S manželom máme dom, asi sa budeme rozvádzať a ja nemám nikoho a samozrejme peniaze tskmer žiadne, ak by došlo k rozvodu a dom by sa predával, kam môžem ísť s deťmi? Azylovy dom? Niesom tyrana matka len chudobná (mam rodičovský) , do predaja domu...
@sissy27 rodičovsky je predĺžený kvôli zdravotným problémom dieťaťa, s chorým dieťaťom to bude problém sa zamestnať (pracovala som a kvoli castym ocr mi nepredlzili zmluvu)
Musíš odísť z domu?
@januska12323 zatiaľ je 'mier' ale zacne vojna pocas rozvodu a musim mať nieco kam sa 'schovať'. Myslím tým výčitky a hádky hlsvne deti nech su od toho uchránené preto rozmýšľam uz teraz, ze ked k tomu dojde nech mam kam ísť.
Chapem, len bez penazi sa nepohnes a vysporiadanie majetku sa moze tahat roky. A teda nepises, ci mate hypo, ako ste nadobudli dom, aby si nemala velke oci, kolko penazi z toho bude…
Najrozumnejsie by bolo ist k rodicom ci inej rodine, ale to si zrejme zvazovala a z nejakeho dovodu to nejde. Azylak netusim ako funguje, ale za opytanie nic nedas.
Prečo hádky? Sú nutné ak ste rozhodnutý že sa idete rozvádzať? . Sme ľudia vždy sa dá situácia poriešiť . Hádky dať bokom . Porozprávať sa ako slušný ľudia . Viem možno pre mňa myšlienky v ružových okuliarach ale ak nevyskúšaš nevieš a možno dokazetey žiť jeden vedľa druhého ako spolubývajúci a nemusíš tým pádom riešiť bývanie
@mariska1989 toto by mohla autorka upresniť, čo sa deje, lebo netušíme, či on si našiel milenku alebo ona, alebo čo je dôvodom. akurát ma zaujalo množné číslo "deti". čiže tam nejde len o to jedno. to už naozaj neviem, ako chce zvládnuť bez peňazí..
Píšeš, že "asi" sa budete rozvádzať. Musíš odísť z domu ty s deťmi? Nemôže odísť manžel?
@perzskykocur aj keby odišiel, dom jej nenechá len tak. Aj tak sa musí predať.
Ona ho ako vyplatí?
@mariska1989 pretože to začne eskalovat, on má inú a máme 3 deti a hypo. Ja mám nejakú hotovosť ale to je na start málo. Ja rodinu nemám žiadnu ani rodicov ani súrodencov. Rozhovor bol a keďže mi nevie povedať co bude ďalej, beriem to tak ze to pride zo dna na deň. Rok ma sikanoval, ze ja som ta zla a on si tym len kompenzoval tu frustraciu ze ma inú a zaroven mna a deti... Nieje to otom, ze som zabalená a utekám len hľadám ak by sa to vyostrilo, kam s deťmi. Ja neviem co oni dvaja planuju... A ano na dom je Hypo takze si myslím, ze to nebude lahke predat ale na druhej strane v nasej oblasti nikto nepredava takze mozno do 2 rokov by sa dom predal ale ked ide o peniaze ľudia sa 'blaznia' preto sa pripravujem
@bielasovicka presne preto hovorím o predaji
To mi je ľúto . Budeš to mať s 3 deťmi ťažké. Musíte si sadnúť a porozprávať sa nič iné vám neostáva. Dom je jedno podlažný či dvoj ? Viete nejako žiť tam Obi dvaja . On nech si tým pádom chodí za ňou nemusí ti cigániť keď už to je vonku a vyhovárať sa . Aspoň kvôli deťom . Povedať mu že aj on je otec a nerada by si bola ak by ho deti videli že za všetko môže on . A plus už jedine ty si niečo nájsť s tým že ti s dieťaťom posledným pomohol keď ma nejaké zdravotné problémi . Nájsť v tejto situácii riešenie ale to pôjde jedine ak sa porozprávate otvorené bez hádok
Porad sa s advokátom.....ono tuším ti je povinný nájsť náhradné bývanie...to znamena financovat, .ale časovo ci už počas rozvodu alebo až po...to neviem....sú aj poradne pre matky....skus také.....zároveň na UPSVR vedia vela pomôcť, co sa tyka poradenstva......rozvod je rozvod, ale rodičmi zostávame do konca zivota
autorka a teda ak manžel (zrejme) aj cíti nejaké výčitky, nešlo by to dohodnúť sa s ním na tom, aby ste dom aj naďalej hradili spoločne (ty začneš ihneď po návrate do práce prispievať), kvôli deťom? a nech si teda ide za tou kamarátkou, nech si to vyskúša, ale zatiaľ sa ani nerozvádza? čisto ho začať brať len ako otca detí, ktorý má tiež voči nim záväzky? lebo sama - to bude o hubu. ideálne by bolo v tom dome si urobiť svoju a jeho izbu a izbu pre deti, ak je aspoň 3-izbový. a vy sa tam budete "míňať" ako spolubývajúci, ale deti budú mať zázemie a ty nebudeš mať toľko stresov, odkiaľ vziať financie.... a ak muž zistí, že mu to s tou jeho klape a chce definitívne odísť, stále sa dajú nájsť za pomoci právnika riešenia, len musíte obaja chcieť komunikovať. pripomínaj mu, že sú to aj jeho deti. že sa ich nedá len tak zahodiť na ulicu a chytro si urobiť niekde nové, štvrté bez toho, aby zvážil, ako zaopatriť tieto. však tu nejde o teba, ale o deti. keby si bola bez detí, poradíš si hravo....
skús normálny rozhovor. bez výčitiek, bez emócií. celý ho smeruj na deti a jeho city voči deťom.
A preco mas z domu odchadzat ty s detmi? Ved tam maju zazemie. Nech ide muz
Zatiaľ žijeme vedľa seba, myslím ze ta pani má tiež deti, takže ano on padne na hubu ako sa hovorí ale ja sa nebudem ponizovat aby som nieco vysvetľovala, v jeho hlave uz rozhodnutie padlo len nema odvahu to povedat do oci, takže preto čakám co bude dalej.' Láska ' je slepa dnes hovori ze deti neopustí ale to hovorí dnes, co urobia zajtra neviem. Dom je krásny veľký takze si myslím, ze pani v ňom rada zaujme moje miesto, chcem to riesit racionalne nie emocionálne, preto hladam spôsoby. Tiez som rozmyslala nad centrom pravnej pomoci ja ako poberatel RP mám nárok na ich bezplatné sluzby? A aj keby odisiel sama dom neutiahnem.
Baby, autorka rieši, kam odísť DO predaja domu. Čiže dovtedy tam má právo bývať, keďže je spoluvlastníčka. Po predaji domu bude mať peniaze z predaja, ktoré môže použiť. Tak isto, ak by odišiel manžel, tak to neznamená, že dom nechá jej. Vysporiadajú sa určite. Otázka znie, čo dovtedy.
Autorka, ja by som na tvojom mieste nešla preč. Ak chce manžel, nech ide on. Máte dom, tak je snáď dosť veľký, aby v ňom dokázali spolu existovať dvaja ľudia, ktorí sa kedysi milovali. Aj tak nemáš veľmi inú možnosť, keďže nemáš peniaze. Do azylového domu s deťmi, keď si vlastnícku polovice domu?! To nech ti ani nenapadne!
autorka, viem, že ako matka o tom asi nebudeš chcieť ani počuť, ale osobne by som navrhla mužovi ako prvé po rozchode striedavú starostlivosť. nech si ten dom nechá, nech ho platí, ty odídeš a deti v striedavke. aj v menšom podnájme tie 2 týždne zo 4 vydržíte. a budeš mať viac času na seba a na prácu, ktorú budeš musieť hľadať a potom v nej pracovať. lebo muži si to predstavujú veľmi jednoducho, že žena sa postará a oni dajú almužnu. smutné.
fakt dúfam, že aj pre dobro budúcich matiek sa prehodnotia zákony tak, aby muži boli povinní sa o deti starať 1/2 rovnako ako ženy...
@h2 presne tak som to myslela aj ja, že zatiaľ sa nerozvádzajú, tak prečo by sa mala matka s tromi deťmi sťahovať. Pre deti to bude stresujúce. Ak spolu neviete vychádzať, nech ide preč manžel, k jeho novej priateľke, či bude taký spokojný a zaľúbený aj vtedy, keď budú spolu aj s jej deťmi 24/7. On rozbil rodinu, snáď nechce vziať aj deťom strechu nad hlavou. A po rozvode, neskôr po majetkovom rozdelení, riešiť možnosti.
A je mi to veľmi ľúto, čo teraz prežívaš ❤
Stiredava neprichádza do úvahy kvôli zdravotným problémom dieťaťa. Zatiaľ sme tu, len rozmýšľam nad všetkými scenármi. To s tým zákonom aby si muzi uvedomili, ze su plnohodnotní rodičia je dobrá myšlienka... Ešte mi napadlo, ak by nechcel predať a nasťahoval to tak ponuknem svoju časť na prenajom nejakej milej neprisposobivej rodinke, len my nemáme dom 1/2 ale 1/1 obaja co si myslím, ze bude tiez problém kedze nemam tu svoju cast ale mam cely dom ja a cely dom on.
je mozne, ze by si si niekde nasla brigadu? Alebo robila nieco z domu? Alebo ja neviem, robila hlidacku psovi, macke - cokolvek aby si ziskala nejake extra peniaze. Samozrejme to nebude nejaka raketa ale lepsie ako nic.
@kittykat22 uz som rozhodila siete, caka nas zákrok tak do zakroku som chcela ostat doma aby som hned v skúšobnej dobe nechybala v praci cca mesiac ale risknem to
nerozumiem, ako že máte obaja dom v 1/1? to je ako možné?
Hmmm,takže pán má milenku a ty 3 deti z toho jedno so zdravotnými problémami. Tak sa ho hneď spýtaj, ako to chce riešiť so striedavou starostlivosťou, nakoľko sama s tromi deťmi je veľa na jedného rodiča. Už teraz ak chodí k milenke, by som mu aspoň tie zdravé deti nasackovala do auta, nech idú s ním, veď sú jeho, nech si ich milenka užíva. Keď vedia spolu rozbíjať rodinu, nech sa spolu aj starajú. Snaž sa nájsť aspoň podnájom hoci menší. A výživné na deti aj na seba pýtaj, kým sa zamestnas. Joj, milujem takých chlapov debilov 😡. Zvládneš to, máš pre koho žiť a to je ten hnací motor, čo mamky ženie dopredu. Držím palce 👍
A neuvazovala si o praci, vlastnom prijme a moznosti podnajmu? Lebo vies, rodicak je moznost, nie povinnost…