Odchod s dieťaťom zo spoločnej domácnosti.

kenboo20
29. jún 2020

Dobrý večer mam jeden problém a neviem ako ďalej postupovať alebo co mam vlastne robiť. Mam 30 rokov a moja priateľka 33. Keď sme sa spoznali tak sme sa rozhodli spolu začať žiť. Niesme zosobaseni. Vybavili sme si podnájom a po nejakom čase otehotnela. Všetko bolo ok až do teraz. Teraz má dcérka 7 mesiacov. Posledné tri mesiace sme sa nasťahovali kvôli jej rodičom pretože je viacej s nimi na výletoch ako doma. Samozrejme aj z malou. Na nič sa má nepýta skratka rozhoduje sama a rozhoduje aj za dcérku. Ani malá nemá svoj režim ani svoje miesto. Za mesiac som ju videl iba týždeň keďže odišla so svojou mamou do tatier na 3 týždne. Ja som bol doma a čakal kedy sa mi ozve a kedy príde. Skratka som pod papucou ako sa povie a musím byť ticho ináč sa somnou rozide. To je na dennom poriadku u nás. Preto jej vo všetkom ustupuje aby bolo všetko v poriadku. Ale to bola asi chyba. V piatok prišla domov z výletu a bola podráždená neviem prečo. Ako vždy odniesol som si to ja. Vyskočila na mňa aj fizicky vynadala aj mojej mame cez telefón a v sobotu ráno sa pobalila zavolala svojmu otcovi ktorý po ňu prišiel a odišla aj z malou ku svojim rodičom zo slovami a vyhrazkami ze ona je matka a ona bude rozhodovať ci malú uvidím alebo nie to isté aj ohľadom mojej mami ako starej mami. Ostal som sám v byte a jej otec mi zakázal ju kontaktovať. Jej rodicia si privlastnili moju dcéru do všetkého sa len starajú a sú s mojou dcérou viac ako ja. Je to normálne? Moji rodicia vydeli vnučku od narodenia asi 3 krát. Tiež sa trápia a sú z toho nešťastný že jej rodicia môžu všetko a oni nič tak ako ja. Nič neviem od včera. Nekomunikuje a ja nič neviem o nej ani o dcérke. Trápim sa a premýšľam čo ďalej moc mi chýba malá. Ona stále tvrdí už od narodenia že ja som len otec a nemám právo na nič vraj dieťa patrí matke a ja by som nemal nikdy právo na nič. No je strašne veľa dovodou ktoré sú pre malú a jej výchovu zlé a o ktorých viem pretože ona nevie veľa vecí a podla mňa nieje pripravená nato byť matkou. Nevie variť nevie upratovať atd. Všetko som doteraz robil ja popri zamestnaní sa staral aj o domácnosť a ona len výlety a domácnosť mínus u nej. Podľa mňa je to všetko kvôli jej mame to ona ju proti mne hucka a nahovara a dáva jej také veci do hlavy. Podľa mňa to už mali dohodnuté dopredu. Nemyslím si žeby to bolo z hlavy mojej priateľky. Ona je strašne ovplyvnitelna. Co si o tom myslíte vy? Ako by som mal postupovať. Nechcem sa vzdať svojej dcéry a len sa pozerať. Aj ja ju chcem vychovávať aj ju vydiet a starať sa o ňu. Ďakujem za odpoveď.

pribinak
29. jún 2020

Daj si na súd návrh na úpravu styku. To iste môžu urobiť sj tvoji rodičia - stari rodičia dieťaťa.

Vy asi netvorite pár veľmi dlho, že? Lebo to si len teraz zistil, že nevie variť a upratovať?

kenboo20
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ayanamirei
29. jún 2020

@kenboo20 preco zacala chodit z domu na tak dlho prec ? Co si robil ty doma ? Ako si sa venoval predtym doma jej a malej ? Dieta potrebuje spokojnu matku, lasku a zazemie, to vsetko pri matke a jej rodicoch ma (kedze chodia kade tade, financne na tom nebudu zle a staraju sa), to, ze ty jej vykrikujes, ze nevie varit a dieta nema rezim a chodi na vylety je len tvoje sklamanie zo situacie, nie realne stradanie dietata.

kenboo20
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hindakus
29. jún 2020

No..ked je to opacne, zena dostane vynadané, preco si s blbcom robila dieta.

breznica
29. jún 2020

Prepáč ale od takej ženy si čakal, že keď sa jej narodí dieťa,stane sa z nej vzorná mama a gazdinka? Čo spôsobí, že chlap túži mať s takou osobou ako ju opisujes dieťa, keď podľa teba si skôr ty ten "materský" typ?

kenboo20
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kenboo20
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kenboo20
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kenboo20
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
0kristina0
29. jún 2020

@kenboo20 si otec a mas rovnake prava ako matka dietata, nemoze ti branit vidiet malu, urcite si to pories cez urady

mogaa
30. jún 2020

@kenboo20 dať návrh na styk otca s dieťaťom - určia ti aj výživné a aj kedy môžeš byť s malou.....ak je kojená tak to bude len v prítomnosti matky, neskôr ale môžeš požiadať o styk bez prítomnosti matky a klasika od piatka do nedele....peniaze naviac jej nedávaj - len určené výživné, ak chceš malej račej založ detský účet a tam jej vkladaj peniaze....o styk môžu požiadať aj starí rodičia.....neskôr môžeš požiadať o striedavú starostlivosť alebo o zverenie do svojej starostlivosti(ale treba preukázať že matka sa o dieťa nestará, že ho bije či po ňom stále kričí- výpovede susedov alebo učiteľky zo škôlky)...ak vieš preukázať že si sa o malú staral aj doteraz prevažne ty, rovno môžeš požiadať o striedavku

mogaa
30. jún 2020

@kenboo20 ak budeš mať súdne rozhodnutie o styku a nebude ti chcieť malú dávať - rieš to so socilálkou alebo prídi s policajtom s rozhodnutím zo súdu......ak by ti robila pravidelne ťažkosti vidieť malú -rieš to najskôr so sociálkou a následne súdnou cestou žiadaj o striedavú starostlivosť alebo dieťa do tvojej starostlivosti keďže matka ti zamedzuje v styku s dieťaťom .....

0kristina0
30. jún 2020

@mogaa striedavu mu nedaju, dieta je este male, neskor si poziadat moze

mogaa
30. jún 2020

@0kristina0 v príspevku nad tým som písala že nerskôrmôže požiadať o striedavku

ayanamirei
30. jún 2020

@mogaa lenze on sa o malu nestaral, starala sa matka a stara matka, kedze boli stale niekde na vylete 😂 to len teraz vyplakava, ze odisla (urcite bez dovodu neodides od muza s ktorym mas dieta len tak - aj ked on sa tvari, ze ano a ziaden dovod tam nebol, ale vsetci vieme ako vztahy funguju ) a striedavku mu nedaju urcite ani teraz ani potom, mala ma pol roka, do 2 r. nema sancu na viac ako par hodi v pritomnosti matky.

pseudomonas87
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaskolka
30. jún 2020

Presne teraz znie ta otázka... Na čo si s takou osobou vôbec šiel do vzťahu, podnájmu a dupľom se si urobili dieťa? Veď si musel už vidieť, že sú tam problémy... Ako se vlastne fungovali, hospodárili, venoval si sa rodine? Teraz jedine si požiadať o úpravu styku s dieťaťom, si rovnako rodič s právami, ako ona matka. Možno to kruto vyznie, ale trochu sa mi zdá, že si bol len "darca spermii". Obrat sa na úrady, na súd, ak si vedeny aj RL, a nie si dáky asociál, agresor a podobne, nemôže ti brániť v kontakte s dieťaťom.

lienkanka
25. okt 2021

@jaskolka ja vam poviem ako to bolo, ja som mama malinkej, uz 2rocnej lasky. Tu co pisal mu len vadilo ze som obcas sla s rodinou na vylet kde.mohol ist aj on ale nechcel. Otazkou varenia, pre.malu som varila stale takze to neriesim. Ze som sa flakala s malou a dokonca po baroch je tazke klamstvo. Problemov bolo vela. Nedokazal uzivit rodinu, do prace ,,nechodil aj ked musel,, teda ked sa mu chcelo. Malu vecer prebalit nakrmit ale nevenoval sa jej. Bol zavisli na ps hrach tak jeho strazenie malej vyzeralo tak ze chuda lezala v detskej hojdacke priputana a pozerala ako sa otec hra, ale zial nie s nou. Plus hadky pre filmy lebo on pozeral.len horory a nechcel ustupit ani pri malej. Podla mna to nieje pre deti. Dokonca ked som sa pri filme k malej prihovarala okrical ma ze mam byt ticho. A vela veci hlavne klamstva ako aj to co pisal a ako sa vykresluje. Ale niektorym zenam to bolo hned jasne 🙂 teraz rok po tom ako ma vyhodil z bytu, ju odvtedy ani nevidel vela krat som mu pisala ci by s nami nesiel na ihrisko a nic, nezaujem.. este som zvedava ako budem riesit skolku ked potrebujem jeho podpis a on neni k mani.. bloknuta som. Nebodaj keby sa nieco vazne stalo.. Dcerke som.povedala ze zial ocko nema zaujem

lienkanka
25. okt 2021

@ayanamirei myslim ze si to pochopila, dovodou bolo vela, teraz po roku sa mi tu zjavil tento jeho prispevok. 🤦‍♀️😅
@ayanamirei

kenboo20
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz