Možno ma niektoré mamičky hneď odsúdia no svoju dcerku milujem a rok som ju nevideli spolupracujem zo sociálnymi pracovníkmi no viem len ze je v profi rodine a nechcú povedať kde len mimo BA moja mama sa snov vidi objima ju bozkáva a ja ?nemozem ju počuť vidieť povedať zevnejej ze bojujem o ňu a ze som na ňu nezabudla ze ju lubim no jeden pán ktorý ziarlil šiel na socialku ma udat to som nevedela ze pán sociálni pracovník je jeho známy vedel ze chodím bohužiaľ liečenie metadon pijem uz 15rokov a ze pôjdu urcite po mne a ked som sa rozišla s priatelom lebo kvôli tomu ze som ho mala ma šiel teda udat tak išiel znova na socialku ze to co vravel o mne to nebolo vôbec tak ako on je stary pan brala som ho ako otca vždy od kedy mne zomrel moj a on ma takto zradil a moja mama tiež aj snim sú velice dobrý kamarati aj na Facebooku a najhoršie je ze ten pán mi ublížil aj inak no kto bude veriť mne ved on je staručký a hlavne ze chlasta furt a je v kontakte aj s jednou zo socialnych pracovnicok lebo ten známy ako som zistila ze sa poznajú odišiel s prace a dal mi inu socialku kurátorkau
@kvetina77 určite to nie je beznádejné 🙂 skús kontaktovať Návrat, pracujú s takýmito rodinami a môžu veľmi pomôcť. https://www.navrat.sk/
ak piješ stále, nevrátia ti ju... ak chodíš na liečenie, je to dlhodobý proces, vždy môžeš spadnúť späť. Ak ju veľmi ľúbiš a chceš ju späť, musíš bojovať, nepiť a liečiť sa. Nevzdávaj to.
Liečiš sa na závislosť od metadonu ? alebo sa liečiš zo závislosti od iného opiátu pomocou metadonu ? v podstate to je jedno, pretože piť pri tom alkohol je život ohrozujúce ... takže najskôr zabojuj sama o seba, o svoj život, daj sa dokopy, ja ti v tom veľmi držím prsty , motiváciu máš silnú... ale na celú situáciu sa nepozeráš triezvo, bez ohľadu na to kto to nahlásil a prečo to nahlásil, tak spravil dobre, aj keď sa ti to ťažko počúva ...
Si závislá! Zmeň seba a dostaneš dieťa spat do starostlivosti.
Nevyhovaraj sa na pána, starého pána, mamu a neviem koho všetkého. Jednoducho si priznaj, že hlavná príčina je tvoja závislosť
Ale obdivujem, že si si priznala že si závislá, to je 1. krok k liečbe
@kvetina77 bez vetra sa ani lístok nepohne. Kvôli niečomu ju asi zobrali...nedá sa to len tak. Každý si je strojcom svojho šťastia
@kvetina77 Že starý pán chlastá ti vadí, ale že ty , čo sa máš starať o dieťa, ti nevadí... to je v pohode ? Chlastáš 15 rokov a sa divíš, že ti vezmú dieťa? Určite je mu lepšie hocikde inde, ako pri alkoholikovi :(
Autorka píše, že pije 15 rokov metadon, nie že pije, aj keď by som sa nečudovala, keby popri drogách aj veselo popíja.
V tom prípade, si ale drogovo závislá a takí ľudia nemajú čo mať pri sebe dieťa. Z tohto mi jedine vychádza, že ako matka si na houby, nakoľko deti sa od matiek, ktoré sa starajú neberú ako rožky v obchode. Ak ti na dieťati naozaj záleží, tak musíš začať od seba.
Raz bude veľká a bude si chcieť spraviť názor sama. Dovtedy najneskôr sa daj psychicky do poriadku, tvoja cesta bude podľa mňa dobrá psychoterapia. Rany na duši sú jediná príčina závislostí, musíš si vyriešiť tvoje problémy a potom určite bude nejaká cesta k dcérke... Sa ti bude aj lepšie rozmýšľať...drž sa
Chúďatko, je mi ľúto tvojej dcérky...
@kvetina77 Prvy krok, ktory musis podniknut je prestat obvinovat druhich. Uvedom si, ze tvoji "nepriatelia" konali iba v zaujme tvojej dcery, nie preto aby ti ublizili. Predstav si, ze by si sa (priklad) dozvedela, ze tvoja dcera je teraz v rukach niekoho, kto ma alebo nedavno mal problemy s drogami. Urcite by si bola rada keby sa potom nasiel taky pan, co by toho cloveka udal....Uzmier sa s mamou, odpusti,ospravedln sa. A prestan hladat vinnikov. Pracuj na sebe a ukaz vsetkym ze mas na to byt skvelou mamou.
Daj si otazku pre seba či ti je dôležitejší chlast alebo vlastne dieta ? Vsak deti urcite neodoberajú len tak hala bala hocikomu...
Socialka zakročí naozaj len v nevyhnutných pripadoch(vid tie zanedbane deti v osadách), museli mat u teba na to veľmi vážny dôvod. Daj si zivot do poriadku(praca, bývanie, terapie a až keď budeš mat zabezpečené podmienky pre dceru, tak sa o ňu usiluj). Určite sa má dobre, tam kde je, je zahrnutá laskou.
Pozri, piješ dlhé roky, a čudujes sa, že ti vzali dieťa? Bez príčiny nikdy sa to len tak nerobí, takže máš jedinú možnosť, ako dosiahnuť, aby ti ju vrátili. Liečenie a do konca života už byť čistá. Zbytočne budeš nadávať na všetkých okolo, a hnevať sa, že ti ju vzali. Vzali ti ju z tvojej viny, tak sa pouc, makaj na sebe a zmen život. Kým nebudeš úplne čistá, tak nepočítaj, že ti ju vrátia. Máš motiváciu, snaž sa teda. A nie, ti ľudia okolo, čo ti ju vzali, nie sú hnusni a zlí, ale opačne, dali ti šancu zmeniť sa, vyliečiť a byť dobrou mamou. Je to len na tebe.
@kvetina77 Dieťa nevidieť rok je veľmi dlhá doba. Svoje dieťa môžeš vidieť, aj sa s ním stretnúť. Stretnutia neprebiehajú však u profi rodičov, adresu ti neprezradia. Stretnutie si musíš dohodnúť cez sociálneho pracovníka z Úradu práce, čo by nemal byť problém, ak spolupracuješ. Alebo cez Detský domov, kde sú zamestananí profi rodičia.
Ak ti nechcú povoliť návštevu tvojho dieťaťa, musia mať nejaký dôvod, napr. zlá predošlá skúsenosť. V tom prípade si mohla dostať nejakú podmienku, napr. liečenie.
Konzultuj to so svojím sociálnym pracovníkom.
Resp. ak sa snažíš zmeniť svoj život a získať dieťa naspäť skús kontaktovať aj neziskovky ako ti vyššie radili OZ Návrat alebo Úsmev ako dar...
Nahnevaná môžeš byť akurát tak na seba ,nie na druhých. 😉 Sociálka len tak dieťa určite nezoberie a určite je dcére lepšie tam kde je. (Poznám pár rodín kde sú chudence deti, otrasné podmienky ,sociálka bola a deti sú stále pri rodicoch takže u teba musel byť veľmi vážny dôvod ) Aspoň máš motiváciu sa spamätať 😉
15 rokov na methadone a kto vie ako dlho predtým na tvrdých drogách.... Dieťaťu si dala “krásnu” výbavu do vienka 😢 Buď rada, že je oň postarané, podľa tvojho príspevku si stále mimo a dieťaťu určite nemôžeš zabezpečiť kvalitnú starostlivosť.
Chod sa liečiť a modli sa aby ti raz dieťa odpustilo
milujes ju alebo drogy a alkohol? dcera je v dobrych rukach. ty si usporiadaj zivot, potom ziadaj dceru
však teraz je malej stokrát lepšie inde ako u teba, no nehnevaj sa drogová socka nemá čo mať dieťa v starostlivosti, keby ti tak o ňu naozaj išlo, ani by ti ju nevzali, prednejšie je dať si svoju dávku a vtedy si v pohodičke tak len tak ďalej a dcéra ťa uvidí o 20 rokov dakde fajne na ulici, a ani sa nečudujem mame, že ti nedá vedieť kde je? prečo asi?
Ty to citis ako najvacsiu nespravodlivost, ale zakony su u nas nastavene v prospech dietata. Zivonarodene dieta ma pravo na adekvatnu starostlivost a vychovu. Prepac, mozes si malovat ruzove duhy na MK profile, ale rodic so zavislostou ci vaznou dusevnou poruchou nie je zazemie pre dieta. Ci si taka sebecka, ze chces, aby aj z tvojej dcery bola ludska troska? Aku jej das vychovu? Ake zazemie? Ked sama nic nemas a si zavisla no drogach? Ty si si vybrala svoju cestu. Mozes sa zmenit, mozes sa vratit k normalnemu zivotu. Ale nic ti nedava pravo nicit zivot tvojmu dietatu zavislostou. Ty nie si obet v tomto pribehu. Zacni pracovat na zmene vlastneho zivota a mozno sak tebe raz dcera vrati. Mozno nie. Ale teraz je v rukach rodiny, ktora jej da, to co do zivota potrebuje
napriek vsetkemu ako si zila,zijes-nesudim,drzim palce,aby si raz bola s dcerkou spolu..drogy nezabili tvoj materinsky cit,ako sa to casto stava .Hoci to nestaci vyriesit momentalnu situaciu ,ale mas velku motivaciu zabojovat,tak chod naozaj naplno do toho. verim ze aj matka bude stastna a ti odpusti,ked to dokazes
Pracujem v deckom domove, viem ako to chodí. Sociálni pracovníci, pracovníci z úradu musia preveriť teba, podmienky bývania jednucho všetko aby ti dieťa mohli vrátiť do starostlivosti. Musíš začať od seba, nie obviňovať matku, pracovníkov a ľudí. Závislosť je ťažká a zrejme to sama nezvládneš, držím ti palce, ale na MK sa to nevyrieši.
Profi rodina je najlepsi spôsob pre dieťa, dieťa má rodinnú harmóniu a venuje sa mu rodič 24 hodín, je to ťažké, nečíta sa to najlepšie , ale úrad dieťa nezoberie len tak zo srandy.
keby si bola neviniatko ioeta ti nevezmu a matka nepojde proti tebe ... uprimne si myslim ze dcere je teraz lepsie nech je kdekolvek .. a ak sa v tebe mylim .. pochopi to aj dcera ked bue starsia a najde si ta ...