Ahojte.. Chcem sa spýtať co si myslite o mojom rozhodnutí a ci som spravila správne.. Chcem počuť názory.. Bývam so svojim 3 rocnym synom na dedine v rodinnom dome s rodičmi a bratom.. Ako vidíte co sa jednoducho momentálne na svk deje, rozhodla som sa ze odídem zo spoločnej domácnosti do bytu ktorý je v meste - ujsť od epidémie a byť v karanténe. Keďže moji rodičia obaja musia chodiť do roboty a dokonca to neberú tak strašne a veľmi sa nechránia.. Tak so strachu z choroby som odišla teda do voľného bytu ktorý je jedného nášho rodinného príslušníka ale nebýva tam... Tak sme izolovaný.. Myslíte že som dobre urobila? Alebo som mala radšej ostať doma s nimi a dúfať ze oni to nedostanú a nekazime sa všetci.. Mam o nich veľký strach ale musím chrániť seba aj dieťa... Co by ste urobili na mojom mieste? Využili by ste v takejto situácii voľný byt a odišli by ste pred rodinou sa izolovať alebo by ste ostali doma.. 😕 Ďakujem.. Lebo začínam mať výčitky svedomia.. Chyba mi domov, rodičia dvor.. Sme tu zavretý 🤷♀️😥 a cítim výčitky že som ich tam nechala..... Ďakujem vám za každú radu....
Bývam vo velkom meste, osobne by som teraz všetkými desiatimi brala dedinu s minimom ľudí a možnosť vybehnúť do prírody. zavretá Niejde v byte by som sa zbláznila, tu nejde o dni, ale o týždne, možno mesiace
Ja by som uvítala skôr dedinu, dom + záhradu ako byt v meste.
@domininini Urobila si to, co si povazovala za spravne, aby si bola kludnejsia. Takze si urobila dobre.
A ako to mas vymyslene s nakupmi ?? Ak si teda v byte len ty a dieta. A tiez zalezi na veku dietata. Ja by som s nasim 2 rocnym bola radsej v dome, aby mal vybeh. V byte sa ide zblaznit. S uplne malym babom ok.. teda az na tie nakupy.
S tymto pristupomsi teraz odkazana sama na seba, vlastne financie a na donaskovu sluzbu...ak sa citis ale sama v byte lepsie tak si asi spravila spravne
Podla mna si nepsravila zle, hlavne ked oni musia stale chodit do prace
Ja by som neodišla .. ostala by som s rodičmi ..
Neodišla by som od rodiny. Keď v týchto časoch sa obrátime svojim najbližším, o čom to potom celé je?
Nehovoriac o praktickej stránke veci.
Neodišla by som od rodičov a už vôbec v tvojom prípade. mesto je podľa mňa na infekciu horšie ako dedina . neviem koho chrániš , ale deti do 9 rokov , minimálne nakazenie a doteraz nebol zaznamenaná smrť.
Podľa mňa chyba. V meste väčšia možnosť nákazy, dedina vzduch, dvor...v byte s deťmi v meste peklo. Ja by som šla okamžite na dedinu.... Však musíš ísť minimálne nakúpiť, ihriská nie...Dvor je ideálny, plus by som neopustils rodičov
@domininini inak z BA každý kto má chaty, chalupy vypadol. Toľko parkovacích miest som nikdy nevidela. Dieťa zavreté v byte nič moc na imunitu. Väčšina ľudí by urobila presný opak
My sme šli z bytu k rodičom na dedinu.. celý deň na dvore, na slnku, oveľa viac nam to vyhovuje
@domininini Dobre si spravila 👍
Ja teda k svojim rodičom teraz nepôjdem ani náhodou. Nejde ani tak o to chrániť deti, ako práve tých rodičov, ktorí sú riziková skupina. Za cenu istého diskomfortu mi to stojí
Ja takisto chránim seba a dcéru. žijeme spolu v byte v meste a rodičov mám v malom meste, poblíž záhrada... no paráda proste. Ale nejdem tam, hoci má dcéra teraz "voľno" a áno, vyhovovalo by mi to, akoby nie. Veď mama navarí a ja sa postarám o zvyšok domácnosti, spolu by nám bolo ľahšie. No nejdem k nim nielen preto, že chránim svoju malú rodinu, ale i preto, že oni sú už "starí" a bojím sa, aby sme my dve neboli nevedomí prenášači, veď nikdy nevieš, kde si to mohla chytiť hoci aj ty......
Čo sa týka tvojej situácia, tak po A) tvoji rodičia stále pracujú, čo je veľké riziko dovlečenia nákazy z ich strany a po B) ešte to aj zľahčujú, čo je totálne nezodpovedné a sebecké. Takže podľa mňa si urobila dobre. Dá sa prežiť aj v bytovke (paneláku) s dieťaťom. Na nákup si zájdeš raz do týždňa a dvaja sa krásne z jedného nákupu vystravujete. Za mňa si konala zodpovedne.
Ďakujem veľmi pekne za názori. Ja by som neodišla keby niet takéhoto pohotovostného stavu a keby rodičia nemuseli chodiť do práce.. Predsa len je tam riziko že niečo donesú a potom nam bude naprd dom s dvorom.. Išlo to čisto o chránenie..a áno už sme v byte týždeň a malý to zvláda bravúrne.. Na nákup nemusím, mam toho viac než dost
Urobila si dobre.. Ide o tvoje zdravie a zdravie malého..