Je tu niekto zaoberajuci sa rodinnymi konstelaciami? Co moze byt za tym, ak sa v rodine generacne opakuje narodenie dietata v 40tke co nasledne prinesie zhorsenie rodinnych vztahov?
@viestta Nikto tu nepise, to co pises ty. Neslovickar.
Myslím si,že je to preto tak,lebo 40 + ročni ľudia majú už svoj zaužívaný ,,kľud" a vyvinuté nejake zvyky,neduhy a koníčky.A vzdať sa toho všetkého po xy rokoch je ťažké
Je rozdiel prvé dieťa v 40 a jedno z deti v 40.problem podľa mňa byva ta prvá situacia.Co je pochopiteľné vzhľadom na vek rodičov aj starých rodičov ,plus ďalšie okolností neskorého materstva.
Dakujem za odpovede, avsak tato tema nie je o tehotenstve v 40tke ale o opakujucich sa pripadoch v rodine. Dakujem.
Nesúvisí to s výchovou a vedením v duchu, že najskôr všetko ostatné a dieťa až na koniec, keď už je kariéra a materiálne zabezpečenie stabilizované?
@tanyan nie
@tanyan nie a opakuje sa to generacie. V minulosti sa nekladol doraz na karieru.
Tak ja neviem, ja z minulosti nepoznám nikoho kto rodil po 40.tke...ale tiež si nemyslím ze moje deti budú už v 18 rodičmi. Podľa mňa to je skôr náhoda..alebo z akého dôvodu toľko generácií rodí po 40.tke?
@vilma7 Ved to sa pytam.
ty si robíš nejaku prácu do školy alebo čo ? skus inak formulovat otázku
a suhlasim s viestou nikdy nie je problém v dietatu ale v okoli
Generačne akože 3 krát po sebe?
Aspoň?
A prvé alebo aj ďalšie dieťa?
@mareka49 vzdy tretie a vzdy dievca
A ty si tá druhá mama alebo tretia mama čo má mať tretie dievča?
@mareka49 Zaoberas sa rodinnymi konstelaciami?
Prepáč, nie.
Len ma to zaujalo..
Žeby náhoda? Rozhodnutie mať 3 dieťa?
Nič viac.
@vilma7 Ale praveze to nebolo vobec vynimocne kedysi, ale nebyvali to vacsinou prve deti. Ked este nebola dostupna poriadna antikoncepcia, tak sa rodilo v hocijakom veku. Moj otec sa starej mame narodil v 40ke, prababka bola tusim siedma z 11 deti, z ktorych posledne sa narodili okolo tej 40ky. Aj dalsich predkov co som pozerala v matrikach, tak porody okolo 40 tam boli. V sirsej rodine mame aj pripad cloveka, ktory sa narodil svojej mame v 50ke a nebol este posledny.
@marianarem ja ozaj v rodine, najbližšom okolí vôbec...ani veľký počet súrodencov. Moja mama, teraz má 74, je z 3 a otec bol z 2.
My sme takto v rodine, obaja moji rodičia sa narodili svojim rodičom po 40tke a ja im tiež. A možno budem mať ešte jedno dieťa okolo tej 40tky aj ja. Zhoršenie vzťahov, no neviem, skôr to boli spoločenské udalosti (napr. moja mama si už nenašla prácu po mojom narodení, dedo zas z ekonomického inžiniera “padol” na robotníka v Istrocheme kvôli komunistom, atď atď)
Zbytočne útočíš toto je verejné diskutovanie. Never žiadna konštelácia ale existuje ochrana ako pre mužov tak pre ženy. Mať dieťa je o rozhodnutí. A ak sa aj náhle podarí tak každý normálny človek vie že ak idem s niekým spať bez ochrany dieťa sa splodiť môže. Neboj u vás v rodine nie je to ojedinele je veľmi veľa rodín čo sa im deti narodia po 40 a čo tu sú. Predtým bol trend že rodili okolo 22 rokov teraz veľa žien má deti aj neskôr. Takže zbytočne sa tu naťahuješ že ona slovičkári a TY sa čuduješ ideš spať s niekým bez ochrany stať sa to môže. A nie potom sa čuduješ jak Alenka v ríši divov.
@alickapusinka ty si chora, skoda reci
Ale aspoň vie prečo žena otehotnie, bez nutnosti riešiť konštelácie.
Si trosku arogantna.
Podľa mňa sa na konstelacie pozeráš z nesprávneho uhla. Ich zmyslom nie je prísť na to, čo je za situáciou, ktorá sa opakuje generačne. Môžeš túto metódu využiť a postaviť si vlastnú situáciu / problem, ktorý sa ti deje. Ale určite nie situáciu u tvojich predkov.
ako tak citam tvoju komunikaciu, tak ty vlastne hladas dobry dovod, aby si svoju sestru opustit nemusela, aby si mala pocit, ze si pre nu potrebna. Neviem, ci si v stave pocut iny nazor, lebo dobrych rad tu bolo viac nez dost, ale tvoja reakcia je , ze ti nikto nerozumie.
Tak sa rozhodni ako chces, ale rozhodujes sa podla toho, co je dobre pre teba a nie co je dobre pre tvoju sestru a mamu. Lebo tvoja sestra potrebuje mamu viac ako teba a ich vztah je pre jej vyvoj dolezitejsi ako vztah s tebou.
Dieta nikdy nedonesie zhorsenie vztahov, len zle vztahy sa prichodom dietata stanu viac viditelnymi.