Odpustiť svojmu ex bez toho, že by sa mi ospravedlnil?

heartrebelangel96
5. júl 2022

Ahojte žienky

Rozpoviem vám tu jeden smutný no zároveň aj šťastný príbeh, lebo toho človeka nechcem tiež v mojom živote už nikdy.
No začalo sa to všetko na jeseň v roku 2021 kedy mi nemenovaný 23 ročný chlapec z vedľajšej dediny napísal či s ním nepôjdem na jedno miesto že on sa stratí v tom meste. Keďže som mala v ten deň v práci voľno tak som teda šla. No pòlroka odvtedy ma začal neustále uháňať a stále mi písal správy typu: nepôjdeme von? či neprídeš za mnou?
No v jeden pekný skoro jarný deň sme sa neviem ani ako dali do kopy a proste náß vzťah trval mesiac aj niečo. No ale jedného dňa sa všetko skončilo. Proste dal mi koniec cez správy. No ja som proste chcela normálne vysvetlenie ale on že daj mi pokoj a také škaredè veci mi písal. Jeho rodina to tiež nechápala prečo sa tak rozhodol. No proste už sú to viac ako tri mesiace čo s ním nie som. No sú tam ešte nejaké city. No je tu aj niekto tretí - muž ktorý má o mňa vážny záujem ale neviem či mu dať šancu. Chcela by som odpustiť aj svojmu ex ale neviem či mu to viem takto odpustiť bez toho aby z jeho úst či prodstredníctvom sociálnych sieti vyznelo aspoň to prepáč a odpusť mi. Prosím máte niekto s týmto skúsenosť? Ja viem tiež nie som dokonalá ale on mi tiež dlho klamal a tak. Ohováral a aj ohovára ma ešte 3 mesiace po rozchode. Ďakujem za normálne typy ako odpustiť. Zabudnúť nezabudnem ale dokážem odpustiť ale toto ide veľmi ťažko. Hm?

fifulik
5. júl 2022

@heartrebelangel96 No ako byť na tvojom mieste tak by som bola rada, zme takýto primitív ti dal košom akýmkoľvek spôsobom..a tomu čo ti prejavuje city by som sa určite rozbehla viac ako čakať na vysvetlenie od tvojho ex…nečakala by som lebo môže byť aj neskoro 😕

lintu
5. júl 2022

Asi to chce viac času. Keď zažiješ aj niečo iné, myšlienky na ex pôjdu do ústrania. Možno mu niekedy ešte budeš vďačná za skúsenosť. Medzitým by som dala šancu tomu novému objavu. Veď sa nemusíte nikam ponáhľať. Užívajte si spolu leto, chodievajte na výlety,.... a uvidíš.

Prosím, nabudúce skús menej toho" nókania" 😀

lija22
5. júl 2022

nooo ked sa das dokopy s niekym, ani nevies ako. To je tak 😀 Povedala by som, ze obaja este potrebujete v roznych smeroch dozriet a tohto mladenca uz neries. Viac mi asi netreba klavesnicu drat

sara07
5. júl 2022

klin sa klinom vybíja
kašli na neho, časom prideš na to že je to lepšie, možno ti to raz povie možno nie nerieš, proste nerieš , chlapi su v tom srabi na totálne entu neskutočne ale je to tak su to srabi proste
začni novy vztah a uvidíš
všetko zlé je na niečo dobre ..niekedy to proste boli niekedy viac niekedy menej
tak neskutočne málo chlapov ti povie na rovinu že ako prečo ale neskutočne , taktné ticho tomu aj vravia vraj , ach jo , tažko bez nich tažko s nimi ako s nami 😍😝😅

h2
5. júl 2022

A čo mu chceš odpustiť? Že sa s tebou rozišiel? Som nevedela, že za to sa treba ospravedlniť. Kašli na to.

heartrebelangel96
autor
5. júl 2022

@h2 nie hlavne tie ohovárania, huckania atď veľa zlých vecí spravil po našom rozchode ... ono to že sa so mnou rozišiel ono to je iné ... tieto veci hlavne čo boli spomenuté ...

zuzinka888
6. júl 2022

Ospustenim sa ulavy tebe. Je to taky paradox- myslum keby ludia viac odpustali a nezivili v sebe zlost a nenavist zstrpknutost- mali by sa lepsie. Potom sa mozu pohnut dalej.

pivonka6
6. júl 2022

Mesiac ste mali vztah, riesis to tak vazne, akoby 10 rokov. Hod to za hlavu, chod dalej.

veronikaszabova
6. júl 2022

@heartrebelangel96 preboha, ty to este stale riesis? 🤦 Ty VOBEC nie si nad vecou, ako to tu prezentujes. Uz to proste nechaj tak. Boli ste spolu len mesiac a ty robis teatro, ako keby ta nechal po minimalne 10tich rokoch 🤦

wikiwiki
6. júl 2022

Tak neviem ono ak to potrebuješ ty pre nejaké svoje psychické zdravie tak ok, inak asi nie, tiež mám nejakých ex ktorí narobili také veci že si odpustenie nezaslúžia asi ani keby sa ospravedlnili.

viestta
6. júl 2022

Na čo mu potrebuješ odpúšťať? Prečo vôbec čakáš ospravedlnenie? Ak ta taky opustil, tak oslavuj a nie sparaj sa v tom.

diewcatqoo
6. júl 2022

Kolko ste boli spolu? Mesiac? Prosim ta, toto ani nebol vztah.. toto bol jeden primitiv, ktory si na tebe potreboval zdvihnut ego. Kasli na neho, daj sancu tomu novemu a na toho predosleho uplne zabudni.
V zivote sa stava, ze to s niekym nevyjde. Bud rada, ze sa vyfarbil takto skoro. Po mesacnom "vztahu" by som neriesila ziadne odprosovacky, odpustacky a pod.

kassandra25
6. júl 2022

@heartrebelangel96 proti sprostosti nie sú lieky. Ak áno, rychlo kupuj, potrebujes ich

au1994
6. júl 2022

@heartrebelangel96 zapamätaj si, že čas a energia sú tvojimi najvzácnejšími komoditami v živote, preto by si si mala vždy dobre rozmyslieť, na koho a na čo ich budeš míňať. Tvoj ex má evidentne nejaký nevyriešený problém sám so sebou, boli ste spolu krátko a človek, ktorý ti nadáva a ohovára ťa za chrbtom predsa vôbec nestojí za ten čas a energiu, čo naňho plytváš ty, na hnev a analyzovanie toho, čo sa stalo dokola. Niektorí ľudia sa ti neospravedlnia, keď ti ublížia, dokonca budú aj takí, ktorí si nebudú schopní sami pred sebou priznať, že ti ublížili. A to je v poriadku. Tým, že zmizli z tvojho života, ti urobili najväčšiu láskavosť akú mohli. Tak ich nechaj ísť. Zvládla si, zvládneš aj iné veci, ak sa chceš pohnúť vpred, neočakávaj od svojho ex, že sa zachová tak, ako by si to chcela/zachovala sa ty a neži viac v minulosti.

jaskolka
6. júl 2022

Nič v zlom, ale toto, čo robíš, už je cez čiaru... Riešiš tu by akého dookola už asi mesiac, keď nie viac.
Najorv si písala, ako dosiahnuť, aby si ho odblpkovala, keď si ta on všade zablokoval, potom zase, že ťa v kuse otravoval, a nedal ti pokoj a teraz zase riešiš, aby sa ti ospravedlnil, lebo inak nevieš ísť ďalej.
Boli ste spolu pár týždňov... To ani nebol vzťah a ty to prežívaš, akoby ta nechal po 20 rokoch a s tromi deťmi s dlhmi na krku.
Už konečne to uzavri, nechaj ex exom, lebo toto už nie je ani na lutovanie, ale rovno na smiech.

sense
6. júl 2022

Mesiac ste boli spolu, a tri mesiace po rozchode ho ešte stále riešiš... Ved za mesiac chodenia ste sa ani nemohli poznať... Prijmi to ze je koniec ako fakt a obrat list.
A čo sa týka ohovárania, ľudia čo ťa poznajú a záleží im na tebe vedia aká si a ich vzťah k tebe sa napriek ohovárania nezmení... Alebo od každého co povie niečo za tvojim chrbtom čakáš ospravedlnenie z očí do očí? Ty si nikdy nikoho neohovarala?
Donedávna si ešte riešila ze ta zablokoval a ako dosiahnuť aby ta odblokovať.

nikanu
6. júl 2022

Asi tak, choď svojou vlastnou cestou a už sa k tomuto nevracaj lebo to nie je dobré.

hilda08
6. júl 2022

@heartrebelangel96 nepoznam ziadny prípad kedy sa po rozchode chlap ospravednil zene, ani po rokoch klamania a podvádzania nie po mesiaci vzťahu, ktorý ani nevies ako začal….

tykat
6. júl 2022

@heartrebelangel96 …načo mu chces odpúšťať? Veď o to evidentne nestojí a ani ti za to nestojí. Boli ste spolu mesiac, toľko trvá hnusný kovid, tak ho ber ako vírus, bud rada ze si ho prekonala bez trvalých následkov (si predstav ze by si s takým hnupom bola tehotná). Teraz si skúsenejšia tak sup dať šancu niekomu inému.

vsauce_
6. júl 2022

On na teba už niekde aj zabudol, že existuješ a ty to tu stále riešiš. Išiel ďalej, tak sa zober a posuň sa v živote konečne už aj ty.

moonlight1210
6. júl 2022

Ako dlho este chces riesit, ze najprv po tebe siel ako pes po udenom, citila si sa uzasne, chcena, dobyvana, ziaduca, a potom ked si kyvla na vztah, tak si dostala zrazu po mesiaci kopacky cez msgn?

To sa stava. Ze chlapca okuzlis a po case si uvedomi, ze kuzlo vyprchalo a zaujem vysumi. Lebo vlastne nebol do teba, ale do predstavy dievcata, akym si myslel, ze si. A nebola si.
To sa deje neustale.

Nehovoriac, ze si ho potom bombardovala ziadostami o vysvetlenia, uhanala ho (vyzera, ze si to diskutovala i s jeho rodinou, alebo minimalne sprostredkovane zistovala nazor jeho rodiny), sledovala ho kade-tade po sietach, co zrovna robi, s kym je. Ked si ta zablokoval, bola si z toho cela bez seba.
Myslim, ze i toto tvoje chovanie jedna z pricin, ze ti pisal skaredo a ohovaral ta.

Nerob z toho dramu. Normalne uz chod zit dalej.

Lebo este aj toho aktualneho tak znechutis, ze o chvilu tu bude zase otazka: Baby, je normalne, aby vam ktosi nadbiehal, daval vam seriozny zaujem, a potom len tak “z nicoho nic” prestal? Co myslite, preco to urobil?

heartrebelangel96
autor
6. júl 2022

@moonlight1210 Ahoj no tak momentálne som ho už stihla zablokovať ja. No a aby toho nebolo málo denno denne sa mi niekto nabúrava na FB, heslo môžem meniť koľko chcem. Nepomáha. Ako ja nechcem viniť nikoho bez dôkazov ale náhoda to určite nie je že mi chodia na FB ako na bežiacom páse. Ono neviem čo tam chcú zisťovať ...

vifoncitta
6. júl 2022

😃😃 obojstranné správanie je súce tak 14 rokov maximálne...

veronikaszabova
6. júl 2022

@heartrebelangel96 sa spamataj uz prosim ta 🙂 a uz to neries 🙂
Drzim palce v dalsom vztahu

petricka22
6. júl 2022

@heartrebelangel96 tym, ze mu odpustis, ulahcis zivot sama sebe. Na co si v sebe niest nenavist, naco sa zozierat niekym, kto za to nestoji. Tak najjednoduchsie zabudnes a posunies sa dalej…

srdeenko19
6. júl 2022

Vykašli sa na takého paka prosím ťa. Neho to prestane baviť robiť ti zle a ohovárať ta. Fuj, mne by sa tým totálne zhnusil. Skus sa stretnut s tým novým a uvidíš ako sa to vyvinie. Držím palce.

aliii3
6. júl 2022

Môžeš byť rada, že máš od takého človeka pokoj, nevieš čo by ťa s ním čakalo, buď rada, že je to takto si myslím, že je to proste aj pre teba lepšie a dala by som šancu skôr tomu novému.