Dobrý deň, musím sa skusiť sem vyrozprávať možno aj niekto poradí alebo má skusenosť a dostal sa z toho. Ide o moju sestru, uz roky žije v manželstve, ktoré sa ani nedá nazvať manželstvom. Ma dve deti, prvé ma s bývalym priateľom potom sa vydala a a hentým na druhe. Žijeme na dedine čiže asi viete ake to je, ohováračky a podobne. Problem je v tom že on je úplny alkoholik ale celá dedina ho berie ako sa super človeka čo je každú nedeľu v kostole, číta čitania. Ľudia aj vedia že pije ale každy ho kryje hlavne jeho rodina, a z mojej sestry robia všetci tú zlu nezodpovednu harpiu, a najnovšie tú ktora ho podvádza. Prosim pekne ona už by ani o žiadneho chlapa nemala zaujem taka je znechutená z toho všetkého. Proste denne ju uráža, bolo tam už aj fyzické násilie ale hlavne to psychické. Nadávky, nonstop opity, on je aj v robote opity ale na ňom to vobec nieje vidno, lenže po robote si to doženie a potom to už vidieť je a hlavne doma medzi 4 stenami. Deti ho neznášaju, toho svojho si stále hucká, chlapec chudák zmätený. Nedá sa s ním debatovať už niekolko krat sme sa snažili to riešit po dobrom, dohovorom. Ale on nás vysmeje potom nasľubuje že už piť nebude potom zrazu že on nepoje.že on si dá 1 pivo cez deň. Jeho matka to je proste dedinaská stara žena čo povie že všetci chlapy piju prečo by on nemohol. Moja sestra už je ako kostra. Uplne zničena neustálym stresom.
Keď sa sestra nechá utyrat vy veľa nezmozete..nerieš ozrana a dedinu.zachran si sestru....nájdi jej bývanie mimo dedinu.poskytni pôžičku...
Sestra je svojpravna, ci? Ma moznost si vyriesit svoje manzelstvo, ty ho neries, lebo sa vsetko otoci proti tebe. Neviem sice jeho pracovnu poziciu, ale pochybujem, ze by ho zamestnavatel nechal pracovat pod vplyvom alkoholu.
Sestra nech sa rozvedie. Nemôže ísť domov k mame?
O svagra sa nestaraj, ani o jeho rodinu a celu dedinu. Skus pomoct svojej sestre. Ale aj tak je rozhodnutie na nej, ty ju nasilu od takeho chlapa neodvedies, aj keby to bolo s najlepsim umyslom. Musi chciet ona.
@kornelies veru nechal.by si neverila.ze aj toto sa stáva...jeden lekár nacapany v prác.dobe za volantom nafúkal a vybavil si to.zw v práci ostal....ale druhýkrát ho udal zrejme pacient a dali mu fúkať v službe...toto mu už neprešlo.....lieči inde a či vždy triezvy ? Čo ja viem...
@pribinak uz tolko krát sa to malo stať, ale je tam ten strach stále...lebo vieme že bude robit peklo, vyhražky ze zoberie jej maleho a podobne, a toho maleho sa stale pyta s kym chce byt chudacik chapec, malý pritom sám nechce byt s nim a hovori mu že oco pije a je v krčme a podobne...ale to ho samozrejme my všetci huckame proti nemu
@sss2023 tak ale čo s tým teraz? Hádam vieš, že sestra sa musí rozviesť, ak sa chce zachrániť. No hlavne kvôli deťom. Tie si to nezaslúžia, aby vyrastali s ozranom v toxickej rodine. Že sa vyhráža, ze jej zoberie malého, to sa toho vazne bojíte? To sa len tak ľahko nestane, aby sudca dal dieta chlapovi.
@pribinak ja si to tiež myslim ale on sa stále oháňa nejakymu triumpfami že má, a je ich dost vela surodencov vsetci na nu len nadavaju, pritom on je nonatop ožratý, hocikedy spí u mamy ožratý všetci to vedia vidia ale pre nich je to asi normálne, jeho otec taký isty bol zevraj. Tak sa sestra bojí, on by sa o neho ani postarat nevedel, dal by ho k mame a robil by si svoje. Ale to je neuveritelne ako dokázu tito ludia hrať pred ostatnými divadlo. Zo začiatlu to je až neuveritelne ked sme boli niekde von aj s inými ľudmi, aky ukazkovy otec a manzel, lietal hore dole okolo deti. A pride domov zavru sa dvere a krik. To uz nikto nevidi. Potom sa necudujem ze moja sestra vyzera ze ona je ta zlá v očiach cudzích ludí
Bud pojde na protialkoholicke liecenie, co sa zrejme nestane, lebo ocividne podla neho a jeho rodiny nema ziadny problem…alebo rozvod. Ja tam ine riesenie nevidim.
nech si ho sestra tajne nahrava na mobil-aby bolo pocut,ako nadava,ako vyvadza ked je opity...tu naozaj nie je ine riesenie, iba odist...
Šoféruje? Ak áno, zavolať políciu, ak viete, že akurát šoféruje opitý. Aký má charakter tej práce? Tam by sa nedalo volať políciu? Nie som právnik ani sociálny pracovník, len mi tak napadlo, či by takýto záznam nepomohol pri prípadnom zverovani deti do starostlivosti
Chceš zlepšiť verejnú mienku o segre, alebo aby švagor zo sebou niečo robil?
Tu pomôže iba liečba šokom... Odísť od ozrateho prasaťa a neotacat sa.
Keď ste napr. v KE, prenajať jej v BA garsónku, záhradnú chadku, nech si dá nervy dokopy, keď sa to ešte dá. Ten musí padnúť na rypak, ale on rýchlo klesne ku dnu a ta dedina, o nazor ktorej tak stojíte si urobí mienku a bude aj... Keby ona neodišla, on sa nerozpije... 👿 Vytiahnite ju z toho pekla💥ten nech sa aj vala pred oltárom ✝️
takych co piju prvu ligu je na dedine nemalo a casto sa ludia tvaria, ze to je normalne. Poznam aj takych co ozrati uz dvakrat havarovali a ututlalo sa to aspon prvykrat. Druhykrat to uz bolo horsie, lebo poskodil cestu, ktora nie je v sprave dediny... Ale keby zena podala navrh na rozvod, tak je ako Ty pises Harpya. Ja by som sla asi za advokatom, nech poradi co a ako a ake su moznosti, konkretne, aby sa sestra nedostala do problemov este vacsich. Pretoze bohuzial, stava sa. Odide z domu s detmi a on poda udanie ze mu znemoznuje styk s detmi, priklad... prave preto by som sla za advokatom a nespoliehala sa na MK ci rady
@sss2023 sestra je chytena v pasci vlastnej závislosti na mizernom vzťahu s alkoholikom. A toto všetko sú výhovorky len aby ho nemusela opustiť.
Lebo dieťa, lebo dedina, lebo blablabla. Ved to je taká hlúposť ze pre dieťa je to lepšie takto žiť s ožranom, zažívať denno denne stres ako byt v klude a ist raz za dva týždne k babke.
Raz jej synovia dospejú a následky takého priserneho detstva si ponesú celý život, co im potom povie “prepáčte chlapci neochránili som vás lebo mi viac záležalo na na tom co ľudia v dedine povedia ako na vás “
To tretice všetko dobré... Asi aj na druhýkrát si vybrala zlý meteriál
U nás v dedine rovnaký prípad ako cez kopirák, ožratý čítal v kostole dokonca vždy aj v obleku 😀
potom to ale prešvihol a prepil sa. Už len dúfať že aj henten sa rýchlo upije keď ho sestra nevie opustiť.
život na dedine je super, ale má to rozhodne aj svoje mínusy, to ti poviem 🙈 tam sa každý s každým pozná, všetci všetko vedia, aj o tebe aj keď ty to ešte zatiaľ nevieš 😂 proste na nervy. neviem, či existuje nejaké iné riešenie ako odísť niekam preč. mne sa to podarilo a už by som sa tam nevrátila. aj keď niektorí ľudia stadiaľ mi teda neskutočne chýbajú, ale občas sa vídame.