Odpustenie nevery - nový začiatok vzťahu

swojska
6. mar 2015

najdu satu zeny,mamicky,ktorym nevera pomahla upevnit vztah?
vzdy som bola zastancom toho ze moje ego to nikdy neprezije..ale po skusenosti nezvladnuteho vztahu,male dieta,stresy, ,horsia financna situacia...vsetko zle..zrazu prislo dieta a vztah isiel dole...po vsetkej stranke,spolocenskej,citovej,sexualnej.
je super prist nato ze cloveku treba dat naozaj slobodu,pretoze nic namnepatri.tazsie je to cele prijat,ze sa ten druhy moze zalubit do niekoho ineho.
doporucujem super knihu..o laske_Osho.

mima4
6. mar 2015

@swojska človeku mozes dat slobodu, slobodu rozhodnut sa čo dalej ale toto plati len vtedy, ked ten clovek nie je tvojim muzom. Vo chvili, ked slubis alebo tebe niekto slubi pred oltarom, ze bude ta milovat, starat sa o teba do konca svojho zivota.... slobodu v rozhodovani sa o novom partnerovi straca... pretoze prijal zavazok "jeden muz a jedna zena" na cely zivot.
Pokial vsak ide iba o vztah priatelov... neda sa nic robit... su to slobodni ludia..maju pravo odist zo vztahu hocikedy...

sednaja
6. mar 2015

@swojska Nerozumiem, čo si chcela povedať.........A žeby nevera upevňovala vzťah? Možno tak vo filme 😝

bonaqa2013
6. mar 2015

@swojska neporozumela som tomu čo si napísala. Chceš radu, alebo robiš reklamu tej knihe? Napísala to tvoja známa a na zvýšenie predajnosti .....Či?

petraxy6
6. mar 2015

@bonaqa2013 pochybujem že knihu od OSHO napísala jej známa 😅
@swojska Osho síce pekne popísal niektoré veci v tej knihe (teoreticky to logiku má) , ale no neviem. my žijeme v inej kultúre 😅

trdielko007
6. mar 2015

nechapem ...ale kazdopadne si myslim,ze nevera rozhodne vztah neposuva dopredu,prave naopak- likviduje doveru v nom....nemam zaujem citat knihy ,ktore glorifikuju neveru...

swojska
autor
6. mar 2015

tema je jasna,je tu niekto komu nevera upevnila vztah?

bonaqa2013
6. mar 2015

@petraxy6 Bolo to myslené ironicky. Ešte si viem spočítať 2 a 2. len mi tam chýba čo vlastne maminka chce. Radu? Skúsenosť?

petraxy6
6. mar 2015

@bonaqa2013 asi skúsenosť. 😅

stano4000
6. mar 2015

ja mam skusenost s praxi ze ludia si iba nahovaraju ze nevera im posilnila vztah... tot vsjo!

ellla74
6. mar 2015

ahojte , ked som prisla prvykrat na neveru , zrutila som sa a skoncila s takzkymi depresiami ,slubil ze sa to nebude opakovat dva roky sme si zili celkom v pohode zdalo sa ze je to i lepsie , snazila som sa odpustit zabudnut , no uz som mu neverila ..no nevera prisla znova a znova ta ista podoba zeny za peniaze cez internet ,do tyzdna som sa zbalila a odisla .neverim ze nevera moze upevnit vztah v mojom pripade neupevnila,.

cackaa
6. mar 2015

Z vlastnej skúsenosti: NIE neupevní...je to len začiatok konca. Niekedy nastane koniec rýchlo a niekedy sa to dokáže ťahať aj roky - v snahe začať odznova a odpustiť. Ale dôvera je nenávratne fuč. Takže za mňa nie. Stratila som 18 rokov života v takomto manželstve, kým som na toto poznanie prišla.

romanovic
7. mar 2015

Pre mna vernost nie je meritom vztahu. A kvoli nevere by som sa nerucala, nerozvadzala a ani by som ju nepokladala za zaciatok niecoho noveho.

miskap2111
7. mar 2015

@swojska mala by si sa spýtať tých, ktorí boli neverní, či im to nejako otvorilo oči a či sa dokázali zmeniť, či s tým prestať.. Ja si však myslím, že nevera sa dá odpustiť. Samozrejme všetko je individuálne - ľudia a situácie sú rôzni / rozne. Sú chronickí neverníci, ktorí sa možno nikdy nezmenia, ale poznám ženy, ktoré aj s takými neverníkmi dokážu žiť. A sú takí, u ktorých išlo o jednorázové zlyhanie, ktoré ľutujú a ktoré sa proste stalo. Kvoli takémuto zlyhaniu by som ja partnera nikdy neopustila a určite by som mu dala šancu.

adri266
7. mar 2015

@romanovic a rovnaky nazor ma aj Tvoj partner?

angelin84
9. mar 2015

Práve to prežívam...môj muž a 16 ročná slečna. Upevnenie vzťahu? No tak to iba v rozprávke...to píšem z vlastnej skúsenosti. Psychické následky si ponesiem do konca života, tomu verte!

trdielko007
9. mar 2015

@angelin84 nezavidim ti,to teda musi boliet.....drzim palce.

angelin84
9. mar 2015

@trdielko007 Ďakujem. No slovami sa to opísať veru nedá. Najmä to poníženie v obci, ktorá nemá asi ani 2000 obyvateľov a vedia to úúúplne všetci, lebo sa stretávali v podstate verejne.
Muž mal asi pocit, že všetci sú takí hlúpi, ako oni dvaja s pipinkou múdri!

romanovic
9. mar 2015

@angelin84 a ako to riesis? Rozvod?

petraxy6
9. mar 2015

@angelin84 😢 asi to mas estw cerstve, ze?

angelin84
9. mar 2015

@petraxy6 Mesiac aj tri dni...

angelin84
9. mar 2015

@romanovic Najskôr musíme doriešiť hypo a rozostavaný dom a potom budeme pokračovať v riešení, aby sa čo najmenej dotklo detí.

trdielko007
9. mar 2015

@angelin84 Bože,veď sa vlaci s pubertackou....dietatom,stredoskolackou...niektori chlapi sú fakt že a iné,bez chrbtovej kosti.

angelin84
9. mar 2015

@trdielko007 Obaja sú vinní rovnako...poznám sa osobne aj s pipinkou, teda vedela, do čoho ide...

petra7777
9. mar 2015

@angelin84 Keres po papuli by si mladá zaslúžila....Takto brať otca od detí ☹ Je to smutné, ak chlapi rozmýšľajú vtákom 😢 Alebo skôr nerozmýšľajú vôbec, lebo "ak sa falus postaví....rozum sa zastaví" 😒

sunshineka
9. mar 2015

nevera moze upevnit vztah len v tom pripade,ak sa o tom ten druhy nedozvie.proste mate problemy,hadate sa a napr. chlap ma o svojej zene velmi nizku mienku,lezie mu na nervy,prestava si s nou rozumiet... stretne nejaku zensku a vyspi sa s nou.a vtedy si uvedomi,aku blbost urobil,co vsetko mohol stratit a uvedomi si,ze svoju zenu miluje a prave tato skusenost mu otvori oci a zacne sa znova snazit o svoju manzelku,zlepsi sa im vztah.ale nesmie sa o tom dozvediet manzelka.ze nejaka zena odpusti chlapovi neveru je len jej ospravedlnenie sa pred sebou samou.divna doba,ze sa tvarime,ze nevera sem patri.odpustit mozes,no verit uz asi nikdy nezacnes.verim tomu,ze keby oklamane zeny mali vlastny dom,neobmedzene mnozstvo penazi,tak by neverneho chlapa odkopli ako prasiveho psa.lenze realita je taka,ze chlap pojde do lepsieho a zena ostane sama s detmi a financnymi problemami.preto zeny ostavaju s nevernikmi a nevernici si myslia ako ju prestali a ze sa im aj nabuduce nejaky ulet prepecie.to iste patri aj o nevernych zenach.neverou si slubuju lepsiu buducnost,prahnu po tom,aby si ich milenec nastahoval do pribytku.nestane sa tak,ostanu so svojimi nemoznymi muzmi.

dandy05
10. mar 2015

@sunshineka málokedy sa to neprevali. Zatlkat mozu kolko chcu, ale svet je strasne maly a moderne technologie vyspelejsie a vyspelejsie. A urazena zhrdena odkopnuta zenska vie tiez spravit svoje ked sa chce pomstit. Neverim ze nevera moze nieco upevnit a ze ten kto ju prezil niekedy na to zabudne.

cukroska
16. júl 2019

@swojska za krízu vo vzťahu ktorá vyústi do nevery väčšinou jedného partnera, môžu vždy DVAJA. Teda vo väčšine prípadov. Navyše keď majú obaja vysoké ego obyčajne to už k ničomu dobrému nevedie. .. Ale verím, že sa dá odpustiť, ak si každý prizná svoje chyby, zase je to len a len o komunikácii vo vzťahu. Ak si prizná dotyčný, že zlyhal a prizná si aj dotyčný co robil zle vo vzťahu, čo mu vadilo, čo očakával iné od vzťahu, ak opäť prebudia v sebe lásku, časom príde aj dôvera .. Áno býva aj kríza vo vzťahu, žiaľ... Väčšinou však vtedy keď už obaja v podstate rezignovali a žijú nie jeden pre druhého, ale len vedľa seba. Ono sa to veľa krát zamieňa... Prídu výčitky a jeden alebo druhý to neunesie... Niekedy väčšínou ten muž páli mosty, keď príde kríza stredného veku, väčšinou v období krízi... Väčšinou keď ma pocit, že je len stroj na výrobu peňazí, necíti sa inak užitočný, možno aj nevypocuty, nepochopený...každý jeden človek má právo na druhú šancu (ak dotyčný vôbec zato a o to stojí a nie je chronicky suknickar. To je môj názor.

zmrzlinka8
17. jan 2024

@sunshineka môžeš mať aj vlastný dom, aj peniaze, ak niekoho úprimne miluješ, a ľutuje to, tak odpustíš

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
karolinakr
Autor odpoveď zmazal
Zobraz