Obetovali by ste svoj život?

30. dec 2023

Obetovali by ste svoj život ešte 7-9 rokov kvoli dieťaťu, a vratili by ste sa ku svojmu ex? Lebo ona sa chce velmi vratiť, (dovod rozvodu nevera viacnásobna z jeho strany, vy problemy, zdravotne, tazke obdobie, všetko na vašej hlave, vyhliadky do buducna teraz ziadny novy partner aj kvoli dietatu 10r. Kt. neskceptuje nič a nikoho), nebyvame spolu cez 2 r. ? City ziadne k nemu niesú. Skor nechuť…

dzejny656
30. dec 2023

Nie, nevrátila by som sa v žiadnom prípade.

egonsk
30. dec 2023

nie. Takato obeta postrada logiku a ublizuje kazdemu, vratane dietata.

domkakvet
30. dec 2023

Tak mozete byvat ako kamarati, ale vztah urcite nie.

nin12345
30. dec 2023

Nie ak uz si naozaj odisla tak sa nevracaj podla mna. Zbytocne sa znovu trapit

kitycat
30. dec 2023

Ale ty sa mechces obetovat. Vratis sa do komfortnej zony, ze niekoho mas. Vratit sa k ex je take chytanie sa slamky lebo nikto iny na obzore nie je.
Kludne sa vrat, ale nenazyvaj to obetou pre dieta

deniska2706
30. dec 2023

Takze presne toto som spravila ja
Po 3 rokoch som sa vrátila k ex na jeho aj synovo naliehanie že budeme znovu rodina a všetko bude tentokrát lepšie
Extrémna chyba!!!!! Je to ešte milionkrat horšie ako predtým. Nikdy som to nemala spraviť a každý deň to ľutujem
Prosím nerob to!!!!!!

jana005
30. dec 2023

@deniska2706 ahoj, mrzí ma, čo zažívaš s manželom.
Klikla som si však na tvoj profil a vidím tam, že si tehotná.
Čiže už od neho určite neodídeš s dvomi deťmi.
Nemá ti kto pomôcť, rodičia a tak?

autor
30. dec 2023

@kitycat takto by som to nedefinovala, to ze nemam partnera je iba kvoli dietatu, kt. nechce priať noveho partnera (spolocne byvanie, proste velmi zly vek na vztah), to ze pisem obetovat sa je obetovat sa, nakolko ja vlastne byvanie mam, aj ex ma,) zdravotne myslim po tom vsetkom tazkom su aj zdravotne problemy z toho enormneho stresu… a tera som sa pytala, ked dieta place, chce ist naspat lebo ex sa jej napr. venuje jeden den par hodin v tyzdni to je vsetko, akoze ma energiu na to lebo inac nic nerobi, tak jasne ze dieta vidi ze sa s nou hra, tym som myslela, ze ja mam na hlave od sekov, prace, vychovy, ucenie, hranie, upratovanie komplet na sebe, vzdy je nieco, dnes auto vysavat , umyvať, z vnutra riadiť, domacnosť, nakup, varenie, .., prisla domov s revom, ze sa chce vratit… lebo sa jej venoval 6 hodin dnes nonstop , …

autor
30. dec 2023

@deniska2706 uprimne, nechcem s nim zivot, ide mi to na nervy, znilo by ma to psychicky, mozno by bola euforia na zaciatku mozno mesiac, ale zit tak 10 rokov.. to sa neda, velmi sa bojim toho,, navratu,, ze to bude peklo, lebo spolu nechceme ziť intímne, nemáme sa radi, iba sa akceptujeme, ale aj on naliehal, a mal 100 dovodov, preco ano,

deniska2706
30. dec 2023

@jana005 neboj odídem čoskoro, má mi kto pomôcť.

autor
30. dec 2023

@kitycat
@kitycat a najblizsie sa jej bude venovať na par hodin , asi tak možno o 2-3 týždne…

kitycat
30. dec 2023

Tak poplace.
Ked sa vratis bude slietat d handrou a pan ex sa. Ide 6h venovat? Nemyslim si.

sense
30. dec 2023

Nie nevrátila by som sa. Nech si otec keď tak veľmi chce brava dieťa castejsie

deniska2706
30. dec 2023

Veď toto že je to neskutočný nápor na psychiku a čo ak by si po čase stretla niekoho kto by sa ti páčil, nemohla by si sa s ním stretávať
A tvoj ex by naliehal na sex tým si môžeš byt istá. Pravdepodobne potrebuje slúžku v domácnosti a ako si to vlastne predstavuje? Ako by ste mali financie? Sám by si nebodaj varil a pral?
Všetko by to vyžadoval od teba a nakoniec by z teba bola handra ešte aj so psychikou na úplnom dne. Ver mi viem čo píšem, lebo potom sa už od neho len tak ľahko nedostaneš

culienka
30. dec 2023

Nie nevrátila by som sa. Dieťa by malo pochopiť ze ex je len na zábavu. A ze zabávať sa nedá 24 h denne. A ze keď sa s ním zabáva je to plus pre ňu. Deti dosť egoisticke takže sa môže stať, že keby si sa k nemu vrátila a obetovala sa tak to v buducnosti ani neocení a v tebe zostane negatívny pocit že si sa obetovala. A keď by bolo vaše spolužitie veľmi negatívne tak ešte ti to môže aj vyčítať. Takže to určite neodporúčam

martinka13
30. dec 2023

Pokiaľ ste už od seba, určite by som sa nevrátila. Aj Ty si človek, a potrebuješ normálne žiť. A nie kvôli debilovi mat zdravotné problémy. To potom aj dieťa pociťuje, keď mama nie je ok

autor
30. dec 2023

@deniska2706 financie? Zasmejme sa, to co je jeho je jeho a co je moje je moje mile dámy, takze take bolo aj manzelstvo…nemozem povedat ze nepomohol, ale vsetko bolo aj tak na mne..
@martinka13 ano ale nechape. Ona si vsetko idealizuje, vidi vyhody, kupi jej , hra sa s nou ale povinnosti co vyzadujem ja ulohy, ucenie, a povinnosti to nie, jasne za 6 h. … ale neviem ako jej uz mam prehovorit do duse, vyhovorit tieto veci, velmi mato trápi, lebo ja naozaj odpadávam do postele vyčerpana z každej strany, dnes som hej povedala , aby si zobrala vankus a isla k nemu kludne tam moze aj prespat ja ju nedzim, ale nechce iba somnou..

katka700
30. dec 2023

Neznášam slovo obetovať sa. Nestavaj sa do role obete. Keď chce dcéra/syn za tatkom trvaj na striedavke nech sa otec riadne stará, zahrať sa na chrumkavého na pár hodín do mesiaca dokáže každý.
Čo to má byť že ti dieťa "nedovolí" nového partnera? Si rodič nie slúžka svojho potomka nemá ti čo rozkazovať. Ak tých chlapov nestriedas ako ponožky je normálne chcieť nový vzťah. Neobetuj sa pre dieťa lebo vychovas egoistu čo bude ako jeho tatko.

autor
30. dec 2023

@katka700 🙏 toto potrebujem, veľmi dobrý prístup, rázny, dobré názory, dakujem, … obetovať sa a svoj zivot akoze zit s ex manzelom spolu v jednej domacnosti aj ked to nechcem, obetujem sa pre dieta , kt. sa chce vratit.. takto to bolo myslene.. neviem ci mas deti, muza, rozvedena… ale kazde dieta je ine. Nie je s tymto vysporiadana vnutorne, tak som to myslela.

mondolina
30. dec 2023

nerob to. skôr striedavá starostlivosť, ty máš tiež právo na život.

janewithane
30. dec 2023

Dietatu nic nevyhovaraj, ma pravo na svoje emocie, tesi sa ze je s otcom, tesi sa z jeho pozornosti, uziva si ju..tuzi byt s nim viac, chce aby sa jej venoval a tak to ma byt. Ty jej tieto pocity iba uznaj, Validuj, pomoz pomenovat. Ale urcite sa kvoli tomu nevracaj! A ani sa nevyhybaj novemu vztahu. Nemusis hned s novym partnerom byvat, zakladat rodinu ale aj ty mas pravo na lasku.

kamatopo
30. dec 2023

Dieťa vyrastie a čo potom. Nad tým si rozmýšľala??? Dieťa by malo byť u matky na prvom mieste no ty si žena a keď vieš čo si zažila a čím si si prešla nestupaj do tej istej rieky. A to ti vravím ako žena čo si takýmto rozhodovaním prešla.

pralinka25
30. dec 2023

nie nevratila by som sa. ten model nebude dobry a nebude to ani trochu dobry vzor pre buducnost tvojho dietata. to by som sla radsej do striedavky. ublizis si a v konecnom dosledku na to doplati aj to dieta. a tebe tie roky nikto nevrati.
striedava by bola pre vas vykupenim. mala by si cas aj na seba aj popripade na novy vztah.

danieli
30. dec 2023

To nie je obeta, to je pokus o samovrazdu…

janickacrazy
30. dec 2023

Ty radšej menej upratuj doma, auto vysávať ozaj netreba, venuj sa aj dcére každý deň aspoň pol hodiny. Sadni si k nej, rozprávajte sa, pozrite si spolu film, choďte do kina, na prechádzku. Aby si nebola len ty tá "zlá" mama, čo len povinnosti vyžaduje. Pestuj váš vzťah. K bývalému sa určite nevracaj. Dieťa nemôže o takýchto veciach rozhodovať, nie je to v jeho kompetencii. 10 rokov je taký vek, že jej vieš pekne vysvetliť už veci, prečo sa k nemu nechceš vracať. Nového partnera ja som si našla, keď syn mal 9 rokov a úplne v pohode ho prijal. Keď bude mať 13-14, bude to ešte horšie.

deti95060810
30. dec 2023

nie, NIKDY .

janinah
30. dec 2023

Celkom by ma zaujImalo ako sa dieťaťu venuješ ty.....

betulinka1
30. dec 2023

Ved mu dieta davaj viac. Ty si porobis a potom sa budes mat cas venovat dietatu ked pride.

walentina7
31. dec 2023

Ako sa môže toto dospelá príčetná osoba pýtať? Jasné že nie!

eva8
31. dec 2023

A co na to ex?