Odchod od partnera

29. aug 2023

Baby už som tu predtým pisala a ďakujem tym, ktorí mi odpísali ,že sa chcem ešte v niecom poradiť. Ako som písala odisla od bývalého so synom a žili sme u neho nemá tam maly trvalý pobyt 3,6r a som odišla na miesto trvalého bydliska syna. Povedala som mu že kde sa nachádzam že únos to nie je že ďalej som už tak nemohla žiť a styk mu brániť nebudem. Vraj má mohol zažalovať mu vraj povedal právnik že som ho bez slova zobrala z prostredia kde vyrastal že zo zákona by mal byť kým bude súd tam kde bol zvyknuty. Koľké matky odídu od mužov aj keď majú deti napr 10r a čo teraz ich muži budú žalovať že odisli bez jeho súhlasu keď už to s mužmi nedávali ? Nešla som za hranice SR čiže únos to nie je kým neprejde súd vyhráža sa ze má právo si ho zobrať domov kde vyrastal a vôbec není na cudzom mieste minulý rok 2022-2023 bol tu pol roka rok 2022 júl,august a september a 2023 januar a apríl. Môže si ho prísť zobrať len tak ? Má na to právo keď za ním už tu bol 3x a raz s jeho mamou? Baby ďakujem že mi zase poradiťe.

januska12323
29. aug 2023

Môže si ho zobrať presne tak ako ty. Kým nie je určené inak máte obaja rovnaké práva.

hipuska
30. aug 2023

Áno, môže ho bravat hocikedy. Napíš ešte, aké staré je dieťa. To, že ťa môže dať na súd kvôli tomu, že si zobrala dieťa..moze. Ale neuspeje. Ale, presne to isté môže urobiť on! Zobrať ho a "presťahovať" k sebe domov.

mogaa
30. aug 2023

rieš zverenie dieťaťa do osobnej starostlivosti, predpokladám že dieťa má lekára a škôlku tam kde bývate....kým nie je dieťa zverené jednému z rodičov tak ano, otec si ho môže vziať kedy a kam chce....

autor
30. aug 2023

@hipuska
@hipuska 3r a 7mesiacov

bibina32
30. aug 2023

Hneď si podaj žiadosť o predbežné zverejnenie dieťaťa do osobnej starostlivosti. Lebo to môže urobiť aj otec a bude ho mať on pri sebe kým nerozhodne súd.

kika147
30. aug 2023

Kým nebudeš mať predbežne rozhodnutie o zverenie by som nedávala syna otcovi bez mojej prítomnosti , môže ti ho vziať a už nedať a polícia nič nemôže

hipuska
30. aug 2023

To sú ešte malé deti. Ja by som postupovala takto. 1.Podala by som návrh na predbežné zverenie deti do starostlivosti (musíš tam určit čas, kedy budú s otcom)
2. Otcovi by som poslala mail, denný rozpis - kedy majú ms, kedy spia, kedy idú večer spať...
3. Poslala mu niekolko návrhov, kedy sa môže s deťmi stretnúť. Napr. ..poobede od 15-16, nech si vyberie 2 dni od pondelka do piatku, každý druhý víkend v sobotu od..do, dopisala by som, že ak mu časy nevyhovujú, nech stanoví čas on
4. Zásadne sa vyjadruj..dieťa dnes nechce ísť, navrhujem iný termín...nikdy nie: ja ho k tebe nepustím

lienoccka85
30. aug 2023

Najlepsie je vediet sa dohodnut, len to je casto tazko. Treba ako prve podat navrh na zverenie, nech to cim skor mas.

autor
30. aug 2023

@hipuska ďakujem

autor
30. aug 2023

@bibina32 a kde nájdem žiadosť na súd na priebežné opatrenie zverenia dieťaťa ...