Odišla som od muža, ktorý je gambler

14. jan 2022

Ahojte. Mám muža je to veľmi veľký gembler, lieči sa ambulantne, no teraz to bolo polroka co abstinoval, teda aspoň som si tak myslela. Predvčerom som sa dozvedela o ďalších dlhoch (BSM mame našťastie zrušené) sú do výšky 15 000€.. No odišla som od neho, povedala som mu pokým sa nezacne liečiť tak neprídem jednoducho so mnou nech neráta a to isté mu povedali rodičia. No v noci mi napísal zvláštnu správu, takú na city by som to nazvala.. Myslím si ze môj muž sa ma veľmi rad, má aj veľké ego, je povrchny a viem ze sa boji smrti... Len po tej správe mam divne pocity... Ja viem ze keď nepoznáte toho človeka, či by bol ochotný si vziať život ťažko dedukovat ale čo si myslíte.. Liečenie je jediný spôsob ako sa dostať von a aby potom abstinoval.. Ale musí to chcieť v prvom rade sám..
Ďakujem za názory.

3009
14. jan 2022

Ak nechceš aby zničil aj teba tak ho nechaj ísť. Buď sa spamätá alebo je to jeho rozhodnutie čo urobí. Nerob mu samaritánku.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pribinak
14. jan 2022

Títo ľudia sú veľkí manipulátori. Vedia manipulovať, vydierať, hrsť na city, prenášať zodpovednosť na iných, ….

Ak nechceš, aby di ešte skončila sko cvok, rozišla by som sa s ním. Je to v podstate chorý človek, ktiry ak sám nechce tak nebude abstinovať.
Dnes sú hry on line, nedá sa nad ním stat 24 hod a kontrolovať čo robí

ovaaa
14. jan 2022

Ja by som utekala....

hrasocek12
14. jan 2022

Aj ja by som utekala a dala ultimatum bud sa bude liecit a bude abstinovat minimalne 2 roky a potom sa skusime spoznavat ,nie zase sa nastahovat rychlo.k nemu ale zistit ci naozaj splaca dlhy a abstinuje a dat mu druhu sancu alebo ak takto hra na city nechala by som ho ist ,lebo on tu situaciu nezvlada sam a snazi sa ta citovo dostat na svoju stranu a je uboziak ked to takto riesi a nie chlap 🙄

julie19
14. jan 2022

Keby si chcel seriózne niečo urobiť, nebude ti to vešať na nos a urobí to… teraz to používa len ako nástroj na manipulovanie… keby to myslel vážne proste si niečo urobí aj keby si pri ňom bola 24/7, lenže on ti o tom najskôr napisal daky srdcervuci odkaz a čaká či ta to pritiahne späť 🤷‍♀️… utekaj, neobzeraj sa, a hlavne nedaj sa prehovoriť… ak ľutuje čo urobil bude sa snažiť urobiť nejaké nápravy ak nie, tak bude len sľubovať/prosiť/vyhrážať sa… 15000€ nie je otázka 2-3 platov že sa z toho rýchlo vyhrabe… ja by som o vrátení sa uvažovala až keď bude mať dlh 0€ a aspoň rok abstinencie a liecby za sebou… ale Rataj s tým ze toto nebola posledna správa od něho ktorou sa ti bude snažit hrať na city

jajanka31
14. jan 2022

@julie19 Ja ti napisem svoju skusenost, to ze mate rozdelene BSM neznamena ze nebudes platit, moj ex manzel, bol taky vydrb ze ani bsm nepomohlo a jeho 15000€ dlh splacam, v juny budu 3 roky co nas rozviedli a 5 spolu nezijeme. Tiez som si mxslela jeho dlh bsm rozdelene. Ale sud si myslel ine a ja mam akurat cierne na bielom s peciatkou krajskeho sudu ze to musim platit. A mozes sa postavit aj na hlavu. Bud platis alebo mas exekutora, nezijem s nim viac nez 5 rokov a nemat ineho partnera tak neviem ako by som to zvladla. Utekaj pokial nemas problemy. Kazdy mesiac mi to pripomina ze som mohla mat uz lepsie auto alebo cokolvek ine a mam..... 15000 plus uroky vobec nie je malo ani ked mas 1000

veverickav
14. jan 2022

@jajanka31 😔

sissy27
14. jan 2022

Dobre si urobila. Gambleri (alebo teda celkovo závislí ľudia) sú na seba veľmi precitlivelí, cítia sa ublížení, vydierajú, a áno, majú sklony k sebevražde, lebo nevedia ako ďalej, lebo veď oni sú tí chudáčikovia, ktorých nikto nechce / nechápe a ešte keď ty si ťahala domácnosť a on mohol pohodlne gambliť, tak fakt je zúfalý... Ale že oni roky ubližujú svojim blízkym, ničia si rodiny, manželstvá, narobia dlhy, ktoré budú splácať ešte ich prapravnúčatá - to už nevidia, to je nič.
Ja ti veľmi držím palce, aby si to ustála, neobzerala sa späť a hlavne sa čím skôr rozveď, lebo aj keď máte zrušené bsm, tak vždy nejako na to budeš doplácať. Ak sa bude chcieť liečiť, tak pôjde a urobí všetko pre to, aby si zaslúžil tvoju podporu a aby sa z toho dostal. Ak nie - jeho voľba.

duves
14. jan 2022

Od toho čo najďalej preč. Schvaľujem v banke pôžičky. Sú prípady, a často aj dobre zarábajuci ľudia (cez 3000€), čo pretipuju/prestavkuju celu vyplatu. OK, maju aj vyhry, plus minus sú na nule. Ale to správanie je vysoko rizikové. Zamietame takym žiadosti.

sidicek
14. jan 2022

Ja by som už po prvom zistení, ze gambli, bola rozvedená. Aj keby sa vyliečil a prestal, už by som si ho znovu nezobrala, to je ako s alkoholikom, vždy jednou nohou v tom a za tie stresy, ze ma stiahne na dno, by mi žiaden chlap nestal.

autor
14. jan 2022

Mame spolu 2 deti, strach je tam, ale našťastie žije, a co bude uvidíme. Nežijeme spolu teda je to iba pár dní, ale čo bude sama neviem. Nechcem ho ani vidieť.

spadnutaslivka
14. jan 2022

je mi ľúto, ale pokiaľ on sám nebude chcieť prestať, tak ani 40 rokov liečenia mu nepomôže. A na život si kľudne siahne, ak bude chcieť vydierať alebo keď už nebude vedieť, ako ďalej. Sú takí, a aj takých osobne poznám. Radu ale pre teba nemám. Keď s ním ostanete, je dosť možné, že skončíte na ulici.

78787878
14. jan 2022

Rozum do hrsti. Ak chces zit zivot, kde budes pocitat kazdu korunu, ktoru minies na rozky a chces ho dopriat aj svojim dvom detom, tak sa nad nim zlutuj. S nim Vas nic radostne necaka.

autor
15. jan 2022

Je to ťažké, velmi ťažké, no doteraz všetky dlhý co mal mu platili bud rodičia alebo mu požičal brat a potom mu vrátil.. Ale teraz to nejde.. On na liečenie ist nechce, tak som mu povedala pokým nezmeníš názor tak neuvidíš. Deti.

Ešte mam otázku, rozviesť sa dá prosím aj bez právnika? On by ho tiez nemal, ja tiež nie.. Žiaľ som ešte na rd nemám financie nenmm nič bokom. Do BSM spadá auto, ako by sa to delilo? Mla by som na výber bud auto alebo peniaze? Alebo ak je písané na ňom ptri iba jemu? BSM mame zrušene ale auto sa kupovalo spoločne ešte pred zrušením.

mell27
15. jan 2022

Presne viem, čo prežívaš.... Aj ja som mala závislého muža, ale musíš si uvedomiť, že nenesieš zodpovednosť za jeho život. Citovo ťa vydiera, skúša. Váž si v prvom rade samu seba a nenechaj sa ním manipulovať, ... To, čo urobí so svojím životom je jeho voľba a za svoje konanie je ON zodpovedný, nie ty, nemôžeš vyriešiť všetky problémy sveta nech sa rozhodne akokoľvek....

mell27
15. jan 2022

Áno, dá sa rozviesť aj bez právnika, len si treba poriadne naštudovať, čo k tomu potrebuješ, poslať správne vyplnenú žiadosť o rozvod. Keď chceš, pošlem ti svoju, mne ju pomáhal písať brat, ktorý je právnik ....

laila22
15. jan 2022

Poznám dvoch gemblerov, jeden prehral dom, obyčajný chlap. Hral roky dospelo to po rokoch do rozvodu, dom zobral exekútor. Neviem čo je s tým chlapom. Viac som o ňom nepočula. Bol to náš sused. Druhý bol úspešný podnikateľ, dom v lukratívnej časti NR.. tiež sa s ním manželka rozviedla, nejakým zázrakom sa jej podarilo odkúpiť dom. Chlap si našiel frajeri, žili spolu a chceli kúpiť byt. Prehral prachy čo boli na byt.. Detaily si už nepamätám.. Skončil v záhradnej chatke, ktorú mu kúpil jeho brat.... Neries ďalšiu budúcnosť s ním.. Tiež seba a deti.

laurika999
15. jan 2022

Skúša, do akej miery s Tebou môže manipulovať. Ty však za neho zodpovedná nie si. Každý je v prvom rade zodpovedný sám za seba.... Trvaj na tom, že musí ísť na liečenie.