Dobrý deň ,
mamičky / nemamičky ❤️🌹
chcela by som sa spýtať na Váš názor.
S partnerom sme päť rokov a máme spolu tri deti , posledné mesiace som zvažovala nad nejakým spečatením nášho partnerstva , ( svadbou) .. viac-menej aj kvôli deťom aby sme boli oficiálne jedna veľká rodina. Na odpoveďou som čakala dva týždne ,že či, áno / nie.
V závere som pochopila že môj partner nemá záujem o zväzok so mnou , tak sa Vás chcem spýtať čo si myslíte o odmietnutí a čí má vlastne aj zmysel fungovať v danom vzťahu. Ďakujem za Vaše názory ❤️🌹🍀
Deti maju meno po nom? Nemali ste toto vydiskutovane predtym?
Kedze mate 3 deti ako partneri len tak si poloz itazku ako sa sorava ku tebe, ako sa sorava ku detom.
2 týždne čakať na odpoveď???? Tu niečo nehraje vo vzťahu
Prečo máš tri deti s partnerom a nie s manželom?
J edno sa pritrafí, ale ďalšie dve by som si určite neplánovala s partnerom, ale s manželom. Je to aj tvoja chyba.
A to ste nediskutovali hneď ako ste plánovali druhé a tretie dieťa? Či si z tých, čo čakali, že muž príde na červenom koberci s kyticou ruží a poklakne pred tebou?
@petus891 ahoj sestra môjho manžela žije v rovnakom zväzku. Tiež majú spolu deti. Ona sa vydať chce, ale on si ju nevezme. Vzťah majú pekny, len proste on zástava názor, že na lásku papier nepotrebuje, tak si ju vziať nechce. Kazdopadne súhlasím s názorom, že toto ste spolu mali mat prebraté už dávno...tento svoj postoj mal určite aj by začiatku vzťahu. Ináč poznám ešte jeden podobný pár 🙂 boli spolu 30 rokov a teraz nedávno sa až vzali a to už majú okolo 60r 🙂
@janage a to ho ma ako prinútiť podpísať, keď on evidentne záujem nemá? 🙈 Hádam si ju má vziať z lásky a dobrovoľne a nie z donútenia, lebo jej urobil tri deti. Ona tiež mohla rozmýšľať predtým a nie teraz. 🤔 Ale súhlasím s tým, že deton by som rodinu nerozbijala. Ked to nevadilo doteraz, tak pre dobro deti neostáva iné len čakať, 🙂
nechcem byt zla, ale toto ste mali mat poriesene skor...hodne skor...ak nie pred prvym dietatom, aspon pred druhym,tobôž tretím...
Doteraz to nevadilo a zrazu chces trom detom vziat otca a rodinu, lebo si zmenila nazor? Doteraz to malo vyznam a zrazu uz nema? Ak si chcela svadbu, toto si mala riesit pred prvym dietatom, teraz je uz neskoro.
Ak mas uz teraz, myslienky na rozchod, to znamena, ze uz si nastavena na odchod pre nejake dovody. A aj keby ste sa zobrali, o par rokov bude mozno rozvod, lebo vase problemy svadba neodstrani. A svadba s inym muzom s tromi detmi uz asi moc nehrozi.
A nieje to ze nechce len tu velku paradu okolo toho? Moj ma napriklad husiu kozu ked si predstavi nejaký novomanzelsky tanec a taketo veci, tak sme mali len malu svadbu do 30 ludi, bez tancovania a zurovania, len posedenie s rodinou. A z okolia poznam visc muzov, co nechcú taketo veci na svadbe, ci ho neodradza len to. Napriklad kamoskin frajer tiez nechce taketo nieco a tak su uz 12 rokov spolu bez svadby ale na malu na urade by pristal, len ta kamoska zas chce obrovsku svadbu, tak sa nejak nevedia v tomto pohnut dalej. Ci by nebol okej s tym, keby mate len úradné specatenie lasky bez ceremonii. Ci nejde o toto?
kus papiera nerobi rodinu .. nie kazdy je s tym stotozneny..ak je inak dobry partner a otec, ak mate vysporiadane majetky aby si nahodou ak ta opusti neostala s detmi na ulici tak neries .. dokazala si s tym zit doteraz dokazes aj odteraz ... nutit ho do niecoho co nechce ho akurat tak odplasi a nebudes mat nic
No zamrzelo by ma to. Ja napriklad nerozumiem ak je to pre niekoho len papier tak mu moze byt jedno ze ten papier podpise. Keby sa nieco stalo tak je ten papier dost na nieco dobry..
@katka17787 myslela som to ako riešenie k častému
a u mužov obľúbenému argumentu, že však iba papier, tak načo😉
@katka17787 pre mňa taký argument, že na lásku papier nepotrebuje je adekvátny argumentu, že však ani zapísaný v RL nemusí byť. Či na lásku k deťom už papier potrebuje?
Veď tiež sa môže všetko poriesiť aj majetky aj ostatné bez RL. Taký istý kus papiera ako SL.
pobavila by som sa s nim na temu, ze ked nie svadba, tak poistka pisana na deti.
mne manzel zomrel a viem co v takej situacii pre mna znamenalo vdovske a sirotske na dceru. financne utiahnut z jedneho platu tri deti, domacnost, seba by bolo peklo. nikto s tym nerata, ale niektorym sa to bohuzial stane.
myslim, ze svadba mu pride prijatelnejsia 🙂
Muži sú veľmi praktický a treba im to vysvetliť polopato: "keď zomriem, nezdediš ani cent, Budu dediť moje deti a ty NIC. V pripade, že sa nasťahoval muž k žene, tak ani kľučka na wecku nebude jeho, aj keď žili v spoločnej domacnosti hoci 10-20-30 rokov a to plati aj opačne"..toto sme sa pytali na prednaske z rodinneho prava pri dedeni a docent nam to hneď pekne objasnil ako sa veci maju... :D
@janage lenže on sa podľa všetkého nevyjadril, že len papier tak načo, on nechce 🤔 a zas mi príde ponižujúce, aby sa žena chlapovi doprosovala a musela ho,, dokopavať" ku svadbe. Každopádne to mali riešiť predtým, ako splodili tri deti. Aj autorka si je sama na vine. Teraz ma len dve možnosti 🙈🙂 bude ticho a udrží rodinu pohromade, alebo pôjde niekam od neho, ale s troma deťmi si iného chlapa sotva nájde. A v konečnom dôsledku jej partner moze byť dobrý otec aj bez papiera. To, že ona nie je spokojná, smola no sama si vybrala
@katka17787 zhodneme sa na tom, že keď nevadilo 3 deti do takého vzťahu, tak teraz už ťažko riešiť
@klip0 aj mne toto napadlo. My sme sa brali po 15 rokoch vztahu, ked som cakala tretie dieta. Manzel ma poziadal o ruku uz pri prvom, ale presne nechcel svadbu kvoli ceremoniam. Vhod mu padla korona, sam isiel vybavit na matriku co bolo treba, mali sme rodicov svedkov a,, hostina" bola taka, ze sme na zahradke zjedli tortu a vypili kavu.
Ale zas, on mi vzdy tvrdil, ze nechce ceremonie, a ked islo na vec, sam bol iniciativny. Nemusela som cakat 2 tyzdne na odpoved a vlastne som sa ho ani nic nepytala.
Divne je to, ze si spravil 3 deti so zenou, ktoru si nechce vziat a ani jej nepovie preco.
@petus891 môj sa tiež zdráhal, ale má za sebou ťažký rozvod, no v januári sa nám narodilo spoločné mimi a bez váhania podpísal veci na matrike a svadba v júli, preňho je to len papier,ale že keď ja budem spokojná... čiže mrzelo by ma to tiež na tvojom mieste, veď ja som môjmu argumentovala, že ani jeho zdravotný stav mi nepovedia kebyže sa mu dačo prihodilo atď... držím palce!
Mňa zaráža tá veta 'či má vlastne aj zmysel fungovať v danom vzťahu' a či je teda v tom vzťahu vôbec všetko ok.
Akože len papier? Tam sa jedná o viac vecí, spoločný majetok, byt, nebodaj vdovský dôchodok a pod.
Sobas sa da zuzit na dve vyhody - vdovsky a BSM. Majetok nezobratych sa da upravit dohodou u notara a dokladovat vypismy z uctu, sirotske deti dostanu aj z nezobratych rodin.
Vyhoda BSM je, ze mas narok na majetok, aj ked budes roky zenou v domacnosti, neprispejes nan ani eur a polovica spolocneho majetku je napriek tomu tvoja. Plus ze po jeho smrti nededia iba vase deti, ale aj ty.
Muzi nemaju moc radi cisto financne argumenty na svadbu, lebo chcem po tvojej smrt dostat vdovske, dedit po tebe a po rozvode polku majetku.
@ibrunova ale autorka predsa nikde nepísala, že pre jej partnera je to len papier, to už len baby v komentároch s tým začalo, teda aj ja na jednom prípade, ktorý poznám 🤔🙈 on jej však odpoveď podľa všetkého nedal žiadnu, ani pi dvoch týždňoch takže vyhovárať sa na to, že je to len papier je podľa mňa trochu mimo, lebo on si ju z nejakého dôvodu vziať nechce. A keď autorka nevie prečo, respektíve nepozná dôvod, tak my to tu ťažko posúdime
Žijem v takom vzťahu. Vedela som, že partner sa ženiť nechce. Máme dve deti, priezvisko majú moje.
Aj ti povedal dovod?