Odsťahovanie sa od mamky

25. jan 2024

Zdravicko, s mamkou som byval posledných 6 rokov kedze rodičia sa rozviedli a brat žije s priateľkou už dlhé roky. Teraz prišiel ten bod kedy sa už ideme odsťahovať s mojou priateľkou a mamka to berie veľmi nedobre . Plače, vyčíta mi že to priateľka ma stiahla preč , že som sa na ňu vykašľal , že som jej bol dobrý len doteraz a podobne. Neviem ako vyriešiť túto situáciu a taktiež ma to veľmi trápi😣 Mali ste niekto podobnú skúsenosť ?

simsalabim
25. jan 2024
komplikovana
25. jan 2024

Maminka ta tak trochu citovo vydiera. Deti sa maju osamostatnit a zit svoj vlastny zivot. Dohodnite si nejake pravidelne navstevy. Boji sa byt sama. A dufam, ze priatelky si sa zastal. Nie je to nikoho vina, len jednoducho zivotny kolobeh.

anjelicek26
25. jan 2024

Kup mame psa, macku, prihlas ju na gymnastiku a plavanie pre seniorov, pristup do kniznice, permanentku do divadla a snad sa na nieco chyti.

Navtevy na zaciatku pravidelne - dni, casy, ona si zvykne. Proste sa boji ostat sama, kto by nie, je to velka zmena. Skus stat nad vecou, tvoja priatelka ani ty s tym nic nespravite, je to pocit samoty.

mabenn
25. jan 2024

Toto je ukazka nezreleho postoja matky, ktora namiesto toho, aby dieta podporovala v samostatnosti, ho bude sebecky citovo vydierat...bohuzial, je takych vela...samozrejme, ze nemas povinnost do konca zivota pri matke zit a ani to nerob bez ohladu na jej pristup

euka210
25. jan 2024

Naviazala sa na Teba, lebo vie, ze ostane sama. Ale je to len nezdrave vydieranie...rodicia musia umoznit detom zit si vlastny zivot.
Nedaj sa vydierat...ved ju budete chodit navstevovat...nema kamaratky alebo zname?

autor
25. jan 2024

Moja mamka je úžasná, ale proste je príliš citlivá. Ďakujem všetkým

0silvia0
25. jan 2024

Uzasna matka sa tesi z toho, ze dieta sa osamostatni a vie fungovat s partnerom a dopraje to svojim detom.
Tvoja matka ta vyplakavanim citovo vydiera, uplne nezdrave spravanie, co mas pri nej sediet?
Uz nepracuje? Je dochodkyna?

autor
25. jan 2024

@0silvia0 Nie nie , pracuje stále. Fakt ona sa o mna vždy starala aj keď o čo nie , vo všetkom ma podporovala , vždy mi všetko zabezpečila len toto ju dostalo…

simsalabim
25. jan 2024

Aj ked je uzasna, musi pochopit, ze taky je kolobeh zivota. Ci ona stravila cely zivot pri mame? Svojim spravanim ukazuje nezdravy postoj voci tebe a vydiera ta… nerobi to dobrotu. Ved je normalne, ze sa dospele deti osamostatnia, aj vtacata vyletia z hniezda.

luccija
25. jan 2024

Ubezpec ju, že síce sa odstahujes, ale neopustas ju🙂budeš chodit na návštevy asi sa boji, že bude sama, nepotrebna...inak to berú ženy, ktoré majú muža, viac detí

petronellla87
25. jan 2024

Aj moja matka robila scény ked som šla do prvého podnájmu....Zvykla si🙂

euie
25. jan 2024

Ahoj, nepises kolko mas rokov. Ja ked som sa stahovala od nasich ako 24rocna, tak mi povedala "toto mi ides urobit?". Bolo to zjavne citove vydieranie.
Som jej to minuly rok pripomenula, uz je to vyse 12rokov. A vies co? Ona si to absolutne takto nepamatala, nemala vobec pocit, ze som ju "opustala"... osamostatni sa, chod si za svojim.

0silvia0
25. jan 2024

Kazda normalna matka sa o deti stara a podporuje. Podla mna si dost ovplyvneny jej vydierackami. Chodi do prace, musi si najst priatelov, zaujmy, musi sa naucit fungovat bez dospelych deti doma. S tymto musi pocitat kazdy rodic, je to normalne.

pinkgirl
25. jan 2024

Sorry, ale ty si jej syn a NIE životný partner. Veľmi sa na teba upla, má taký typický mamičkovsky syndróm kedy by za teba aj dychala - len pre teba žije. A TY ju teraz opúšťaš.... áno, v jej očiach ťa tvoja priateľka "kradne".
Nenechaj sa takto vydierať, manipulovať slzami a jej samoľútosťou. Raz si z rodného domu musel odísť, ten čas teraz prišiel. Musí sa s tým vyrovnať.

luciaruz
25. jan 2024

U mňa presne to isté, moja matka citova vydieračka level 99. Kym sme boli s mužom u nej, bola okej ale akonahle sme oznamili, že sa sťahujeme do svojho, (uz sme mali 26 rokov), tak sa zacala chovat jak krava. Furt na nas za vsetko vrieskala, stale bolo daco zle, proste j*ebalo jej. Zaslo to až tak, ze mi vykrikovala, ze ma vyskrtne zo zivota.Totaaaalne jej zašibalo, uz nebola schopna sa so mnou ani normálne bavit. Jednala so mnou ako s poslednym hovnom a to som jej kupila byt v ktorom byva, zariadila jej ho, atd... nic nepomohlo na nu. Uz som ju niekolko rokov nevidela a neskutocne mi odlahlo.

betulinka1
25. jan 2024

Pripomen mamke, ze ked si mal obdobie vzdoru, tak urcite myslela na to, ze kedy ta pobalí k nejakej frajerke 😉.

sidicek
25. jan 2024

Matka si z teba spravila náhradného partnera a teraz o teba bojuje s frajerkou.Toto nie je zdravý vzťah rodič-dieťa.

mimikarol
26. jan 2024

Kúp mame psa. Bude sa mať o koho starať a nebude taká sama.