Obťažuje nás manželova exmanželka. Čo máme robiť?

benito5
22. dec 2010

Musim sa vyrozpravat a momentalne nemam inu sancu, ako napisat sem. Moj manzel sa rozviedol pred 6 rokmi. Odvtedy plati pravidelne vyzivne na dceru, posiela aj nejake peniaze naviac, ked si ich dcera vypyta, kupuje darceky na sviatky, pravidelne s nou telefonuje a nepravidelne navstevuje, nakolko byva dost daleko od nas. Vsetko by bolo v poriadku, keby sa do toho neustale nemontovala jeho byvala. Obtazuje nas telefonatmi a sms v neskorych nocnych hodinach, vyhraza sa sudmi a uraza nas. Pritom jej manzel uz niekolkokrat povedal, ze s nou nebude komunikovat, jedien o velmi dolezitych veciach, tykajucich sa dcery. Nakolko dcera uz je dost velka (12 r) a ak nieco potrebuje, vie zavolat aj sama.
Da sa s tymto nieco robit?

renab
22. dec 2010

Nechcem ťa strašiť, ale asi nič. Prestať reagovať, nedvíhať telefóny a čakať, že ju to prejde. 😖 Hlavne nedávať najavo, že vás to vytáča, lebo tým ju len podporujete.

klincek
22. dec 2010

na noc vypinajte telefony, a inak si na nu nastavte speci zvonenie, ktore nebudete dvihat (existuje take super, ze bucanie kravy 🙂). a niektore telefony maju taku funkciu (tusim aj ericssony), ze ked si tam nastavis konkretne cisla a volaju ti, tak im to zacne pipat, ze mas obsadene..stale 😉 .
keby sa naozaj nieco dialo, zavola priamo dcera.
a co trestne oznamenie alebo zaloba na ochranu osobnosti? nech si zenska nemysli, ze jej za take spravanie nikto nic nemoze..
smsky si treba nechavat ako dokazny material, mozu sa zist.

benito5
autor
23. dec 2010

@klincek ... vdaka za odpoved, problem je vsak aj v tom, ze ta "krava" 🙂 pouziva aj dcerin mobil, takze potom my vlastne nevieme kto vola, alebo pise...napr. vcera zas poslala SMS z dcerinho mobilu, akoze ..ahoj tato ..bla bla bla..a potom uz zas urazky...a ked manzel potom volal dcere naspat, tak ta o ziadnej SMS nevedela.... o trestnom oznameni som uvazovala, ale problem je v tom ze momentalne sme v zahranici a neviem ako to tu chodi....inak sme tu uz 5 rokov, ale aby toho nebolo dost, tak pred 2 rokmi si ta jeho byvala nasla cudzinca a odstahovala sa za nim...do rovnakej krajiny kde sme my!!!...

klincek
23. dec 2010

@benito5 aha, tak to s tym telefonom asi fakt moc nepomoze
neviem, kde teraz ste, ale niektore staty maju lepsie zabezpecenu ochranu sukromia ako SR. bolo by dobre spytat sa nejakych domacich (priatelov, kolegov), ako sa da taka situacia riesit. podla mna nejakym sudnym zakazom to pojde. a ak neprestane, bude dostavat pokuty alebo pojde rovno na par tyzdnov do basy..no skus zistit, nejaka moznost urcite bude. nenechajte sa hlupanou terorizovat.

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dari
24. dec 2010

@benito5 ja by som sa jej osobne spytala, co ju trapi....nic ine za tym nevidim. ja ako matka by som za najdolezitejsiu spolocnu "vec" povazovala nase spolocne dieta 🙂

anna0804
28. júl 2013

Ak si jej ho "prebrala", ak ju nechal kvôli tebe, tak sa nečuduj, že to robí s radosťou.Ak ťa to obťažuje, o to viac ju to baví a teší.Ale toto asi vieš aj sama.
Musíš to znášať, povedzme ako "daň" a dúfať, že ju to prejde.Ale ak s jeho rozvodom nemáš nič spoločné, tak sa bráň, sú na to zákonné spôsoby.