Odkiaľ berú obyčajní ľudia peniaze na chodenie na vianočné trhy?

7. dec 2024

Ahojte,pozerala som správy a normalne som ostala zaskočena že ako ľudia musia šetrit,že je tu chudoba atď ale kopu ľudí aj na zahraničných vianočných trhov ,zaujímalo by ma odkial na to berú obyčajný ľudia peniaze keď sú tak drahé potraviny a plus ešte darčeky na Vianoce človek je pomaly v mínuse a kopu ľudí chodia do Viedne,Krakova atď a vysoké ceny punčov a všetkého ,osobne poznám ľudí ktorí vôbec toho roku nešli na trhy kvôli cenám a aj kvôli dvihnutiu cien potravín ,ako to máte vy

earlgrey
7. dec 2024

Nešla som ale nie kvôli tomu, že nemám na to financie ale preto, lebo ma to nebaví 😁

sasa1310
7. dec 2024

ja som na to ako @earlgrey. Tiež ma to nebaví, nechce sa mi ísť a manžel je v práci.

13uzivatelka11
7. dec 2024

Podľa mňa veľa ľudí ide hlavne kvôli atmosfére a da si nejaký punc za 3€ a to je všetko

marhulka13
7. dec 2024

Ja som sa akurát vrátila z trhov, ale zatiaľ som obehala iba Viedeň, Nitru a Trnavu. Trnava bola najlacnejšia, ale ja zase vianočné trhy milujem . Darčeky kupujem z poukážok co dostávam v práci a z toho kupujem aj potraviny, takže tam ušetrím

mamamasama
7. dec 2024

Predsa sa ide autom, berieme to ako jednodňový výlet s deťmi, v Krakowe sme pozreli aj ZOO, mesto je krásne. 4 členná rodina sme skutočne veľa neminuli a deti mali krásny zážitok.

katica06
7. dec 2024

Úprimne, ešte nikdy v živote som na vianočnom trhu nekúpila punč, varené víno ani žiadne iné potraviny. Ak tam ideme tak jedine kvôli atmosfére, všetky darčeky pre muža a deti mám kúpené, niečo
už aj zabalené, takže bude niekde v tvoje úvahe chyba

sendy1977
7. dec 2024

my sme boli na vianočných trhov v Prahe, ale nám tam býva syn. Veľmi sa mi tam páčilo viac ako kde sme boli v Krakove. Alko punč stál 100 korún nealko od 70 do 100 korún,

ivik4
7. dec 2024

My sme sli len do Viedne ale tam chodime niekolko krat do roka na par noci lebo je to nase milovane mesto a miesto. Na trhoch sme boli dokopy asi 15minut, nepatrime k tym co budu v zime ( hoci tam bolo teplejsie nez u nas ) stat a na stojaka jest. Ano chodime na kavu, zakusok, restiky ale vyslovene trhy nie, na to sme moc pohodlnny.
Mimochodom k tomu ze rozoberas odkial na to ludia beru, my sme mali tento rok 2 dovolenky ( vylety neratam) byt sme prerobili po rokoch a kupili sme po tiez dlhych rokoch nove auto ( nie leasing). Sme uplne normalna rodina, nic za tym fakt netreba hladat. U mna/nas osobne su materialne veci na poslednom mieste, peniaze investujeme do zazitkov, tak preto casto niekam chodime.
Ja/my si vobec nepotrpime na drahe znacky a ani na ,,klobasy na stojaka " a minut tam viac penazi😄.
Nasi kamarati a znamy tiez chodia stale niekam, aby to neznelo ze pisem ze len my.. ale aj okolie.

lindous
7. dec 2024

Nepovažujem nás za žiadnych boháčov, platy máme priemerné, ale nežijeme od výplaty do výplaty a toto je niečo čo si radi doprajeme... my radšej menej blbostí pod stromčekom a menej druhov koláčov (teda menší nákup), ako neísť na výlet alebo nespraviť si príjemný večer v meste... Viedeň sme tento rok oželeli kvôli davom, u nás v BA som bola zatiaľ dvakrát, ale ešte určite aspoň raz pôjdeme na punč 🙂...

lasona
7. dec 2024

Nechodíme do zahraničia na trhy, je to drahé. Boli sme u nás v meste, 7 stánkov, dali sme si nealko punc za 2.5 a potom išli na kávu...mne stačí aj to

sssss123
7. dec 2024

financie by aj boli, ale mne sa nechce tlačiť v tom dave ľudí, plus zima k tomu, a ak by som aj išla, tak maximálne by som si kúpila punč a cigánsku, vianočných ozdôb mám viac než dosť, a iné by som tam nekupovala, do zahraničia som na trhy nikdy nechodila a ani ma to neláka

ibatanecnica
7. dec 2024

Ja.chodievam cez tyzden vtedy nie su tlacenice a kvoli atmosfere. Peniaze si zadelim tak aby som na to mala.. kedze.mam rozne intolersncie jedlo si tam ani nekupujem.

ibatanecnica
7. dec 2024

@ivik4 tak aj u nas. Minam na to co je pre.nas podstatne.

salamistka
7. dec 2024

Ja ako introvert nechápem tú "atmosféru", kopec ľudí, tlačenica, predražené jedlo a zbytočné haraburdy, ale budiš, keď to tam niekoho ťahá, tak dobre 😊

svetlonos
7. dec 2024

Uvedom si jedo. Ti, ktorých zastihlo zdvíhanie cien, ti na tie trhy z 90% nejdu. To sú tí, ktorí píšu, že teda ich to postihlo a musia šetriť a viac rozmýšľať ako otočiť euro.
Ti, ktorí píšu o návšteve vianočných trhov ci uz na sk alebo mimo, ti vacsinou nemajú až také problémy s peniazmi.
A ešte jeden tretia skupina - šetriť musia ale berú to ako výlet a nie je príkaz vypiť tam punc za 15e!
Aj ti, ktorým € nechýbajú si mnohokrat poklesu po celé a tých 15€ za deci alkoholu s džúsom nedajú.
A oardon - ešte sú taki, ktorí nerozmýšľala peniaze nemajú ale chcú si a okoliu niečo dokázať, tak dajú za 4 punce 60 € + 40€ aspom za jedlo, niečo pokúsia, su zaden o 250€ lahsi ale boli vo Viedni!
My to máme hodinu od nás a Viedeň odmietam. Z rozumu. Ten jeden krát by nas to nezabil. Ale keď keď tomu prihodim ešte 100e, mame výlet na celý deň v termálnych bazénoch, extra s detským oddelením a úbytkom v Bad Schalkerbach mapriklad 😏. Ked uz "vyhodiť" peniaze, tak zmysluplne joie, alebo napríklad momentálne za autosedacku atd. Nie za deci teplého alkoholu, preplnené námestia atd.

natall113
7. dec 2024

Pozri, tento rok sme boli zatiaľ na trhoch v Budapešti, cez víkend keď otvorili, všade kopec ľudí, len sme sa prešli a pozreli výzdobu.
Boli sme v Nitre kde sme si dali jeden alko a jeden nealko punč čo nás stálo dokopy 5,50€
Boli sme v Trnave kde sme minuli asi 12€
Nechodím sa na trhy najesť, punč si dáme ale vždy sa vieme zmestiť do 20€
Ideme sa tam prejsť, pozrieť výzdobu.

alexandra383
7. dec 2024

Preco si myslite, ze vsetci ludia ziju z ruky do ust a su chudobni? Je sice pravda, ze vacsinou iba taki sa vsademozne ozyvaju, hlavne teda v komentaroch na facebooku a preto sa to niektorym jednoduchsim ludom moze zdat, ze vsetci tak ziju. A peniaze maju iba politici a mafianski podnikatelia. A este aj tu ked vidim pomaly nenavistne temy, ze jak je to mozne, ze ludia chodia s plnymi vozikmi v obchodakoch 🤦🏼‍♀️ a teraz, ze ako si mozu dovolit chodit na vianocne trhy. Vedzte, ze aj clovek, ktory nie je podnikatel, je z obycajnej rodiny, studoval a pracuje na sebe, tak si toto vsetko naozaj moze dovolit. Uplne obycajny pracujuci clovek. Ach

viestta
7. dec 2024

My sme boli vcera na trhoch a predstav si kupili sme nejaku drobnost v charitnom stanku, ostatne nam nebolo treba. Isli sme kvoli atmosfere. Mozno je nas takych viac. Takze neries inych ludi, ries seba. Mas na to aby si sla na trhy a nieco si tam kupila? Chod. Nemas? Tak sed doma alebo si zober cajik do termosky a mozes sa len poprechadzat. (a nezabudni, tesne pred Vianocami napisat vykrik do tmy o plnych nakupnych centrach a plnych vozikoch, to je tiez dolezite riesit)

konikmodry111
7. dec 2024

Tak nie všetci si niečo kupujú na vianočných trhoch. Veľa ľudí sa chodi len poprechádzať koli atmosfére. My sme na vianočných trhoch boli naposledy v Zürichu pred 5rokmi. Ale nás ta tlacenica nebaví, v rade stojíš dlho…To sa radšej idem prejsť do lesa kde mám svätý pokoj 😅

mirkam3
7. dec 2024

My ideme každý rok aspoň raz na trhy v BA, keď sme mimo BA v zime tak navštívime aj trhy ak sú akurat v danom meste v SR/v zahraničí. V zahraničí bez ohľadu na ceny ochutnavame niečo lokálne (hlavne manžel rad degustuje ;)), doma minieme tak v priemere 10e na osobu - na plnohodnotný obed tam určite nechodíme, to jedlo zas nie je nic extra... Mne to príde podobne ako ked človek ide do kaviarne a prikúpi si niečo ku káve, nepokladám to za luxus.
Každopádne, ja napr vnímam to, že ľudia, ktorí majú hlboko do vrecka míňajú oveľa viac na cigarety (pripadne pivo/chlast) a plastové vianocne somariny v obchodoch.

janulka420
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fadama
7. dec 2024

@sendy1977 budúci rok plánujeme Prahu. Ako bolo,boli veľké trhy! Boli v centre?

sandrasstini
7. dec 2024

My chodime kazdy rok aj mimo svk, kupime si max punc caj ci daco male na jedenie. Mne teda vobec nechuti to stankove jedlo ala ciganske, klobasy a ine…ideme kvoli atmosfere a vyletu. Ale tak cesta nafta ubytko jedlo neni to ze par €. Sme obycajni ludia ale mozme si dovolit vylety bez toho aby som preratavala ci si mozem dat punc jeden ci dva. Keby na to nemame nejdeme, alebo sa pojdeme len prejst. Velmi nechapem tvojej teme a otazke aky ma zmysel a ako ti pomoze ze my na trhy mame a chodime a ini nemaju napriklad.

lujza123
7. dec 2024

Pretože ľudia sú rôzni, niekto šetrí a narieka a niekto si ide užiť atmosféru trhov do Viedne aj ked ma minimalku. Ved to nieje zas nejaká extra suma môžu si to dovoliť všetci
Ja mám trhy rada, každý rok ideme pozrieť ved to ma nezruinuje dať si jedno, dve varené vína v stánku pripadne jedlo ked mám hlad.

sendy1977
8. dec 2024

@fadama tie najväčšie trhy sú na staromestskom námestí. To sa berú ako tie hlavné trhy. Tam sme boli aj miy a potom sme išli ešte pešo na vianočné trhy na Vaclavskom námestí. Tie sú menšie a ani vianočný stromček nie je taký veľký a honosný ako na staromestskom námestí

riyadh
8. dec 2024

@fadama boli sme 1x min vikend na jednu noc,2 rodinky, kazda x2kusy pubertiakov, ako atmosfera super, Praha je Samo o sebe Krasne mesto,, ale taaa tlacenica a tych ludi🥴a pri rosviecani stromceka Ina plnka sme davali deti medzi nas az ich nestratime😂nic specialne sme nekupovali, klasika punc, svarak, neako detom. Jest sme na trhoch nejedli, zbytocne drahe. Radsej sme zabookovali restiku na veceru. Druhy den sme este pobehali, coonsa dalo, odporucam museum iluzie. Dali sme si neskory obed v restike kde po objednani, ta obsluzi vlacik😊vsade po stolochh kolajnicky. A potom smer vlak, v ktorom sme ostali trcat uprostred trasy a do cielovej stanice sme meskali 7 a pol hodiny!! 😂A miesto vecera sme dosli domov nadranom😂aspon bola prca vo vlaku, spoznali Novych ludi. Ale inak super bolo

zero1
8. dec 2024

nevidím na tom nič divné keď niekto minie v meste 20-30 eur. každý pracujúci človek si toto dovoliť môže.

ibatanecnica
8. dec 2024

@salamistka treba vediet kedy tam ist. Nie vzdy je tam tlacenica. Staci si uzit atmosferu jedlo kupovat nemusis

sense
8. dec 2024

Myslím si že som obyčajný priemerný človek. Ale raz za rok kvôli chlapovi, dieťaťu a atmosfére idem. A aj si niečo dáme, občas niečo kúpime. Tých pár eur zas nás toľko "z biedy nevytrhne". Každý rok dáme iné mesto a teda preferujeme skôr také menšie "handmade" trhy a lokálne produkty.

Okrem toho nie je povinnosť niečo kupovať. Môžeš sa ísť len prejst

kacena2022
8. dec 2024

My chodíme na vianočné trhy kvôli atmosfére.A občas kúpime trdelník a horúcu čokoládu ak majú v ponuke.