ahojte, mám 17 rokov a prázdniny.. chcela som ísť na brigádu ale nešla som pretože musím strážiť nevlastných súrodencov (8 a 5 rokov- ten je doma len niekedy inak chodí do školky), pretože pri nich nemá kto byť (lepšie povedané rodičia si nenašli nikoho). Mama chodí len na rannú, otčín na 3smeny .. takže keď majú obidva rannú robím bratom raňajky, obed som pri nich pol dňa, keď má otčin poobednú som pri nich od 1 do 3 (takže len dve hodiny ale aj v tento týžden varím lebo mama vždy príde z práce a sťažuje si ako je narobená a skoro nič nerobí, takže robím jedlo hlavne pre seba lebo už by ma asi ani vydieť nebolo :D) a keď má otčin nočnú som pri nich zasa pol dňa lebo on spí.. Takto to ide dokola už mesiac, tento týždeň je zrovna ten "dobrý" že má otčin poobednú, ale dnes ma to totálne dostalo.. Mama príde domov a že chce ísť von s XY (nový priateľ, kedže s terajší je v rozvodovom konaní) .. Už ma to tak vytočilo.. lebo aj hocikedy inokedy som pri nich dlhšie než by som mala atď... častokrát docielim svojho že nechcem s nimi už byť, ale potom to mám týžden na tanieri a nekonečné výčitky.. ja sa potom cítim blbo že jej nepomáham, ale aj ja chcem mať prázdniny... mám priateľa 60km daľeko odomňa, bol tu dva týždne ale tiež potrebuje byť aj doma a ja za ním nemôžem ani ísť a to si vôbec neuvedomuje...
@veve2410 kto má nového priateľa? Mama? to som tam nepochopila.... 😒
@veve2410 no zbohom tak to musíte mať veselo....
@veve2410
aha, tak uz rozumiiem. no co ti poradit. ani neviem. a babky a dedkov nemate? je to nefer aby si ty stravila cele prazdniny opatrovanim deti. predpokladam ze za to dostanes nejake vreckove, ved tabor by ich stal dost vela penazi. a ze este budes mat sancu uzit si prazdniny v auguste a niekam si vyrazit.
@bonaqa2013 no ako ten nový priatel tu nebýva len s ním mama chodí von a tak :D zatial sme ako "normálna" rodina.. len ja som ešte z prvého manželstva :D
@veve2410 fuuu, moja, tak lahke to nemas teda... podla mna sa tvoja mama mala uberat smerom, ze pre starsieho vybavit aspon na tyzden-dva aj nejaky tabor, aspon denny a nie sa spoliehat len na teba... ako pomahat sa ma, ale voci tebe je to dost nefer, si myslim... a mimochodom, nechcem byt zla, ale aspon nejaku malu financnu nahradu za uslu brigadu ti to operkovanie prinasa? ci iba "zivime ta, tak pomahaj"?
S mamou sa dohodnúť nedá? No ťažko chodí do práce, musí. Moja dcéra odjakživa stráži mladšiu. Našťastie už je vo veku, že sa postráži aj sama.
@hori no dala mi "vreckové" ako každý mesiac.. no ale moc by som to vreckovým nenazývala, pretože to mám na všetko (cesta do školy, desiate, drogéria- sprcháč, vložky atď, a často krát aj jedlo na večerru lebo doma večne nič neni :D a aj oblečenie a tak- jednoducho všetko) a to mi tento mesiac ani nechcela dať že keď nejazdím do školy.. ale nakoniec dala
@veve2410 je to nefér kvôli tebe, tiež máš nárok chodiť s priateľom von a užívať si prázdniny. Treba to mame takto povedať a komunikovať. Jeden mesiac si sa postarala, ok, druhý mesiac máš nárok na prázdniny, nech sa o deti starajú rodičia... predpokladám, že aj rodičia majú od zamestnávateľa nárok na dovolenku, tak nech sa pri svojich deťoch prestriedajú teraz oni... a na výčitky mamy, že nepomáhaš, sa jej spýtaj, aké mala ona prádzniny, keď mala 17 rokov-či musela vkuse mesiac strážiť súrodencov. Mama berie tvoju pomoc ako samozrejmosť, ale mala by si trochu uvedomiť súvislosti a hlavne to, že ona je matka, nie ty...
.
@veve2410
pane bože...ako hadov.. 😀
prázdniny niesú pre nikoho ľahké,kedže trvajú neskutočne dlho a dospeláci nemajú toľko dovolenky aby sa mohli 2 mesiace venovať deťom,spoliehajú sa na teba,čo je v konečnom dôsledku aj dobre,lebo ti veria a tebe to dá do života len skúsenosti so zodpovednosťou,ale na druhej strane by mama mala mať večer po robote sama ochotu ťa odbremeniť a pustiť ťa hoci na víkend. za frajerom...ona vie že niekoho máš?
Rodicov si nevyberame. 😔 Ty vyzeras ako velmi rozumne a schopne dievca. Snad nejako prezijes toto leto, a podari sa ti uzit si aspon tie 2 tyzdne. A na buduci rok si najdi nieco vopred, mozno aj v zahranici a budes mat pokoj. Aj ked tvoji surodenci mozu byt radi ze maju taku zlatu a zodpovednu sestru ako ty, lebo inak kto vie co by s nimi bolo.
@veve2410 ste rodina,síce netypická,ale ste a rodina si pomáha,jednoducho to vydrž toto leto,nabudúce leto budeš mať 18,nájdi si brigádu mimo domova a vypadneš 😉 mám pocit,ž emálo komunikujete,aj moja 20r. dcéra mi pomáha so synom -jej bratom,ale vždy sa dohodneme kedy bude ona s ním,kedy ide na rande či s kamošmi na výlet...
@veve2410
akože ty robiš aupair otčimovým deťom?
a kde je ich matka?