Obézny manžel

18. jan 2024

Dobrý deň
Neviem si už dať rady alebo ale argumenty použiť na manžela. Keď sme sa spoznali ja som vážila cca 55kg, nosila som xs oblečenie , po pôrode mám už dlhodobo váhu okolo 60/63 na výšku 165cm nosím Mko oblečenie
Manžel mal vtedy S , bol chudý. Ale za posledne mesiace pribral už na 95kg pri výške 175cm je fakt tučný.
Už som mu to aj povedala, sám vidí že sa nevojde do väčšiny oblečenia čo má, musel si teraz kúpiť nové väčšie.
Uvedomuje si to ale vždy to hodí na srandu.
A to už raz bol tiež tak tučný v mladosti ale krásne schudol mal motiváciu to že žiadne dievča ho nechcelo tučného. Ale teraz už nemá motiváciu už má ženu
Neviem ako ho prinútiť aby to riešil aby zmenil spôsob stravovania.
Športovať ako beh veľmi nemôže kvôli nohe
Už som mu aj na interné našla BMI kalkulačky kde mu všade vychádza pri jeho veku/ výške/váhe obezita 🤷🏻‍♀️
Nepomáha ani to , smeje sa že to je blbosť tie kalkulačky
Obávam sa aký dopad to môže mať na jeho orgány na jeho celkové zdravie.
Ja neviem ako mu to vysvetliť inak alebo čo urobiť.
ide s chlapcami večer von a vidím výpis účtu že boli v Mc Donalde sa najesť alebo KFC :(
Za ďalšie veď toto ma ani nepritahuje veľké brucho prsia... To už vôbec nie je príťažlive, navyše pri sexe kvôli tomu nevladze ...

avonladyba
18. jan 2024

Tak však sama si to napísala, ženu ma, nemá motiváciu. Mala by si ho opustiť a hneď sa mu polepší 🤣
A inak, je to presne tak. Tiež som tučná a áno keď som bola single, viac sa mi chcelo o seba starať. 🤣

anjelicek26
18. jan 2024

Tak budme realisti ak si mala 55 kil a mas 63, vidno to tiez... ved to je 15% navyse...s XS na M.. a je jedno, ze je to po porodoch... predpokladam, ze varis, staras sa, on ma nabeh na priberanie, tebe sa to rozlozilo na boky a prsia, jemu vsade...

Pomozes si jedine doslapnutim na stravovanie celej rodiny, ked sa bude na 95% stravovat doma zdravo, to nejake 1-2x do mesiaca s kamosmi v mekaci nijako neublizi... rozplanuj rodinne vylety tak, aby ste sa viac hybali, pochval ho, ked schudne, motivuj ho nie negativne, ale pozitivnymi komplimentami, ma to dvojnasobny efekt...

Sebareflexiu musite mat obaja, podla mna sa trapis aj sama proti sebe, lebo ste obaja pribrali... tak do toho chodte obaja... pre dobry pocit...aj jemu sa bude lepsie vstavat s toho gauca, ked zena pojde s nim to iste...ci bike, behat, korcule, prechadzka, uplne jedno...

doris11
18. jan 2024

Čo keby ste spolu robili nejake aktivity, napriklad dlhšie prechádzky, alebo ísť si spolu zabehať? Nechcel by?
Alebo keď som sa ja raz dávala “dokopy” 😀 varila som si zdravšie verzie jedla, moj chlap to tiež jedol, a schudol čosi 🙂
Ja a moj chlap sme po pôrode obaja pribrali 🤣😀

diewcatqoo
18. jan 2024

Ak sa stravuje aj doma, tak zacni varit zdravsie. Zarad do jedalnicka viac zeleniny, ovocia, bielkovin, vlaniny.. ziadne vyprazane a mastne jedla, menej mucnych jedal. Nekupuj sladkosti, sladene vody, chipsy.
Vytiahni ho obcas na prechadzku (najlepsie niekde do lesa na kopec, aspon na hodinku), chodte sa korculovat niekam, ak napadne sneh a mate deti, tak ho zapriahnut, nech sa ide s detmi sankovat, stavat snehuliaka, brodit sa snehom...
Nepomoze, ze budes lamentovat a ukazovat mu, ze je tucny. Nejake blbe poznamky mozno sposobia opak toho, co chces. Takze treba to zacat aktivne riesit a najlepsie spolocne.

0silvia0
18. jan 2024

začnite obaja so športom, súhlasím s tým, čo napísala @anjelicek26 nejdem písať to isté

0kristina0
18. jan 2024

Moj muz je rovnako vysoky ako tvoj ale ma 90 kil a vobec sa mi nezda obezny, pribraty ano ale obezny nie, obezita vyzera trochu inak. Ale chapem ta, nie je to pritazlive a je to do jedu ked s tym chlap nechce nic urobit, uz len kvoli tomu zdraviu ked nie kvoli pritazlivosti. Asi si nijako nepomozes, mozno sa mu otvoria oci ked ho raz opustis alebo si najdes milenca.

0silvia0
18. jan 2024

@0kristina0 môj muž má tiež 90+ kil a mne sa zdá ešte aj príliš chudý. Ale nikdy v živote nemal veľkosť S ako autorkin muž. Asi to je subtílnejší typ postavy a na tom je tuk viac vidno ako na našich mužoch, ktorí sú pevne stavaní.

0kristina0
18. jan 2024

@anjelicek26 tento tvoj navod nie je zly ale nie aplikovatelny na kazdeho chlapa. Keby ho mam ja uplatnit u nas, tak muz sa mi zvysoka vykasle na zdrave a vyvazene jedla. Sam si navari co mu chuti a to iste plati aj o nakupovani, nekupij ja sladke, kupi ich on. Takze ono sa o tom pekne pise ale prax je castokrat uplne ina. Moj nazor je taky, ze ked raz chlap nechcez na sebe zapracovat tak nezapracuje. To je ako s alkoholom, bud sa alkoholik chce liecit alebo si v zivote problem neprizna a nebude ho riesit.

tiezjedna
18. jan 2024

Tak ho odstav od sexu a tvár sa, že pokukuješ po milencovi... O "mastného" chlapa sa milenky určite nepotrhajú. Možno mu cvakne v hlave a začne so sebou niečo robiť.

stanulienkat
18. jan 2024

@0silvia0 vyse 90 kilovy=vyzera chudy???? Co ma 2 metre? Ked ma chlap 175 cm, tak pri 80kg je kus chlapa. Kludne by mohol mat aj menej.
Autorka-ako pise @0kristina0 musi on chciet, lebo pri zeleninovej diete bude chodit vyjedat restiky. Obezny chlap (aj zena) je fakt nepritazlivy.

0silvia0
18. jan 2024

@tiezjedna no, toto keby si poradila manželovi obéznej ženy neviem neviem či by ťa tu nezlynčovali😎

0silvia0
18. jan 2024

@stanulienkat áno, môjho muža som spoznala ako 110 kg chlapa, nikdy nemal brucho, ale vždy mal takú silácku postavu, má 180 cm. Potom cielene schudol, teraz váži len niečo okolo 90 km, síce cvičí, aj manuálne robí, ale jednoducho tie chudé nohy. Môj syn zdedil po ňom typ postavy, je síce vyšší, 190 cm, ten váži aj 100 kg ale je to chlapisko, tuk nemá. A ty podľa ktorého chlapa posudzuješ toho môjho, ktorého si nikdy ani nevidela?
Ešte poznamenám, že pre mňa sú chudí chlapi nepríťažliví.

tiezjedna
18. jan 2024

@0silvia0 celkom určite zlynčovali😎

zeldia
18. jan 2024

@0kristina0 obezita vyzerá presne podľa toho aké tabulky vezmeš a s čím sa porovnaš. Tvoj muz ma pri výške 180cm a váhe 90kg nadváhu 10 kg. Takto sme sa to učili pred “sto” rokmi na SZŠ. Sme veľmi obézni takmer všetci najmä vo východnej EU.

valeva
18. jan 2024

No ja mam tiez tolko kg ako ty, stihla teda nie som. Podla tabulky 10% nadvaha. Zacala som priberat po 40-ke. Som na seba prisna co sa tyka stravy, jem striedmo, ale nehladujem. Moj muz pribral za 8 rokov 30 kg. Ma 130 kg, oblecenie XXL, ktore kupuje len v Tescu a CA. Do inych znaciek sa nezmesti. Nesli sme ani na ples, lebo nikde nezohnal oblek, ktory by mu sedel. Nechce sportovat, nechce sex, zadycha sa pri vsetkom. Tuzim po rodinnom dome, ktory by sme si v pohode mohli kupit, ale on nie. Lrbo okolo domu je vela roboty. Skusila som vsetko. Nepomohlo nic. Ma to proste v sebe, miluje jedlo, vobec sa neciti trapne, ked sme v lete na plazi a pod. Rodicov ma tiez extremne obeznych, hlavne mama, ktora preto nikam nechodi a nic nerobi. Raz k nam prisli na navstevu a vytah bol pokazeny. Tak sa svokra otocila, ze ona na 3. Poschodie nevyjde. Motivovala som ju, ze ved pomaličky, ze ju budeme drzat. No ani za svet. Ani varit nevladze. Ked prideme obcas na navstevu, nuti muza zjest aspon 6 knedli, ide ma roztrhnut. Ja som si jeden cas platila trenera, cakala som, ze bude sportovat so mnou, uz len preto, ze bude aspon trochu ziarlit. No kdeze. Nepomaha nic. Sex nula bodov. Ked uz. musim byt ja aktivna, on len lezi. Mam obavy, ze na dochodku bude zit presne ako rodicia, co si ja nedokazem predstavit. Je mi smutno, opustit ho nechcem, milujem ho. No drzim ti palce, ale obezny clovek to je proste zavislost a ak sam nechce, nezmozes nic.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenkahvh
18. jan 2024

@valeva to je strašné, len ako to píšeš - niektorým pomôže sa spamätať, keď príde prvý infarkt, niektorým ani to
ak v tom vyrastal a nemá normálne návyky, tak to je asi nemožné, aby to zrazu pochopil
pre mňa je toto predstava pekla

kiki68
18. jan 2024

Obaja sportovat podla mna a hlavne by nemal jest t n fast food, mozno mu pusti par dokumentov v ramci vecera. Nech sa mu to zhnusi. Za mna to je najvacsi hnus, kolegyne v skolke k nam prisli zo skoly a mali vedla mekac. Dosli vyzrate z toho. Ale ze hrozne, 19 rocne a 80-90kg . U nas nemali v okoli nic okrem billa a vies ako pochudli. Za pol roka mali dole vela kil. Museli behat za detmi v skolke a teda tam sa pila iba voda/ nesladeny caj. Takze nemali z toho priberat. Ak to povedali, ze to tym, ze kazdu pauzu behali ma ten fast food a tak tam nabrali dobre

h2
18. jan 2024

@anjelicek26 To vážne ideš jej normálnu hmotnosť (BMI 23, alebo menej), porovnávať s jeho obezitou (BMI 31)? Áno, pribrala aj ona. Znamená to, že kým neschudne zase na 55kg, má byť ticho a akceptovať obézneho manžela?

anjelicek26
18. jan 2024

@h2 kde som pisala, ze ma akceptovat obezneho manzela? Pisala som, ze pribrali obaja. 8 kil vidno aj na nej, zasa si to neidealizujme. Nema byt ticho, maju na tom pracovat spolu, to je cele. Malokedy vydrzi dietovat, cvicit a zmenit zivot od zakladov - len jeden - a druhy ostane v rovnakom rytme,stravuje a nosi domov nezdrave veci...lepsie a jednoduchsie vo dvojici..do fitka vo dvojici, behat vo dvojici, bicyklovat vo dvojici...aj to je pekne straveny cas spolu...

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beronsche
18. jan 2024

K prispevkom, kde je, ze iny muz vyzera pri porovnatelnej vahe este ok, nuz neda sa zovseobecnovat.. nie je 90 kg Ako 90 kg..
Mozno ma autorkin muz utle ramena, tenke ruky a nechutne previsajuce brucho, zenske prsia..
Taky nie je kus chlapa, to je obzrate prasiatko..
Aj argument, bud rada, ze nema 50kg je od veci..
To nepozname nic ine Len extrem??

0silvia0
18. jan 2024

@beronsche presne, každý má inú telesnú konštrukciu. Tento chlap nosil S-ko a na telo bývalého S-ka keď sa nalepí 20 kg, tak to úplne inak vyzerá ako na vysokom svalnatom mužovi na ktorom sa 95 kg rovnomerne rozloží a stratí.

h2
18. jan 2024

@anjelicek26 Píšeš štýlom, ako keby pribrali obaja rovnako. Ale ona má na ženu, vysokú 165cm, vcelku normálnu hmotnosť. Ty si sa chytila tých 63, hoci ona písala 60-63. Chápem, že tebe sa to pri tvojej výške môže zdať už veľa. Ale vždy je rozdiel, či je niekto v hornej hranici normálnej hmotnosti a keď je už naozaj obézny.

beronsche
18. jan 2024

Autorka - neurobis nic. Neprinutis. On musi chciet.
Jedine, co mozes urobit, je riesit doma zdravsiu stravu pre celu rodinu. Mozes zacat sportovat a on sa mozno prida..

Inak aj moj bol na tom podobne.. na vahe stovka a on sa citil ok. Mna mohlo aj rozdrapit, ked som videla, ako do seba pcha piate cez deviate.. az sa jedneho dna rozhodol, ze stacilo..
Sam od seba.
Zmenil zivotospravu a schudol 15kg, zrazu je z neho uplne iny clovek.. 🙂

ndrag
18. jan 2024

Mozno uz hned po 40tke, mozno po 50+tke, zdravotne problemy budu mozno dostatocna motivacia. Ak sa s nim dovtedy nerozvedies preto ze ta uplne presnane pritahovat. Je vsak aj tak otazne, kolko mu to vydrzi... Ked raz niekto sam nechce kvoli sebe, tak mu to dlhodobo nevydrzi.

valeva
18. jan 2024

@chodec15
@lenkahvh No, veď ja viem. 3 roky sme spolu žili a chodili na lyže, na prechádzky, bike, precestovali svet, zmenil jedálniček, jedol jedlá, ktoré boli zdravé, áno, dali sme si aj slaninu, ale 3 roky sa s váhou držal. Potom sme sa zobrali a začal sa meniť. Ako sa hovorí, v dobrom aj v zlom, len ak to bude pokračovať v tomto tempe, neviem, či to dokážem tolerovať.

livi
18. jan 2024

@stastnamanzelka to už čo je za argument prosím ťa? to má byť obhajoba obezity?? musím povedať, že ani ja nemám chudého chlapa, celý život problém s nadváhou. niekoľko x skúsil delenú stravu, perfektne schudol a ozaj že veľa..ale vydržal pri tom max. rok, rok a pol..takže tudy cesta nevede.. posledne sa nakopol, lebo začal mať zdravotné problémy a zlé výsledky..ale potom znova do zabehnutých koľají..nejeme doma veľa nezdravých jedál a on sám zje veľa zeleniny a ovocia..keď porovnám s inými chlapmi, zje toho dokonca menej ako mnohí. ale proste genetika..no je pravda, že ten pohyb dosť chýba, za ďalšie večerné jedenie (aj nočné) si nevie odpustiť. moje napomínania a poznámky nepočúva, keď som hovorila, nech vydrží pri tej delenej..aj som s ním jedla niekedy to isté, nevadilo mi to..ale žiaľ, vzdal to.. teraz si priznal, že už je to zas zlé, tak čakám, kedy sa nakopne znova, ale sama som zvedavá..moje návrhy neakceptuje, ja cvičím, dodržiavam fasting, vďaka tomu mám 50 kg a cítim sa fajn..
proste ak má niekto svoju hlavu, je to ťažké..

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz