Obťažovanie v prítomnosti dieťaťa. Ako reagovať ?

31. aug 2024

Dievčatá bola som v obchode s dieťaťom kúpiť ovocie a nejaké drobnosti. No stojím pri pulte, vyberám jahody a cítim dotyk na zadku 🤦🏼‍♀️ si vravím však stáva sa, možno šuchol okoloidúci náhodou tašku o mňa. Po chvíľke znova dotyk, tak už som sa obzrela a nejaký magor to bol🤦🏼‍♀️. A jeho kamoši opodiaľ sa uškŕňali na tom. Bola som zaskočená a nerada robím scénky, nechcela som ani dieťa vystrašiť , tak iba som sa škaredo pozrela na toho muža a zobrala som dieťa a išla som ďalej o uličku. Ale mrzí ma celkom že som to len takto nechala. Mala som chuť tomu magorovi vylepiť aspoň. Mala som tam aj dieťa tak som nevedela vôbec ako sa zachovať. Dieťa si ani nevšimlo že sa niečo stalo, tak som ho nechcela strašiť, ale niesom spokojná s mojou reakciou, že mu to prešlo len tak. Je mi nechutne z celej situácie. Chcela by som sa opýtať dobudúcna, ako som mala reagovať podľa vás v tejto situácii? Ak by som bola sama nakričala by som na toho magora bez váhania, ale takto som vôbec nevedela pohotovo zareagovať. Ako sa zachovať nabudúce ak by sa niečo take stalo, keď má človek pri sebe dieťa?

zmrzlinka2021
31. aug 2024

Treba volať políciu

pribinak
31. aug 2024

SBS?

autor
31. aug 2024

@pribinak boli tam len predavačky, iba maličký obchodík, neviem či vôbec kamera tam je

autor
31. aug 2024

@zmrzlinka2021 netuším kto to boli, a určite by zmizli do príchodu polície, možno keby tam je ta kamera by ich vedeli nájsť.

vkatush
31. aug 2024

U mňa by záležalo na veku dieťaťa.
Pri mojom (1.5 roka) by dostal ten chlap len hubovú odo mňa, veľmi hnusným tónom, keďže kričať pri malom nemôžem.
Ak by som mala staršie dieťa, školský vek, tak by som mu aj vylepila (nebol by prvý, ktorý by odo mňa dostal za obťažovanie cez ústa).
Násilie je zlé, ale treba sa vedieť brániť a hlavne deti musia tiež vedieť, že niektoré veci nie sú v žiadnom prípade okey.

tanyan
31. aug 2024

To bol dospelý alebo nejaký puberťák? V obchodoch je už väčšinou sbs a majú kamery. Určite to treba riešiť, lebo ignorovanie ho (ich) iba povzbudzuje k ďalším takýmto aktivitám a úroveň sa zvyšuje.
Môžeš sa napríklad opýtať "poznáme sa?" alebo "pomýlili ste si ma s niekým?" alebo rovno zakričať "ochranka, tento pán ma obťažuje!"

tenerifka
31. aug 2024

Ak to bol maly obchod, kde boli ako pises len predavacky, hned by som sa obratila na ne, nahlas, aby to poculo co najviac ludi by som povedala, co sa stalo, a ze ako to chcu riesit, ci zavolat policiu, atd, ci poznaju dotycneho.
Vo vacsom obchode podobne, resp. Sbs, zadrzat ho, zavolat policiu.
Dnes si to bola ty, zajtra to moze byt 14-rocne dievca

danica2711
31. aug 2024

netreba hneď kričať alebo fackovať. Aj tichším hlasom a normálnou slovnou zásobou sa dá taký magor poslať kamsi tak, že si to po druhý raz sakra rozmyslí. A dieťa by si nič nevšimlo

kristinka92
31. aug 2024

Ťažká situácia, hlavne keď je malé dieta pri tebe a nechápe ešte prečo mama kričí alebo čo sa vlastne deje. Osobne som tiež take niečo zazila ešte bez deti a zostala som z toho zaskočená že som zareagovala vlastne nijak. Tiež si rada prečítam nejaké nápady ako reagovať od ostatných žien

klip0
31. aug 2024

@danica2711 ako napríklad ?

lenkakravcova
31. aug 2024

To nakricanie takí magori čakajú. Na nich platí len polícia (nahlásiť obťažovanie, nech ma záznam)

zobaka
31. aug 2024

kricat a zahanbit ho pod zem

danica2711
31. aug 2024

@klip0 napríklad vytiahnem telefón a odfotím si ho, už to zvykne nahnať strach. Ak to nestačí - ešte raz sa ma dotknete a volám políciu. A ak by ste aj zdrhli pred políciou, nájdu si vás moji kamaráti a verte, že sa vám stretnutie s nimi nebude páčiť... Mám to odskúšané, funguje to. Ale musí to byť povedané skôr ticho, kľudne, bez hystérie, jemne výhražne, skrátka ten blb musí uveriť, že mu ozaj niečo hrozí

rorino
31. aug 2024

Akože omylom ti mala vyletieť kabelka okolo jeho ......

mikadooo
1. sep 2024

Opýtala by som sa ho: "Prečo ma chytáte za zadok? Je mi to nepríjemné. Vy neviete, že to sa nepatrí?" A pozerala by som na neho a čakala by som na odpoveď. Normálne - detsky - na rovinu...