Odcudzenie s partnerom

25. apr 2020

Kombináciou roznych dôvodov na oboch stranach, sme sa s partnerom nevideli už nejaké týždne. Predtým,než prišli tieto aktuálne, kadejaké rodinné, pracovne a iné problémy na oboch stranach, sme sa stretávali denne. Počas prvých dní sme si ešte niečo aspoň napisali a aspoň to písanie nás akoby udržiavalo pokope, alebo vedomie,že sa o seba zaujímame a tak,ale ako ubiehali dní,správy sa redukovali,až sa to dostalo na úroveň jednej správy denne z oboch strán. Ja som za ten čas pomerne dosť ochladla a už nemám veľmi chuť sa s ním vidieť, a neviem,ako sa k tejto situácii postaviť. On by ma už aj rád videl,aj ma nejaké plány na spoločné strávený čas,no ja som ostala už chladna. Dať tomu šancu alebo ,zažili ste to niektora? Ochladla som vlastne potom,ako sa má už ani v správach neopýtal ako sa mam,nič,len ma v správe pozdravil a viac som o ňom zbytok dní nevedela nic .

sapetka
25. apr 2020

Hm stretni sa s nim a povedz mu presne to co si napisala tu

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
25. apr 2020

Už aj keby sme sa stretli,čo zase nevylučujem,tak už len tak kamarátsky to cítim,lebo ja neviem,ako to majú iní ľudia,ale ani v tých správach nebol náznak niečoho,že by som sa cítila ako žena,ako objekt,ktorý mu chyba,alebo dá najavo náklonnosť nič také.vsetko to boli správy o rekapitulácii bežného dňa.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
25. apr 2020

@perdulka7 tak ani mne toto určite nechýba,čo si spomenula,normálne veci sme si písali,čo sa udialo doma,v práci,ale neviem,proste si myslím,že skutočný záujem voči žene vyzerá inak a tiež si myslím,že keby veľmi chcel,tak sme sa vidieť mohli aj za tie dni v podstate hocikedy, aj keby len na hodinu, ale toto je už skôr o tom,že prevládla pohodlnosť na oboch stranách a druhá vec,možno niečo riešil s nejakou inou (inými) to ja neviem posúdiť,ale vylúčiť to nemôžem,veď chlap

sense
25. apr 2020

A ty si mu napisala ako sa ma? Alebo si to cakala len odneho... takisto si len cakala.ci napise prvy on laebo si aj ty napiaala.ako.prva

...ak si k nemu ochladla.tak.mu to.povedz...pri stretnuti...

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
25. apr 2020

@sense áno samozrejme,že som napísala,zaujímala som sa,ale vždy to skončilo len konštatovaním daných faktov,nič akosi citové navyše

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
unicornlady
25. apr 2020

Môj priateľ napr. veľa cestuje, takže tiež už bolo, že sme sa aj dva mesiace nevideli.
A tiež som si potom všimla, že občas som ochladnutejšia.

A preto mám rada, keď si zavoláme. Cez SMS nevieš "načítať" tie emócie.

A chlapi, no.. Sú aj takí, čo ti budú písať, ako im chýbaš atd.. Toto napr. môj chlap nikdy nenapíše. A keď sa ho spýtam, či mu nechýbam, povie, že jasné, že áno.
Sú chlapi, čo sú citovejší (môj ex taký bol, ale zase nevedel byť tou oporou).
A potom sú chlapi, čo nemajú potrebu hovoriť o pocitoch, vyznávaš lásku..

To je ako ten vtip, kde žena sa pýta muž "miláčik, ľúbiš ma?" A on jej na to "Jasné, že áno. Veď raz som ti to už povedal. Ak by sa na tom niečo zmenilo, dám ti vedieť".

A je pravda, že chlapi väčšinou reagujú na pocity, ktoré vyjadrí žena. Nie sú oni väčšinou tí prví , ktorý s vyznávaním prídu.,

autor
25. apr 2020

@unicornlady tak ty to asi poznáš teda najlepšie,tak sa spýtam inak.mne ani nejde o nejaké tie city ale taký ten normálny partnerský stereotyp v pozitívnom slova zmysle ako napr. keby ste mali zaužívané písať si hneď ráno alebo pred spaním a zrazu sa to nedeje,či by to nechýbalo alebo proste niečo iné,na čo si bola zvyknutá v písaní počas odlúčenia,ak vieš čo myslim

unicornlady
25. apr 2020

Ja ti rozumiem a tiež by som mala rada také tie stereotypy, nejaké rituály, aby si vedela, na čo sa môžeš tešiť.
No žiaľ, veľmi sa ani pri mojom nedá toto naplánovať, lebo jeho telefonáty nie sú presne, že ráno či presne večer, ale podľa toho, ako má čas. On nemá lpresne pracú od-do, lebo tam sa to nedá naplánovať, čo koľko bude trvať. Preto sa ani nedá až tak dohodnúť na presnej hodine telefonátov.

Ja mám tiež rada plány a strašne som s týmto bojovala.
Ale zase on je veľmi inteligentný a rozhovory s ním aj po telefóne vedia povzbudiť, obohatiť atd.. A keď príde, on je schopný, že kam si poviem, tam sa vyberieme na výlet.

Je to zložité, ale človek nemôže mať všetko. Niekedy si treba dať na misku váh, či to človeku viac dáva alebo berie.

Ak chceš vedieť, či mu chýbaš, normálne sa ho spýtaj. Fakt 🙂 Chlapovi nenapadne, že to chceš počuť.
Ak vám to inokedy viac funguje ako nefunguje, skús nájsť, ako by ste aj za týchto okolností mohli nájsť spôsob, ako by ste si našli "to svoje". Kľudne mu povedz, čo potrebuješ od neho- dostávať, počuť...

autor
25. apr 2020

@unicornlady tak to,že u chybam,to viem,len trochu bojujem s tým výrokom,pretože už boli situácie v minulosti,keď mi to napísal a neurobil s tým nič,hoci reálne to bolo možné (sa stretnúť ),hoci možno v danej situácii nie až tak pohodlné,ale reálne áno,potom pre mňa stráca význam aj týchto slov (to bol len príklad)

unicornlady
25. apr 2020

A nevyčítaš mu stále niečo, že nezavolá, že nepríde...? Lebo vtedy fakt chlap už duplom nemá snahu prísť.

autor
25. apr 2020

@unicornlady nie,vôbec,ja si riešim sama veci vo svojej hlave a sama pre seba rozmýšľam,jemu nevyčítam nič a ako píšem,keď mi napíše, odpíšem,keď nie tak nie, neriešim. Tým som chcela povedať len toľko,že ak ti chlap napíše,že mu chýbaš a nie je na konci sveta,tak si myslím,že by aj reálne to mal dokázať,alebo radšej nepisat nič,lebo to buď stráca význam,alebo klame

lindusss2016
25. apr 2020

Asi by si mala narovinu napisat, preco ste sa vlastne nestretavali...

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nanka1986
25. apr 2020

Mam 2 deti, momentálne doma, lebo Corona, muža v BG, už 10 týždňov a návrat v nedohladne, lebo Corona. Naša komunikácia je veľmi riedka, on cez deň pracuje, ja mam starosti s deckami vyše hlavy. Odcudzenie tu je, ved to je normálne, nevidíme sa, necítime sa, ale zhadzovať kvôli tomu vzťah? Neviem, zvláštne, potom asi medzi Vami nejaké puto nebude...

sidicek
25. apr 2020

A prečo sa nestretnete? Keby ta chcel, už dávno by prišiel. Presne tak, reči ako mu chýbaš a sedí doma na riti, by nasrali aj mňa. Sú to len take zauzivane kecy. Ja by som teda prehodnotila celý vzťah.

autor
25. apr 2020

@nanka1986 áno,to je pravda, náš vzťah nemá nejaký pevný základ (aj keď ťažko povedať,čo je pevný základ,pre každého dačo iné)

nanka1986
25. apr 2020

Okrem sexu vás aj niečo iné spája? 😉

moonlight1210
25. apr 2020

Vyzera to, akoby si mala v hlave presne ocakacania, vo by on mal robit, aby ti dokazal trvanlivost svojich citov.
Ono sa to ale nedeje (nie tak, ako ty ocakavas), tak sa citis sklamana a zrejme ta to aj boli.
Stale si v sebe rozoberas situacie, ze: pise mi to a to a teraz je podla mna prilezitost to aj dokazat, tak cakam, ze teraz to urobi (napr. pricestuje). Ak to urobi, bude to dokaz, ze to so mnou mysli vazne. Tak cakam.
No on napriklad teda nepricestuje, ako podla teba mohol. A ty mas nasledne preto pocit, ze ta oklamal, ze ta zrejme vodi za nos, atd. Lebo keby bol byval chcel, tak...
A on ani netusi, ze si mu “zase dala dalsiu sancu” a zas nepresiel testom pravosti jeho lasky k tebe.

Dokonca mozno kustik aj ziarlis, ze to bude trebars tym, ze sa asi mozno zrejme pravdepodobne venuje popri tebe inym zenam, preto nema cas.

Ked si taketo pocity, co sa v tebe postupne hromadia, podciarknes a scitas, vyjde z toho nieco bolave. A aby si tomu unikla, tak sa nastavis do stavu, ze ani ty ho vlastne tolko nemilujes.
Lebo ti nijak nedokazuje, ze ta miluje.

Takze bud mu v kratkosti napis/zavolaj, co ta stve a co od neho cskas, ze ma ako spravny zamilovany muz urobit pre teba.
Alebo sa s nim jednoducho rozid.

Lebo takto to teraz mas, ako v tom vtipe, kde si mysicka sla od krtka pozicat lopaticku.

karelova
25. apr 2020

Kolko ste spolu?

dominikatomas
25. apr 2020

mne sa to stalo a dlhsiu dobu som to ignorovala a uz spolu ani nie sme.. ver mi , ked u to upada takto rapidne nasilu to neudrzuj.Uz je to ,,umele" nema to zivot.

ovaaa
25. apr 2020

A preco nevyuzivate skype a ine apky kde sa mozete vidiet, volat si pripadne chatovat kolko chcete...

iviacik
25. apr 2020

@anonym ja si dovolím zareagovať tiež, nakoľko kvôli korone sme už 2 mesiace od seba a kym neotvoria hranice, tak spolu zial nebudeme. Takže sme odkázaní aktuálne na písanie si a telefonáty, obidvaja pracujeme.
Ja som taky ženský stred (nemam rada prehnane cukrove správy, ako tu mnohé vypichli ale zároveň nie som emocny mrzak a prejavovanie citov a záujmu potrebujem denne).
My mame uz take denne rituály (denne mi rano napíše prvy, ked sa zobudi s prianim dobrého rána), potom aj cez pracovný týždeň si priebežne piseme, večer po praci si zavoláme, udržujeme ten vzťah živý.
Tym, ze nemôžeme byť teraz spolu, čiže si náklonnosť nevieme prejaviť inak, ako napríklad objatie, pusa, pohladenie, úsmev, atd, tak tie prejavy si píšeme a ten moj vie, ze to ako zena potrebujem (a v case PMS aj viac 😁).
Neviem si predstaviť udržovať vzťah nadialku bez pravidelného zaujmu o toho druhého, ci uz riešime aktuálne dianie, prácu, svoje pocity, rodiny, atd..
Ano, muzi su neandertalci v mnohých veciach, čiže sa treba otvorene o svojich 'potrebách' porozprávať, bez úprimnosti vzťah fungovať nemôže.

retatka
25. apr 2020

@unicornlady Presne tak chlapi nie sú na vyjadrovanie pocitov cez správy,hovor okrem tých čo sa snažia zbaliť ženy ,taký budú vypisovať bludy zo začiatku ,kým ženu nechytia.

retatka
25. apr 2020

Autor-A prečo vlastne len čakáš ?Vsetky kroky prvé len muž má podniknúť ?Kde to je napísané .Vsak mu nápis ty prvá -pekne slova ,uvidis ako Vám to ožije alebo ty vycestuj za ním .Mozno by si mala byt viac aktívnejšia .Vies kolko žien je teraz odlúčene od manžela v čase korony?! A len kvôli tomu zahadzovať vzťah ,že mi nenapíše je detské trucovanie.Vztah ktorý má dostatočne silne základy prežije i dlhodobe odlúčenie len treba preto niečo robiť a nečakat len ..

kitycat
25. apr 2020

mas moje pozehnanie rozist sa s nim...ni epreto ze on je chladny...ale ty si

autor
25. apr 2020

@kitycat a to na základe čoho sudis?