Ahojte žienky, chcem sa opýtať pokiaľ je byt výlučne vo vlastníctve ženy, ona plánuje podať o rozvod, ale ešte nepodala, je možné dať manžela vysťahovať ešte predtým než rozvod prebehne alebo až potom? Nemáte niektorá skúsenosť? Ďakujem.
@janickacrazy nie je to možné .
Nie je to možné.
@mondolina ano, zatiaľ ho tam má
@janickacrazy
Až po rozvode.
@zuzanockamt
@draik dakujem, nebola som si istá
Preco by mu nemohla zrušiť trval pobyt?
@catherinah pretože manželovi sa jednoducho nedá
@maminuska ďakujem, to som nevedela
@maminuska po rozvode mu môže zrušiť trvalý pobyt, keďže je ten byt výhradne jej vlastníctvo, že?
@bobricek1979 ano
byt bol v mojom vlastníctve. Ex bol vysťahovaný pred podaním žiadosti o rozvod. Neriešil to nik, napriek tomu, že tam mal trvalý pobyt. Neviem ako je to po právnej stránke
Zrušiť trvalý pobyt môžeš manželovi až po rozvode - dané zákonom - http://www.zakonypreludi.sk/zz/1998-253 § 7 (1) Ohlasovňa záznam o trvalom pobyte zruší... f) na návrh vlastníka... občanovi, ktorý nemá k budove alebo jej časti žiadne užívacie právo; návrh nemožno podať voči vlastníkovi alebo spoluvlastníkovi budovy alebo jej časti, manželovi alebo nezaopatrenému dieťaťu vlastníka alebo spoluvlastníka budovy alebo jej časti,
@eva8 zrejme sa exmanžel vysťahoval dobrovoľne, resp. nevedel / nevyužil možnosť domáhať sa bývania s tebou (napriek tomu, že je byt tvoj), do rozvodu mal právo bývať s manželkou - http://www.zakonypreludi.sk/zz/2005-36 VZŤAHY MEDZI MANŽELMI § 18 Manželia sú si v manželstve rovní v právach a povinnostiach. Sú povinní žiť spolu...
@duun dakujem, nemohla som to nejak nájsť 😇
Keď je byt tvoj môžeš ho dat vysťahovať. Trvalý pobyt nič neznamená. Zájdeš na mestský úrad s LV ckom a zrušia mu trvalý pobyt. Si vlastník bytu a on trvalým pobytom nič nezískal.
@mondolina byt bol darovaný jej rodičmi iba jej
@janickacrazy
Ja hovorím teoreticky, nie ako to naozaj je.
@mondolina ok, ja zase hovorím, ako to ozaj je 😉
@janickacrazy
Takto, ja som sa rozvádzala, byť bol v mojom osobnom vlastníctve, bývalého manžela som vysťahovala týždeň po rozvode( ešte nenabudol právoplatnosť+ mal trvalý pobyt+ nebolo vysporiadané Bms), tak ale môj ex sa právne nebránil.
Je to individuálne.
@mondolina asi hej, no on nechce odísť, takže tam to bude asi komplikovanejšie
@janickacrazy
Ma tam trvalý pobyt?