Ahojte. Idem sa vyrozpravať lebo sa cítim dosť zle. Na začiatok , byvame u priatelovej mami , my si staviame dom , najjednoduchejšie je byvať s nimi , hlavne kvoli finančnej stránke. Priatel pracuje v zahraniči , chodi domov na vikendy. Mame skoro trojročnu dceru , živel. Stava sa , že dcéra dost neposlucha , nechce si upratovať po sebe hračky , nechce posluchnuť , že ma isť jesť , kupat sa , domov s vonku ...alebo ked ideme von. Neustale sa s ňou doťahujem , naťahujem. Tak dostaneme odomňa po riti. PO RITI. Niektore si zastanete že nebyt , viem , ale niekedy sa to proste nedá. Tak dostala aj vcera po zadku odomňa , ked som ju upozorňovala nech nestava po mačke , nech ju neťaha za chvost. Neposluchla tak som jej capla. Svokra to videla a hned doležitá ma označila pred chlapom , ze stale bijem dceru , a bla bla bla. Ten pan dôležitý hneď v noci namna vyskocil , ze co si to dovolujem , v noci o 1 sme sa skoro pobili ... Tak som si povedala fajn , odchadzam...zobrala som sa k sestre a starej som povedala , ze posledny krat si toto dovolila o mne povedat , a takto ma oznacovat za krkavciu mater. Henten ešte , že mam ist ze tam aspon ju mozem mlatit. No chapete to ? Clovek sa neustale stara o dieta je sam na dieta a este takto ma idu osocovat. Keby mala modriny , bola by ustrachana , hladna , neumyta ...nepoviem ani pol slova. Ale toto ??? Prosim a nepiste mi tu ze po riti sa nema davat.... ked si zasluzi tak dostane ...dcera nema vobec ziaden respekt...
keď čítam, že si sa skoro pobila s priateľom... ah... ak to nie je fejk.. tak potom, je chyba vo výchove a dosť značná.
A ty si si toto nezasluzila?
Ako mozes povedat, ze clovek si zasluzi fyzicke udretie?
Dcera voči tebe namá práve preto ziadny respekt, lebo namiesto výchovy to riešiš taktikami zpred 50tych rokov, kedy sa s detmi nekomunikovalo, proste dostalo vyprask ... a dnes tu máme celé generácie, ktoré nedokázu respektovat, mať úctu a hlavne majú sklony k roznym agresorom, politickym vodcom...
Je velmi lahke zautocit na 3 rocné dieťa, ked si v prevahe... vyskusaj si to so seberovnou.
Ty si dospela, ty si rodic, ty mas vediet, ze to dieta sa len vyvija a same nedokaze zvladnut svoje emocie, nechape suvislosti.
Tvoj priatel by mal svoju dceru chranit a tiez sa jej viacej venovat.
Ty to nezvladas a proste sa tesis, ked ju udries a ona sa rozreve - to je celý efekt... Nech reve viac ako my..a nam bude dobre...
On dosiel v noci , podgurazeny , ja som uz spala , ze co si to dovolujem , ze sa neviem postarat o dieta , ked sa mu jeho matka musi stazovat , ja som sa branila , nech ma necha spat , ze rano to vyriesime...pri tom , on ako je cez vikend doma , a ma postrazit malu , tak len po nej hulaka , nech nerobi to a to , ale seba nevidi....sama neviem co chcem pocut , ale uz je toho namna asi vela ...
@zmrzlinka2021 nepreháňaj nikde autorka nenapísala že sa teší.. neobhajujem ju sme aspoň neprekrucaj čo napísala
Tu očividne nie je ani tak problém to že nacapeš dcére na riť ale to že priateľova mama zveličí a on jej uverí. Pohádať a skoro sa pobiť o 1 v noci asi neveští že inak je všetko v poriadku. Na koho dá viac, na teba či na matku? Inak viem že dieťa v období vzdoru si niekedy vyslovene o ten capanec koleduje ale vôbec nič ti to nestojí, to mi môžeš veriť. Ale úplne ťa chápem.
Jeden lepší rodič než druhý 🤦♀️ chudák dieťa
kym dostaviate dom tak podnajom, inak to zle skonci, od sestry by som sa uz k svokre nevracala za ziadnych okolnosti, inak si ona i muz budu k tebe dovolovat uz navzdy
Keď si zaslúži tak dostane je tvoja doktrína, nikto nie je povinný ju zdielať. Neviem prečo plačeš, bývať u svokry nemusíš, si dospelá, postaraj sa inak.
Evidentne tam mate medzi sebou dost veľké konflikty...aj spôsob akym nazyvas svojho priatela naznacuje, ze ten vztah nie je ok, je malo doma, aj to pride podgurážený, plus do toho zasahuje svokra...
V takom prostredi sa ani necudujem, ze sa dieta chova, ako sa chová...
@xena0 Jediny dovod udriet dieta fyzicky je to, ze mu sposobis bolest a ono trpi a ty si povies ako dobre, ked si ma nasral...
Neexistuje a nie je preukazany ziadny vplyv na vychovu dietata do buducna. Je to cisto o tom, kto udrie - on si koriguje v sebe hnev, dieta to nič nenaučí...
Ako hlavny problem vidim to, ze si par spravi decko s tym, ze nema poriadne poriesene byvanie, vztahy medzi sebou a vztahy s docasnymi
"spolubyvajucimi".
Sposob, akym chodi proatel zo sichty a jeho chovanie je uz len ceresnicka na torte toho vsetkeho. Ak mala vystraja a dostane po riti, nech sa paci. Ale s priatelom nezdielate spolocny model vychovy, by som povedala, ze ani zivot..
Tvoja svokra to nie je a tipujem, ze ani nebude
@zmrzlinka2021 ale napísala si že autorka má z toho radosť ale to je nielen tvoja domienka, nikde to nenapísala
Najlepšie je odísť prec. Asi nemáte bohvie aký dobry vztah s budúcou svokrou a priatel pocuva viac ju, ako teba. Na tvojom mieste by mi v tomto blikala kontrolka.
K vylevom tu ostatných ako pomaly tyras dieta sa radšej nevyjadrujem 🤦♀️
ja ti rozumiem, chápem ťa. Môže sa aj rozdrapiť od roboty , starosti - stále ty budeš ty najhoršia... Urobila si dobre že si od svokry odišla - nebudúce si dobre rozmysli či bude na teba kydať.... Jedna po zadku nepočúvnej slečne nezaškodí. O pár rokov to bude horšie.
a s pripitým chlapom je úplne zbytočne riešiť problémy ...
@deti95060810 jedna po zadku nezaškodí. keďže neškodí, pomáha. čomu prosím pomôže to že fyzicky ublížiš svojmu dieťaťu? Keď urobíš niečo nie je správne tiež ťa bijú? v obchode? na ulici? doma?
NIKDY by som nesla byvat k svokre, my sme šli do najmu presne z toho dovodu že vztahy uz by nikdy neboli ako predtym, ano prišli sme o nejake tisice ale neprisli sme o vztahy, a ano tiez sme v tej dobe stavali dom a mali male dieta ;) no vaše vztahy su z toho co pišeš cele cudne, dieta stupa po mačke, ty jej capnes, svokra zveličuje miesa sa vam do vztahu a donaša mužovi svoje fantasmagoriny, a potom pride v noci podgurazeny a vy sa skoro pobijete? To je z nejakeho filmu ci co? 🤷🏼♀️ tvoj muz je viac tvoj muz ci mamin ciciak? Naco si robil rodinu ked neodstrihol pupocnikovu snuru? Ty len sa tam pekne nevracaj lebo bude uz len horsie a horsie.
Otec podgurazeny, matka cape decko, svokra sleduje kazdy tvoj krok, hadky eskaluju do fyzickych utokov. Tradicna jednoducha rodina.
Dcera da po riti macke,ty dcere,tebe muz. Tak si to sama pre seba poskladaj v hlave,ci to nie je nahodou zacarovany kruh. Dcera nema respekt? A ty mas v sebe aky respekt ked nazves priatelovu mamu STARÁ?
@vero96 ak ti neušlo som dospelá osoba...nie dieťa... Predsa ma nebudú biť v obchode - ani nemajú za čo... zlý príklad si vybrala... 😉
Pracujes alebo (kedze dcera ma skoro 3 roky), chystas sa do prace=mas alebo budes mat vlastny prijem?
@deti95060810 Takže dieťa je menej človek než dospelý? Nemá právo na rovnakú - ak nie vyššiu ochranu, pretože je slabšie a zranitelnejšie?
vôbec nič si nevyčítaj, svokra nech sa stará o seba....priateľovi vysvetliť, že si permanentne na dieťa sama, svokra miesto aby ti s dieťaťom pomohla tak na teba len kydá.....ono stane sa že ak je dieťa zlé ako z divých vajec, človek už nevie čo a dá po zadku...ak povie prvý krát, druhý...desiaty a dieťa stále ignoruje....svokra miesto aby si zobrala dieťa sama a venovala sa mu, aby si si aj ty ako mama oddýchla, tak kritizuje....to až taký problém ale nie je, skôr je problém tvoj priateľ....úprimne, bez takého chlapa ti bude asi aj lepšie....predpokladá že on sám dcéru ešte nevaroval, teda bez teba a bez mamy a na celý deň.....dieťaťu ale musíš určovať pravidlá, neposlúchne raz, dva, tri krát a nasleduje trest - či nepôjde von alebo nedostane žiadnu sladkosť....treba byť dôsledný, je to ťažké, ale ak povolíš, tak poslúchať nebude...sú deti ktorým stačí povedať raz,2x a poslúchnu, na iné musíš skríknuť a teda aj také že poslúchne až dostane po zadku....
A dieťa sisi zobrala? Nemá právo ti pindat keď si pri nej stále ty a staráš sa onu sama. Svokry to je kapitola sama o sebe ale dobre si urobila že si odišla, treba hneď od začiatku nastaviť hranice. Či má s tvojim priateľom vôbec zmysel plánovať budúcnosť to musíš sama vedieť ako sa ku tebe správa, či toto bola výnimočná situácia či reve po tebe pravidelné aj chlasta 🤷
@ckocka zas si nepleť pojmy s dojmami... jedna po zadku ešte žiadne dieťa nepoškodila....
inak mi tu nemusíš vypisovať - nie som zvedavá ako si vychovávaš svoje dieťa... len som napísala čo si o tom myslím...
@deti95060810 Jedna po zadku určite nepoškodí žiadneho dospelého.
A co vlastne chces pocut, v com poradit? Pises, ze v noci ste sa skoro pobili. Mate celkovo nejaky zvlastny sposob riesenia problemov.