v dnešnej dobe všetko o financiach a tak si to aj myslela asi- že či budeš schopná druhé dieťa uživiť... ale to je len otázka pre Teba a Tvojho manžela....
😉

liv1
23. apr 2012

Zvlastna otazka, ale netreba hned urazat. Autorka asi mysli ci ho uzivi, ale to vies viktoria len ty najlepsie. Myslim ze kazda mama citi ci chce dalsie dieta alebo nie, a co po financnej stranke ... Vies co ta "stalo" jedno, zalezi od pohlavia druheho na zaciatok, ale potom je to urcite krat dva, pretoze jedlo, satstvo, hygiena, nabytok, hracky, lieky, kruzky, skolka skola atd... Co sa tyka prostredia v ktorom zijeme ostava len dufat ze sa nase deti budu mat dobre, a ze sa budu vediet uzivit. A k tomu im my mozeme dopomoct dobrou vychovou 😉

kacsik
23. apr 2012

??? troška nechápem, odkedy je pri plánovaní rodičovstva dôležitá otázka "oplatí sa mi dieťa ? " akože v čom sa ma oplatiť ? mať dieťa je ten najkrajší pocit na svete , a ten sa podľa mňa oplatí 🙂

luky1313
23. apr 2012

ako stale premudrete mamičky a ich kritika,no čo už taky je dnes svet,niekedy si aj ja položim otazku načo sa rodia deti do tohto sveta, nič dobre nas nečaka, ale odpoved viem - rodia sa pre druhy svet, pre večnosť, tam bude určite len laska radosť a to nekonečna

jespera
23. apr 2012

😲 a v akom zmysle ci sa to oplati..co je to za blbost...

cicimon
23. apr 2012

budem sprosta, ale na organy sa oplati vzdy 🙂)
clovek si mozno kladie otazku, ci ma na to mat dieta (mozno financne)... ale zas ci sa oplati... to snad nie, nad takym clovek asi nepremysla.... bud ho chcem alebo nie

vodnarky
23. apr 2012

otazka by mala byt preformulovana,lebo je troska odveci.. 😅 😕 ale odpoviem ti..''oplati sa''!oplati sa milovat este viac,ako milujeme..🙂

michaella7
23. apr 2012

samozrejme,že sa oplatí 🙂 každé jedno dieťatko sa mať oplatí... my tiež uvažujeme nad dalším malým bobakom 😉

kalifa28
23. apr 2012

milovat a byt milovaný sa oplatí najviac zo všetkeho na svete ! ! !

pink_lady
23. apr 2012

myslis "oplati" v tom zmysle ze sa blizi povestny 21,12.2012? No, to je pravda, to uz by si nestihla takze zbytocne len prezijes nevolnosti a podobne perepetie... 😀 ale ak si to myslela ci sa oplati z hladiska toho, v akej ekonomickej situacii zijeme, tak, kedysi horsie bolo a ludi amali viac deti...a boli stastni..aj ked ta doba mala aj vela negativ....teraz si ludia stastie zamienaju s peniazmi a potom je tolko nestastia vo svete...ale co je vacsie stastie ako moje vlastne dieta, deti, ktore mi povie/povedia maminka LUBIM TA?...tajkze ano, oplati sa mat deti...

a z praktickeho hladiska, deti treba, ved kto nam bude robit na dochodky 😝 :D

vinifred
23. apr 2012

😀 ..neviem,uvidíš,či ťa ako starú šupnú do domu dôchodcov,alebo sa o teba postarajú... 😝ak idem na to rozumovo a trochu sebecky,tak mať viac detí sa oplatí len preto,lebo vždy je šanca,že čím viac,tým menej šancí na ústav..a nakoniec potom napíš,či sa to vôbec oplatilo mať čo len jedno..🙂

evickapooh
23. apr 2012

oplati sa?to si myslis vazne?dieta je dar od Boha! ak si ateista tak sorry.ale dieta nie je investicia ,takze mozno sa ani neoplati.... 😖 ale skus hm..? ved risk je zisk!!! 😖

edita84
23. apr 2012

Oplatí? zlé slovo by som povedala oplatí sa kúpiť v akcii mäso 🙂
jasne nie je nič krajšie ked vidíš ked sa drcobci hrajú ako vidieť z ich pohladu láska 🙂 čo sa týka financii ani to nie je hrozné ved postielku, poprípade kočík už máš šaty máš takže to je už velké plus. je to určite lahšie finančne ako prvé bábo 🙂

jana_ch
23. apr 2012

ja chcem aj tretie. bez ohladu na to, ci sa oplati alebo nie :D