Odpovede na otázku: "A ty kedy budeš mať deti?"

jankafresova
1. okt 2024

Odpovede na nezdvorilú otázku na rodinných stretnutiach: "A vy kedy budete mať deti?"
................
"Nemôžeme, naše mačky sú alergické."

"Mať deti? Dobre, že hovoríš! Zabudla som!"

"Deti? Ja neudržím pri živote ani rastlinu v kvetináči."

"No, viete, ja si radšej požičiavam deti iných, poriadne ich rozmaznám, a potom ich pošlem domov."

"Existuje veľa vecí, v ktorých som dobrý, napríklad žonglovanie - ktoré by som nikdy nechcel robiť celý deň a noc po zvyšok svojho života."

"Milujem svojho manžela, svoj voľný čas a súkromie príliš na to, aby som sa o ne s niekým delila."

"Kedy budeme mať deti? A vy kedy už konečne prestanete chcieť mať deti?"

"Vy ste dvaja gejovia? Ale viete, že aj homosexuálne páry môžu mať deti´?!"
"Hej, počuli sme o tom a stále to v spálni skúšame, každú noc, ale nie a nie otehotnieť..."

hugoboss1923
1. okt 2024

"Bocian na nás zabudol." 🙂

martinmmartin
1. okt 2024

nikdy v zivote sa mi nestalo ze ked som komunikovala s dietatom som si na konci pomyslela - skoda ze to uz skoncilo, chcela by som viac

levantinka
1. okt 2024

Ja vzdy hovorim na svateho Dyndy 🤣

martinmmartin
1. okt 2024

A ked nic ine nepomoze - tak atomova bomba:
Vo svojom okolo vidim vacsinu rodicov co im decko vzalo ovela viac ako im dalo a sami si to ani neuvedomuju a su cely zivot skryte nestastny- to je moja najhorsia nocna mora

30katrusa40
1. okt 2024

@jankafresova sa opýtaj či je to tvoja zákonná povinnosť, ak nie tak uvidíš či sa ti bude chcieť ich vôbec niekedy mať

simi8658
1. okt 2024

@martinmmartin fakt ? A ako vieš, povedali ti ci si všíma s..co lutuju ?

tramtada31
1. okt 2024

@martinmmartin nemaju to tak všetci. Môj manzel tvrdí, že mu dali deti zmysel zivota (ja to až tak nevidim, ale aspoň mu zmysly jeho zivota môžem kedykolvek zavesiť na krk, ja ist na kavu a on sa postara😅).
Ale k veci. Mne tieto hlásky prídu trapne. Snáď sme dospeli ľudia a vedia dotyční aj odpovedat slusne a uprimne: necítim sa na to, nemame časové možnosti, chcem sa teraz venovat kariére, nedari sa nám…

anjelicek26
1. okt 2024

Neviem si predstavit na takuto otazku odpovedat "a vy ste dvaja gejovia a viete, ze homosexualne pary mozu mat deti"... wth 😂😂😂

Normalne slusne odpovedat, ze na to este nie ste psychicky/financne/pocitovo pripraveny a bude ticho. Rovnako staci povedat, ze sa nedari. Alebo ze jednoducho deti nechcete vobec, necitite sa na to/nechyba vam to. Netreba s toho robit nejaku tyradu a toho druheho takymi sprostymi protiutokmi urazit... oni to zle nemyslia, aj ked su maximalne netaktny.

martinmmartin
1. okt 2024

@simi8658 Otazka bola co povedat . Toto je jedna z moznosti, samozrejme neplati univerzalne lenspolahlivo zastavi dalsie podobne otazky

scorpionflower1
1. okt 2024

@martinmmartin tak perfektná je veta, že "decko im viac vzalo ako dalo ani sami o tom nevedia" co keby si nechala na nich to posudit, ci su nesvojpravni, ty vies lepsie? vtipne. To decko za ich problemy nemoze. Ked sa narodi dieta, tak je to zlozite, lebo rodicia sa zrazu musis stat zodpovedni aj za niekoho ieneho ako za seba, musia dospiet a podstupit nepohodlie a to mnohi nechcu. Ked necitua, ze chcu dieta, je to ok, nech ho nemaju. Ale vyjadrovat sa o detoch ako o veciach, ktore len beru energiu a radost zo zivota? Vobec nie. Dospeli si vacsinu problemov vyrobia sami navzajom.
Ja som to vnimala rovnako ako bezdetna, aj ked taka povysena ako ty som nebola. Stat sa rodicom pre mna bol najvacsi psychucky posun vpred aky som kedy zazila, tak isto aj pre mojho muza.
Obcas mi je trochu luto za bezdetnym zivotom, lebo je to niekedy fest tazke byt rodič a byt bezdetny je pohodlnejsie. Ale nemenila by som to uz nikdy ani moj manzel.
Decko ti nikdy nezoberie viac ako ti da. Len ti otvori oči, lebo poriadne preverí tvoj vzťah s partnerom a ano - mnozstvo partnerstiev to neustoji, lebo nestoja na pevnych zakladoch.a ano je niekedy potrebne nacas vzdat sa prace a komickov, ale to je docasne, v praci je clovek vzdy nahraditelny, doma nie.

vkatush
1. okt 2024

@anjelicek26 no, nesúhlasím úplne, že bude ticho a netreba uraziť tyrádami a sprostými odpoveďami. Ja sa neustále stretávam už vyše roka (a opakovane od tých istých ľudí, takže nepochopia) s tým, že kedy druhé, druhé musí byť, nech nevymýšľame, dieťa potrebuje súrodenca, jedno je somarina, pod. Najlepšie keď povedia, že postrážia teraz malého, nech môžeme ísť na to 😑

A žiadne argumenty neberú do úvahy (aj keď ich do toho nič nie je). Poviem, že je to naša vec, naďalej sa vypytujú. Poviem, že sa bojím, keďže celé tehotenstvo bolo rizikové, náročný pôrod a začiatky. Poviem, že si to nemôžeme dovoliť s dvoma hypotékami na krku (a že to mám prerátané z každej strany), začnú komentáre, že dieťa sa vždy dá uživiť, vždy sa zvezie, na neho sa peniaze nájdu, deti nie sú o peniazoch,...
A keď už veľmi dobiedzajú, ja idem do hnusného protiútoku a je mi jedno, či je to mama, babka, ujovia, suseda, kolegyňa, cudzia tetka na ceste (a áno, to sú len tí pravidelne sa opakujúci). A je to vec, čo ma nesmierne trápi, ťaží, deprimuje, pretože by som veľmi chcela druhé, ale viem, že by sme to nedali a tieto neustále obhajoby ma ničia. No ľudia sa starajú do vecí, do ktorých ich nič, hovoria, čo sa "nepatrí", vysvetliť si nedajú, jednoducho sú sprostí, inak sa to ani nedá povedať.
Takže či má 20, 40 alebo 70, pošlem s úsmevom do riti, nech sa starajú o svoje maternice a semenníky a vtedy zväčša dajú pokoj (na chvíľu, potom sa to znova vytiahne).

jamimo
1. okt 2024

@anjelicek26 určite to nemyslíš zle, ale... nikto nieje povinný nikomu nič vysvetľovať ani zdôvodňovať. Ľudia sú neskutočne neokrôchanci a nemajú v sebe kúsok chochmesu 🤦 Ja som sa časom tiež vycvičila. Napr. :
1. Hádam by ste už mali mať... 👉 A VY ste ako na to prišli, že chceme deti???
2. To je nejaká zákonná povinnosť mať deti?
3. Zatiaĺ som svojprávna, vlastním občiansky preukaz, ešte stále viem dobre vyhodnotiť, čo mám a nemám v živote robiť!
4. Život bez detí nemá zmysel... 👉 Fakt? Ak by som si otvorila chovnú stanicu dobermanov, aj to môže byť zmysel a naplnenie môjho života 😉
No a keď už máš 45 rokov a viac a stále to okolie akosi nepochopilo, príde bonus otázka: A adoptovať by ste si nechceli? My zborovo: NIE nechceli! Ale ak vy máte tú potrebu podajte si žiadosť na UPSVaR. 🤷‍♀️
Vieš, mne vôbec nevadí, že nemáme deti, rozhodli sme sa tak, napriek tomu že môžeme. Mne vadí tá drzosť a nevychovanosť. Ja som sa to (čo a ako) nikdy ani brata, švagrinej, sestry nepýtala. Každého osobná vec a záležitosť.

jamimo
1. okt 2024

@levantinka alebo na otázku Kedy? Keď budú v týždni dve stredy 🤭

mandarinka555
1. okt 2024

@jankafresova Prečo by mal niekto...niekomu odpovedať na nezmyselnú otázku? A keď už...moja odpoveď by bola: "teba je 💩 po tom"🙈

sisaka
1. okt 2024

Neviem, čo je na otázke, kedy budeš mať deti nezmyselné. 🤷‍♀️
Však normálna otázka, na ktorú sa dá normálne odpovedať podľa skutočnosti. Ešte neviem. Zatiaľ neplánujem. Rozmýšľame, že za rok (dva, päť …) Nechceme mať deti. Keď sa zadarí, potešíme sa. Už viac neplánujeme…. Nechápem načo vymýšľať nejaké akože vtipné odpálkovacie odpovede. Si neviem predstaviť, žeby som takto odpovedala mojej napríklad starkej, či tete, možno ešte tak bratovi.

vanilkovazmrzka
1. okt 2024

Cringe

sisaka
1. okt 2024

@mandarinka555 fakt by si svojej babke povedala: Hovno ťa je do toho, kedy budem ja mať deti? 😲

mimikarol
2. okt 2024

Bože to je tak trápne. Ako fakt človek sa niekedy opýta nechtiac "otázku na telo", ale to sa ozaj nedá odpovedať slušne? Mňa sa tiež viac ľudí pýtalo či chceme druhé ale nikdy som neodpovedala niečo v tom zmysle. Proste slušne, radi by sme ale ja už deti mať nemôžem. A nikdy druhá strana nemala potrebu vyzvedat detaily.. Myslím že keď je človek vnútorne vyrovnaný nemá potrebu reagovať že "teba do toho hovno"....napr

scorpionflower1
2. okt 2024

@mimikarol ja si myslim, ze sa dalej nepytali iba preto, ze si povedala, ze nemozes mat deti. Ja mam tiez jedno, ale na rozdiel od teba uz dalsie nechcem. A to je u nas velky hriech, niektori sa tvaria akoby som mojej dcere doslova ublizovala, lebo jej nedoprajem surodenca kvoli svojej sebeckosti. Uz dve kolegyne (presne take otravne, co maju vzdy vsetkym chut sa vtierat do sukromia) ze to urcite pre malu nie je dobre a bude nestastna.
Tak pardon, ja som dusevne viac vyrovnana ako tieto dve a slusne som im povedala, ze im do toho nie je nič.
Takze ak ty poslusne odpovedas na vsetky dotazy, tak prosim, rob tak aj dalej, ale nie kazdy ma taku jednoduchu odpoved ako ty a to sa spolocensky u nas neakceptuje. Lebo povinne je mat aspon 2 deti, inak si divna.

beataxxx
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zooeynka
2. okt 2024

Boze Janka, uz si to v sebe spracuj a neprevychovavaj okolie! Toto je tvoja 150ta tema ohladom "nechcenia deti a doternych otazok". Sa daj do kludu a prestanu ta tieto otazky srat....

barju
2. okt 2024

@jankafresova moja odpoveď bola:"pred tromi mesiacmi som potratila, ďakujem že sa pýtaš." Už sa viackrát nespytali

dixitka
2. okt 2024

@vkatush “Najlepšie keď povedia, že postrážia teraz malého, nech môžeme ísť na to” - to fakt je toto niekto schopný zapotiť? Mám dosť 🤣

vkatush
2. okt 2024

@dixitka áno, fakt 🙃🙃 ale na to stále odpoviem v zmysle, že mám úžasné dieťa, čo prespí aj padajúce tanky, takže my sa kľudne môžeme venovať sebe, netreba nám žiadne stráženie 😁