Odpor k mužovi a jeho rodine

15. apr 2021

Musim sa niekomu vyrozprat. Pred dvoma mesiacmi sa mi narodila dcera. Zial predcasne. Dostala som covid nakazil ma muz.
Ide o to ze ma cim dalej tym viac chyta odpor k muzovi a k jeho rodine. Ja neviem co sa to stalo. Jeho matku som zacala neznasat uz pocas tehotenstva.
ked zostila ze som tehotna nasrala sa a kazdu chvilu cakala kedy potratim
Dieta volala votrelcek, mimozemstan atd. dokonca vyhlasila ze ja som neporodila dceru ale ju vybrali cize sa nenarodila :D ale bola vybrata :D obcas si myslim ze som mala radsej umriet...
O dceru sa muz nestara myslim to tak ze ju neprebali, nenakrmi z flasky ano viem na to som tu ja... len ze on ju nevie ani obliect chytit
aj teraz som naschval vysla do obyvacky a mala place a on si spi dalej a mam chut ho zadusit
Samozrejme za kazdu pic... vola rodicom ze toto a tamto...
Malej sme vsetko zabezpecili jasne z mojich penazi a vyhlasil ze vecicky pojdu dalej bratovi no a s tym ma na vytocil uz. Tak jeho rodicia kupili 3 dupacky a ja mam davat veci takemu co ani neprisiel neter pozriet?
ja sa normalne bojim ze raz vybuchnem a poslem ich do pi.. e :(

strapatapupava
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
petamich
15. apr 2021

no tak ich posli 🙂 a mozno to pomoze
hlavne nechapem ake vztahy ste mali doteraz, ako manzel fungoval doteraz, toto zrejme nevzniklo vcera ak sa takto sprava tak idiot bol asi uz pred tym
hlavne nechapem preco ty chces umriet, to si si pripadne mala rozmysliet pred tym nez si mala dieta

mozno to skus riesit s manzelom, lebo my ti velmi nepomozeme
ale kedze nevieme ake to bolo pred tym a ci je to takto od "vcera" alebo od zaciatku, tak ani uplne neviem ako poradit, ak od zaciatku, tak nechapem, ze s takym chlapom si a uz vobec, ze mas s takym chlapom dieta (prepac nechcem sa ta dotknut) a ak je to zrazu take, skus to riesit a ked nie a mas kam ist odid, lebo dieta si toto nezasluzi

a nie nemas pravdu, tvoj muz je tiez rodic a je normalne, aby dieta prebalil, nakrmil a postaral sa, neviem preco sa my same staviame do role "ved na to som tu" a on je darca spermii?

pribinak
15. apr 2021

No veď ich pošli do pi.. a budeš mat aspoň kľud na srdci.
Načo to dusis v sebe? Aj muž bude aspoň v obraze

leuchtturm
15. apr 2021

a na co si si robila decko do takej rodiny? Si mala lepsie vyberat 😉

alvaluka
15. apr 2021

V prvom rade, tu ti nepomozeme a najskor dostanes niekolko otazok, preco si otehotnela s tym chlapom.

Pozri sa sama na to, ake ste mali vztahy pred tvojim tehotenstvom. Lebo mi nepride normalne, ze babka sa podobne vyjadruje k vnucke. Aj keby to bolo neplanovane tehotenstvo, po kratkej znamosti stari rodicia sa tesia, ine som doteraz nezazila.

Problemy so svokrou ries s partnerom/manzelom, a veci nemusis nikomu davat, nie je to tvoja povinnost ak nechces.

Ak chlap so vsetkym vola mame, tak mu povedz, ze ti to vadi a nech skusi riesit uz veci aj sam, kedze je otec, ma sa starat. Niekedy sa pise/hovori, ze muzi sa boja malych deti, trva im, kym sa uvedomia, ze su orcovia, ale aj ty mu musis ukazat, ze to dieta je aj jeho. Povedz mu nech ju prebali, daj mu flasku a nech nakrmi, ak mala spi zle v noci, nech ta necha jeden den pospat a o malu sa postara. Zvladaju to ini muzi, zvladne to aj on.

Mam taky dojem, ze u vas nebude vsetko koser, kedze vybavu si kupovala vyhradne ty a pride mi, ze on sa tak nejako vezie v celej situacii. Takze si vyrieste zakladne problemy co najskor.
Zaroven pocitaj, ze s tebou asi este lomcuju hormony, ja som mala pocit, ze so mnou mavali az rok od narodenia malej. Hoci aby male babka volala votrelec je moc a teda nechapem, co na to hovoril tvoj chlap.

dadis
15. apr 2021

a vy nie ste manzelia? Nemate spolocne peniaze, ked pises, ze ty si kupovala veci? Mas predcasne narodene dieta, je zakaz stretavat sa a ty sa hnevas, ze svagor nebol pozriet tvoje dieta? Btw. ak planujes dalsie dieta, tak tie veci nedavaj, povedz ze si nechavas pre dalsie. Aj tak mam pocit, ze trosku prehanas, mozno nie, mozno sa mylim. Ale tiez nemam dobry pocit z toho co pises o muzovi a svokre. Ale tazko sa to posudzuje na dialku. Vies, ak chodis nafucana a nahnevana cely den, mozno sa muz radsej stiahne a zdrzi sa interakcie a radsej zavola mame. Ak by bol typ, ze "nezajem", tak nevola s kazdym problemom domov. A to, ze babatko nechyta, moze byt aj strach, ak je este babo krehucke. Ved sa v pokoji skuste porozpravajte a ty sa najma ukludni. Lebo svojimi nervami iba vsetko zhorsujes.

sense
15. apr 2021

Vybuchni a posli ich do p..e,kex nic iné aspoň sa ti uľaví....
Je to tvoja vec komu das veci kt si kúpila ak ste ale manželia podľa zákona je všetko spoločne...
A žiaľ co si si vybrala to máš, myslím muža a spol.
A veľa mužov ma "problém" chytiť novorodenca a "nevedia co s nimi", plus ženy sú ešte pod vplyvom hormónov...

malva123
15. apr 2021

@sense len to nie...dovody pominu..ale tvoje vyjadrenie ostane v pamati vsetkym a dlho...nerob to,nekaz si vlastny image..nie si predsa ako oni...

anjelicek26
15. apr 2021

Svokru vies normalne vyblokovat zo zivota, s muzom si daj debatu... ze nepocuje dieta plakat - to ani moj a to mame styri deti a je skvely otec, nema na to geny, sluch, instinkt? Neviem 😂 aj co sa tyka tych prvych tyzdnov (hlavne ked bolo babo malinke a predcasne), tak to bola moja rezia, on na oplatku riesil nakupy, domacnost, komfort proste vsetko okolo toho, proste nemal prsia a stale mu to nejako v hlave vychadzalo, ze mama to vie lepsie 😂 Ono je to o tom, aku podporu cakas, pretoze ked ti ju v jednej oblasti dat "nevie", tak ho zapriahni inde. Myslim, ze vplyvaju strasne hormony este na teba, plus si unavena. To sa casom stabilizuje. Nepokaz si vztah, partnerstvo. Normalne komunikuj - prosim dones, sprav, pomoz tu a hentam, chlapa to aj tak ani nenapadne. Proste dirigovat a budu obe strany spokojne. Ked bude dieta starsie, uz je to pre chlapov lahsie, moji chlapi maju rovnake hobby, celu nedelu ich ani nevidim, chodia lietat, vozi ich po treningoch atp, proste stara sa... trosku skludni... co sa tyka penazi, tak vybavu pre nase deti vzhladom na nepomer platu kupil v podstate vsetku muz, no a? Tiez je to "zle"? Boze ved v manzelstve sa take veci neriesia. A ano tiez tieto veci (kupene za jeho peniaze 😀 , ja tomu hovorim nase peniaze) posuvam komplet po rodine, aby som im spravila radost... boze dobry trosku sa daj dokopi.

0silvia0
15. apr 2021

tu ti ventilovanie nepomôže, skús vecne a jasne komunikovať svoje požiadavky a svoje výhrady manželovi a ľuďom okolo seba. Aký význam je vybehnúť z izby, kde reve dieťa s tým, že čakáš, že sa chlap zobudí a ty sa medzitým vnútorne zožieraš a trasieš? Ja tomu nerozumiem... Povedala si mu vôbec, že dnes medzi 6-8 hodinou má službu pri dieťati on?

autor
15. apr 2021

uz sa stalo kukal na mna jak na jelena ked bude svokra mudrovat dostane aj ona svoje ja uz ticho nebudem
skoda riesit asi som unavena ale nie z dietata ale z toho zivota co s nim zijem... lebo je jak spomaleny film vkuse mobil v ruke a len tuka a tuka a chujoviny riesi.. ja si doma susku skrabem jaaj a novinka uz aj do toho sa staraju ze preco kupujem istu znacku plienok ze mam kupovat lacnejsie... ta do pivnice z mojich penazi budem kupovat co ja chcem
pardon ze sa stazujem ale zial kamosky nemam a stracam uz nervy :(

maciatkolulu
15. apr 2021

@petamich zarazilo ma, že predcasniatko, pľúc Lockdown a ty, sa hneváš, že niekto v čase zakazu návštev, vychadzania neprišiel pozrieť rizikového novorodenca? Ze svokra volala votrelcek, no si predstav aj aj ja som tak volala deti, dokonca aj mimozemšťan... Nemáš pocuchane hormóny? Véd ich pošli do pic. A uvidíš aké je to sveta žiť sama s deckom. Ja nerozumiem tým témam, kokos dievčence, načo si robíte deti???? Ale vážne, ako okrem iného, každý vie, že prvé mesiace po pôrode sú najnáročnejšie pre vzťah, všetko dohromady. Takže skus sa niekedy nadýchnuť a porozmýšľať. A áno aj hovorím, že mi malého vybrali, ale všetko je to v rámci rozumu. Véd aký je rozdiel medzi tým, že povie niekto porodila si a vybrali ti??? To je dôvod na nenávisť. Ale inak fakt to skus žiť sama, bez pomoci, ale reálne žiadnej. Takže ani chrapajuci muž a neznesiteľná svokra a uvidíš, či je to reálne to isté, kde je lepšie, samozrejme aj financovať, lebo rátať s výživný, je beh po tenkom ľade. Veľa zdaru a zdravého rozumu
Pre niečo ste si to dieta urobili, či?

martina1201
15. apr 2021

Ahoj autorka, v prvom rade ti chcem pogratulovať k drobcekovi a dúfam že je zdravá. Chápem že sa hneváš na manžela že ťa nakazil a preto si porodila skôr, ale nemyslím si, že to mal v pláne a že to urobil naschvál. Správanie tvojej svokry je fakt trošku cez čiaru a vrátiť jej to môžeš buď tak, že jej na rovinu povieš že si nepraje s aby sa takto vyjadrovala o vašom dieťati alebo tak že sa o svojom manželovi môžeš vyjadrovať rovnako ako ona o tvojom dieťati. Čo sa týka veci, posun ďalej len to čo kúpi jeho rodina. Čo kúpiš ty pôjde tvojej rodine alebo hocikomu komu to budeš chcieť dať.

Čo sa týka dcerky, za rodiča nemôže tak ju plakať nenechavaj a netrestaj za chyby jej otca.

S manželom hod reč ale v kľude. Povedz mu že momentálne máš voči nemu a verziu, že ho vinia z malej predčasného narodenia, že ti nepomáha a že všetko hlási máme. Neviem aké vzťahy ste mali pred otehotnením ani ako dlho ste sa poznali a boli manželia a tiež či ti predtým pomáhal a či je dieťatko plánované. Kým si veci nevydiskutujete vzťahy sa nezlepšia. A ak sa nezlepšia bude medzi vami ešte väčšie napätie a dcérka to cíti. A bude trpieť rovnako ako ty.

katkami123
15. apr 2021

Moja svokra vola našu skoro 3-ročnú dcerku kofa. A ešte bez hanby predo mnou povie, aká je z nej už veľká kofa. A to keby tam počas vianočných sviatkov muž na 2 dni aj s dcérkou nepríde, tak ani nevedia, ze majú vnúča. Ja tam už ani nechodím, nemám po čo, vždy to totiž bola návšteva s tým, ze čo zas za blbosť moja svokra vypotí. Ja mám aspoň od nej pokoj a mužovi stále tvrdím, ze to nie je dobrý človek. Sú aj take zákerne ježibaby, ktoré budú aj na malé nevinne decko žiarliť, lebo si myslia, ze im deti asi do smrti budú u riti sedieť a nebudú mať žiaden vlastný život. Len ich pekne od srdca pošli aj s muzom kam patria. Tebe sa uľaví a stara si aspoň nebude tak dovoľovať.

katkami123
15. apr 2021

A tie plienky idu z ich peňazí, keď sa starajú? Hneď by som im povedala, že či si ešte snáď mozes za svoje peniaze kúpiť čo ty chceš, alebo sa ti aj do toho mienia starať. Lebo je ich do toho jedno veľké hnedé smradľavé. A že či ziarlia na malé decko, keď mu ani lepšie plienky nedoprajú.

autor
15. apr 2021

@martina1201 dakujem... ano je zdrava, pekna a sikovna 🙂 samozrejme dieta netrestam za chyby otca alebo skor za povahu aku ma a bola planovana. Ale ako vidim niekoho to zarazilo ze tak skoro... ja stale tvrdim ze svokra nie je rada ze ma vnucku z toho dovodu ze nechodim do prace a kedze materska je mala suma cca okolo 490 eur neviem tak prispievat do hypoteky. Asi si myslela ze budem otrocit v robote este 10 rokov.
A na manzela asi treba vybuchnut a sprdnut ho lebo len to ma zmysel tak s nim komunikovat.
Teraz uz je vsetko ok chytil flasku nakrmil aj prebalil a slubil ze bude pomahat tak som zvedava do kedy...casto si hovorim radsej nech je takyto nez by pil a mlatil ma to je pravda. Kaslem aj na peniaze je pravda ze on plati hypoteku aj najom ale ja nie som ani majitelka bytu nic tak nech si plati sam... lebo po svadbe mi slubil ze prepise polku na mna ale dajak nic z toho takze za to nedavam do hypoteky ani cent. Vy by ste dali keby ste byt nemali? urcite nie
Nie som s nim kvoli majetku a zobrala som si ho z lasky a z lasky je aj dcera
Do stravy davam kazdy mesiac nemalu sumu Malej zabezpecujem oblecenie, teraz aj stravu cize UM a pred tym som si sama platila napr usg, vitaminy v tehotenstve atd nikdy mi nic nekupil.
a tie plienky ano seru sa uz aj do toho :D

A ta navsteva... ja som povedala kazdemu kto chce nech pride pozriet ale iba ludia z rodiny ( 6 ludi z rodiny) da sa otestovat a ked je zdravy nech pride pozriet nie je problem mna len zarazilo ze nepride ani pozriet ale keby trebalo po malej veci zobral by vsetko na to by som bola dobra aj moja dcera.

maximilie
15. apr 2021

Ahoj. Prepáč, ale ja to vidím na poriadne rozburene hormony. Užívaj si babatko, krasne chvíle. Nekaz si tieto chvíľky takými,,zabumysimi " vojnami. Zvysoka kašli na svokru. Samozrejme, ak sa ti niečo nepáči, tak to musíš povedať, ale slusne. Aj keby sa mali nahnevat- neries to.
So mnou po pôrode tiez dlho lomcovali hormony a hľadala som problémy aj tam, kde neboli. Teraz s odstupom času to naozaj vidim tak, ze to boli hluposti. (Niekto ma sibnutu svokru, niekto exmanzelku😅- môjho ex sa MUSELA prísť pozrieť aké mame krasne babatko, zablahoželať, a opýtala sa, ci sa nám môže nejak votriet do rodiny, napríklad chcela by byt babka a ze mi ju bude kocikovat 😂😆😂, si vies predstaviť aký nastal cirkus- slusne, ale ta žena si uz nedovoli prekročiť prah nášho pozemku)

autor
15. apr 2021

@maciatkolulu vies ide o to akym tonom to bolo povedane ze mi ju vybrali :D dobre vybrali ju z brucha chapem ale svokrovci to povedali tak ako keby som nemala bolesti.. ja som si sekciu odtrpela s teplotou mala som 40tky a s triaskou.
Drzali ma dve sestricky za ruku nech sa neklepem mala som v sebe uz ani neviem kolko paralenov lebo teplota mi neklesala a este k tomu zapal pluc, otrasny kasel a tak trosku mohla vybrat jemnejsie slova a tak isto mam jazvu na bruchu ako zeny co rodili klasicky len je rozdiel v mieste jazvy, tak isto som krvacala atd... nerobim zo seba chuderku viem ze niektore zeny to mali horsie ale aj tak

autor
15. apr 2021

@maximilie diky :D ano viem tie hormony su hrozne :( Dakujem za podporu

maximilie
15. apr 2021

Musis to brat s nadhľadom, naucit na jedným uchom dnu- druhym von. Neviem ci kojis, ale nervy a stresy to môžu ovplyvniť. Odkaz svokre, ze aj sekcia je porod - je to ukončenie gravidity vypudenim plodu z maternice- ci uz zdola alebo rezom cez brucho! (Googlila som samozrejme 😅)

0silvia0
15. apr 2021

pozri, tvoja svokra je trocha jednoduchá a chce rýpať. Ona o tom asi nevie, že je trápna, ale ty o tom vieš. Dôležité je sa neznižovať na úroveň trápnych a hlúpych ľudí, lebo klesneš na ich úroveň, a to predsa nechceš... tak nerieš somariny, plienočky a vecičky, rob si podľa seba a s úsmevom na tvári poďakuj za radu a urob si ako chceš.

zanettsur
15. apr 2021

treba to ignorovat, ako to je fakt najlepsie, co mozes spravit. mna by vsak zaujimalo, aky bol tvoj chlap pred tym nez si otehotnela

dadis
15. apr 2021

Pokoje si spojte ucty.Ked sme manzelia, tak kazda zaplatena splatka (aj z jeho uctu) - je z polovice tvoja. Pri rozvode si mozes narokovat vyplatit polovicu splatenych splatok - lebo isli na jeho majetok. Ak nebude chciet muz prepisat polovicu majetku na teba, tak po materkej tlac, aby ste nieco kupili aj spolu. Lebo ty teraz splacas z polovice jeho majetok - ale nehnutelost je investicia - on ti sice splatky vie vratit, ale hodnota nehnutelnosti rokmi nadobuda hodnotu. Kym on ti vrati len peniaze, ktoe si tam vlozila. Naozaj, toto si treba vydiskutovat. Kazdy jedno euro v menzelstve je spolovice tvoje a spolovice jeho. Nie su tvoje a moje peniaze, ale nase. Podla mna je najielalnejsie mat spolocny ucet a riadit financie spolu. A svokra nech sa nestara

autor
15. apr 2021

@maximilie no vidis toto som jej mala povedat :D nevadi nabuduce ked to spomenie :D

autor
15. apr 2021

@dadis no vydzubanec jeden za to on nechce ani cent do najmu... ja som mu nukala ze mu dam a ze ked budem potrebovat tak mi kupi napr nohavice alebo daco na oblecenie :D len ze spojit ucty nechcem... nikdy nevies co sa stane zablokuje kartu a zostanem bez financii som asi paranoidna ale uz som pocula vseliake pribehy a moze byt ten muz neviem aky dokonalý aj tak chcem mat istotu ze mam vlastne peniaze

autor
15. apr 2021

@zanettsur ta aky bol taky aky je teraz rozdiel je v tom ze je uz otec :D rozdiel nevidim mozno v tom ze sa o nas viac boji...

21oktober
15. apr 2021

je potrebné si uvedomiť , že aj keď ich nechce do toho nájmu tak stále polovica peňazí z tých splátok je tvojich aj keby čo bolo . V manželstve nemáš vlastné peniaze , len peniaze na dvoch účtoch .

autor
15. apr 2021

@21oktober jasne chapem uz

misinka26
15. apr 2021

Ahoj, vydzubanec nevydzubanec máš nárok na polovičku zo splátky hypotéky aj keby si celých 30 rokov nedala mužovi ani 1 cent. Ste totiž manželia a všetko spadá do BSM ... byť tebou túto info si ale nechám pre seba nech je chlapec potom prekvapený 🙂 Účet si len pekne nechaj svoj a šetri si aj pomimo... My čo máme rozvod za sebou už rozmýšľame inak ... Napr. u mňa ex prvé čo urobil keď utiekol za milenkou bolo, že mi zablokoval účty. Ostala som s 20 e v peňaženke, lebo všetci veď ste manželia stačí jeden účet... haha teraz sa smejem na tom aká som bola blbá. U nás to bolo z hodiny na hodinu bez prípravy bohužiaľ. Ešte aj prídavky chodili tam... Prvý mesiac kým som nevybavila banku, zmenu účtov atď. mi pomohli naši a nebyť ich tak nemám čo dať ani decku do úst ( to samozrejme ex ani jeho mamičku nezaujímalo)... čo sa týka tvojho muža aj mne ex začal liezť po pôrode na nervy a nebolo to z hormónov ale z vytriezvenia lebo až vtedy som si uvedomila, že je to lenivý mamičkár. Ex svokra no comment starala sa ešte aj do toho ako často kojím ☹ držím palce ...

autor
15. apr 2021

@misinka26 hej ale byt bol kupovany pred svadbou neviem ci sa to rata potom :(
ach boze a ja tu placem ze nenakrmi malu a neprebali :(