Od svadby rozmýšľam, či je ten pravý

4. okt 2022

Ahojte, s manzelom sme spolu 2 roky, dokopy s chodenim asi 7-8 rokov.
Ja neviem co sa mi to deje ale od kedy sme sa vzali ja sa zamyslam ci je to ten pravy. Nechcem nikoho ineho, nemame problemy, planujeme rodinu.
Ale niekedy si uvedomim, ze toto riesim a nechapem preco. Je to len nejaka kriza v manzelstve alebo preco sa nad tym zamyslam?

liljana
4. okt 2022

Hovori sa, ze kriza vo vztahu chodi po 2, 7, 14, 21 rokoch. Congrats, dotiahla si to zatial na druhy stupen. 🙂

hilda08
4. okt 2022

Ono to mozno ani nieje kríza vo vzťahu ale len v tebe, zobrali ste sa, ustálili, cim dalej tym viac bolo citit, ze takto to uz bude stale a ty si zacala pochybovať ci je to to co chces…je to normalne, rozmýšľaj nad tym, vyhodnocuj situácie, zisti ci je to naozaj to co chces, ale nerob zbytocne z toho drámu, nech vam to nezasiahne do života natoľko, ze nebude cesty spat…potom by si ostala smutná, ze Sice si zistila, ze je to to co chces, ale pokazilo sa to “v priebehu zisťovania” 🙂

dreamss
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stanulienkat
4. okt 2022

Počas dlhodobého chodenia sa musíte stále niekam posúvať. Ci už nové bývanie, zariaďovanie, plánovanie bábätka, inak vzťah stagnuje, potom sa nudíš a vymýšľaš hovadiny. Ak máš dobrého manžela a partnera, na ktorého sa môžeš spoľahnúť, tak bud rada. Alebo si prečítaj každý deň zopár príspevkov, čo sem dávajú tie šialené ženy, ktoré si zoberú prvého debila s ktorým "necakane" otehotnejú.

autor
4. okt 2022

Manzel je uzasny, ja to viem. Pracovity, obetavy, rodinne zalozeny. Aj fyzicky je atraktivny pre mna. Ja si nemam na co stazovat. Skor ci on pri mne netrpi tymto mojim spochybnovanim. Ja som mu o tom uz hovorila a ranila som ho tym. Mate asi pravdu ze riesim sprostosti a mala si vazit co mam.

amelie2017
4. okt 2022

Bolo koze dobre isla na lad tancovat...

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veselo_neveselo
4. okt 2022

Tak si sadni sama so sebou, a popytaj sa samej seba, co ti vo vztahu chyba? Su aj taki ludia, ze im chyba to vzrusenie z "noveho". V tom pripade, bud si najdes noveho chlapa, alebo ozivis vztah novymi zazitkami.
Alebo sa citis nevidena, nedocenena? Aj to moze byt, a na napravu tiez nepotrebujes noveho.
Alebo sa jednoducho nudis, ale aj s tym sa da nieco robit, a nie ze rovno ist do extremov ze "on nie je ten pravy".
Uprac si v hlave, najdi si noveho konicka co ta nadchyna a venuj myslienky produktivnym veciam.

autor
4. okt 2022

Ide o to ci mu neublizujem tymto. Ale my sme k sebe uprimny tak ja mu vsetko poviem. Ci by mozno nebol stastnejsi s niekym inym. On ma v tomto jasno a ja mam preco takeho hlupe myslienky?

janickacrazy
4. okt 2022

lebo sa nudíš asi trochu po toľkých rokoch vo vzťahu, svadbu ked si plánovala a riešila, tak si isto nepochybovala, či je to ten pravý, lenže my ženy sme raz také, že furt potrebujeme niečo riešiť a ked nie je čo, tak začneme pitvať muža a náš vzťah. Muži toto vobec nechápu a tebe radím, nechaj to tak a nehovor mu o svojich pochybnostiach. Radšej sa sústred na niečo iné, na dieťa, na novú prácu, nový koníček, plánuj dovolenku.

autor
4. okt 2022

@janickacrazy ano, babatko planujeme a zaciname pracovat na nom. Mas velku pravdu, dakujem za podporu

konvalinka41
4. okt 2022

súhlasím s babami, že asi nemáte žiadne iné problémy keď to takto cítiš. je veľa návodov ako oživiť vzťah. skús viac dávať najskôr ty a potom uvidíš

beronsche
4. okt 2022

Naco mu taketo kraviny vesias na nos? Ved mu tym Len ublizujes.. Dovera a uprimnost vo vztahu je skvela a aj potrebna vec, ale zneistovat partnera takymito uvahami, kt. ani nemaju racionalny zaklad, je fakt chore.. Co presne si tym dosiahla?

Ujasni si, co od vasho vztahu ocakavas a podla toho sa zariad. Hlavne nepal za sebou mosty z nejakeho iracionalneho popudu a na zaklade romantickej predstavy "o tom pravom".

kiwi3
4. okt 2022

presne. preco si mu to hovorila? akurat si mu ublizila a zial, urcite aj mierne nastrbila doveru. nerobis zle len jemu, ale sama sebe. kludne moze zacat rozmyslat sam, ci robi dobre, ci mu to za to stoji a ked pride nejaka zaujimava... este bude mat aj lahku poziciu ukoncit to s tebou.

autor
4. okt 2022

@kiwi3 hovorila lebo my si hovorime vsetko. Aj dobre aj zle. Ja som chcela vediet ci sa aj on nad tym zamysla a on ze nie.

kiwi3
4. okt 2022

tak to neviem, ako mas s emocionalnou inteligenciou, ale taketo veci sa ludom nehovoria. to aj detom budes hovorit, ze niekedy rozmyslas, ze si ich nemala mat alebo ze sa len tak smykli? pretoze aj nad tym asi budes niekedy rozmyslat. pride mi to, ako keby si si potrebovala ulavit, ale na velmi nespravnom mieste...

beronsche
4. okt 2022

Partneri si maju hovorit vsetko podstatne.. sem urcite nepatria taketo iracionalne vylevy...

autor
4. okt 2022

Ano mate pravdu. Len som to nemala komu povedat. Kamaratky ma vysmiali ze ci si nevazim chlapa akeho mam. Muza som tym ranila. Tak som napisala sem a vlastne reagujete rovnako ako moje kamosky. Mate pravdu.

nurielka
4. okt 2022

Vieš keď si mu to podala, on môže začať pociťovať to isté. Sú to pochybnosti. Kto ich rád počuje v manželstve? Dvakrát meraj a raz rež. Ak zažívate strereotyp, oživujte ho.

autor
4. okt 2022

@nurielka jeho spravanie sa ku mne nezmenilo. Citim ze ma miluje, sex je tiez fajn, stara sa aj o domacnost. Proste ukazkovy manzel a ja by som sa mala zamysliet

hefo
4. okt 2022

To je tak, mnoho žien "páli dobré bydlo". Som nedávno čítal na jednom fóre:

"Tohle v jednom rozhovoru vysvětloval nějaký psycholog:
Pro některé ženy, když jste ve vztahu v pohodě, tak jste nezajímavý a pro ni (!) nejste chlap.
Proto začne vysírat, protože chce od Vás pocítit „chlapskou“ reakci. A tou dostatečně chlapskou reakcí je právě to „končím s Tebou“. Tou větou se stáváte chlapem, se kterým už nemůže orat (manipulovat), a znovu jste zajímavý.
Ale v okamžiku, kdy ji znovu přijmete, jste popřel svou chlapskou reakci a ona začne znovu vysírat. A tak pořád dokola.
Jediné řešení je se do takového vztahu nevracet. A ve finále (ve fázi, kdy spolu nejste) Vám klidně, že jste byl její životní láska a jeden z mála „opravdových“ chlapů v jejím životě. Protože u těchto žen má respekt jen ten chlap, který se s ní rozešel. U chlapů, se kterými se rozešla ona, se ty návraty obvykle nekonají.
Čuměl jsem na to s otevřenou pusou."

autor
4. okt 2022

@hefo ano je nieco pravda na tom. Ja som bola vzdy “na koni” aj v byvalych vztahoch tak som to ukoncovala. Ale tu som sa naozaj zamilovala a nechcem si pokazit manzelstvo vtieravymi mylsienkami.

mk22
4. okt 2022

Úprimnosť je fajn, ale sú veci ktoré je lepšie nechať si pre seba alebo keď už máš potrebu niekomu povedať tak v tomto prípade kamoške, mame.. Ale nie mužovi.
Co si chcela počuť od neho?
Véd ty si ho iba ranila, kdesi ostal zarazeny, že vbc takto rozmýšľaš?
Vezmi si to z opačnej strany, že on príde za tebou a začne ti rozprávať, že on nevie ci si pre neho ta pravá.. Ako by sa ti to počúvalo?
Zrejme nie príjemné, že?

autor
4. okt 2022

@mk22 ano ale on napriek tomu povedal ze tieto pochybnosti nema.

mk22
4. okt 2022

Máte v poriadku vzťah, užívaj si pohodu.
On ti dáva dôvod pochybovať?
Ak ho miluješ, nedávas mu dôvody.. Tak ho musela odvalit, o com trepes co to riešiš, kde na to chodíš.
Nerob to, nie je to dobre.

autor
4. okt 2022

@mk22 ano milujem ho ako este nikoho.

retatka
4. okt 2022

Zrejme ti dáva dôvod na pochybnosti vo vzťahu ?!To vieš len ty sama..Ináč si neviem vysvetliť ,prečo by ťa také myšlienky napadli .

777januska777
4. okt 2022

@retatka lebo niektoré ženy až príliš všetko riešia. Ked človek ma skutočne problémy, takéto myšlienky odpadnú, lebo na ne nemá človek čas a ani chuť.

stonoz
4. okt 2022

Dovtedy budes vrtat do toho, az ho od seba odozenies...potom pochopis