Odchod manžela

cdt
30. aug 2024

Ahojte,
ako ste sa dokazali vyrovnat s odchodom manzela po viac ako desatrocnom vztahu (manzelstve). Manzela lubim, urobila by som cokolvek pre zachranu nasho vztahu, no on tuto moznost nepripusta, hlada "svoje stastie," nevie v com spociva, udajne mu nic nechybalo, ale vyprchali city. Neviem ako zit dalej, stale dufam v nejaku nadej, v navrat, v pracu na vztahu tak, aby to bol spokojny.
Presli ste takouto situaciou?
Dakujem za vase odpovede.

weronika171717
30. aug 2024

@cdt možno ťa to zabolí, ale podľa mňa má druhú ženu.....máte deti?

zooeynka
30. aug 2024

Je v tom ina zena na 100 percent. Nezmozes nic.

dskjhfdlkdjhl
30. aug 2024

@cdt Nezazila som, takze az tak poradit neviem, ale zarazilo ma, ze pises, aby on bol spokojny. A co Ty? Ja by som sa na Tvojom mieste zamerala na seba. Mozno to vyznie hnusne, ale kto sa ma postarat o Tvoje stastie, ak nie v prvom rade Ty sama.

h2
30. aug 2024

@cdt Vráti sa, keď ho milenka opustí.

nairobi
30. aug 2024

@cdt ja by som ho nechala, keď chce ísť tak nech ide...

koniarova
30. aug 2024

Určite má inú. Len ty o tom nevieš. To čo ti nerozprával, sú len kecy, lebo nemá gule sa priznať.

enmery
30. aug 2024

Čo vidím v okolí a miliónkrát som počula tieto drísty o potrebe hľadať seba, svoje šťastie-u chlapov je v tom vždy iná. Ak nie jedna, tak túžba behať a spoznávať nové. Je mi to ľúto, pretože si viem predstaviť, ako to bolí ženu.

subartic
30. aug 2024

jediné čo môžeš urobiť pre seba prestať ho riešiť, vypisovať mu , doprosovať sa , chcieť aby sa mal dobre. Ty sa musíš mať dobre, za seba si zodpovedná a aj za deti ak máš . Zameraj sa na seba, daj si záväzok že mu nenapíšeš dva dni , potom 4 a potom týždeň , mesiac a potom už vôbec. Ide to , viem že to ide. Sústreď sa na sebe, svoje vzdelávanie , oddych , relax a svoj život .

lienka.7
30. aug 2024

@cdt uprimne? Nechápem takéto ponižovanie sa žien, keď im chlap povie, že ich nechce/odchadza.... chlapi nikdy nekonajú impulzívne ako ženy, odchádzajú, keď majú už iste "ine" miesto/ženu a pod.
Boli to, ale treba sa s tým jednoducho zmieriť. A ako to prežiť? Zamerať sa na seba, svoje potreby, koníčky... odchodom jedného chlapa sa predsa život nekončí. Keď si ta neváži, nelubi ta, nechce ta, naco s nim ďalej strácať čas?
Btw, vráti sa iba vtedy, keď ho terajšia "dáma" vyhodí/opusti/prestane baviť. Nie preto, že ma zrazu opäť rad teba... na to treba vždy pamätať.

cdt
autor
30. aug 2024

Tuto moznost popiera, potrebuje byt sam, potrebuje si upratat v hlave, zistit, co vlastne chce, ale obavy, ze tam moze byt niekto dalsi samozrejme su.
Deti sme nemali, i ked sme ich planovali, no zial sa nedarilo.
Cely ten cas som zila pre neho, pre jeho potreby, aby som mu mohla byt dobrou a starostlivou manzelkou, aby mal zazemie a oporu. Nezostalo mi nic, len ta tuzba, ze mu mozno zachyba domov a ze na nasom vztahu dokazeme pracovat. Velmi to boli.😔
Nic nevycital, este aj teraz povie, ze som jeho najblizsi clovek, ze tomu vztahu nema co vytknut, nic mu nechybalo, ale potrebuje byt sam a upratat si myslienky. Uz je to mesiac, postoj nezmenil a ja sa skutocne nedokazem odputat, vazim si ho, lubim ho, chyba mi, chcem mu byt oporou aj nadalej. Prekonali sme toho spolocne vela a zrazu, bez naznaku vacsich problemov (je pravda, ze nekomunikoval o nich, urcite by sa nieco naslo), zahodime vsetko. Som zastanca nazoru, ze problemy treba pomenovat a snazit sa ich riesit, ale aktualne sa zameral, ze jedinym riesenim je odchod a hladanie stastia, ktore nevie ci vobec najde. Som z toho zmatena, nedokazem sa ani postavit z gauca a zit.

subartic
30. aug 2024

@cdt ja neviem koľko máš rokov , ale ja už tesne pred 50 tkou a toto sú také kecy od chlapov , potrebuje byť sám , oddýchnuť si , upratať v hlave .... prepáč ale až mi to je na smiech . Tvoj muž má inú ženu , len je tak zbabelý že nevie ako na to . Ber to ako šancu na nový začiatok a konečne rob aj niečo pre seba a nie pre neho , vyhádž všetky jeho veci z bytu , zabaľ mu ich a dovez a polož pred dvere, prestaň s ním riešiť prečo a prečo , začni cvičiť , mne strašne pomohol beh , veľmi . Choď medzi ľudí , naplánuj si dovolenku sama alebo s blízkou priateľkou , ROB NIEČO PRE SEBA.

lienka.7
30. aug 2024

@cdt jednoducho si ho prestala baviť... nemáte deti, netvorite ozajstnú rodinu. Možno si to prehodnotil a chce deti. Chlap ich môže mať aj v 50tke, keď sa zrazu rozhodne.
Za mňa sa aspoň daj dokopy, je odveci sa takto upnúť na chlapa paneboze 🤦‍♀️ píšeš, ako by si mala žiť a dýchať iba pre jeho 👎

jaskolka
30. aug 2024

Co si chce upratovat v hlave? Co chce premýšľať? Bud s niekym byť chcem alebo nechcem, tam veľmi sa premýšľať nedá.
On s tebou byť nechce. Možno ho to nudí, možno si uvedomil, ze chce deti, možno ma už zálusk na inú. Nevedno. No každopádne chce proste žiť podľa seba,ako slobodný, bez "príťaže" manželstva a manželky.Možno chce skúsiť niečo nové, nejakú novú,lebo sa mu už prejedla vernosť 🙈
No je zbabely rovno to povedať, a zrejme tiež si drží zadné vrátka, keby mu to nevyšlo s nejakou novou ženou, tak ti povie ze si to pre myslel a chce teba 🙈

enmery
30. aug 2024

@cdt Autorka, každý to vždy popiera a toto tvrdí, ako cez kopírak. Vždy je tam už iná alebo túžba ich striedať, žiť slobodný život. Keď Ťa teraz čítam, ty si na ňom regulárne závislá. Prečo to tí chlapi nepovedia natvrdo-nechcú byť za úplne svine, keď už ubližujú dobrej žene svojím odchodom-tak sa vždy používa formulka o čase pre sebe, hľadaní šťastia. Preber sa.

melanta
30. aug 2024

@cdt Cely ten cas som zila pre neho, pre jeho potreby, aby som mu mohla byt dobrou a starostlivou manzelkou, aby mal zazemie a oporu.

A možno práve preto odišiel. Že už nemá potrebu mať doma slúžku, ktorá je na neho nezdravo naviazaná. Pretože žiť iba preto, aby mal on svoje potreby naplnené, to je úplne zle. To nemá s láskou nič spoločné. Urobil ti službu - aby si mohla začať mať konečne rada samú seba. Začni sa venovať sebe, nájdi si koníčky, začni sa niečo učiť (napr. jazyky), chodievaj cvičiť, na prechádzky, na kozmetiku, manikúru/pedikúru. Ak v tom nie je iná, možno sa vráti časom, keď uvidí, že si sebavedomá samostatná žena, ktorá vie existovať aj sama a nie je emočne závislá na chlapovi.

melanta
30. aug 2024

@enmery otázka je, či dobrá žena rovná sa žene, ktorá žije iba pre muža a cieľ jej života je aby mal muž naplnené potreby. Lebo autorka píše, že:

Cely ten cas som zila pre neho, pre jeho potreby, aby som mu mohla byt dobrou a starostlivou manzelkou, aby mal zazemie a oporu.

To je skôr závažie, ako dobrý partner/ka.

zuzanka.zuzu
30. aug 2024

takýchto ženatých bezdetných hľadačov šťastia mám aktuálne teraz na messengeri štyroch 🙈😂 z toho 2 sú schopní okamžite opustiť manželky (kraaaaajšie než ja, určite aj kariérne úspešnejšie) ak by som im dala prísľub spoločného dieťaťa 🤦 a 2 do tohto štádia ešte nedospeli, ale jeden z nich je silno naklonený len ešte nevie svoju dobrú ženu opustiť.... úprimnejšie to napísať asi nejde. a žiaľ ja nesúhlasím s názorom vyššie že keď milenka omrzí, tak sa vráti - ak už raz odíde, už bude chcieť dieťa či s tou kvôli ktorej odišiel alebo s inou 😐

subartic
30. aug 2024

@melanta ani nie závažie, skôr inventár . A to je také nudné. Potrebuje liečbu šokom , že to čo si vybral je naozaj , nie na skúšku a že sa nemôže len tak kedykoľvek vrátiť.

enmery
30. aug 2024

@melanta Viem, ale autorka musí pochopiť fakt, že sa nemá fixovať na muža. On proste má inú alebo túži po živote slobodného a všetky výhody s tým spojené. A tlačí jej do hlavy tieto kaleráby a ona je úplne na prášky z toho.

osky
30. aug 2024

Ty si sa o neho starala,bol jedinou tvojou metou...a to bol ten problem.
Mala si viac hladiet na seba,svoje zaluby-aj vo vztahu sa musi zachovat kusok slobody.
On odisiel a ty stracas zmysel zivota.
Ale to tak nema byt.
Ved nech ide,kde mu je lepsie.
A ty sa vzchop,a hladaj moznosti.
Jasne,ze to boli.
A treba na to cas
Ale aby som sa mu doprosovala,prisposobovala....nie.
On nemyslel na to ,ako ti bude,ako ti ublizi.
On hlada SVOJE STASTIE.
Tak ,kiez by ho nasiel.
A kiez ho najdes i ty

melanta
30. aug 2024

@subartic súhlasím. Autorka má však iný názor evidentne, pretože je emočne nezrelá. Ona ho s nadšením privíta, keď ho to prejde.
@enmery preto jej píšem, že sa má začať venovať sebe. Bez ohľadu na to, či odišiel, pretože má inú alebo preto, že jej citová nezrelosť ho už zväzovala, ona sa musí postaviť na vlastné nohy a prestať byť závislá.

brrunetkaa
30. aug 2024

@cdt ,,potrebujem byt sám, neviem čo chcem, musím si upratať v hlave” presne tieto iste slova použil môj bývalý partner keď už mal rozpracovanú inú ženu ale nemal odvahu to povedať na plnú hubu

martina1985ba
30. aug 2024

Ja zas poznám prípad, kedy ten muž nemal nikoho druhého...ale život si predstavoval proste inak, resp. dostal sa do bodu kedy zistil, že neni nesmrteľný a chcel by ešte raz zažiť ,,chuť byť nažive,,. Nemali deti, rozviedli sa, viem, začal cestovať po svete ale kde momentálne je veru neviem... mňa len vtedy tak napadlo, že aj muž je asi cítiaci tvor očividne, nie len žena, ktorá si plní sny - láska, reprodukcia a pod. Že akoby aj ten muž chcel mať hlbší zmysel života a nie len produkovať spermie a peniaze. Ale ktovie. Na Slovensku je to o niečom inom. Nie o jedincovi a jeho živote.

aurinia
30. aug 2024

@cdt muz sice zenu lubi, ale žensku dierku ma ako hracku, tak aby bola stale po ruke. Muzi menia hračku za hračku. Nikdy nemaju stav, ze su bez hračky. Chcilku preboli, bud rada. Ja uz by som rezervovala dofču s nejakou kamoškou. Ano, boli to, mrzi, ale ma to aj svetle stranky.

gribka1
30. aug 2024

Prechovávaš k nemu choré city. Ak by ťa miloval, neodíde. To sú také kecy, aby si nemala protiargunent. Teba to vôbec neponížilo, že vlastne nie si pre teho to pravá? Ešte čakáš s otvorenou náručou? Máš čas nájsť samu seba a nie obetovať svoj źivot druhému. Ty si sa stratila a v ňom si uhasila oheň.

ina2405
30. aug 2024

@cdt wow, aký charakter že ti nič nevyčíta. Ani sa to nedá čítať...držím palce, aby si sa pozrela realite do očí a našla šťastie.

majlo1234
30. aug 2024

Nepoznam muza, ktory by odisiel, pokial by v tom nebola ina zena. Muzi z pohodlia len tak neodchadzaju

canerko
30. aug 2024

Akurat take nieco teraz riesi nas kamarat len v opacnom garde.Jeho manzelka odisla od neho.Prenajala si byt a ze mesiac bude sama,lebo ona nic k nemu ne citi,berie ho ako kamarata.Maju spolu sest rocneho syna ktory ma urcite zdrav.problemy.Ona ma 27 a on 33.Vsetko mozne jej dal,kupil auto,isla aj sama na dovolenku.Chodila von,vedela prist na druhy den na obed az.Kym on sedel doma z dietatom.Stale nosila znackove,potom zacala striedat pracu,nikdy nevydrzala dlho.Vsetko jej toleroval.A ona teraz spravi toto.On dufa ze sa vrati lenze mi si ne mislime.On bol z malym sam ma dovolenke,ona za ten cas mohla zistit ci jej chyba.proste mala vsetko co si zelala oen kto vie ako ostatne fungovalo

almia
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
biba_18
30. aug 2024

@martina1985ba mohli cestovať spolu ... či?