Odchod manžela z bytu ešte pred rozvodom

janickacrazy
18. aug 2018

Ahojte žienky, chcem sa opýtať pokiaľ je byt výlučne vo vlastníctve ženy, ona plánuje podať o rozvod, ale ešte nepodala, je možné dať manžela vysťahovať ešte predtým než rozvod prebehne alebo až potom? Nemáte niektorá skúsenosť? Ďakujem.

mondolina
18. aug 2018

@janickacrazy
Ma tam trvalý pobyt?

maminuska
18. aug 2018

@janickacrazy nie je to možné .

zuzanockamt
18. aug 2018

Nie je to možné.

janickacrazy
autor
18. aug 2018

@mondolina ano, zatiaľ ho tam má

draik
18. aug 2018

@janickacrazy
Až po rozvode.

janickacrazy
autor
18. aug 2018

@zuzanockamt
@draik dakujem, nebola som si istá

catherinah
18. aug 2018

Preco by mu nemohla zrušiť trval pobyt?

maminuska
18. aug 2018

@catherinah pretože manželovi sa jednoducho nedá

catherinah
18. aug 2018

@maminuska ďakujem, to som nevedela

bobricek1979
18. aug 2018

@maminuska po rozvode mu môže zrušiť trvalý pobyt, keďže je ten byt výhradne jej vlastníctvo, že?

maminuska
18. aug 2018
eva8
18. aug 2018

byt bol v mojom vlastníctve. Ex bol vysťahovaný pred podaním žiadosti o rozvod. Neriešil to nik, napriek tomu, že tam mal trvalý pobyt. Neviem ako je to po právnej stránke

duun
19. aug 2018

Zrušiť trvalý pobyt môžeš manželovi až po rozvode - dané zákonom - http://www.zakonypreludi.sk/zz/1998-253 § 7 (1) Ohlasovňa záznam o trvalom pobyte zruší... f) na návrh vlastníka... občanovi, ktorý nemá k budove alebo jej časti žiadne užívacie právo; návrh nemožno podať voči vlastníkovi alebo spoluvlastníkovi budovy alebo jej časti, manželovi alebo nezaopatrenému dieťaťu vlastníka alebo spoluvlastníka budovy alebo jej časti,

@eva8 zrejme sa exmanžel vysťahoval dobrovoľne, resp. nevedel / nevyužil možnosť domáhať sa bývania s tebou (napriek tomu, že je byt tvoj), do rozvodu mal právo bývať s manželkou - http://www.zakonypreludi.sk/zz/2005-36 VZŤAHY MEDZI MANŽELMI § 18 Manželia sú si v manželstve rovní v právach a povinnostiach. Sú povinní žiť spolu...

janickacrazy
autor
19. aug 2018

@duun dakujem, nemohla som to nejak nájsť 😇

tulipan43
27. aug 2018

Keď je byt tvoj môžeš ho dat vysťahovať. Trvalý pobyt nič neznamená. Zájdeš na mestský úrad s LV ckom a zrušia mu trvalý pobyt. Si vlastník bytu a on trvalým pobytom nič nezískal.

draik
27. aug 2018

@tulipan43
Aj čítate aspoň príspevky, alebo len píšete svoje (mimochodom nesprávne) dojmy? 😉

mondolina
27. aug 2018

@tulipan43
LV čo znamená? Byt mohla nadobudnúť aj počas manželstva, BSM rieši súd nie pani na evidencii obyvateľstva

janickacrazy
autor
28. aug 2018

@mondolina byt bol darovaný jej rodičmi iba jej

mondolina
28. aug 2018

@janickacrazy
Ja hovorím teoreticky, nie ako to naozaj je.

janickacrazy
autor
28. aug 2018

@mondolina ok, ja zase hovorím, ako to ozaj je 😉

mondolina
28. aug 2018

@janickacrazy
Takto, ja som sa rozvádzala, byť bol v mojom osobnom vlastníctve, bývalého manžela som vysťahovala týždeň po rozvode( ešte nenabudol právoplatnosť+ mal trvalý pobyt+ nebolo vysporiadané Bms), tak ale môj ex sa právne nebránil.
Je to individuálne.

janickacrazy
autor
28. aug 2018

@mondolina asi hej, no on nechce odísť, takže tam to bude asi komplikovanejšie

maminuska
28. aug 2018

@mondolina a keby si sa sadol v obývačke po rozvode a povedal že nikam nejde ?Ani po právoplatnosi rozsudku to nie je také jednoduché , zámok vymeniť nemôžeš lebo tam má svoje veci a za ďalší súd o vypratenie nehnuteľnosti .

mondolina
28. aug 2018

@maminuska
To mi je jasné, mala som šťastie.

tulipan43
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tulipan43
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katmi
1. feb 2019

@maminuska ale áno. dá sa..okrem toho ako píše autorka príspevku, byt je v jej vlastníctve.. takže nieje o čom!

katmi
Autor odpoveď zmazal
Zobraz