Ahojte, začala som mat taký menší problém .
S bývalým manželom
potrebujem komunikovať ohľadne ešte nejakého majetku a spoločných výdavkov naň a samozrejme kvôli deťom. Najprv komunikujem pomocou emailu a čakám a čakám , potom pošlem sms - však ho nemusel dostat a čakám a keď nič tak zavolám. Minule som mala problém ktorý som musela vyriešit a on nereagoval, tak som mu zavolala , nechcel sa tým zaoberat , tak som všetko pozisťovala horko ťažko, pretože všetko je na jeho meno a moc sa so mnou baviť nechceli. Tak som mu zavolala a povedala všetko čo má urobit, len to musí ísť podpísat . Na to mi volala z jeho čísla jeho priateľka, že oni sa idú brať a nech jej snúbenca neobťažujem .
Myslíte si že ich obťažujem ? Ja ten pocit nemám , ale možno sa mýlim. ešte som sa pýtala že teda a kedy si vezme deti - nemal ich už skoro rok , vraj exmanžel potrebuje čas a pozviechať sa z rozvodu . Po rozvode sme viac ako dva roky .
maminuska, podla mna ich vobec neobtazujes. tvoj byvaly manzel ma k tebe a detom zavazky a ked to jeho "snubenica" nevie pochopit, tak asi nie je dostatocne zrela osobnost. kazdy clovek so sebou nesie nejake bremeno z minulosti a nemoze na svoj predchadzajuci zivot len tak zabudnut... neviem, preco ste sa rozvadzali, ale ak ta chce ex vyskrtnut zo zivota a zabudnut na to, mal by si s tebou najprv vyrovnat podlznosti ohladom deti a majetku, nie ta skratka ignorovat. ak nieco potrebujes vyriesit, urcite mu aj dalej volaj. lina huba, hotove nestesti, ak sa neozves ty, kto za teba bude bojovat? drzim palce!!
maminuska. reakcia priatelky tvojho ex je taká typická, proste ona na teba podvedome žiarli, možno si nie je istá tvojim ex... ale v prvom rade je možné, že ta tvoj ex poohováral alebo s nou nekomunikuje otvorene, tak ti vyvoláva, možno netuší prečo si mu volala... keby si ním bola tá jeho priatelka istá, tak ti nebude volať... a on je chudák ak zanedbáva záležitosti okolo svojich detí... ale neviem podrobnosti, čo konkretne si s ním chcela riešiť... a spamätať sa chce z čoho? ved ste 2 roky od seba a už má nový vzťah, ten si predsa mal začínať až ked sa vyrovnal z tým predchádzajúcim.. keby mi toto povedal priatel, že ešte nie je spamätaný z rozvodu, tak to nie je bohviečo 😉
Bývalý manžel mi nevie zabudnú´t že som podala návrh na rozvod. ale to je predsa problém nás rodičov, nie detí. Pozviechať sa po rozvode?Ale moje deti su len raz malé.
U mňa je ešte ten problém , že sa ideme vysporiadavať BSM, byt mi zostane , ale potrebujem ho predať aby som vyplatila bývalého manžela a ja sa stahujem do nového ktorý sme kúpili s terajším manželom.
Lenže ak sa on spricne a nebude to chciet prepísať, kto kúpi byt ved ani odberné miesta nebudem môcť na neho prepísať? A on je toho schopný a potom s a vyhráža že keď ho nevyplatím uvalí na mna exekúciu a byt sa predá v dražbe. ve´d to nemá ani hlavu a ani pätu , môže takto rozmýšľať duševne zdravý človek?
Skúste mi poradit čo s nimi 😅
no najlepšie je , že dnes mi volala znova , pod číslom bývalého, vraj sa radila
že nech všetko riešim cez právnikov. Ved toje na hlavu aby som také veci ako elektriku, plyn , poplatky, dane riešila cez našich právnikov. To akože mám prísť za našou právničkou a povedať , prosím zavolajte právničke môjho ex, či by mu neodkázala že je treba odhlásiť jedny hodiny
na elektriku? Alebo odkážte právničke môjho ex, že kedy bude už z rozvodom vysporiadaný ? A koľko ešte potrebuje času ? Deti čas nemajú len raz sú malé.
No počuli ste už o niečom takom ? Skúste mi poradit ako by ste toto riešili , lebo ja som už asi vyčerpala všetky možnosti dohody.
ani podla mna ich neotravujes, ta zenska co sa nazyva snubenica ma len strach aby si to jej snubenec nahodou nerozmyslel a nevratil sa k zene a detom ako to väcsinou byva..nedaj sa a kludne mu to aj vytmav ked nemal v sebe tolko slusnosti on aby to ako chlap vybavil.
maminuska toto som aj ja riešila a najväčší problém som mala s T-com,ostatné som vybavila aj bez neho,všade si zober potvrdenie o rozvode a vybavíš,samozrejme ak nechceš niečo riešiť na katastre,tam potrebuješ aj jeho ak máte byt v osobnom vlastníctve a čo sa týka exekúcie,nie je to také jednoduché ako si tvoj ex myslí,môže podať do troch rokov po rozvode na súd rozdelenie majetku,ale ked ste dohodnutý na vysporiadali BSM,tak hádam aj on musí spolupracovať,ja by som jeho priateľke vysvetlila,čo potrebuješ vybaviť a myslím,že ked už rok deti nevidel ,veľmi ich k životu nepotrebuje ☹
čitam len tak zbezne ale jedno mi neda, ta akoze snubenica ked chce mat pokoj, tak nech sa tiez trocha pričini o to aby sa veci medzi tebou a tvojim ex manzelom vyriesili a bude mat ten pokoj ale treba pre to aspon dvihnut zadok a nie ty do telefonu take blbosti kecat
tinika, ja sama by som rada doriešila veci v klude a ako slušný človek, ale oni si ma napríklad nahrávajú na mobil ked volám a tak. A obidvaja sa rehocú z mojej bezmocnosti. Napríklad vybavujem elektriku už tri mesiace vopored aby znížil zálohy lebo sa stahujem.Poprosila som ho pekne aby tam zavolal a zistil podmienky zníženia záloh, poprosila som ho emailom , nič tak som mu napísala sms po dlhšej dobe a keď sa nič nedialo tak som zavolala a snažila sa s ním nejako dohodnút. nato mi jeho priateĺka volala že on nebude skákať ako ja pískam , že už nie je môj manžel a sú tri mesiace do konca. Asi 10 krát mi zdôraznila že je to jej snúbenec a že sa idú brať. Ja ale nie som jej sokyna, posledné čo by som si želala je aby sa vrátil ex k nám.
Lenže keby som ho nepoznala ...... Poprosila som ho aby zrušil káblovku, povedal že zrušil a pred dvoma dňami prišiel šek na pol roka, bol to treba zrušit do 30.4.2010. Takže nezrušil, tak som mu ho preposlala na zaplatenie. keď mu volám , tak mi povei že máma u p..... a množstvo ďaľších vulgárnych slov a zasa sa vracal späť k tomu čo bolo.
Niekto tu spomínal že ak on nie je vysporiadaný s rozvodom a poci´tuje nenávisť voči bývalému partnerovi, že mu je luto jeho terajšej snúbenice.
maminuska oni mi pripadaju jak deti, ona fakt nechape ze chces len veci doriešit a mat svaty pokoj? boze nezavidim ti a vobec mi nie je luto snubenice ale teba, fakt ti nezavidim a ta bezmocnost je strasna a vobec nechapem, resp. asi je ona taka ista ako on, lebo ja keby som bola na jej mieste chapem ze nemuselo mu vyjst manzelstvo ale ze sa takto sprava tak to o nom niečo hovori a ja by som si ho teda nezobrala, lebo ked k tebe je taky aky bude k nej? terza je to ok, su zamilovani ale potom to prejde a bude si trieskat hlavu o stenu
maminuska ,tak sa na to vyprdni,ked je to na jeho meno ,budú jeho obháňať,teda čo sa týka tej káblovky.
Tú elektrinu skús vybaviť tak ako som ti napísala
maminuska, neviem odkial si, ale elektrika v ZSE sa da vybavit telefonicky, nahlasis ziadost, stav elektromera a oni ti poslu nove zmluvy postou...tie potom mozes odniest trebars aj jeho pravnikovi 😝 ...ked s tym maju taky problem ti dvaja...co sa tyka kablovky, ja by som napisala pisomnu ziadost o zrusenie sluzby, kludne aj s tym, ze dohoda s tvojim ex je viac-menej nemozna, pokial by ju od teba neakceptovali - nevadi, ved budu obhanat jeho, len aby si mala potvrdenie, ze ty si o to zrusenie prejavila vazny zaujem...a co sa tyka komunikaci s tvojim manzelom, nevidim dovod mu volat! Najma ked sa k tebe tak vulgarne sprava, pis doporucene listy, nechavaj si ich pre istotu, sud takuto komunikaciu akceptuje.
co sa tyka elektriky tak ked je pisana na byvaleho,tak da sa to vybavit telefonicky ale s tym,ze byvaly bude musiet odsuhlasit elektrarnam po telefone staci ze suhlasis s tym aby faktura chodila na meno tvoje,plynari nerobia take problemy,mala som podobny problem,takze viem ako to chodi u elektrikarov,plynarom to je jedno vlastne,no a neviem co ma tvoj muz v hlave,ked sa takto chova a nie je schopny po roku,dvoch vybavit dolezite veci a o detoch ani nehovorim,ked to chcu cez pravnika tak to rob cez pravnika
maminuska
ta elektrika sa da vybavit aj cez internet, len sa tam musis registrovat, zadas meno a cislo zmluvy ktoru mate z sse. Ja niesom rozvedena ale vacsinou za muza vybavujem ja. Tak ked sme potrebovali znizit alebo zvysit zalohu, tak som to len na ich internetovej stranke nastavila a potom mi domov prislo potvrdenie o zmene
maminuska, vika ti radi celkom dobre, ak su platby na jeho meno, napr. kablovka, tak nech znasa dosledky za ich neplatenie. Ale mala by si sa poistit, ci uz vypismi hovorov, prip. smskami, ze si sa s nim kontaktovala. A mozno by nebolo zle poradit sa aj s pravnickou, ci by ste nemohli spisat oficialny dokument o podmienkach vasho vyrovnania. A co sa tyka jeho styku s vlastnymi detmi, no comment, to sa neda slusne komentovat, ale neboj sa, raz sa mu to vrati.
ja tiez vsetky taketo zalezitosti vybavujem ja, znizujem zalohove platby a pod., hoci je vsetko pisane na manzela.. doteraz mi nerobili problemy.
a tak ako radia dievcata, posli mu vsetko radsej e-mailom - aby si mala nieco, cim sa mozes preukazat, ze si sa snazila s nim tieto zalezitosti riesit. ked nebude suhlasit s prevodom energii a ostatnych zalezitosti na teba, tak mu e-mailom oznam, ze nech si neplatenie znasa sam, ze to platit nebudes.
niektoré nepodstatné skutočnosti som upravila