Ahojte.Mam partnera a spolu mame 6 mesačneho syna.Posledne mesiace nam to vobec neklape a uz sme na tom tak ze sa proste rozideme lebo to nema uz skoro vobec význam..Uz sme to vela krat vyskusali a dali tomu sancu no vzdy to bolo dobre iba chvilu..Kedze mi zakazuje chodit Na noc k mojej mame s malým a nemaju sa radi s mojou mamou tak si myslim ze by to stale bolo zle a stale sa kvoli tomu hadali..Chcela somdat tomu este sancu lebo to chcel aj on no myslim ze sa to nikdy nezmeni a stale sa budeme hadat..Chcela by som vediet či ked odídem ku mame mam tam trvali pobyt aj ja aj moj syn či mi môže robit nejake problemy otec mojho syna že som ho uniesla a podobne.Viem ze je toho schopny spravit vsetko pre to aby mi narobil problemy lebo neznesie ze saom sananho vykaslala a odisla..no po normalnom dohotnuti odist to asi s nim nepojde pretoze je neskutocny nervak a ja sa nemam s nim chut hadat...vela krat mi povedal pri hadke ked som povedala ze odidem od neho lebo to nema vyznam mi na to povedal vzdy ze no on maleho uvidi ked on bude chciet...mate s ttm niekto skusenost ?? Ja niesom typ cloveka co sa chce hadat a radsej sa chcem vyhnut hadkam a odist bez toho aby to vedel ... myslite ze s tym narobim nejake probletmy ??
Normálne odidi. Toto nie je žiadny únos. Požiadaj súd v deň odchodu o neodkladne opatrenie - predbežko, aby to súd zveril dieťa. Na nete je dosť vzorov
Áno súd nemusí upraviť styk, môže to nechať na dohodu rodičov, ty v neodkladnú musíš uviesť prečo žiadať o úpravu styku
odsťahovať sa a požiadať o zverenie dieťaťa do tvojej starostlivosti + výživné - hneď by som riešila aj styk otca s dieťaťom - v tvojej prítomnosti.....takto ho nebude môcť vidieť kedy si zmyslí a držať ťa v šachu že s ním nikam nemôžeš ísť .....
Tak ako ti napísali už vyššie,ale čo ma zarazilo..načo chodíš na noc k mame? 🤔🤔🤔
Chodíš na noc k svojej mame a myslíš si, že je problém u neho? Daj si prosím ťa facku. Ty chceš zobrať dieťaťu otca a prečo? Lebo nevieš odstrihnúť pupočnú šnúru? Joj normálne si ma vytočila. Ak by bol násilník, zavislak alebo blbec nepoviem, len sa nemá rád s tvojou mamou 🤦
Ja chodim tiez s dietatom normalne svokre na 3 dni. S muzom si od seba oddychneme, on sa vyspi bez maleho, svokru potesim, ja si oddychnem. Win win na vse5ky strany. Nechapem co je na tom zle, ze chce byt biekedy u mamy. Zasa nehladajte chybu v kazdej debiline.
Skor by som sa zamyslela nad tym, ako sa niekto moze spytat na taku vec ako unos tu. Keby sa mi tym buekto vyhraza, tak do hodiny mam problematiku nastudovany, alebo aspon ocami prebehnutu, aby som vedela, ze ide o obycahne zastrasenie.
Podla toho co pises to na rozchod este nevidim. Dalo by sa to zachranit, nemate taky strasny neriesitelny problem. Len to chce vela komunikovat, pokial to neviete chodte do partnerskej poradne. To ze tvoj partner nema rad tvoju mamu sice nie je vyhra ale aspon sa ju moze naucit akceptovat, nemusia sa jeden druhemu hadzat okolo krku. No ty musis vediet ci ho este lubis a chces to zachranit aj kvoli dietatu. Pokial tam city uz nie su tak neni o com.
Predpokladám, že vzťah medzi tvojim partnerom a matkou nebol ideálny už od začiatku. Prečo si ich "znášanie sa" neriešila predtým ako ste spolu splodili dieťa, alebo úplne ideálne vtedy, keď ste spolu začali bývať?Čo je za tým, že nemá rád tvoju mamu? Ona jeho má rada? Lebo teda ak je to jedna z tých "úžasných svokričiek" je normálne že láskou k nej prekvitať nebude... Minca má dve strany...zakazovať ti na noc ísť k mame nemá právo, ale viem si predstaviť že to nechce, napr ak ta matka infikuje rečami proti nemu a pod.... Sú totižto rôzne prípady...Zvážila by som si či je odchod to správne a teda či to chceš, aké sú na rozchod dôvody, ale to si zrovnaj sama so sebou, s nikým iným nerozoberaj a nenechaj sa ovplyvňovať... Píšeš že posledné mesiace to vobec neklape a dieťa ma len 6 mesiacov. Tak ake posledné mesiace van ti neklape? Odkedy je dieťa na svete? Rodičovstvo nieje ľahké, práve začiatky sú často skúška vzťahu či aj tak náročne obdobie zvládnu dvaja ľudia spolu...niekedy áno, inokedy nie... Len mi toto z tvojej strany príde hrrrr neklape to, je koniec, utekám k mame...ale rozhodnutie je na tebe, ty vieš v akom vzťahu si.
K tým slovám o tom ako bude s dieťaťom kedy chce (načo v podstate ma pravo a ty by si mu to nemala zakazovať, samozrejme je to o prispôsobovani sa, jednen druhému a hlavne vas dvoch k dieťaťu, lebo to už nieje o vás dvoch a vašom pokazenom vzťahu! ) o únose a podobne, sú klasické slová mladeho hrdinu, ktorý sa snaží zastrašiť a z neistiť ženu a hlavne povie to čo, mu prvé napadne a o čom evidentne nemá ani šajnu, to treba brať jedným uchom dnu druhým von.. Ty odísť aj s dieťaťom môžeš a baby ti už vyššie napisali postup, ako podať na súd zverenie dieťaťa do tvojej starostlivosti, žiadať výživné a nejako rozumne sa snažiť upraviť styk s otcom,pri takom malom dieťati to bude za tvojej prítomnosti pravdepodobne..
okrem toho, že ti zakazuje chodiť na noc k mame, máte aj iné problémy? malému sa venuje? pracuje? hádate sa aj o inom, či len mama je stále na pretrase? on k svojim rodičom nechodí? ked tebe zakazuje?
@0kristina0 Tiež si myslím, že toto nie sú až také neriešiteľné problémy, pre ktoré by sa bolo treba rozvádzať, to sú len problémy, ktoré treba vyriešiť (problémy sa vyskytujú v každom vzťahu a budú sa vyskytovať aj v nasledujúcich vzťahoch).
Kľudne. Na súde požiadať o zverenie, výživné a určí sa styk podľa mňa to je len bubu a skutek utek. Veľa sily
Pises ze ty aj dieta mate u mamy trvaly pobyt, ked dieta byva na adrese trvakeho pobytu tak to urcite nie je unos, on predsa bude vediet kde s nalym ste a doteraz mu ten trvaly pobyt predsa nevadil, ze tam ma. Udat by ta mohol len ak by si zmizla a on by nevedel kde ste...
@janickacrazy neni nikdy doma od rana do neskoro v noci je prec takze som stale sama s malim..on svojich rodicou nema ani s nikym s jeho rodiny nieje v kontakte...
@dollyzv na to aby videla maleho pretoze jej zakazal chodit kunám domov a aby som trosku vypadla s domu ked som ajtak stale iba sama...mam velmi dobry vztah s mamou takze preto...
ani cez víkendy sa vám nevenuje?
@janickacrazy nie
@777januska777 mozno jej mama vie pomoct s babatkom, nie kazde dieta prespi celu noc a niektore su velmi narocne....Mozno partner nie je ochotny pomoct a nevyspata matka je na nic... Osobne poznam mnoho zien, ktore na nejaky cas boli s babatkon v rodicovskom dome. Nesudme lebo nevieme
no tak potom sa ti vobec nečudujem, načo ti je taký chlap, u mamy ti bude lepšie
A muž kde je celé dni? Nezarába náhodou na VÁS a keď príde chce byť aspoň chvíľu pri vás aj keby to mala byť noc??? Asi si ešte nepracovala a nemala zodpovednosť ale toto si musíte vy dvaja vyjasniť. Uber mu z povinností, zamestnaj sa aj Ty a nebude toľko v robote, keď prispejete obaja. Dieťa do jaslí a keď uvidí, koľko za ne platíte, bude aj Tvoja mama na stráženie dobrá. Celý váš trojuholník by bol spokojný. Tu treba hľadať riešenia ako dospelí rodičia a nie utekať ako puberťáčka, veď si už mama! Tvoja mamina tu pre Teba vždy bude ale nemusí byť za každú cenu s Tebou, už si aj Ty mama tak sa nauč s drobcom vyplniť si čas.
Unos je, ked zoberies dieta do ineho statu. V ramci mesta nie je co riesit, Akurat sa dohodnite pri odstahovani do ineho vzdialeneho mesta. Ale aj ked sa odstahujes daleko v ramci krajiny, sice je to nefer, ale co s tym urobi.