Mile prispievatelky 🙂 Distala som sa do dost zlozitej situacie...Zijem v DE s priatelom a mame spolu syna (11 mes.) Ale vobec nam to spolu nefunguje.On pije vsade...doma mam hotovy bar, v praci a este ktomu aj ked soferuje.strasne mi to vadi z pociatku som doslova zatvarala pred tym oci ale cim dalej tym viac a viac sa hadame za chlast a tym padom aj za peniaze.Stale sme v minuse atd...To je jeden kolotoc.A samozrejme to je kamen urazu vsetkeho nehovoriac o ignoracii, agresii...Proste takyto zivot som si ani zdaleka nepredstavovala..
Tak som sa rozhodla ze odidem aj s malym, len tu je taky hacik ze zijeme v De ale na Sk sa nechcem vratit mam sestru ktora zije vo Viedni, chcela by som ist tam.To znamena ze ziadna babka dedko nebudu k dispozicii ked budem v praci.Je tu nejaka maminka ktora nieco podobne absolvovala? A ako to zvlada? Neviem ci to zvladnem sama.Prosim poradte neviem ako dalej :( pri nom sa citim ako nikto, vobec si ma nevsima.
Nie nie to je slovak tiez...len bez rozumu.
@veriiii este nevie o nicom, ale uz bolo x.y. hadok o tom ze odidem od neho a on reagoval tak ze mi povedal ze chod ja ta drzat nebudem, a maleho neriesil pretoze vie ze by sa nevedel o neho postarat.a aj keby nieco tak mam doklad ze pravoplatnym zakonnym zastupcom je matka tak ako aj starostlivost o dieta.on ma jediny doklad a to je uznanie otcovstva...
@katka1513 takze maleho uz mas zvereneho v starostlivosti? mas aj urcene vyzivne??
ja nechcem pisat hluposti, ale co viem tak podla toho co pises tak obvyklym pobytom dietata je nemecko... aby si si nespravila velke problemy, urcite to prekonzultuj s kuratelou - aby to fakt nebrali ako unos... teda on aby to nenahlasil, pretoze sa rozhodne ti pomstit.. chlapi su vselijaki, najma ak napadnes ich jesitnost.... su potom fakt miestami nevyspytatelni...
Moj priatel je na papieri len ako partner nie ako manzel, tu mi automaticky kedze niesme zobraty maleho zverili mne ako matke dietata o vyzivnom to neviem ako je.Myslim ze z peniazmi nebudem mat problem pretoze je rozvedeny a z manzelstva ma syna na ktoreho bezproblemov plati...
@katka1513 ja som odchadzala z Nemecka do Rakuska ked mala mala 2 roky, nikoho som tu nepoznala, nemala som tu ziadnu rodinu, kamaratov....malu som mala najskor u Tagesmutter, potom mi ju vzali do skolky. Robotu som ale mala hned od zaciatku 🙂 Neboj sa, urcite zvladnes .... a budes tam mat aspon sestru na pomoc 😉
@katka1513 jasne ze sa to da 🙂 a ak si pevne rozhodnuta, tak to urcite zvladnes. Ja som na prve cca 3 tyzdne dala malu k rodicom na Slovensko, pobehala urady, vybavila opatrovanie a byt, ako tak ho zariadila .a potom som doviezla malu 🙂
Zaciatky boli tazke, ale teraz po viac ako 2 rokoch je to uz ovela jednoduchsie, uz som tu zabyvana, viem ako co funguje, mam tu kamaratky a cez skolku teraz vela aktivit, kruzky .....
V Rakusku maju celkom dobre jasle a aj stat celkom stedro prispieva.Poznam aj pripad, kde mamicka pracuje 2 tyznde a2 tyzdne ma volno, ked pracuje, tak dieta je na Slovensku u starych rodicov a ked nepracuje, pride ona na Slovensko, da sa vseliak..hlacne ze mas sestru, ktora ti pomoze a mas v nej oporu.Len si treba osetrit ten rozchod ohlade dietata aby priatela nenapadlo,ze si mu uniesla dieta..aj to sa stava...Drzim palce.