som tu nova a neviem ci je tu uz takato diskusia alebo nie, zatial som nasla len o nevere muzov 😒 ale ja mam problem s ktorym si naozaj neviem rady, ide o partnersky vztah, teda som vydata mam manzela ale jeho chovanie nie je zrovna ukazkove, na deti len krici, nevenuje sa im, vlastne ani raz sa neopytal ake dostali v skole znamky ☹ my sme si vzdy rozumeli lebo som mu kopec veci odpustila, ked mi klamal ze je niekde inde ako je, ked sa vyhovaral, ked nedodrzal co slubil, ked ho viac zaujimali kamarati a jeho povodna rodina ako ja a deti... roky utekali a ja som dufala ze sa vsetko bude zlepsovat, niektore veci sa zlepsili ale nas vztah je na bode mrazu 😖 vlastne spolu nezijeme ako manzelia, nemame ziadny sex uz dlhsiu dobu, sme skor ako kamarati 😠 niekedy neviem ci je so mnou zo zvyku ze je o neho postarane alebo ku mne este neico citi, ked sa o tom bavime tak tvrdi ze ma ma rad, ale on mi v minulosti uz velakrat klamal, tak neviem ci mu ma verit 😒 navyse som mu nasla SMSky, pisal jednej svojej znamej ako na nu mysli a ako mu chyba ☹ vyzera to ze keby ona chcela kludne by ma podviedol, teraz je mi verny, myslim si to tak na 90% 😒 no a teraz k problemu, zoznamila som sa s jednym chlapom, ktory by chcel mat so mnou vztah, je odo mna mladsi o 12 rokov, trufa si na moje deti, ze ich zvladne, je velmi pozorny, mily, presne chlap akeho som vzdy chcela mat, zenu by aj na rukach nosil, staral sa o nu, vie varit nema problem upratat..... ja vobec neviem co mam robit, nezda sa mi to fer postavit si svoje stastie na nestasti inych ☹ uz ma napadlo ze by som ho mala len ako milenca ale neviem klamat 😒 ja viem teraz ma odsudite ako ma to mohlo vobec napadnut najst si milenca ☹ ale uvazujem nad tym ci sa vobec opalti byt verna chlapovi co o mna nestoji a nevsima si ma, a opalti sa s nim vobec ostat?? co by ste robili na mojom mieste? ostali v nefungujucom manzelstve kvoli detom, alebo isli za hlasom srdca?
@reaxa no, znova manželské problémy 😒
v skratke sa váš život zhrnúť nedá, to mi je jasné
tu ide teda zrejme už len o teba, čo cítiš, či naozaj celé roky to bolo tak,ako píšeš
či bol fakt tak mizerný otec, manžel,.....alebo to už máš len skreslený pohľad pod vplyvom novej zaľúbenosti
vtedy totiž sa väčšinou vynárajú len tie zlé spomienky, dobré sa zabúda
neviem, toto vieš len ty
nepíšeš, koľko máš rokov, koľko majú deti, koľko nový známy
že je mladší - to nejak nerieš, záleží, či má 18 😅 alebo už má aj on niečo za sebou, odžité 😉
trúfa si na tvoje deti- ako sú staré?
vie upratať, variť....vieš z počutia alebo už spolu nejak fungujete? 😕
je jasné, že po frustrujúcom manželstve je nová známosť zaujímavá, zaľúbenosť skresľuje realitu
neviem,ako dlho sa poznáte, keď už zvažuješ nejaké radikálne riešenia
asi by som sa v tomto nesprávala zbrklo
a v prvom rade by som toto, čo si tu napísala, povedala mužovi a aj o tvojich plánoch
myslím,žeby to bolo fér a možno aj podľa jeho reakcie budeš vedieť, čo máš robiť 😉
Ako každý iný,aj ty máš právo na svoj kúsok šťastia, ale ak ti môžem poradiť, kým si niečo nové začneš, vyrieš vzťah ktorý máš. Nie preto,aby si bola fér voči manželovi (ak ťa podvádzal),ale preto aby si sa ty sama mohla na seba pozreť do zrkadla. A si tiež nejaký vzor pre svoje deti. Veľa šťastia, dúfajme,že nepojdeš z blata do kaluže.
znovu som to prečítala a ten chlap ti navrhuje vztah.Ty si vydatá a on chce mať s tebou vztah.Zas je niečo nové,čo mi ušlo?Má to aj nejaký názov?...manželecký vztah 😀
@reaxa v prvom rade máš manželské problémy a tie treba riešiť, musíš si uvedomiť, či má zmysel byť v manželstve nie kvôli deťom, ale kvôli tomu či manžel k tebe niečo cíti. Porozprávaj sa s ním a z toho usúď sama, ak kričí na deti tak neviem si predstaviť aký vzťah má k nim. Opýtaj sa ho či má zmysel aby ste boli spolu. Ak by to chcel riešiť tak navštívte manželskú poradňu a riaďte sa ich radami. Čo sa týka toho chlapa čo si spoznala, ešte by som s tým počkala, ak by sa to tvoj manžel dozvedel , mohlo by sa to otočiť proti tebe. Toľko moja rada
dakujem za reakcie 🙂 ano uznavam zalubenost nie je dobry radca, ale pre lepsi obraz, mam 40 rokov, on 28, zije sam, vari si, nenosi mu jedlo mamicka, upratuje zehli, vzdy je u neho cisto, a tie jedla co vie varit, teda niekedy sa hanbim ze ja som zena a varim oprtoi nemu tak obycajne 😀 on by chcel aby som sa k nemu prestahovala, nechce byt nejakym tretim kolesom 🙂 situaciu s mojim manzelom som sa pokusala riesit uz davno, vlastne uz poslednu dobu nic ine nerobim 😖 poradnu odmieta lebo on nema problem, on je spokojny, ma uvarene oprane ozehlene, a uz chce mat len od nas pokoj aby si mohol pospat kedy chce a ist s kamosmi von kedy chce, no keby som isla ja to by mu vadilo, ale on - to je v pohode 😖 ja mam travit svoj volny cas podla neho v domacnosti a starat aby bolo vsetko tip top 😠 nepaci sa mu ked som na nete, nepaci sa mu ked dlhsie vecer pozeram film, nepaci sa mu ked po veceroch citam knihy, nepaci sa mu ked idem s kamoskou si sadnut na kavu - raz za pol roka, ..... ja mam pocit uz ze som jeho matka a nie manzelka, staram sa o neho ako jeho matka, a on chce chodit von sam ako niekedy ked bol slobodny a tajil to pre mamou, tak to teraz taji predo mnou 😠 ja uz proste nevladzem, mam pocit ze nie som zena ale sluzka, chcela by som rovnocenneho partnera, kde by bolo tak nejak podelene a boli by si partneri rovnocenni, ak idem nieco riesit s mojim manzelom a preberat, tak vypne a nepocuva ma, neodpoveda nereaguje, a ak chce mat odo mna pokoj nakoniec prikyvne a povie ano mas pravdu ale vsetko funguje ako doteraz ☹ aj ja by som bola radsej keby sa dal "preprogramovat" a dokazali by sme fungovat normalne a mat stastne manzelstvo, ale za stastne manzelstvo bojujem len ja, on si mysli ze je vsetko tak ako ma byt 😖 vlastne uz som prestala bojovat, uz nevladzem vsetko tahat ja, domacnost, deti, nas vztah..... ked rozmyslam nad svojou buducnostou, je mi na nic, ked si predstavim ze takto budem zit do konca zivota ☹ podarilo sa vam niektorej zmenit vasho chlapa?? hovori sa ze stareho psa novym kuskom nenaucis 😒 alebo zeby nie?
@reaxa ak je to v takomto štádiu a rozhovor nepomáha,tak sa na to vykašli.Chod si svojou cestou,a neobzeraj sa dozadu.Niektorí chlapi sa v priebehu rokov skutočne zmenia a vztah ide do hája.Ešte si mladá a máš právo na plnohodnotný vztah,cítiť sa ako žena.
Mamou si teraz vašim detom a opatrovať manžela možeš trebárs na dochodku.Teraz fakt nie.
@reaxa , ak budeš na to sama pripravená, manžela opustíš. Ale neopúšťaj ho kvôli tvojmu tajnému známemu, ale kvôli sebe. Možno si toho tajného známeho stretla len preto, aby si si svoj život upratala. Hlavne konaj s chladnou hlavou. Či to skončí tak, alebo onak, nedaj na reči. Každá sme iná a každá nežijeme v rovnakom manželstve. Takže baby nesúdiť.
@reaxa Moji rodičia boli tiež kedysi v takomto vzťahu, síce v tom nevera nebola, otec tiež len kričal, rozkazoval, ani prstom nepohol, videla som že mamu to tiež trápi, ale vraj s ním zostala len kvôli nám. Keď som mala nejakých 13-14 rokov, modlila som sa aby si našla druhého, neznášala som byť doma, keď bol aj on. Ja by som nikdy nedovolila aby moje deti tiež museli každodenne zažívať toto, viem, že sa dejú aj horšie veci v rodinách, ale buď môj manžel bude aj otcom a oporou pre deti alebo nemusí byť ani manžel. Snažím sa, aby sa doma cítili bezpečne, aby vedeli, že sa na nás môžu obrátiť s hocičím a žiaľ nemyslím, že to pri takomto chlapovi raz mať budú
😀 😀 😀 tak ze vyzreta zena naleti na taketo veci. to si fakt myslis ze o 12r mladsi chalan to s tebou moze mysliet vazne?? to ti mam uplne nechutne otvorit oci a povedat ti ze mu ide iba o sex?! Teda pokial aj ty si chces len zasexovat, tak nech sa paci, ale nerob si ziadne nadeje ze ten vztah by k niecomu mohol viest! Nebude!! a toto ma uplne dojalo, citujem: "je velmi pozorny, mily, presne chlap akeho som vzdy chcela mat, zenu by aj na rukach nosil, staral sa o nu, vie varit nema problem upratat" ja som totiz uz v 18tich vedela ze takto sa na zaciatku chova kazdy jeden chlap!!!!
A co sa tvojho manzelstva tyka, len ty sama musis vediet ci uz je naozaj ten cas ukoncit to! ak ano, tak prosim nie takymto nechutnym sposobom! nech je tvoj manzel aky je, nemyslim si ze si zasluzi byt podvadzany! Najskor si daj do poriadku tvoj aktualny vztah a potom ries nieco nove, aj ked ja by som ti radila, ak tak urcite nie s tymto!
sľúbila si mu vernosť? tak svoj sľub dodrž🙂
@reaxa nezostávala by som v nefunkčnom vzťahu kvôli sebe a deťom, ale neodchádzala by som kvôli niekomu inému... ak vidíš vaše manželské problémy ako neriešiteľné, tak nebude problém podať žiadosť o rozvod a začať znova, či už sama alebo s niekým iným... ale určite by som si najprv "vyvetrala hlavu", kým by som sa vrhla do ďalšieho vzťahu...
a nevera? pre mňa to nie je, neviem sa pretvarovať...
no, zlo plodi len zlo, hm ...povedz vsetko manzelovi, co citis, co ta trapi a potom uvidis ...aj ta chapem, ze ta laka "zajko", trochu vzrusenia do stereotypu 😀 len ci neostane len pri reciach ... popremyslaj a daj si zalezat na rozhodnuti, dotkne sa to aj deti, hm ...drzim palce, aby to dopadlo podla tvojich predstav ...
@reaxa ja neviem, keď v láske nefunguje - oplatí, neoplatí. To funguje v biznise a láska nie je biznis. Zase žiť vo vzťahu, ktorý ubližuje nie je zdravé a je veľmi ťažké v takom vzťahu vôbec žiť, fungovať, vychovávať deti, starať sa o domácnosť...každý vie najlepšie koľko toho znesie a unesie...a zase hľadať ideálneho manžela, pravdupovediac asi by som ideálneho manžela ani nechcela, možno by som sa s ním nudila, mala nudný život, neviem. Hľadaj odpoveď na otázku, prečo si si vybrala takéhoto manžela, čo ťa na ňom priťahuje, prečo s ním máš deti a prečo ho tak ľúbiš...
@pragmaticka tak takyto postoj som mala aj ja, fakto to vyzera ze mu ide o sex, ale poznam ho skoro 2 roky a ziadny sex sme nemali, pretoze ja nechcem podvadzat manzela a stale som sa snazila aby to fungovalo, a mlady podla teba sexuchtivy zajko 😅 je len mojim priatelom, radi mi, pomaha, vypocuje, ked mam depku tak on je ten co ma vypocuje a poradi, nie moj muz, napriek tomu ze som ovela starsia a vie ze mam deti, chce aby sme spolu oficialne byvali, boli v partnerskom zvazku, tak si hovorim ak bu islo len a len o sex, naozaj by si dal tolko namahy a nastahoval k sebe nejaku zensku s deckami??? nebolo by to trcohu vela namahy, ked si ten sex moze obstarat lahsie? mozno mas pravdu, ale poznala som jeden par medzi ktorymi bol podobny vekovy rozdiel a boli spolu stastni dlhe roky - ak ta napadlo ze sa rozisli, nie rakovina ich rozdelila 😒
@nicky182 no mna na zaciatku ani nelakal kvoli vekovemu rozdielu, dlho ma ukecaval nez som sa vobec nad tym zacala zamyslat a brat ho vazne 😅
ale ked tak citam tie vase prispevky napadlo ma, ze by asi najlepsie bolo keby som bola chvilu sama, poriesila minulost a nevrhala sa do hned dalsieho vztahu nech je akykolvek
@marusik a jej manzel plni ulohu manzela? ona v pozicii sluzky a on tak ako jemu vyhovuje. toto ma by ucelom mazelskeho slubu? ludia sa casom menia, dozrievaju, cize co si slubili pred 10 rokmi dnes uz nemusi byt pravda. vernost je len castou zo suboru manzelskych prav a povinnosti, ale urcite sa neoplati byt verny tomu, kto o to nestoji a nielen vo vernosti ale i celkovo vo vztahu.
@pragmaticka preco by sa nemohla pacit o tolko rokov mladsiemu muzovi? si zober tinu turner a jej manzela 🙂 . ta sa rozviedla s ike turnerom, lebo ju fyzicky napadala a ine pikosky a po casi si nasli s tymto muzom spolocnu cestu 😉 a to je len jeden pribeh...
Chapem potrebu skusit nepremarnir ponuknutu sancu.
No je tumlar veci, co by si mala urobit prv ako sa pohnes dalej. Mas jednu malu vyhodu, ze sa mozes (ciastocne) citit silna v kramflekoch, lebo do istej miery nahradu uz mas.
1. Dost jasne muzovi povedat ze mamickovsky vztah ta nebavi. Ze nemas dalej chut byt jeho mamou a zit s niekym kto ta taku napoly alebo uplne berie. Chces po svojom boku chlapa, oporu, silu, pevne rameno, nie dalsieho syna, ktory na teba skusa tahy, co sa naucil ze funguju u jeho mamy. smsky by som nespominaa, alebo naopak rovno povedala, ze som ich nasla a je to hlupe a ciśto pubertiacke skusat poza tvoj chrbat robit si pomyslenie a sebavedomie vztahom s inou zenou.
2. Ze mas svoj zivot a to ako dlho budes pozerat tv, citat knihu ci pozerat z okna, je tvoja vec. Bud to akceptuje alebo nech si hlada ine riesenie. - inak postavit partnera pred taketo radikalne riesenie niekedy prinesie prekvapive reakcie. Povacsine sa sprvu hrozne postavi na zadne a potom.ticho stiahne chvost.
Z ineho sudka:
3. Zvladla by si ty vztah s mladsim muzom? Ziarlivost, vedomie starnutia, straty mladistveho pelu a teda do istej miery aj fyzickej pritazlivosti, porovnavanie s mladsimi je u vekom rovnymi - to da zabrat a moze aj perspektivny vztah znicit.
4. Prijmu deti noveho otca?
5. On sa citi na tvoje deti - naozaj ich ale v realite zvladne? Z lasky k zene sa moze citit silny a odhodlany na vselico, no reLita ho moze prevalcovat. Hlavne ak ho synovia neprijmu. Problemy moze narobit aj ich otec stvanim.
6. Jeho rodina, tvoja rodina - ak budu mT nepriaznivy postoj tak dve veci: stmeli vas to - boj proti nepriazni a proti vsetkym (nevyhoda, ze az boj pominie, mozete zisťit ze to jedine vas drzalo pokope, dalej si nemate co povedat). Rozdeli vas to - zavisi na tom ako mate silne korene a Ko ste k rodine prilnuti.
Preto radim - poriesit si vztah doma. Odputanim sa ci s ahou o napravu. Az potom riesit milenca/priatela. Ale byt na tom tak, ze aj bez neho vies ist dalej. Ak vyhliadky do budzcnosti opries o silu jeho lasky mozes sa popalit. Musia to byt vyhliadky oprete o teba.
@reaxa prečo my ženy myslíme na všetkých okolo seba aby boli spokojní a až potom si dovolíme byť spokojné a šťastné my? prečo sa chlap zaoberá hlavne sebou a až potom rieši ostatných? viem je to zovšeobecňovanie ale nejako mám pocit že to tak je 😒 Ak sa nebojíš, že v prípade že ti to s novým priateľom nevýjde ostaneš s deťmi sama, myslím že nešťastnejšia nebudeš, lebo robiť niekomu "slúžku" až do konca mi príde smutné ☹ Držím veľmi silno palce nech sa rozhodneš akokoľvek 😉
@reaxa
a tak muž vo všeobecnosti deti chcú...neviem aký ročník je tvoj manžel a v akom veku sa otcom stal, ale asi ani na veku nezáleží, ale skôr z akej rodiny pochádza a akú rolu v rodine zastával jeho otec...pokiaľ na neho rodičia kričali, tak aj on teraz kričí na deti...každopádne je to otravné žiť s takýmto manželom po boku, vyčerpáva to...ale možno sa časom znormalizuje a naučí sa žiť rodinný život bez toho, aby ho iným členom rodiny znepríjemňoval...
@reaxa neviem, či by som sa ponáhľala do vzťahu, kde je muž mladší o 12 rokov...je bezdetný(sám neviem, či dostatočne vyzretý) , deti časom bude chcieť. A že si trúfa na tvoje deti... zatiaľ...kým tam nie sú 😒 Keď si myslíš, že by si sa vedela postarať o svoje deti aj bez neho, tak možno by som ukončila terajšie manželstvo, a pomaly by som spoznávala toho nového človeka. Osobne by som sa k nemu nesťahovala....vieš, treba zistiť, ako sa k vášmu vzťahu postaví aj jeho rodina. Aby si netrpela viac, ako teraz a možno nie s 2 ale už s 3 deťmi.
@adkoalauri ona má už teraz 3 deti 😉
@maca_p ja som odpovedala na otázku - "oplatí sa byť verná chlapovi, ktorý o mňa nestojí?" otázka je o vernosti. Keby sme takto riešili, že časy sa menia, ľudia sa menia, tak vôbec nemusia byť manželstvá, pretože manželský sľub o 10 rokov nemusí platiť. a potom môžeme slovo sľub vymazať zo slovníka, pretože nám bude nanič, keď nebude mať svoj význam.
- mimochodom, čo sa z takýchto situácií od nás naučia naše deti o sľuboch? o vernosti? o manželstve? o kompromisoch, o komunikácii? o riešení problémov?
- ja by som skúsila obrátiť pozornosť na to, ako poriešiť to, že chlap o mňa nestojí, a nie to, čo sa oplatí byť verná.
@reaxa ja si ale myslim ze ten chalan si poriadne ani neuvedomuje ze co to so sebou obnasa! ak to teda aj mysli vazne! v zivote nemal vlastne deti! a zrazu hned tri sa ku nemu nastahuju! to som fakt zvedava ako dlho by vam to takto fungovalo a ako dlho by bol zrazu nevsimavy, nepocuval by ta ako tvoj manzel.
Osobne si myslim ze tvoje manzelstvo este zmysel ma. Mate troch krasnych chlapcov a za nich sa oplati zabojovat este a skusit opat dostat vas vztah tam kde bol na zaciatku! Ale ty premyslas nad lahsou cestou, utekas pred problemom, namiesto toho aby si si opat ziskala pozornost svojho muza a priniesla opat zalubenost a vasen do vasho vztahu, chces radsej toto najst u noveho chlapa. ale na ako dlho?? predsa by si uz vo svojich 40r mohla vediet ze toto sa casom zo vztahu naozaj vytraca! Dolezite je aby tam zostala laska, porozumenie, respekt, tolerancia a pod.
A co tvoje deti? vies co z nich vyrastie ked ich zoberies ku 27r. chalanovi , opustis ich otca?? vies ako sa na nich bude pozerat ich okolie? Matky ich kamaratov, co budu pred ich detmi o tebe rozpravat? Teda ja nemam predsudky ale vyrastala som na svk a viem ako to tam chodi!
a co ten chalan co je do teba akoze zalubeny? Myslis ze takto sa spravaju normalni chalani v jeho veku? nenapadlo ti ze tam nieco asi nesedi?? preco si nenajde partnerku vo svojom veku?? co ak je viacej zalbueni do tvojich syncekov ako do teba?? pretoze mne osobne fakt nejde do hlavy ze 27r chlap si chce ku sebe nastahovat 40r zenu s jej tromi detmi!!! Kazdy iny normalny zdravy chlap si hlada seberovnu s kt. si chce zalozit vlastnu rodinu! Nechcem robit problem tam kde nieje , ale toho chlapa nepoznas, je cudzi! ja by som mu nedoverovala...
@maca_p ale ved nemozes porovnavat zivot T. Turner so zivotom obycajnej slovenskej zeny vychovavajucej tri deti a starajucej sa o svoju domacnost a svojho muza!!! urcite my slovenske zeny mame predpoklady zostat dlho pre muzov atraktivne a poznam nejednu kt. fakt aj v 40 vyzera super. ale podla toho co pise zakladatelka temy, mam pocit ze patri skor medzi priemer slovenskych vydatych zien.
nuž či sa ti niečo oplatí?takáto otázka je vhodná nad regálom zlacneného tovaru,ale nie,nad manželom,či sa mi oplatí mu byť verná.Oplatí,ak sa rozídete,možeš sa na seba pozrieť do zrkadla.Ale ja som stará baba 🙂
@reaxa