Ahojte , môj manžel je klamár . U neho je to už asi aj národným športom , klame v drobnostiach a klame aj vo väčších veciach . Proste klame a vraj kvôli mne , lebo by som všetkých stavala do pozoru. Ja ten pocit nemám , nikdy som ho nekontrolovala čo sa týka kde je , s kým je , na čo minul peniaze . Ale skutočne ma hnevá ak urobí niečo s čím nesúhlasím a čaká kedy to praskne , ak sa ho na to opýtam tak zaklame bez mihnutia oka. Až keď mám argumenty v rukách a nemá kam uhnúť tak sa prizná . Psychicky je to pre mňa nesmierne vyčerpávajúce, dohadovať sa prečo začo , prečo zas klame ..a furt dokola. Máme deti a nebol vždy takýto .
Dnes som mu povedala že s ním končím a že by bolo fajn keby sa odsťahoval do druhého nášho bytu , s čím viac menej súhlasí .
Ja by som len chcela poprosiť o rady ako sa odpútať od takéhoto človeka , nevyvolávať konflikty a nezapájať sa do konfliktov s ním , nejako naštartovať svoj život odznova a tým správnym smerom . Ďalšieho chlapa v žiadnom prípade nehľadám , chcem sa naučiť žiť sama so sebou , venovať sa sebe a deťom . Toto zrejme aj tak skončí rozvodom , lebo manžel k náprave krok neurobí a ja už nemám silu .
Už ti pomôže to, že nebudete spolu domu, už to si vydýchneš, trošku vypneš a uvidíš sama ako sa budeš cítiť keď budeš bez neho a jeho klamstiev.
@elizabet173 byt je môj , druhý byt je v BSM , tam bude on . No dnes sa už zbalil a odišiel .
ked bude v inom byte, tak sa konflitky ciastocne obmedzia aj sami.
na tom zacni stavat.
mas kam uniknut, mozes zavriet dvere, zlozit telefon, nezdvihnut. pisat iba smsky a iba k veci, zvysok ignorovat.
postupne sa naucis, ze nereagovat je sice tazke (cloveka to az taha, hned tomu druhemu odpovedat), ale ak vydrzis, po par hodinach ta prejde aj chut, aj hnev a uz iba mavnes rukou.
a po case zistis, ze je to oslobodzujuce, ze si nereagovala.
po dalsom case zistis, ze v jeho pritomnosti uz reagujes iba pokojne a iba na veci, co su dolezite.
a vtedy si uvedomis, ze si sa od neho odstrihla.