Ahojte, obetovali vy ste vzťah kvôli medzi v ktorom žijete?
Ide o to že muž ma byt 35km od nášho predošlého rodného mesta. Tým že som v úvodzovkách nemala na vyber prišli sme sem žiť. Toto mesto je malé, nič tu nie je, nemáme tu kamarátov rodinu nikoho. Ani dieťa kamarátov. Vyjdem von do štvrti a ani živého ducha tu nie je. Ihrisko daleko. Od začiatku mi je toto mesto nesympaticke a necítim sa tu dobre, nemám tu ani jednu kamarátku známu, nikoho iba jednu susedu s ktorou sem tam prehodime pár slov, ubíja ma to tu a som tu nestastna ale mužova hrdosť z lacnej kúpy tejto nehnuteľnosti je “viac” a nechce to predať a vraj jemu sa tu páči a hotovo, žiadny kompromis….ja mám možnosť vrátiť sa do bytu v rodnom meste. Mam tam byt síce 2i ale novostavbu….ale už len sama s dieťaťom.
Prosím neodsudzuje ma ani nedávajte do pozície nevďačnej…napíšte mi realne čo by ste robili Vy.
Ďakujem
35km? ved to je nic.. mozes ist hocikedy na cely den alebo vikend do svojho rodneho mesta.. vsak to mas na pol hodinu cesty.. my sme sa s muzom odstahovali 250 km od povodnych domov.. tiez sme tu spociatku nikoho nemali, pomohla az vysoka skola a praca.. tam sme si nasli kamaratov..
Tu nepomozu radikalne riesenia, emocne vybuchy, hadky...
S manzelom ste rodina a je potrebne si sadnut a riesit tuto situaciu, komunikovat o tom, co sa vam obom paci, co nepaci, ake mate obavy.
Urcite by som nerozbila rodinu kvoli 35 km, ale stale plati komunikacia je zaklad.
Toľko km mám do práce a 45 minút busom...autom polhodinu..
Takže to nie je až taká diaľka..
@annamalaga áno to je pravda….chodim a aj to je kameň úrazu….ma s tým problém že načo on toto tu kúpil keď ja som 70% času preč….a že preveziem atd…,proste ani z voza ani na voz
@elizabet173 no on to tu predať nechce vôbec. Proste sebecky tvrdí že jemu sa tu páči a hotovo.
@zmrzlinka2021 áno komunikácia je základ ale ja keď navrhnem tuto tému tak hneď ohne….jemu sa tu páči a hotovo a mám sa prispôsobiť a on to teraz určite predávať nebude a už minule povedal že keď sa mi nepáči mám ísť do svojho bytu…..
@7lenka11 my aj prácu mame v rodnom meste a to nezmeníme
Uff tu ťažko radiť. Ale svojim spôsobom ta chápem, tiež som nikdy nechapala čaro slovenského malomesta kde zdochol pes. (z jedného takého pochádzam, nič len sídlisko a čínske obchody)
Som rada ze žijem na okraji väčšieho mesta, keby mam meniť tak len niekde na lazy.
Neviem co by som robila na tvojom mieste. Ale ja som asi dosť sebecká povaha takže asi by som sa presťahovala tam kam chcem a za mužom chodila na víkendy.
chápem ťa... ja som nedokázala bývať ani o 3 ulice ďálej v tej istej dedine... keď sa ti raz nepáči tak sa ti nepáči...
To sa bude meniť, keď pôjde dieťa do škôlky, vy do práce budete doma pomerne málo, ja by som kvoli tomu nekazila inak dobrý vzťah.
Myslím, že otázka adresy vášho spoločného bývania je váš najmenší problém… váš vzťah už skončil. Ty sa nedokážeš adaptovať na nové prostredie a fakt, že tam žiješ s milovaným mužom, v ktorom by si mala mať aj kamaráta, aj parťáka, spoločných kamošov atď. ani nespomínaš, on ti v pohode povie “tak si choď” a nezaujíma ho, že si nešťastná…
"Vyjdem von do štvrti a ani živého ducha tu nie je" To chcem 😁 Celkom by ma zaujímalo, v ktorom meste aktuálne žijete... 🤔
V každom prípade... Ak sa s mužom ľúbite, neverím, že by si bola šťastná keby si sa zobrala a odsťahovala tam, kam chceš. Stále je podľa mňa viac to s KÝM, ako KDE. Ale je pravda, že ťa chápem. A toto podľa mňa nemá jednoduché riešenie. Ak zostaneš kde ste LEN kvôli tomu, že muž chce, tak si myslím, že sa to bude len stupňovať a konieckoncov to môže extrémne vzťah narušiť (lebo svoje nešťastie z toho, kde si, budeš minimálne podvedome pripisovať mužovi). A to isté platí aj v prípade, že by sa muž presťahoval LEN kvôli tebe a bol by tam prípadne nešťastný... Ja osobne by som sa stále snažila o tom komunikovať s mužom a hľadať riešenie. Ono, malo by to byť aj v záujme muža - ak by to ignoroval brala by som to ako ignorovanie toho, že som nešťastná.... Zároveň by som sa ale pýtala sama seba, či naozaj ale fakt naozaj neviem byť šťastná aj tam kde sme teraz. Snažila by som si konkrétne pomenovať veci, ktoré ma tu a teraz robia nešťastnou, a následne by som sa zamyslela, či tá vec je až tak podstatná, či sa s tým viem zmieriť, či sa to dá nejak zmeniť, či je šanca, že sa to zmení časom, atď... Jednoducho by som si to v sebe pocitovo rozanalyzovala a racionálne prehodnotila každý jeden dôvod.... A možno by som skúsila nadhodit aj tému, či teda neexistuje mesto č.3, v ktorom by túžil bývať on, aj ty.....
Ale ak by to žiadne riešenie nemalo, ja by som bola stále nešťastná, muž by ignoroval to, že som tu nešťastná... je dosť možné, že by som sa zobrala a išla... Žiť tam, kde sa človek trápi nie je dobré....
taky vztah, ako opisujes, by som 'obetovala' hned.. ani dovod, ze sa mi nepaci, kde zijeme, by som nepotrebovala
@autorka, neviem, či som to dobre pochopila. Obaja máte prácu v rodnom meste, kde vlastne musíte dochádzať z mesta, v ktorom žijete (kde manžel kúpil byt) a Ty máš svoj byt v meste, v ktorom aj pracuješ? Ak to medzi vami ešte klape a myslíš, že ten vzťah má ešte nejakú nádej na vzkriesenie, tak by som predala oba byty a kúpila byt v tom "rodnom" meste, kde aj pracujete. Však je to aj logické. Prečo by som mala do práce každý deň dochádzať, keď tam môžem žiť a cítim sa tam lepšie. Prečo sa musíš prispôsobiť práve Ty, prečo nie manžel? V každom prípade, vo fungujúcom vzťahu by sa mal hľadať kompromis.
@elizabet173 kúpil to koncom roka 2018 keď sme sa spoznávali takze som nemala právo do toho kecat. Dieťa sa narodilo v 2020 a on robí na smeny ranná poobedná nočná čiže väčšinu času tu s nami ani nie je
@sissy27 áno máš pravdu príde mi to tak že ho to nezaujíma. Povie mi sadni si na bicykel a chod sa voziť a zober dieťa na ihrisko. A nikde nič nikoho nemáme nepoznáme a on robí na smeny ranná poobedná a nočná takze vies si predstaviť ako to je.,.väčšinou času sme samy
@boldo87 ja chcem hľadať riešenie ale on momentálne nie. Súvisle tu bývame rok a ja tu mám toho plne zuby. Cítim sa jak v “base”
@sovica áno presne tak máš pravdu. No on momentálne nerieši nič žiadne kompromisy vraj je spokojný atd….a ja moj byt nemôžem predať nakoľko som ho kúpila len v auguste 2020. On by už o rok mohol no ja až o tri….
V tvojom prípade by som žiadny predaj bytu neriešila, onedlho ho budeš potrebovať pre seba a dieťa… v 2018 ste sa ešte nepoznali a v 2020 sa už narodilo dieťa, takže ste sa vôbec nepoznali… dúfam, že tvoj byt je naozaj tvoj a nie súčasťou bsm…
vrátila by som sa do 2i, zrejme s mužom nemáte veľa spoločného okrem dieťaťa, žiaľ
@sissy27 spoznali sme sa 11/2018 a dieťa sa narodilo 12/2020 otehotnela som po vyše roku vzťahu…..a áno je moj nie sme manželia
@elizabet173 on je týmto bytom a miestom zaslepený….
No očividne ste za ten rok extra spoznať nestihli… ale tak mohlo ti byť jasné, že ak má niekde kúpený byt/dom, navyše nie dlho, tak tam asi plánuje žiť…
@sissy27 no ani by som to takto nepovedal. Povedal že to kupuje rychlo a za dobre peniaze aby aspoň niečo mal a potok predal so zárobkom keďže ceny vzedy akurát mali rapídne stúpať. Ja to kvitujem ale nie aby som ti bola cely život. On to nekúpil kvôli mestu a lokalite ale cene. Tiež tu nikoho nemá ale tvári sa že mu to nevadí a aj tak za každým kamarátom a rodinou chodí tam kde aj ja
Nasadla by som do auta , zobrala dieťa a išla tam, kde by ma to bavilo. Veď ak máš vodicky , dostaneš sa všade. A kamošky si vieš najst , či už na cvičení alebo vo fitku? Či ani to v tom meste nieje?