Odchádzam od muža

romanka898989
24. dec 2016

Dievčatá, prosím vás veľmi pekne o radu... Som tu už dlhšie, ale veľmi sa za otázku hanbím, preto som si vytvorila nové konto... Mám 4,5 mes. dieťatko a partnera, ktorý sa neštíti klamať mi do očí, pred chvíľou som našla doma poschovávaných plno fliaš od alkoholu (nakupoval to za moje peniaze, ktoré som mu dávala na domácnosť). Živím nás ja, nepracuje, lebo sme sa dohodli, že on bude doma s malým.
Moja otázka nie je, či s ním mám zostať - som rozhodnutá odísť (mám svoj byt), ale skôr, či sa to dá zvládnuť sama s dieťaťom. Bojím sa, že neprežijem finančne. On robotu nemá, nemá v podstate nič, na výživné sa spoliehať nemôžem ani nechcem. Mám dobrú robotu, len po MD z rodičáku neprežijem (hypotéka napr.) ... Aké mám možnosti? Mám robotu, ktorú si môžem časovo upraviť, t.j. napr. 2 dni (doobeda) v robote, zvyšok týždňa voľno. Malého nemám s kým nechať - v zmysle, že moja mamina ešte pracuje a býva od nás cca. 40 km (nejazdíme ani jedna). Mám zaplatiť na tých pár hodín opatrovateľku alebo nejakú kamošku? Budem mať výčitky, že takého malého ho nechám s cudzou osobou.
Baby, prosím, poraďte mi, mali to byť moje najkrajšie Vianoce a miesto toho rozmýšľam, kde zoženiem cez sviatky sťahovákov... Napíšte mi prosím najmä tie, ktoré ste boli v takejto situácii...

persica
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vilma7
24. dec 2016

Neprešla som si tým čo ty, ale určite to zvládneš sama lepšie ako s takou príťazou na krku (nielen psychickou-alkoholik), ale aj finančnou. A bábätko určite tie 2 dni do týždňa hravo zvládne pri niekom zodpovednom...v zahraničí je to žiaľ normálne že takí drobcovia už idú medzi malé deti a určite to na nich nemá hrozný negatívny dopad. Ale vždy lepšia cesta, ako nažívat s alkoholikom...držím palce.

saxana2006
24. dec 2016

@romanka898989 ahoj prezijes sama...odkiaľ si?keby si bola odnas tak by som ti rada pomohla...vykaslisa sa na toho chlapa...vlastné to nie je chlap ☹ ...pekný dnik prajem

vorkola
24. dec 2016

@romanka898989 Rozhodne ,ze tvoj chlapec potrebuje dobre liecenie,sam az nema vieru v Boha ,to asi tazko zvladne,daj mu na vyber.Bud alkohol, alebo ty.Tito chori niekoho potrebuju,oni by aj chceli ale nemaju sami silu.Odisla by som aj ja,ale najslor by som mu hladala pomoc,mozno by mu stacila ambulatna liecba,A co jeho rodicia? urcite im zalezi na synovi

vorkola
24. dec 2016

@romanka898989 A este ,.prosim ta, ked uz nasava, nemozes dietatko nechat nan ho ked si prec,.Ved vstave alkoholu sa tazko postara sam o seba ,nie to o dietatko.Ja to poznam z praxe,Je to velke riziko,Aj alkoholickemu hladinkarovi sa moze vselico pritrafit jemu samotnému, nie este aby varoval dieta

staronova
24. dec 2016

nebudeš mať výčitky, ked dáš dieťa niekomu postrážiť. Nie je prvé ani posledné dieťatko, čo bude mať opatrovateľku. Nájdi mu nejakú milu, dobrú, spoľahlivú. A od ochlastu utekaj.

natalka13
24. dec 2016

To co muz prechlasta a preje das na jasle od 6m alebo za opatrovatelku. Vycitky nemaj ziadne, lepsia opatrovatelka ako opilec,hoci aj vlastny otec.

xstelinka
24. dec 2016

@romanka898989 To nie je vela ked das dietatko 2dni niekomu postrazit.Su tu maminky,ktore musia po roku nastupit na 5 dni v tyzdni do prace.A ako pisu dievcence,v zahranici je to bezna prax,ze 6tyzdnov po porode sa matky vracaju do prace a s detmi ke operka.Este ma napadlo ci by sa nedalo,ze by si isla byvat k mamine a byt prenajimala a z toho platila hypo?

operaphantom
24. dec 2016

Nerozumiem preco sa pytas, ze sa bojis, ze neprezijes financne sama a potom vzapati napises, ze ten tvoj chlap (povalac) aj tak nikde nepracuje a nic nema. Ved aj teraz si vlastne financne sama na vsetko, dokonca mierne v minuse, kedze on tvoje peniaze dava do alkoholu. Ako jednoducha matematika 2 + 2, co tam preboha este chces viac pocut.

madamcoco
24. dec 2016

@operaphantom ved pise ze so 4,5 mes.bude asi musiet zostat doma. To znamena, ze po MD nastupuje na RD, co je nieco vyse 200€ a to uz je trochu malo, ked treba este hypo zaplatit, plienky, drogeria, jedlo...

operaphantom
24. dec 2016

@madamcoco Napisala to dost nejasne s tym bytom, lebo pise ze byt ma a chce zhanat stahovakov. Tak predpokladam, ze byva niekde inde a chce sa odtial odstahovat do svojho.

matusica
24. dec 2016

Ak budeš na RD môžeš malého nechať v jasliach a štát Ti bude na jasle prisievať do výšky 280 EUR. Samozrejme dá sa s jasličkami dohodnúť aj na dvoch dňoch.....

miricka77
24. dec 2016

@romanka898989 ahoj.ja len tak prakticky.ak nechas babo s opatrovatelkou a pojdes do roboty,ostane ti aj MD,pripadne RD a plat k tomu.Ja takto idem od januara.Ak das do jasliciek,prides o MD,ale zas stat ti na jasle da prispevok do vysky 280 e mesacne.cize si zvaz,co sa ti viac oplati.Zvladnut to zvladnes,ja som zvladla v pohode.to ale bolo davno.teraz mam uz dvojicky s inym partnerom.drzim palce.

madamcoco
24. dec 2016

@operaphantom ma svoj byt a tam sa chce odstahovat.
Preto ti stahovaci..
Ale situacia to je veru zlozita,no.. :(

vilma7
24. dec 2016

@vorkola pokiaľ si človek sám neuvedomí že je alkoholik a chce sa liečit a aj vyliečiť, všetci príbuzní sa môžu aj na hlavu postaviť a pomáhať mu ako vládzu...a žiaľ to si málokto prizná že ten problém má a dotiahne to do úspešného konca. Vyrastala som v takej rodine.

sibalka21
24. dec 2016

@romanka898989 Ty ked pojdes do prace, RP ti ostane, cize si myslim ze to v pohode aj financne zvladnes.... Ak mas nejaku dobru kamaratku, ktorej veris a dokazala by ti postrazit maleho, tak si myslim, ze tych par hodin bez teba maly vydrzi a ty nemusis mat vycitky, kedze budes robit len dva dni a potom volno... Alebo prinajhorsom si zaplat opatrovatelku 🙂 Aj teraz vas zivis ty, cize budes len v pluse, kedze sa nebudes starat o alkoholika, ktory nic nerobi len slope a s takym by som dieta urcite nenechala..... Myslim, ze mozes ratat aj s vyzivnym, kedze je dobrovolne nezamestnany a nema papier od lekara, ze pracovat nemoze, musi platit vyzivne.... Aj takych obycajnych 50eur mesacne pomoze, mozes zato kupit plienky na cely mesiac a mas o starost menej.... Prijemne sviatky ti prajem a hlavne vela nervov 🙂 Stahovakov nechaj po sviatkoch : )

jana_eyre
24. dec 2016

Necitam diskusiu tak len troska - radšej s cudzou opatrovatelkou, ako síce s vlastným, ale permanentne ozratym otcom.. Nemaj vycitky, ved vacsinu casu budes s malym aj tak ty.. Jasne, ze to zvladnes..

gir
24. dec 2016

Život s alkoholikom nie je žiadná sláva. Bábätko môžeš dať do jasličiek a môžeš požiadať o príspevok na jasle cca 280 eur. Aj tak ho živíš, myslím že na tom budeš lepšie. Možno sa spamátá a zistí že rodina je viac ako alkohol, Želám ti hlavne pokojné sviatky a prajem veľa síl a dobré rozhodnutia.

romanka898989
autor
24. dec 2016

Dievcata, kazdej jednej dakujem za odpovede, kazda mala v sebe racio... Prajem vam vesele Vianoce, moje su poznacene, snad bude uz len dobre...

nini1010
24. dec 2016

Odkial ste?jedna sa mi o to ci z nejakeho vacsieho mesta,lebo ak ani do sukromnych jasliciek Vam zoberu aj takto male dietatko.od statu dostanete 360 eur a zvysok doplatite ak by bolo treba,ved pisete ze mate celkom slusnu robotu.Fandim Vam,urcite to zvladnete.Nenechajte trapit to ubohe dieta,reraz to este nevnima ale bude horsie.Drzim palce.

sissy27
24. dec 2016

@romanka898989 jasné, že to zvládneš. Vráť sa po materskej do práce, nájdi si dobrú opatrovateľku a nemaj výčitky - robíš to pre dieťa, pre jeho lepšiu budúcnosť, aby nemusel vyrastať s alkoholikom, bohvie, čoho by ste sa pri ňom ešte dočkali... Výhodou je, že ti ostane rodičák. A aj to výživné od neho sa dá poriešiť, aspoň by som to skúsila, keby aj neplatil, tak budeš mať nárok na náhradné.

sense
24. dec 2016

Nemaj vycitky,ked to budes zvladat ty zvladne too aj dietstko a urcite mu bude lepsie v jasluach ci s opatrovatelkou ako s alkoholikom.... Moja dcerka chodila do jasiel a mame aj babysitterku a dcerka netrpi...a urcite to zvladnes aj financne rodicak ti ostane al dostanes prispevok na jasle...plus plat...ved aj teraz vas zivis a urcite poziadaj o vyzivne to mozes aj teraz rovnako ako o zverenie do osobnej starostlivosti...

marusia12
24. dec 2016

Utekáááááj čím skôr. Nie si prvá a ani posledná. Zvláda to iná, zvládneš aj ty. Hoci ja osobne by som sa rozišla pred Sviatkami, aby som už nemusela kupovať darčeky a pozerať na budúceho ex s hnusom.... ale tak hold, učíme sa všetky 😀

lululilien
24. dec 2016

Ahoj, ja som vyskúšala jasličky, ktoré boli najbližšie, ale moj syn to tam ťažko zvládal. Skús najprv jasle, možno sa bude dať dohodnúť 2 krát do týždňa. Každé dieťa je iné. Kedže som s jaslami nepochodila, oslovila som jednu agentúru a našli mi mladú babu študentku rozpravajúcu po taliansky. To bola moja podmienka. Po roku som sa s ňou dohodla mimo agentúry. Trošku nefér z mojej strany, že sme obišli agentúru, ale len tak cez inzerát si nájsť niekoho cudzieho som sa bála. Ak si z BA, ti možem poslať kontakt na tu agentúru. Drž sa.

germaniawerks
24. dec 2016

@marusia12 no však to nemusíš kupovať ani tak. rozísť sa môžeš kedy chceš, predým sa s ním vyspi ešte

alexandraalexandrova
24. dec 2016

@operaphantom lenze jej materska za chvilu konci a vies ono je velky rozdiel medzi materskou ktore sa rata z platov co mala mamicka ( ak mala dobru pracu moze to byt dost vysoka suma ) a rodicakom co je len cez 200 eur prekazdu bez rozdielu...a aj ked ma svoj byt ( predpokladam ze teraz byvaju asi u neho ) aj ten treba platit, energie a podobne, plus este vyzit...cize pracovat bude musiet ist aj tak...tak preto tie obavy

alexandraalexandrova
24. dec 2016

@romanka898989 ak budes pracovat, zvladnes to. A urcite je lepsie nechat dietatko s nejakou milou a spolahlivou opatrovatelkou nez s opitym otcom. S nim by som dieta nenechala ani chvilu. A nezabudni cez sud poziadat o zverenie dietata do tvojej starostlivosti a o vyzivne, aj ked je mala sanca ze bude platit, aspon to budete mat poriesene ze ti nebude moct robit problemy, brat si dieta ked si zmysli a podobne...niektori chlapi su z pomsty schopni vselicoho bez ohladu na to ze tym ublizia dietatu, takze toto by som osetrila cim skor, aby ste od neho mali pokoj. Drzim palce!

yollanda
24. dec 2016

Od alkoholika ruky prec. Doma chlasta a je s malym babom? Uf, riadne by som sa bala

mondolina
24. dec 2016

Žila som s takym, klamstvá a schované fľaše. Dostal plno šancí a nakoniec rozvod. Neľutujem. Držím palce.

yollanda
24. dec 2016

Pri najhorsom mozes ist k mame