Ahojte. S priateľom sme istý čas žili s jeho rodičmi ale po nezhodách ktoré časom logicky prišli sa vzťahy veľmi zhoršili , zbalili sme si teda všetky caky paky, zadlžili sa u mojich rodičov a odišli sme do prenájmu. Najprv sme si chceli niečo našetriť, ale nedalo sa to časom vydržať... Ide o to, že priateľova matka bola časom neznesiteľná. Ohovárala mňa, priateľa, robila nám naprieky, hrabala sa vo veciach, mala o všetkom prehľad, pretvarovala sa... Nebolo toho málo. Ale ako sme odišli, napíše mu asi dvakrát ako sa má, kde vôbec je, či v práci na ubytovni a ako sa mu robí a podobne. Potom už časom hlúposti fotky z domu čo robila a podobne. Príde mi to zvláštne, veď predtým sa ledva pozdravili, riadne sa nebavili (priateľ mal dosť jej klamstiev a podrazov) nemal sa s ňou O čom baviť a zrazu takýto záujem. Na správy jej reaguje jedno slovne, vyjadril sa že nemá chuť s ňou komunikovať... Čo tým matka sleduje, myslíte že má výčitky?
a teraz čo riešiš? Chvalabohu ste sa odsťahovali, máte svätý pokoj, tak si ho vychutnávaj a nerieš nejaké sms, veď ich nepíše tebe
Nemusí mať výčitky je to jeho mama chce vedieť ako sa má, kde byva a asi to chce urovnať aspoň na ako takú konverzaciu
@deti95060810 popravde aj keď sme spolu bývali u nich tak chcela vedieť kde sme boli a podobne hnevala sa že jej nikdy nič nepovieme a ale tak nemáme 15 aby sme jej oznámili že ideme do krčmy na pivo napríklad 🙈 a zrazu sa v nej zase ozve materský pud a píše správy. Priateľ jej nič nepovedal, kam sme išli iba sa sem tam zastavíme za otcom prespíme a ideme naspäť ... Mňa urazila veľakrát takže s ňou nechcem mať nič spoločné, to isté priateľ vraj u neho veľmi klesla a to ju mal veľmi rád
@deti95060810 popravde aj keď sme spolu bývali u nich tak chcela vedieť kde sme boli a podobne hnevala sa že jej nikdy nič nepovieme a ale tak nemáme 15 aby sme jej oznámili že ideme do krčmy na pivo napríklad 🙈 a zrazu sa v nej zase ozve materský pud a píše správy. Priateľ jej nič nepovedal, kam sme išli iba sa sem tam zastavíme za otcom prespíme a ideme naspäť ... Mňa urazila veľakrát takže s ňou nechcem mať nič spoločné, to isté priateľ vraj u neho veľmi klesla a to ju mal veľmi rád
@eliska13 hej to chápem že je aj zvedavá a tak... Urovnať to môže chcieť ale pochybujem že u priateľa to prejde, je sklamaný dosť a myslím že to zaberie aj pár rokov kým sa otrasie
Mozno sa ona tiez potesila a konecne sa jej ulavilo, ked ste sa odstahovali, tak sa ukludnila a je zasa v pohodke.
@queen_mary Neviem či sa viac uľavilo nám alebo jej, ale určite to prospelo obom stranám. Čo sa týka nejakého nazivania boli sme samostatní od peňazí po pranie takže nejaký mamahotel ak tu niekto chce vytknúť sa nekonal, ja som to nedovolila aby mi niekto skákal okolo rite
A platili ste im najom? Ocividne si financne vlastne byvanje vyriesit neviete, takze ano, boli ste nuteni byvat u jeho mamy 🙂 mohli ste ist aj k vasim 🙂
@queen_mary Otec nedovolil platiť nájom, platili sme šeky na polovicu takisto opravy a hocičo čo sa vyskytlo. U nich sme bývali viac menej kvôli priateľovi ktorý tu mal svoju dielňu a podobne ale aj tu s radosťou opustil pre svoj pokoj a prepáč, nebudem sa sťahovať od jedných rodičov k druhým. po ďalšie šetrili sme na nájom ale dvom mladým ľuďom pre začiatok nasporiť aj 1500€ na depozit, minimálne ďalší jeden nájom dopredu a na prvé nákupy do domácnosti je celkom fuška, hovor si čo chceš
možno je priateľ na matku nahnevaní, ale ver mi, že vzťah matka - syn je silný. po čase sa obmäkčí a bude zas dobre...
@deti95060810 Je nahnevaný veď kto by nebol , hlavne keď sa jej zdôveril s vecami ktoré mala vedieť o nás dvoch iba ona a nakoniec ich vyrozprávala polke rodiny....
Ja nechapem uz ako je mozne ze s niekym zijes v jednej domacnosti a nieste schopni povedat kam idete lebo nemate 15. Ako nehnevaj sa ale pomohla vam svokra na zaciatok a byvali ste u nej??? Nie tak sa podla toho chovam. Nie ze ty byvas u svokry a nevies sa ani pozdravit ked odchadzas. Byvali sme 3 roky s mojim muzom u mojej starkej v byte.vsetci 3,,,a ano aj starka aj my sme mali chyby. Ale veru boha ani moj chlap v zivote neodisiel z bytu bez toho aby jej nepovedal,, starka idem tam pridem asi vtedy,,,a ano je to normalne ze mama mu pise.chce vediet ako sa ma jej dieta. Ano najdu sa vtakychto spoluziatiach konflikty,,, ale slusnost a respekt voci cloveku co vam pomohol s byvanim🤷♀️ Teraz co vladtne riesis ze mu mama pise??? Aj mojmu chlapovi mama pise😊 a hadam castejsie jak moja mne😊
@lucmirka124 Ja nechápem ako je možné že niekto chce vedieť každý krok kde sa kedy vyberieme a potom plakať ostatným súrodencom že ona musela byť doma lebo sme ju nevzali na hrad 🤦 pomohol nám hlavne svokor, teda ešte to svokor nie je, pretože vlastní dom sám a nemal s tým najmenší problém... Takže asi tak. A možno som prehnane hrdá že sa nemám potrebu rozprávať s človekom, ktorý na mňa špinil po celý ten čas. Toto nie je o nejakom majetku a nejakých vojnách matka syn... Toto je o slušnosti, to znamená že aj keď mladí bývajú so staršími tak im nebudem hrabať v osobných veciach a rozoberať čo som kedy varila nakúpila a nevestine rodinné pomery a potom písať synačik môj ako sa máš a kedy prídeš
@lucmirka124 ja si tiež myslím, že rodičia nemusia vedieť úplne všetko. My bývame u mojich rodičov, ale tiež mi vadí, keď všetko vyzvedajú. Kde idete, načo tam idete, sami alebo s niekym a kedy prídete, čo tam budete robiť.. A keď ideme napr na výlet, tak hneď, že čo vymýšľame, doma je robota. A to podotýkam, muž pomáha vždy keď je treba a nie je v robote a na výlet sme chodili tak raz za 2,5 mesiaca. Takže ak to mala autorka takto, tak sa nečudujem.. Ale to neznamená, že keď niekam ideme, že nepozdravíme. Nemám problém povedať, že idem do mesta a prídes asi o 18., ale detaily mi prekážajú.
@elizabeth175421 Napísala som to prehnane že ledva pozdravili, zdravili sme sa každé ráno ale nikdy nie s takým pocitom že ahoj rada ťa vidím. Z mojej strany dobrý deň, z priateľovej čau. Veľmi veľa intrigoval aj starší brat ktorý tu už nežije že kde musíme furt chodiť, či stále musíme niekde chodiť, kde na to berieme peniaze a podobne .... Nehovoril to nám ale svokre ...pritom sme nikdy nechodili do reštiky alebo tak, že by sme minuli 50€ za deň, maximálne na hrad, na túru, sem tam Kofola, niekedy pizza, väčšinou tam kde bolo bezplatný vstup a párkrát kúpele kde sme raz vzali aj svokru .... Keď sme nevyplatili šek do posledného centu už bolo zle
Zaujimave. Ja s muzom ako vysokoskolaci sme zvlafli zariadit a platit si podnajom. Z vas musia mat rodicia radost
@queen_mary gratulujem, ešte niečím sa chceš pochváliť? Či len si potrebovala sucho skonštatovať, že je to zaujímavé? A nerieš prosím ťa, či majú alebo nemajú radosť... Myslím, že sú veci z ktorých by neboli nadšení ani tvoji rodičia. Dik, čau
Chápem, tak sa to bežne obrazne povie.. U nás je to isté, kde stále chodíme a podobne, ale tak ja to už nejak moc nerieším, poviem a ideme 🙂 komentáre okolo ma už nezaujímajú. Sme samostatná rodina a žijeme si svoj život s tým, že u rodičov.. Najlepšie je, ako každý hovorí o tom, ako žil v podnájme a potom šiel do svojho.. No my sme u rodičov, nechodime do reštaurácii, ja si nekupujem oblečenie ako iné ženy, topánky až keď sa zničia. Mesačne dáme len rodičom na domácnosť a nakupujeme a keďže bývame u nich, tak kupujeme pre všetkých a teda máme probém ušetriť na vlastné bývanie.. Mňa by veľmi zaujímalo, koľko teda zarobia tí ľudia, že si to môžu dovoliť 🙂
Ale ja neviem čo riešiš.No tak Ťa nemala rada prijmi to a nespekuluj či nemá náhodou výčitky.To by si bola najradšej vedieť, že každý večer plače do vankúša nie?Tak jej odisiel syn, vzťahy pokazené intrigoval brat, svokra harpya no už sa teším vo raz syn prinesie domov😊v každej rodine je normálne povedať idem tama prídem asi vtedy.Tak ste sami a bacujte ako viete a nestaraj sa prečo mu vypisuje je to jeho mama
@eliska13 najprv bacovali u svokry, teraz za peniaze rodicov. Namiesto toho, aby riesila svoju sebestacnost, riesi svokru 🙂
Na jednej strane píšeš toto
Príde mi to zvláštne, veď predtým sa ledva pozdravili, riadne sa nebavili (
A na druhej toto
popravde aj keď sme spolu bývali u nich tak chcela vedieť kde sme boli a podobne hnevala sa že jej nikdy nič nepovieme a ale tak nemáme 15 aby sme jej oznámili že ideme do krčmy na pivo napríklad 🙈
Dievča, co riešiš? Véd mladí majú byť samostatní, vy ste, ona sa informuje ako sa ma jej syn... A??? Problém?
@elizabeth175421 Ale to je pravda. Napríklad my pracujeme stále, teda ja s prestávkou kvôli PN tak sme prišli o značnú časť peňazí, ale vždy boli nejaké výdavky úplne hlúpe navyše. Priateľova živnosť každý mesiac, trebalo tankovať, platiť šeky samozrejme, strava, sem tam nejaké oblečenie ale nie pravidelne a už sa to pomaly zbieralo, plus ešte servis auta, nové zimné pneumatiky.... A peniaze sa kotúľali každé iným smerom
Ako je možné, že dvaja mladí ľudia pracujúci bez záväzkov, ktorí platili len polku nákladov na bývanie nič nešetrili, najprv bývali u jedných a teraz si na požičiavali u druhých skus to vysvetliť, ved to je nejaké divne?
@queen_mary Tie peniaze si poctivo vrátime, takže nebačujeme za peniaze mojich rodičov ☝️
Koľko máte rokov?
Sme určite mladší než väčšina osadenstva modrého koníka
Tak potom fajn, tak berte aj brigády a makajte, nesťažuje sa, bepoziciavajze si, keď ta stihla tak desne dlho ohovárať, tak ste mali dosť času si po 100 eur odkladať, či?
Keď nemám, tak nechodím ani na kofolu a ani na welness, ale odkladám na to, aby som mohla bývať samostatné a nie brala prachy od rodičov, nemáte deti, môžete brat aj brigady
@maciatkolulu Naše náklady bývali od septembra minulého roka minimálne 4000e na servis auta bohužiaľ bolo treba opraviť dosť vecí, predtým 6 tisíc na kúpu nového, ďalej zimné pneumatiky, priateľ každý mesiac živnosť, náklady na kúrenie pretože kurime drevom a to nie je 5€... Dávali sme 260 e na stravu, plus elektrika, potom šek za vodu... Do toho som ja bola asi tri mesiace na maródke takže som vybrala úspory
No presne. Ako ja sok teraz na MD, ale pracovala som a teda netvrdím, že sme neušetrili nič, ale keď sa človek chce osamostatniť, tak potrebuje ušetriť viac. Veľa ľudí býva u rodičov tak, že neprispieva nič a keď áno, tak málo. Mne by bolo hlúpe neprispieť, keď tu bývame, ale tie výdavky sú aj tak dosť vysoké. Keď už človek niečo odloží, tak sa iné pokazí. Napr sme sa už skladali na práčku, chladničku, kosačku, prerábky na dome, hoci to zostane im a my keď budeme sami, budeme musieť znovu kupovať. Ale nesťažujem sa, lebo teraz to využívam aj ja. Len nerozumiem, kde ostatní na toto všetko berú a ešte dokážu popri tom riešiť aj vlastné bývanie 😏
áno. má výčitky. Možno sa ani nehnevá že odišiel, ale je zvedavá kde jej dieťa je a ako sa má....